αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

Κούτρας και Νέγκα στην Αυλαία

Αυτό το χειμώνα ο Γιάννης Κούτρας συναντά για πρώτη φορά στη σκηνή τη Γιώτα Νέγκα σε ένα πρόγραμμα γεμάτο σπουδαία τραγούδια και συναρπαστικές ερμηνείες!

Κούτρας και Νέγκα στην Αυλαία

Δευτέρα 31 Ιαν 2011

Δύο ερμηνευτές που καθηλώνουν με τη δύναμη της ερμηνείας τους και την ποιότητα των επιλογών τους, ανιχνεύουν για πρώτη φορά μαζί τα κοινά τους σημεία, ενώνουν δυνάμεις και μας προσκαλούν σε ένα ξεχωριστό και ουσιαστικό μουσικό ταξίδι.

Από την Παρασκευή  4 Φεβρουαρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο του Φεβρουαρίου αλλά και στις 4, 5 και 6 Μαρτίου, ο Γιάννης Κούτρας και η Γιώτα Νέγκα συναντιούνται στη μουσική σκηνή ΑΥΛΑΙΑ και μας προσκαλούν στο πρώτο τους κοινό ταξίδι με χίλια δυό τραγούδια συντροφιά τους!

Ο Γιάννης Κούτρας έχει καταχωρηθεί στη συνείδηση όλων μας ως ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ερμηνευτές, αφήνοντας ανεξίτηλο στίγμα με την ερμηνεία του στον ιστορικό «Σταυρό του Νότου» του Θάνου Μικρούτσικου σε ποίηση Νίκου Καββαδία. Ύστερα από χρόνια σιωπής, το 2005 συνεργάζεται ξανά με τον Θάνο Μικρούτσικο και επιστρέφει δυναμικά από τότε με μία σειρά πολύ επιτυχημένων ζωντανών εμφανίσεων, αλλά και με το δίσκο «Χωρίς βαλίτσα και παλτό», στον οποίο έγραψαν τραγούδια για τη φωνή του κάποιοι από τους σημαντικότερους σύγχρονους δημιουργούς.

Η Γιώτα Νέγκα, με στιβαρή και ουσιαστική ερμηνεία που ξεκινά από τις σπουδαίες φωνές του παρελθόντος είναι ταυτόχρονα μια τραγουδίστρια με παρόν και μέλλον. Δίνοντας το δικό της ευδιάκριτο στίγμα σε ό,τι ερμηνεύει, θεωρείται δικαίως μία από τις καλύτερες σύγχρονες ερμηνεύτριες και στην ερμηνεία της ο ακροατής αναγνωρίζει αμεσότητα, λυρισμό και αριστοκρατική λαϊκή αδρότητα. Οι ζωντανές εμφανίσεις της στο πλευρό καταξιωμένων ερμηνευτών έχουν δημιουργήσει ιδιαίτερη αίσθηση καθώς κινείται με ευκολία σε διάφορα απαιτητικά είδη.

Αυτό το χειμώνα και για περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων, ο Γιάννης Κούτρας και η Γιώτα Νέγκα παρουσιάζουν φυσικά τα τραγούδια από το Σταυρό του Νότου και τα τραγούδια της προσωπικής τους δισκογραφίας, αλλά με την ερμηνευτική ευχέρεια και το πάθος που τους διακρίνει μας χαρίζουν και μοναδικές ερμηνείες σε τραγούδια που κινούνται σε ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου. Από τη μπαλάντα έως το κλασσικό λαϊκό και από τη ροκ έως τα τραγούδια των σύγχρονων τραγουδοποιών, ενώ θα υπάρχουν και απρόσμενες, ανατρεπτικές επιλογές που θα αποκαλυφθούν μονάχα στη σκηνή.

Δύο συναρπαστικές φωνές ταξιδεύουν φέτος για πρώτη φορά μαζί στις πιο όμορφες θάλασσες της μουσικής, σε μία συνάντηση που θα συζητηθεί.

Μαζί τους οι μουσικοί: Άκης Μουχλιανίτης – πιάνο, ενορχηστρώσεις, Ηλίας Δουμάνης – τύμπανα, Χάρης Κελλάρης – μπάσο, Βαγγέλης Κονταράτος – κιθάρες.

 

ΑΥΛΑΙΑ: Αγίου Όρους 15 – Βοτανικός

Πληροφορίες-κρατήσεις: τηλ: 210 3474074, www.avlea.gr
σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε