ελληνική μουσική
    406 online   ·  210.841 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Συνεντεύξεις

    Ο Γρηγόρης Τζιστούδης στο Radio MusicHeaven

    Ο Γρηγόρης Τζιστούδης στο Radio MusicHeaven



    Ενότητες
    1ο Μέρος
    2ο Μέρος
    3ο Μέρος
    4ο Μέρος
    5ο Μέρος
    6ο Μέρος
    Γράφει ο Νικόλας (AlfaWolf)
    12 άρθρα στο MusicHeaven
    Παρασκευή 11 Φεβ 2011

    1ο Μέρος

    Η Εκπομπή Wolf On Air του Radio MusicHeaven και ο Νικόλας (AlfaWolf) ταξίδεψαν στην Γερμανία και μας φέρνουν κοντά μας τον Άνθρωπο που ενισχύει το φως της Ελλάδας μας και τον πολιτισμό στην Γερμανία και τις Σκανδιναβικές χώρες.



    ΑlfaWolf: Καλησπέρα φίλες και φίλοι του "Wolf on air". Άλλο ένα "Wolf on air" είναι εδώ μαζί σας, σήμερα Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου, το σωτήριον έτος 2010. Και σήμερα έχει ένα αφιέρωμα. Ένα αφιέρωμα σε έναν άνθρωπο και καλλιτέχνη που από πλευράς του δίνει στην Ελλάδα μια αξιοζήλευτη πολιτιστική υπόσταση σε όλη την Ευρώπη.
    Και λέω "αξιοζήλευτη" διότι έχει βραβευθεί πολλάκις από διάφορες χώρες. Έχει προσκληθεί από βασιλιάδες κι έχει συμμετάσχει πολιτιστικά σε πολλά σημαντικά γεγονότα Ευρωπαϊκά με τελευταίο αυτό των παραολυμπιακών αγώνων που έγιναν το 2004 στην Ελλάδα. Το γεγονός αυτό, θεώρησε ο ίδιος, ότι ήταν ό,τι πρέπει για να κρεμάσει το μπουζούκι του και να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Ο λόγος βέβαια για το Γρηγόρη Τζιστούδη, έναν Σαλονικιό και, για την ακρίβεια, Πυλαιώτη σολίστα του μπουζουκιού.
    Η ζωή δεν του φέρθηκε και τόσο ευγενικά αφού από πολύ μικρός έμεινε ανάπηρος από πολιομυελίτιδα. Αλλά, όσο ελλιπής ήταν η αρτιμέλειά του, τόσο δυνατή ήταν αλλά και είναι η αγάπη του για τη μουσική, την Ελλάδα, τη ζωή και το "κοριτσάκι του", όπως αποκαλεί την εδώ και 35 χρόνια συμβία του, την Μπριγκίτε. Η Μπριγκίτε, όπως είναι φυσικό, ξέρει το ψυχικό θησαυρό του Γρηγόρη Τζιστούδη και τον προσέχει πιο πολύ κι απ’ τον ίδιο της εαυτό. Και σαφώς κι ο Γρηγόρης το ξέρει και το νιώθει όμως καθημερινά αυτό. Γι’ αυτό άλλωστε η αχαριστία δεν υπάρχει στο διαμαντένιο χαρακτήρα του Γρηγόρη, κι απολαμβάνει αλλά και επιβραβεύει με τον τρόπο του.

    Αρκετά όμως σας κούρασα.
    Έναν έναν θα σας χαιρετήσω τώρα προσωπικά, ξεκινώντας από το Δημήτρη μας το συμπέθερο (Sympetheros), το τσιπουράκι  μου την Έφη (Tsipouraki), το Σβεν μας το Σάββα (Sven), το Vert, το Jorge μας, τη Mairy_omikron, την JennyP, τον SakisKouroupos, τον Domaster, την Afroditi20, την Ερωφίλη μας (PsycheLovesDragonflies) -που μόλις τελείωσε ένα υπέροχο 2ωρο και μας παρέδωσε τη σκυτάλη και την ευχαριστούμε γι’ αυτό-, φυσικά τον κ. Τζιστούδη (Tzistoudis) που είναι μέσα στο δωμάτιο επικοινωνίας και τους 29 ντροπαλούς μας επισκέπτες.

    Καλωσορίσατε λοιπόν στην εκπομπή αυτή τη σημερινή. Σήμερα θ’ ακούσετε το Γρηγόρη Τζιστούδη να μας μιλάει για τη ζωή του, από τη γέννησή του έως το θάνατό του. Ναι, δεν ακούσατε λάθος, έως το θάνατό του. Θα μας μιλήσει για την ανάστασή του, τη γνωριμία του με το μπουζούκι, τα πρώτα γρατζουνίσματα, τις πρώτες συνεργασίες, την καλλιτεχνική άνοδο, τις αγαπημένες του συνεργασίες, ιστορίες και γεγονότα που συνέβησαν. Θα δακρύσει από συγκίνηση όταν του φανερώσουμε μία από τις εκπλήξεις που του επιφυλάσσουμε και θα ανταποδώσει με μία έκπληξη που επιφυλάσσει κι εκείνος. Με τη δική μου βοήθεια βέβαια, μιας κι εγώ λειτούργησα ως μπαλαντέρ, και για τις 2 πλευρές, ως προς την έκπληξη.

    Αρκετά όμως έχω φλυαρήσει αλλά και σας γαργάλισα και λίγο την περιέργεια.
    Καθίστε γύρω μας, γύρω από μένα και το Γρηγόρη και ξεκινάμε. Καλή ακρόαση!

    Ο Γρηγόρης Τζιστούδης στο Radio MusicHeaven

    ΑlfaWolf: Καλώς σε βρήκα λοιπόν, Γρηγόρη Τζιστούδη, εδώ, στο υπέροχο αυτό χωριό. Δεν ξέρω, η Νυρεμβέργη είναι χωριό ή πόλη εδώ της Γερμανίας;
    Τzistoudis: Δεν είμαστε Νυρεμβέργη. Είμαστε Neubiberg.
    Α: Neubiberg. Καλά, τα Γερμανικά μου εμένα είναι 3 πουλάκια…
    Τ: Συνοικισμός Μονάχου. Είμαστε λίγο έξω από το Μόναχο.
    Α: Έπαθα πλάκα με το που είδα το χώρο. Περιττό να σου πω ότι το χιόνι, όλο αυτό, για μένα που είμαι στην Αθήνα, είναι κάτι το πρωτόγνωρο. Κόλλησα έξω από το σπίτι σου, τραβούσα φωτογραφίες, το δρόμο, τα χιόνια, τα δέντρα και μετά μπήκα. Λοιπόν, καλώς ήρθα ή καλώς με δέχτηκες. Γιατί, αντί να είσαι εσύ καλεσμένος μου, είμαι εγώ.
    Τ: Αγοράρα μου, χάρηκα πάρα πολύ. Καλώς ήρθες. Θα μείνεις εδώ 3 μέρες. Θα έχουμε πολλά να πούμε.
    A: Λόγω της πανελλαδικής (απεργίας) θα μείνω και μία ακόμη. Παραπάνω βάλε…
    Τ: Μακάρι να έχει κάθε μέρα πανελλαδική, οπότε θα σ’ έχω περισσότερες μέρες εδώ.
    A: Να’ σαι καλά.
    Τ: Και ευχαριστώ και για τα δωράκια, τα τσιπουράκια. Πολύ ωραία.
    A: Τα τσιπουράκια στα στείλανε φίλοι, θα σου πω όμως στην πορεία. Σε περιμένουν κάποιες εκπλήξεις.
    Τ: Ναι, αλλά τώρα, πριν αρχίσουμε να τα λέμε, ξέρεις ότι ήδη το δοκίμασα το ένα…
    A: Εντυπώσεις πες μου.
    Τ: Ε βέβαια, πρέπει να ξέρουμε και τι μας γίνεται.
    (γέλια)
    A: Αυτό το ένα είναι από μία φίλη ακροάτρια που δεν την ξέρεις προσωπικά απλά σε θαυμάζει και σου το στέλνει. Μάλιστα λέγεται και "Tsipouraki" το nick της. Άκου να δεις σύμπτωση τώρα.
    Τ: Tsipouraki, σ’ευχαριστώ πάρα πάρα πάρα πολύ.
    A: Από αυτό δοκίμασες, που έστειλε το Tsipouraki.
    Τ: Αυτό δοκίμασα, ναι, ναι, ναι.
    A: Το άλλο, το έχουν στείλει άλλοι που θα τα πούμε πιο μετά, παρακάτω.
    Τ: Πολύ ωραία.

    Μουσική (8.50 - 9.40)

    A: Γρηγόρη μου, ας ξεκινήσουμε απ’ την αρχή λοιπόν να ταξιδέψουμε στη ζωή σου. Θα πάμε απ’ τα πίσω πίσω παιδικά χρόνια. Γεννήθηκες στην Πυλαία το 1950.
    Τ: Το 1950, ναι. Είμαι από μια φτωχή οικογένεια, δύο αδερφούλες κι εγώ. Και, πέντε, πεντέμιση, έξι (ετών), περίπου εκεί, με έπιασε η πολιομυελίτιδα. Με πήγαν στο Λοιμωδών. Απ’ ότι έμαθα αργότερα απ’ τη μητέρα μου, είχα τελειώσει, πέθανα, ήμουνα στο νεκροτομείο. Και απ’ ότι μου λέει η μητέρα μου, κατά λάθος συνάντησε το γιατρό. Ο θυρωρός της είπε, Να ο γιατρός που παρακολουθεί το παιδί, ρώτησέ τον. Και ο γιατρός της είπε, Για να κοιτάξουμε, ίσως μπορέσουμε και κάνουμε κάτι, μια τελευταία προσπάθεια. Έτσι, βάλανε τη μητέρα μου δίπλα σε εμένα, μας ενώσανε με μία σύριγγα, με ένα καλώδιο και δύο βελόνες κι έτσι αρχίσανε, ας πούμε, και βάζανε αίμα σε μένα απ’ τη μητέρα μου. Και απ’ ό,τι μου λένε, δεν ξέρω, μετά από μία ή δύο μέρες άνοιξα τα μάτια μου.
    A: Ήσουνα νεκρός δηλαδή;
    Τ: Ε, αφού με είχανε βάλει στο νεκροτομείο…
    A: Απίστευτο.
    Τ: Ναι, απίστευτο, βέβαια ναι. Ήταν για να ζήσω, Νίκο, και για να σας παιδεύω σήμερα. Είδες τώρα; Ήρθες μέχρι τη Γερμανία.
    A: Αυτό ήταν χαρά μου, Γρηγόρη, χαρά μου. Δηλαδή, με το που γεννήθηκε αυτή η ιστορία να γίνει, όχι το δέχτηκα, τρελάθηκα για να το κάνω. Αλλά θα φτάσουμε και εκεί.
    Οπότε, από τη στιγμή που ξαναήρθες σε επαφή με το περιβάλλον ξεκινά κι ένας Γολγοθάς με εγχειρήσεις κτλ., έτσι;
    Τ: Με πολλές εγχειρήσεις, πάνω από 30. Και να σου πω και κάτι. Τότε, δεν ξέρω τι ήταν αυτό, πάντα τις έκανα τις εγχειρήσεις μόνος μου. Δηλαδή η μητέρα μου ερχόταν και με έβρισκε εγχειρισμένο. Δηλαδή, δεν ήθελα να τη στεναχωρήσω. Οπότε, όταν γινόταν η εγχείρηση και η μητέρα μου ερχόταν -κάθε πρώτη βδομάδα, κάθε δεύτερη βδομάδα, δεν μπορούσε κιόλας η γυναίκα-, εγώ ήμουν έτοιμος. Δηλαδή, οι πόνοι είχαν ψιλοπεράσει και μπορούσα να της χαμογελάσω.
    A: Ναι, αλλά κάποια στιγμή τη στρίμωξες απ' ότι έχω ακούσει. Της έβαλες το πιστόλι στο κεφάλι και της λες, Ή θα μου πάρεις μπουζούκι ή εγώ θα εγχειρίζομαι μόνος μου.
    Τ: Αυτή είναι μια ιστορία… Αυτό το θυμάμαι κιόλας. Η μητέρα μου είχε αγοράσει ένα μικρό τρανζιστοράκι και όλη την ημέρα ακούγαμε εκεί πέρα μουσική. Οπότε, δεν ξέρω τι ήταν αυτό, αλλά άκουσα το μπουζούκι στο τρανζίστορ. Και αυτός ο ήχος ήταν δηλαδή… Αμέσως, δεν ξέρω, κάτι είχε αλλάξει μέσα μου. Άρχισα να ρωτάω σαν χαζός, πιτσιρικάς τώρα, έτσι; Γιατί ρωτούσα,  δεν ξέρω. Αλλά ρωτούσα, Ρε παιδιά, μήπως ξέρει κανένας αυτό εδώ πέρα το πράγμα, τί είναι αυτό που ακούγεται; Οπότε, εκεί, ένας φυσιοθεραπευτής, ξέχασα το όνομά του πως τον λέγανε, μου είχε πει, Γρηγοράκη αυτό είναι μπουζούκι. Και, αν θυμάμαι καλά, αυτός μου φαίνεται έπαιζε και λίγο, δεν ξέρω. Τέλος πάντων, καλά να’ ναι. Και έτσι, σιγά σιγά έμαθα ότι αυτός ο ήχος που άκουγα και είχα μαγευτεί στην κυριολεξία ήταν ένα όργανο που λεγόταν μπουζούκι. Δεν ήξερα τίποτα τίποτα τίποτα παραπάνω.
    A: Ούτε καν τι σχήμα είχε ήξερες.
    Τ: Όχι δεν ήξερα. Άκουγα μπουζούκι, αλλά τι πράγμα ήταν, ούτε πως παιζόταν, ούτε αν είχε χορδές, ούτε αν είχε κλειδιά, ούτε αν ήταν μακρυμάνικο, ούτε τίποτα τίποτα.
    A: Και σου 'ρχεται η φαεινή ιδέα να πεις της μαμάς σου λοιπόν να σου αγοράσει ένα μπουζούκι.
    Τ: Εκεί ήταν άλλο πάλι. Εκεί την κυρά Μάγδα την είχα στριμώξει για τα καλά. Αφού πλέον είχα μάθει ότι αυτό το πράγμα λέγεται μπουζούκι τότε μου μπήκε και η φαεινή ιδέα… Έπρεπε να αποκτήσω ένα.
    A: Έπρεπε να αποκτήσεις ένα.
    Τ: Έπρεπε να αποκτήσω ένα μπουζούκι, να το πιάσω στα χέρια μου. Τι είναι αυτό; Κατ' αρχήν δεν ήξερα ότι είναι τόσο ακριβό, έτσι; Μπορεί να το' βλεπα ας πούμε και σαν τρανζίστορ εκείνο τον καιρό, δεν ξέρω. Οπότε λέω στη μητέρα μου, Ξέρεις κάτι; θα μου φέρεις μπουζούκι. Η μητέρα μου τρελάθηκε. Μου λέει, Βρε πού το ’μαθες τώρα εσύ; Τι μπουζούκι; Της λέω, Αυτό εδώ πέρα πού παίζει τώρα στο τρανζίστορ είναι μπουζούκι. Και πρέπει να μου φέρεις, λέω, να τοΒρε άντε από εκεί ρε που θα σου φέρω μπουζούκι κι άλλο τι; κοίταξε εδώ πέρα να τελειώσουμε από εδώ. Της λέω, Άμα δεν με φέρεις μπουζούκι, εγώ θα στείλω -είχα ένα Τουρκάκι, ένα φιλαράκι- θα τον στείλω έξω στην πόρτα και αν δει ότι έρχεσαι χωρίς μπουζούκι, θα ’ρθεί αμέσως, θα με ειδοποιήσει κι εγώ θα σκεπαστώ και δε θα με δεις, δε θα σε μιλήσω.
    (γέλια)
    A: Ωραίος. Απειλή.
    Τ: Ναι. Οπότε…
    A: Μάσησε όμως η κυρία Μάγδα;
    Τ: Ναι, απ’ ότι μου λέει η μητέρα μου, λέει, Εγώ φοβήθηκα, για σκέψου να… Αυτός είναι τρελός. Να πάω εκεί πέρα και να είναι σκεπασμένος κάτω από την κουβέρτα στο κρεβάτι και να μη με μιλάει. Θα πεθάνω. Τι να κάνω; Έψαξε και βρήκε ένα μπουζούκι από έναν γείτονα, Σωτηρούδης λεγόταν, καλά να ’ναι, και της πούλησε το όργανο, αν θυμάμαι, 3 κατοστάρικα ή κάτι τέτοιο, δραχμές. Οπότε ήρθε ο φίλος μου το Τουρκάκι, τον είδα που έτρεχε από μακριά -αυτές, Νίκο, τις στιγμές τις θυμάμαι. Σαν να τον βλέπω τώρα που έτρεχε και κουνούσε τα χέρια του-, και μπαίνει μέσα και μου λέει, Γρηγόρη η μαμά φέρνει το μπουζούκι. Οπότε…
    A: Πετάχτηκες σίγουρα.
    Τ: Πετάχτηκα, ναι. Αλλά όταν την είδα τη μαμά μου κι έβγαλε το μπουζούκι… Να σου πω… Δεν ξέρω, αλλά, λέω αυτό το πράγμα, ρε παιδί μου, βγάζει εκείνο τον ήχο; Το ’πιασα, το αγκάλιασα, το φίλησα. Ε, να και φτάσαμε σιγά σιγά εδώ.
    A: Έχουμε καιρό για να φτάσουμε εδώ που είμαστε Γρηγόρη.
    Τ: Ναι ναι, αλλά να... Η αγάπη εκείνη της πρώτης μέρας, Νίκο, ακόμα και σήμερα μένει. Ακόμη και σήμερα μένει. Δηλαδή, το οργανάκι το αγαπάω τόοοσο πολύ, παρ’ όλο που άλλαξα  πάρα πολλά όργανα, αλλά μπουζούκι μου, μπουζούκι.
    A: Έτσι.

    Α: Γρηγόρη μου, για πες μου, θυμάσαι μήπως, λέω "μήπως" γιατί πάνε πολλά χρόνια, ποιο τραγούδι ήταν το πρώτο που γρατζούνισες στο μπουζούκι;
    Τ: Ε βέβαια, δεν ξεχνιούνται αυτά. Σαμιώτισσα Σαμιώτισσα.
    AlfaWolf-Tzistoudis (Τραγουδιστά): Σαμιώτισσα Σαμιώτισσα πότε θα πας στη Σάμο;
    A: Το δέσαμε ωραία.
    Τ: Ε βέβαια.
    A: Κάνουμε κανένα γκρουπάκι;
    Τ: Άνετα.
    (Γέλια)
    A: Αυτό ήταν το πρώτο τραγούδι που έπαιξες και τραγούδησες στο μπουζούκι, δηλαδή;
    Τ: Αυτό ήταν το πρώτο τραγούδι που έπαιξα στο μπουζούκι, ναι.
    A: Μπράβο που το θυμάσαι.
    Τ: Το θυμάμαι. Το θυμάμαι, γιατί μου είχε κάνει κι εμένα μεγάλη εντύπωση το ότι μπορούσα να παίξω ένα κομμάτι, δηλαδή να ακούω αυτό το οργανάκι να παίζει αυτό που εγώ αισθανόμουν, αυτό που εγώ ήθελα, έτσι;
    A: Κι από ότι φάνηκε είχες και αυτί. Γιατί, αυτό, να μπορείς να πάρεις ένα όργανο και να παίξεις ένα κομμάτι, σημαίνει ότι το αυτί σου έστελνε τις εντολές που έπρεπε στα δάχτυλα.
    Τ: Ε, αν το δούμε σήμερα λίγο πιο επιστημονικά, αν θέλεις, εντάξει.
    A: Βασικό αυτό.
    Τ: Βέβαια, βέβαια, βέβαια. Και τώρα έχω ένα μαθητή, Νίκο, δεν πειράζει που αλλάζουμε λίγο το θέμα…
    A: Καθόλου.
    Τ: Έχω ένα μαθητή, έναν πιτσιρικά, 10 χρονών είναι. Αν αυτό το παιδί δεν τα παρατήσει κάποια στιγμή, βλέπω να γίνεται μεγάααλο ταλέντο, όχι μόνο στο μπουζούκι αλλά γενικά στη μουσική.
    A: Θα απασχολήσει δηλαδή στην πορεία του;
    Τ: Ναι, ναι. Διότι, κάναμε μία άσκηση... Μπορώ να πω ή…;
    A: Θα ήθελα να πεις.
    Τ: Κάναμε μία άσκηση και ο πιτσιρικάς μελετούσε την άσκηση που του ’δωσα εγώ σαν πρώτη φωνή, κι εγώ του ’παιξα, από πίσω, δεύτερη φωνή με το μπουζούκι. Λίγο για να ομορφύνει, να μην του φαίνονται μονότονα τα πράγματα κτλ. Και μετά ασχολήθηκα εδώ πέρα με μια παρτιτούρα, ήθελα να διορθώσω κάτι. Και ξαφνικά άκουσα τον πιτσιρικά και μού ’παιζε τη δεύτερη φωνή. Αυτή που έπαιζα εγώ! Και του λέω, Βρε Δημήτρη, πως το ’κανες αυτό εδώ πέρα; Πού το ’μαθες;. Α, κύριε Γρηγόρη, την ώρα που παίζαμε το άκουγα, μου λέει, άκουγα τι παίζατε -μου μιλάει στον πληθυντικό. Δηλαδή πραγματικά ταλέντο…
    A: Δημήτρης;
    Τ: Δημήτρης.
    A: Α, είναι ο ίδιος ο Δημήτρης που μού ’λεγες και πριν off record ότι είναι πολύ ταλεντάκι. Ο Δημήτρης Μπολούτας, αν θυμάμαι καλά; Μπολούτας;
    Τ: Βέβαια και είναι μαθητής μου.
    A: Οπότε δηλαδή, Γρηγόρη μου, η δική σου αίσθηση και πρόβλεψη είναι ότι στην πορεία θα ακούσουμε αυτό το όνομα "Δημήτρης Μπολούτας" να απασχολεί τα μουσικά πράγματα;
    Τ: Ε βέβαια. Και σίγουρα θα τον ακούσεις αν πάει με αυτά τα μυαλά που πάει τώρα.

    A: Η περιπέτειά σου όλη αυτή, μπες βγες από το νοσοκομείο, κράτησε γύρω στα πόσα χρόνια;
    Τ: Γύρω στα 8 χρόνια περίπου. Μπαινόβγαινα φυσικά, έτσι;
    A: Γύρω στα 14-15 χρονών δηλαδή;
    Τ: Ε ναι, 13-14 χρονών, εκεί γύρω ας πούμε.
    A: Επαγγελματικά, τι έκανες μετά;
    Τ: Η μητέρα μου, ακόμα θυμάμαι, και στα διαλείμματα όταν έβγαινα από το νοσοκομείο, που μού ’λεγε, Γρηγόρη, πρέπει να κοιτάξεις, δε θα γίνεις τεμπέλης, κάτι πρέπει να κάνεις. Και εγώ τότε πιτσιρικάς της έλεγα, Δεν είσαι καλή μάνα. Θέλεις να με παιδεύεις. Αφού, της λέω, βλέπεις ότι δεν μπορώ να περπατήσω, δεν μπορώ να κάνω, δεν μπορώ να ράνω. Μη στεναχωριέσαι, λέει, εγώ. Στο σχολείο πως σε πηγαίνω; Έτσι. Και στο αμάξι που θα πηγαίνεις, άμα πας για δουλειά κάτω στην πόλη, εγώ θα σε βοηθάω, μη στεναχωριέσαι. Η ζημιάρα η μαμά, πήγε και βρήκε έναν δικό μας χωριανό που είχε ένα τσαγκαράδικο, μια επιχείρηση ας πούμε, και μπήκα στην τέχνη των φόντιατζηδων.
    A: Να πούμε ότι φόντι είναι το πάνω μέρος του παπουτσιού, έτσι;
    Τ: Το επάνω μέρος του παπουτσιού, ναι. Και ήμουνα στα γυναικεία. Έτσι, σιγά σιγά έγινα φόντιατζης. Και έγινα καλός φόντιατζης. Εκεί, Νίκο, συνέβη και το εξής. Συντοχρόνως μάθαινα μπουζούκι…
    A: Βεβαίως.
    Τ: Μελετούσα μπουζούκι. Και μελετούσα πολλές ώρες μπουζούκι. Λοιπόν, βγήκα τότε μια φορά με το γαμπρό μου, να πάω να παίξω σε κάποια ταβέρνα. Και να φανταστείς ότι για να παίξουμε, με το γαμπρό μου, σε μια ταβέρνα στη Χαριλάου, κάτω, τι ενισχυτή είχαμε, ξέρεις;
    A: Πού να ξέρω…
    Τ: Το ραδιόφωνο του σπιτιού! Το ραδιόφωνο του σπιτιού! Μαζί με το γαμπρό μου αυτά... Τώρα μπορεί να ακούει την εκπομπή και να γελάει κιόλας.

    Ο Γρηγόρης Τζιστούδης στο Radio MusicHeaven

    A: Έχω μάθει όμως ότι τις ελεύθερές σου ώρες πήγαινες σε κάποιο περίπτερο εκεί στην Πυλαία κι έπαιζες.
    Τ: Είχα περίπτερο.
    A: Α, είχες δικό σου.
    Τ: Είχα περίπτερο, ναι. Δηλαδή το νοικιάζαμε, όχι δικό μου.
    A: Σωστά.
    Τ: Ναι, ναι, βέβαια. Είχα και ερχόταν φιλαράκια, παίζαμε. Κοίταξε, ό,τι και να’κανα…
    A: Ωραία εικόνα τώρα αυτή, το φαντάζομαι έτσι όπως…
    Τ: Ε βέβαια. Ό,τι και να 'κανα το μπουζούκι ήταν πάντα στα χέρια μου. Και όταν ήμουν φόντιατζης, αυτό είναι σημαδιακό, Νίκο, διότι είχε βγει μια δουλειά κι έπρεπε να πάω να παίξω. Έπαιζα στη "Φαντασία". Ήταν στην Αγ. Σοφία, κάτω, ένα υπόγειο. Λοιπόν, έπαιζα Σαββατοκύριακα και, ξενύχτης μετά Δευτέρα για δουλειά.
    A: Βέβαια. Δεν δουλεύανε όμως οι τσαγκαράδες τις Δευτέρες. Τσαγκαροδευτέρα δε λέμε;
    Τ: Ναι, εγώ ήμουν κάποια εξαίρεση αλλά στο τέλος έγινα κι εγώ τέτοιος. Γιατί λέω στη μάνα μου, Τις Δευτέρες, μάνα, κάνε κάτι, γιατί δεν μπορώ να πάω να δουλέψω. Οπότε στην αρχή έκανα κοπάνα. Πήγαινα με το αμάξι στο κέντρο -δε θυμάμαι τη στάση αλλά θυμάμαι το κινηματογράφο-, πήγαινα στο "Αλκαζάρ" κι έβλεπα φιλμ τη Δευτέρα. Οπότε κοιμόμουνα, έριχνα εκεί έναν υπνάκο κι έτσι περνούσε η Δευτέρα. Αλλά στο τέλος μαθευτήκανε όλα. Οπότε μια μέρα πάω στο σπίτι, αφού αυτό τράβηξε για αρκετό καιρό -είχα πάει και στη Νεάπολη και έπαιζα. Δηλαδή άρχισα να παίζω σε ταβέρνες και να κρατήσω να είμαι και φόντιατζης, έτσι; Οπότε ήρθε μια στιγμή που σκέφτηκα, Ή το ένα ή το άλλο, δε γίνεται -, και πάω μια μέρα στο σπίτι και της λέω της μάνας μου, Κάτσε να συζητήσουμε. Μου λέει, Τι;. Λέω, Αποφάσισα να παρατήσω το τσαγκαριλίκι. Θα γίνω μπουζουξής. Αμάαααααν…
    A: Πόλεμος;
    Τ: Πόλεμος; Πόλεμος; Δεν μπορείς να φανταστείς, Νικόλα…

    A: Εκείνη την εποχή ήταν και κακόφημο το μπουζούκι, το κυνηγάγανε.
    Τ: Βέβαια, είχαν προηγηθεί… Ήταν ακατάστατοι καιροί… Ε, εγώ είχα αποφασίσει πλέον τι θέλω, δηλαδή διάλεξα το μπουζούκι.
    A: Είχες επιλέξει μέσα σου.
    Τ: Ναι, ναι. Οπότε ήμουν έτοιμος και να πολεμήσω.
    A: Βέβαια. Και μάλιστα από ότι έχω ακούσει σε ζήτησε ο Τσιτσάνης και ο Παπαϊωάννου και είχες πάει και δούλεψες με τους γίγαντες αυτούς.
    Τ: Βέβαια, έπαιξα. Αργότερα αυτό, έτσι; Αυτό συνέβη αργότερα. Ο Τσιτσάνης με είχε ζητήσει κάποτε. Όταν είχα το περίπτερο, αυτός έμενε επάνω στο Πανόραμα όταν δούλευε στη Θεσσαλονίκη και, σταμάτησε μια φορά για να πάρει τσιγάρα από το περίπτερο και έπαιξα εκεί και μου λέει, Έλα να σε πάρω. Και μάλιστα πήγε και στη μητέρα μου, αλλά η μητέρα μου τον έδιωξε κλοτσηδόν.
    (Γέλια )
    Τ: Ναι. Και μετά, αργότερα, ήρθαν έτσι τα πράγματα που έπαιζα εγώ στο "Λουξ", πάνω στη Νεάπολη σε ένα μαγαζί, σε ένα μπουζουξίδικο και, εκεί, έφερε η επιχείρηση, το μαγαζί, έφερε τους δυο γίγαντες, τον Τσιτσάνη και τον Παπαϊωάννου για πρόγραμμα. Και αυτοί οι δύο διαλέξανε ανάμεσα -ήμασταν τότε 3 μπουζούκια εκεί πέρα και μας ακούσανε χωριστά τον καθένα και προτιμήσανε, διαλέξανε εμένα. Ο Τσιτσάνης είχε πει, Να πάρουμε τον πιτσιρικά.
    (Γέλια)
    A: Με τη χαρακτηριστική του χροιά.
    Τ: Ναι, ναι, ναι. Και, ακόμη και σήμερα που το θυμάμαι ήταν μαγευτικές στιγμές.

    Τ: Ξέρεις, δεν ήταν ότι τα πάντα τα παίζαμε εμείς από πίσω, οι δεύτεροι ας πούμε, αλλά οι πρόβες που κάναμε. Εκεί ήταν το μεγαλείο. Να κάθεσαι με τα δύο μεγαθήρια. Και εκεί που παίζαμε, οι δυο  τους μαλώνανε καμιά φορά, ο ένας με τη βροντερή φωνή κι ο άλλος με τη λεπτή λες και θα ’σπαγε η χορδή. Ωραίες στιγμές, ωραίες στιγμές.
    A: Είσαι τυχερός που έζησες κάτι τέτοιες στιγμές.
    Τ: Βέβαια τυχερός. Βέβαια τυχερός. Τυχερός;;; Πωωω
    A: Τότε είχες συνειδητοποιήσει, Γρηγόρη, ότι είσαι ανάμεσα σε δύο μεγαθήρια ή ακόμα δεν ήταν η αίσθηση…
    Τ: Νίκο, ό,τι και να σου πω θα σου πω ψέματα. Δε νομίζω ότι το είχα συνειδητοποιήσει. Δε νομίζω. Γιατί, Νίκο, θα σου πω κάτι που το ανακάλυψα κι εγώ αργότερα. Η νύχτα δε μ' άρεσε. Ενώ έπαιζα στα μπουζουξίδικα, κάπου, δεν ξέρω, δεν μου άρεσε. Δεν μου άρεσε το ότι έπαιζα εγώ και χόρευε ο άλλος. Κάπου ήθελα, ας πούμε, όταν παίζω ο άλλος να με προσέχει, να με ακούει. Γιατί παίζω εγώ δηλαδή; Δεν παίζω για να βγάζει τα έντερά του εκεί πέρα ή ξέρω εγώ τι… Να πίνει, ας πούμε, τις 3 μπουκάλες ουίσκι κι εγώ να κάθομαι σαν χαζός και να παίζω… Αυτό, κάπου το είχα δει στραβά, το είχα πάρει στραβά. Για όνομα του Θεού, δεν κατηγορώ καταστάσεις, έτσι; Γι’ αυτό και αργότερα, μια μικρή παρένθεση κάνουμε, Νίκο, όταν έπαιζα θυμάμαι στις "Αναμνήσεις", στο Καραμπουρνάκι στη Θεσσαλονίκη, εκεί μέσα είχα ακούσει για πρώτη φορά μουσική του Θεοδωράκη. Κι όταν άκουσα μουσική του Θεοδωράκη είπα ότι αυτή η μουσική είναι που εγώ θέλω να παίξω. Χωρίς να ξέρω τίποτα για Θεοδωράκη, χωρίς να ξέρω τίποτα τίποτα τίποτα τίποτα τίποτα. Άκουσα τη μουσική, δε θυμάμαι ποιο κομμάτι, αλλά μόνο που άκουσα εκείνη τη μελωδία... Ανατριχιάζω... Εκεί είχα καταλάβει ότι θέλω να παίξω αυτή τη μουσική.

    Μουσική         (31.03 - 38.57)

    A: Κλείνουμε λοιπόν αυτή την παρένθεση που ανέφερες τώρα με το Θεοδωράκη, που θα πάμε έτσι κι αλλιώς στο Θεοδωράκη,  γιατί η βασική μου ερώτηση για το Θεοδωράκη είναι, πώς προέκυψε, πώς τον γνώρισες, πώς ήρθατε σε επαφή, αλλά, όταν φτάσουμε εκεί. Τώρα είμαστε στα πρώτα σου βήματα στη Θεσσαλονίκη που έχεις ξεκινήσει με δύο μεγαθήρια και πορεύεσαι δυναμικά. Αρχίζεις και αποκτάς εμπειρία, παίζεις σε μαγαζιά, ρεπερτόριο, σου τη σπάει λίγο η νύχτα αλλά παρόλα ταύτα συνεχίζεις γιατί ήταν και βιοποριστικός πια αυτός ο λόγος, έτσι δεν είναι;
    Τ: Βέβαια, βέβαια. Αλλά, πρέπει Νίκο να σου πω ότι δεν ξέρω πως ήρθαν έτσι τα πράγματα, είναι και λίγο θολά, ας πούμε, στο μυαλό μου, αλλά θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι μέσα σε μία ή δύο σεζόν στη Θεσσαλονίκη, από αρχάριος που ξεκίνησα –ξεκίνησα στις "Αναμνήσεις". Μιλάμε για μπουζούκια, έτσι; δε μιλάμε για ταβέρνες. Γιατί δούλεψα και σε ταβέρνες. Και δούλεψα και με αξιόλογους μουσικούς τότε εκείνο τον καιρό. Θυμάμαι ότι στις "Αναμνήσεις" είχα ξεκινήσει με 50 δραχμές- σε μία ή δύο σεζόν είχα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος μπουζουξής της Θεσσαλονίκης. Δηλαδή, μιλούσανε για μένα, γράφανε για μένα και είχα και ψευδώνυμο, το ξέρεις αυτό;
    A: Όχι δεν το ξέρω. Για… Πώς…
    Τ: Τι με πέρασες εμένα, για άιντε άιντε; Τότε ήμουνα ο "Γόλης ο Πυλαιώτης", επειδή ήμουν από την Πυλαία.
    A: Απ’την Πυλαία σωστά.
    Τ: Βέβαια. Και να σου πω ότι η Πυλαία με στήριξε πάρα πάρα πολύ εκείνα τα χρόνια στη νύχτα. Η νύχτα ήταν τότε σκληρή.
    A: Γόλης Πυλαιώτης.
    Τ: Βέβαια, βέβαια.
    A: Μπορεί κάποιοι φίλοι τώρα να σε θυμηθούνε έτσι.
    Τ: Ναι, θα χαρώ πολύ.
    A: Οι παλιοί.
    Τ: Βέβαια, βέβαια, δεν αποκλείεται.
    A: Γόλης Πυλαιώτης. Μάλιστα. Να κάτι που δεν το ’ξερα. Έτσι, να μαθαίνουμε κι εμείς, να μαθαίνει κι ο κόσμος νέα πράγματα, καινούργια πράγματα. Είμαστε ενημερωτική εκπομπή πάνω απ’ όλα.
    (Γέλια)
    A: Ωραία.

    A: Λοιπόν, ξέρω, Γρηγόρη, ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να σου ζητήσω να μου πεις με χρονική σειρά όσα έχουν συμβεί στην εργασία σου κτλ., γι' αυτό δε θα σε ρωτήσω χρονικά. Θα σε ρωτήσω γενικά, ποιες είναι οι συνεργασίες, πού έχεις δουλέψει, με ποιους έχεις δουλέψει, στην Ελλάδα. Ας ξεκινήσουμε από την Ελλάδα. Εκτός από τη Θεσσαλονίκη πού αλλού έχεις δουλέψει;

     

    Επόμενο: 2ο Μέρος






    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #21809   /   12.02.2011, 01:09   /   Αναφορά
    Νικόλα (Alfawolf) με συγκίνησες για 2η φορά . Συγχαρητήρια που εδημοσίευσες αυτήν την «ιστορική», όπως την είχα χαρακτηρίσει σε κάποιο σχόλιό μου , εκπομπή . Νάσαι πάντα καλά τόσο εσύ, όσο και ο Γρηγόρης .

    #21887   /   14.02.2011, 19:07
    Σ ευχαιστώ Γιάννη μου

    ο χαρακτηρισμός σου... τα λέει όλα

    νασαι πάντα καλα :)

    #21889   /   14.02.2011, 19:25
    Βεβαίως τα συγχαρητήριά μου και τις ευχές μου «νάναι πάντα καλά» και στο μέλος Τσιπουράκι που έχει προφανώς διαθέσει πολύ χρόνο και μεράκι για την απομαγνητοφώνιση της εκπομπής , προκειμένου αυτή να δημοσιευθεί . Ενα μεγάλο ευχαριστώ και από μένα .

    #21831   /   12.02.2011, 11:26   /   Αναφορά
    Μπράβο Νικόλα!!!



    #21888   /   14.02.2011, 19:09
    Zήτω η Κρήτη :)

    θένξ ταγκο

    #21832   /   12.02.2011, 12:37   /   Αναφορά
    Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά :)))

    Αλλά...

    Το μεγαλύτερο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ αλλα και ΜΠΡΑΒΟ όμως, ανήκει στο μέλος Tsipouraki την Έφη μας η οποία εθελοντικά αφιέρωσε αρκετές ημέρες από τον πολύτιμο προσωπικό τις χρόνο για να ολοκληρωθεί η αποφώνησης της 4ωρης εκπομπής μου.

    Χωρίς την πολύτιμη βοήθεια τις δεν θα υπήρχε ποτέ στο περιοδικό μας αυτή η δημοσίευση..

    Administrator
    #21846   /   12.02.2011, 16:34   /   Αναφορά
    Εξαιρετικό Alfa, τουλάχιστον στα 2 πρώτα μέρη που έχω διαβάσει ως τώρα. Πολύ ωραία ροή...
    #21886   /   14.02.2011, 19:04
    Περιμένω να φτάσεις στο 6 μέρος :)

    #21883   /   14.02.2011, 18:47   /   Αναφορά
    Γεια σου ΓΡΗΓΟΡΗ Μεγαλε .εγω δηλωνω φαν θαυμαστη σου και με εκανεσ να κλαψω σε εκεινη την εκπομπη του μακη με τον αλλο μεγαλο τραγουδιστη τον ΠΑΣΧΑΛΗ ΤΕΡΖΗ σε εκεινο το τραγουδι για τη μανα .αν θελεισ στειλε ενα βιντεακι στο σαιτ να το ακουσουμε παλι .σε ευχαριστω και να σαι παντα καλα.ο φιλοσ σου ΜΗΝΑΣ
    #21885   /   14.02.2011, 19:03
    Μπορείς να κατεβάσεις την εκπομπή free :)

    στο 6 μέρος υπάρχει link στο τελος .

    Υπαρχει το ''Ενας Ευαίσθητος Ληστής'' σε πολυ καλυ ποιότητα κι όχι μονο αυτό :))


    #21891   /   15.02.2011, 13:25   /   Αναφορά


    Χαίρομαι πάρα πολύ, Νικόλα μου, που η εξαιρετική αυτή σου εκπομπή-αφιέρωμα στο Γρηγόρη Τζιστούδη υπάρχει και δημοσιευμένη στο ΜΗ!!!



    Ήταν μια ιδιαίτερα ζωντανή εκπομπή, όπου, αφενός είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε υπέροχες μουσικές και να "γνωρίσουμε" το Γρηγόρη Τζιστούδη από "κοντά", αφετέρου ζήσαμε κι εμείς τη χαρά και τη συγκίνηση του Γρηγόρη και των φίλων του με τους οποίους ξαναβρέθηκε, μετά από πολλά χρόνια, μέσα από το ΜΗ και την εκπομπή σου!!!

    Τι λες και για μια εκπομπή όταν θα βρεθούν και δια ζώσης...;;;:)))!!! Ε;;;;

    :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))



    Σας ευχαριστώ πολύ. Την απομαγνητοφώνηση την έκανα με μεγάλη χαρά. Η εκπομπή και η δημοσίευσή της είναι αποτέλεσμα μιας όμορφης ομαδικής δουλειάς μεταξύ του Sven, εσένα κι εμένα. Να είμαστε καλά και πάντα τέτοια:)))!!!



    Να'ναι καλά κι ο Γρηγόρης και πάντα με έμπνευση και δημιουργικός για να μας χαρίζει όμορφες μουσικές!!!

    #21892   /   15.02.2011, 14:25   /   Αναφορά
    SAS EYXARISTO OOOOOOOLOUS APO KARDIAS.

    OLOI EXETE PIASEI MIA IDIETERI THESI MESA STIN KARDIA MOU.



    NA STE PANTA KALA



    GRIGORIS TZISTOUDIS
    #21949   /   23.02.2011, 23:16   /   Αναφορά
    ....Δεν ξαιρουμε για ποια φωτα και πολιτισμο αναφερεσαι μεγιστε...διμοσιογραφε του συγκεκριμενου αρθρου *περι Γ.Τζιστουδη βουζουξη στη γερμανια μπορει ναναι οπως τα περιγραφεις αλλα στην Σκανδιναβια εκτος των τοσων αξιολογων μουσικων που υπηρχαν υπαρχουν και προσεφεραν προσφερουν Υπηρχε Υπαρχει καποιος θρυλος ιστορικος ασυγκριτος μουσικος βουζουκξης ονοματι Λ. Καρνεζης ο οποιος συνεργαστηκε με τα τοπ μουσικα σχηματα, ορχηστρες,παραστασεις μουσικες στα μεγαλυτερα θεατρα στην Σκανδιναβια με Μ. θεοδωρακη συναυλιες οπου γραφτηκαν με χρυσα γραμματα οι επιτυχιες του αναγνωρισμενου φωτινου καλλητεχνη Λ. Καρνεζη.ο οποιος ειναι το φως του Ελληνισμου και οχι μονο στην Σκανδιναβια.

    ΥΓ:δεν κανω αντιπαραθεση απλα διορθωνω.

    χΕραιτω .

    #21961   /   25.02.2011, 08:08
    Κατ αρχήν θεωρώ το σχόλιο σας ΑΚΥΡΟ

    και δεν ειμαι δημοσιογράφός θα το ξερατε αν ειχατε διαβασει το αρθρο αλλα...

    σαφώς και δεν έχετε διαβάσει το άρθρο μέγιστε διορθωτή

    Νόμος πρώτος για να διορθώσεις κάτι πρέπει πρώτα να έχεις 1ον Γνώση στο αντικείμενο, και 2ον να είσαι αμερόληπτος στις συγκρίσεις που επιχειρείς αν διαβάσατε το αρθρο επιτρέψτε μου να σας πω οτι σε ένα από τα δυο έχετε έλλειψη, ...αν δεν το διαβάσατε..

    διαβάστε πρώτα το άρθρο ολόκληρο και με προσοχή

    και εδω είμαστε.

    Εννοείτε ότι δεν αμφισβητείτε η αξία του μεγάλου Λάκη Καρνέζη αλλά το δικό σας σχόλιο

    #21962   /   25.02.2011, 10:35   /   Αναφορά
    Δικαιωμα σου ειναι να προβαλεις οποιους θελεις και καλα κανεις με οποιδηποτε ιδιοτητα εχεις.

    Σου τονιζω οτι ειμαι 28 χρονια στην Σκανδιναβια και γνωριζω απο κοντα τα μουσικα δεδομενα ,γεγονοτα και λεπτομεριες στον μουσικο κοσμο και στο οτι ειμαι και ο ιδιος μουσικος με δυναμικη παρουσια ειδικα στις Σκανδιναβικες χωρες σε πληροφορω οτι δεν βριζω την εργασια που παρουσιασες στο Μusicheaven απλα μεσου του αρθρου σου θεωρισα καλο να μαθει ο κοσμος του Musicheaven τις καθαρες λεπτομεριες ποιοι ειναι εκεινοι που προσεφεραν πολιτισμο στην Σκανδιναβια.

    Αρα δεν υφισταται θεμα συγκρισης οπως τεχνικα ανεφερες καθ,οτι και ο Γρηγορης εχει προσφερει μουσικα πραγματα που εγω τα γνωριζω ποιο αναλυτικα απο σενα φιλτατε λογου του οτι εζησα ,ειδα,αισθανθηκα τα γεγονοτα και τις εποχες.

    Ισως ωφελιμο ειναι να μαθαινουν πληροφορουνται οι νεωτεροι και να γνωριζουν για τα φωτα του πολιτισμου στην Σκανδιναβια./

    χαιρετω και για οτιδηποτε μουσικες ,τεχνικες,βιογραφιες,κονσερτα,μουσικη στην Σκανδιναβια εδω ειμαι.



    #21964   /   25.02.2011, 11:10
    Αγαπητέ φιλε η συνέντευξη αυτή είναι για τον Γρηγόρη Τζιστούδη και όπως είναι φυσικό σε αυτόν αναφέρετε και για αυτόν μιλά δεν είναι θέμα δικαιώματος προβολής είναι θέμα αρχής δεν μπορούμε να κάνουμε συνέντευξη πχ για την Αλεξίου και να μιλάμε για το ποσό έχει προσφέρει η Γαλάνη έτσι δεν είναι?

    Όσο για τα φώτα στην Σκανδιναβία αφού γνωρίζεις και ζεις εκεί τόσα χρόνια θα γνωρίζεις ότι ο Τζιστούδης έχει βραβευτεί σαν τον πιο δημοφιλή καλλιτέχνη και του έχει παραδώσει το βραβείο του ο ίδιος ο βασιλιάς τις Σουηδίας και δεν είναι μόνο αυτά αφού ζεις εκεί θα τα γνωρίζεις, ,

    Σαφώς δεν υφίσταται θέμα σύγκρισης φίλε μου όχι γιατί ο Τζιστούδης έχει προσφέρει πολλά μόνο (όπως λες τα γνωρίζεις κι αυτά καλυτέρα από μένα) θα το δεχτώ. αλλά ξεχνάς ότι με το προηγούμενο σχόλιο σου έκανες σύγκριση σε πράγματα που δεν χωρεί.

    δεν μπορείς να συγκρίνεις έναν αθλητή των ολυμπιακών αγώνων με έναν των παραολυμπιακων, έτσι δεν είναι ?? αυτό το σημείο πιθανός να σου διέφυγε γιατί πραγματικά ο Γρηγόρης έχει αυτό το χάρισμα να σε κάνει να το ξεχνάς διότι δεν κουβαλήσει μέσα του την αναπηρία του.

    Και τελειώνω με μια πρόταση προς εσένα ... αν νομίζεις ότι μπορείς να προσφέρεις γνώσεις στα μέλη της κοινότητας μας εδω σου προτείνω κάνεις ένα αφιέρωμα στον Λάκη Καρνέζη πχ η σε ότι άλλο νομίζεις εσύ και να το στείλεις για δημοσίευση.


    #21966   /   25.02.2011, 12:26
    Alfawolf:ευχαριστω θα πρεπει ναχω πολυ χρονο θελει πολυ δουλεια προετοιμασια,φωτογραφιες,συλλογη υλικου τοσα αλλα που προς το παρον αδυνατω ισως καποια αλλη φορα στο μελλον.

    Χαιρετω.

    #21963   /   25.02.2011, 10:52   /   Αναφορά
    φίλε μου, ο AlfaWolf εδώ έκανε μια καταπληκτική συνέντευξη με ένα αξιόλογο τόσο σαν μουσικό όσο και σαν μαχητή ζωής άνθρωπο στη Γερμανία και εσύ ξεπετάγεσαι σαν (μην πω) να τον απομειώσεις ότι υπάρχει καλύτερος στη ... Σκανδιναβία !! Μπράβο, πάντα κι απ τον καλύτερο υπάρχει κάποιος ακόμα καλύτερος, άντε πάνε λοιπόν εσύ να πάρεις συνέντευξη από τον Καρνέζη και σίγουρα το ΜΗ θα την φιλοξενήσει κι εμείς θα την διαβάσουμε με ενδιαφέρον..
    #21965   /   25.02.2011, 12:10
    athws το πως ξεπεταγωμαι εγω δεν θα ρωτησω εσενα που δεν γνωριζω ποιος εισαι .

    οσο αφορα το χρυσο ονομα Λ.Καρνεζης και ιστορια της Ελλνικης μουσικης δεν χρειαζεται περαιτερου συνεντευξεις απ οτι ηδη εχουν γραφτει .Αν πραγματικα ενδιαφερεστε τα μελη η καποιο υπευθυνοι του Musicheaven ευχαριστως να τον ενημεροσω αν δυναται ωστε εσεις να του το ζητησετε η απευθυνθητε στις δισκογραφικες εταιριες και αναζητηστε τον η στο περιοδικο Λαικο τραγουδι υπαρχουν συνετευξεις του και στιχοια επικοινωνιας.

    τελειωνοντας το επιπεδο εκφρασης σου δεν με ενδιαφερει οποτε σταματω καθε επικοινωνια μαζυ σου.


    #21967   /   25.02.2011, 12:29
    GIA SOU FILE "DELLDAL"

    AFOU LES OTI ISE MESA STA PRAGMATA, GRAPSE TO PRAGMATIKO SOU ONOMA,

    ME EKTIMISI

    DRIGORIS TZISTOUDIS

    #21970   /   25.02.2011, 13:19
    Μπορουμε να συστηθουμε αν θες και αυτοπροσοπως και απ Email (emeis)

    Δεν νομιζω οτι χρειαζομαστε και θεατες .

    εις υγειαν ./

    #21969   /   25.02.2011, 12:59
    ε τι να κάνουμε, στα φόρουμ έτσι είναι, δεν κυκλοφορούμε με φωτοτυπία ταυτότητας..

    επειδή λοιπόν ότι και να γράφουμε δεν κινδυνεύουμε να εκτεθούμε, σαν ψευδώνυμα που είμαστε, να προσέχουμε να μην παίρνουμε φόρα όταν ανακατεύουμε και πραγματικά ονόματα..

    δυστυχώς δεν είσαι σε θέση να αντιληφθείς ότι όπως γράφεις αυτά που γράφεις ο πρώτος που εκθέτεις είναι ο κ. Καρνέζης..

    #21971   /   25.02.2011, 13:41
    Το να πω την γνωμη μου δεν εκθετω κανεναν ουτε προωθω κανεναν ουτε μανατζαρω κανεναν τωρα αν τ αυτια μου ακουνε καλυτερα την γνησια μουσικη και λεω την γνωμη μου δεν ειναι εγκλημα και ουτε δινω τροφη σε μερικους που δεν αφορα.

    Επαναλαμβανω την γνωμη μου:Στην γερμανια δεν ημουν και δεν γνωριζω στην Σκανδιναβια επειδη γνωριζω και επειδη εχω παιχει χρονια μουσικη και επειδη ετυχε να δω μια συνετευξη για φωτα και πολιτισμο στην Σκανδιναβια εκφερα την γνωμη μου παρ ολου που προσωπικα δεν ετυχε ακομα να παρω βραβειο βασιλικο.

    οσο για σενα κ.Αthws σου ειπα οτι δεν ασχολουμε μαζυ σου.

    και αν εξακολουθησεις να με ενοχλεις τοτε σιγουρα θα με δεις να συστηθουμε με στοιχεια ταυτοτητας μου.

    εσυ διαλεγεις.

    #21974   /   25.02.2011, 14:51
    @@Delldal Είπατε σε προηγούμενο σχόλιο σας "για μουσική, τεχνικές, βιογραφίες, κονσέρτα, μουσική ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ"... Σας προτάθηκε λοιπόν να κάνετε παρουσίαση του κυρίου Καρνέζη, κι εσείς αντ΄αυτού λέτε οτι υπάρχουν παλαιότερες συνεντεύξεις και δεν χρειάζονται περαιτέρω, και παραπέμπετε τα μέλη ή κάποιον υπεύθυνο του ΜΗ σε δισκογραφικές και περιοδικά για επικοινωνία... Οξύμορον σχήμα!

    Τον κ. Καρνέζη κανένας δεν τον αγνοεί, ούτε τον υποτιμά, αλλά δεν νομίζετε οτι του αξίζει μια απ΄ευθείας αφιέρωση, παρά μία άκομψη αναφορά σαν την δική σας και μάλιστα σε ξένο αφιέρωμα??

    Η εκπομπή του Alfawolf ήταν αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στον κύριο Τζιστούδη και η συνέντευξη ελήφθη ιδίοις εξόδοις ερασιτεχνικά στην Γερμανία, και όλοι είμαστε ευγνώμονες που μας γνώρισε τον εξαιρετικό καλλιτέχνη και άνθρωπο!!!

    Κάντε και εσείς κάτι ανάλογο για τον κύριο Καρνέζη, και να είστε σίγουρος οτι κανένας δεν θα προβάλει άλλον καλλιτέχνη μέσα στο δικό του αφιέρωμα, όπως κάνετε εσείς...

    #21978   /   25.02.2011, 16:16
    ..Δεν εκανα αφιερωση απλα συμπληρωσα ποιος ειναι το φως του πολιτισμου στην Σκανδιναβια.

    Εχω το δικαιωμα νομιζω.

    καλο απογευμα madam.

    #21985   /   25.02.2011, 20:52
    Για να διορθωσετε καποιον πρωτα πρεπει να μαθετε να διορθωνετε τον εαυτο σας μεσιε

    #21968   /   25.02.2011, 12:57   /   Αναφορά
    Μετά από αυτήν την απάντηση σου και την στάση σου όποιος κατάλαβε κατάλαβε!!!



    Κρίμα πραγματικά από την μια γραφείς ότι ''Ίσως ωφελιμο ειναι να μαθαινουν πληροφορουνται οι νεωτεροι και να γνωριζουν για τα φωτα του πολιτισμου στην Σκανδιναβια''



    και από την άλλη δεν κάνεις κάτι παρά μόνο λόγια του αέρα.

    Και εχεις και το θρασός να κρίνεις έμενα που έκανα ένα ταξίδι στην γερμάνια με δικά μου έξοδα για να κάνω μια συνέντευξη σε κάποιον που εγώ αλλά και αλλά μελή του ΜΗ νιώσαμε την ανάγκη να κάνουμε και να τον τιμησουμε. Εσύ τι κάνεις ?? μόνο μπλα μπλα μπλα ?? με λόγια μπορεί ο καθένας να το παίξει γνωστής η θεός κλπ αλλά στα έργα δεν σε βλέπω φιλε αφού μιλάς τόσο εγκάρδια για κάποιον καλλιτέχνη κι αφού σου δίνετε βήμα να τον τιμήσεις εσύ τι κάνεις? Ενα μεγαλο ΤΙΠΟΤΑ .

    Κριμα .
    #21972   /   25.02.2011, 14:09
    Αlfawolf: δεν νομιζω οτι εβρισα την εργασια σου ουτε σ αναγκασα να κανεις κατι ντεμεκ σωνει και καλα.οσο για την εκτιμιση στον κ. Λ.Καρνεζη δεν εχω μονο εγω αλλα ολη η Ελλαδα για την προσφορα του στο λαικο τραγουδι και οχι μονο.

    τωρα αν καποιοι δυσανασχετισαν θυχτικαν και θελουν να μου κανουν μινυση.....μπορουμε να βρεθουμε σε καποιο αστυνομικο τμημα ισως με τα στιχοια μας για να τους φυγει και η απορια.

    και τελειωνοντας σου ξαναλεω οτι τα βηματα στη ζωη και στο παλκο τα παιρνω μονος μου και με την αξια μου δεν περιμενω καποιος να μου δωσει βημα.

    Συγνωμη αν σας στεναχωρησα παντως που τολμησα να πω τη γνωμη μου οσο αφορα την ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ.

    Ρωτηστε τον λατρευτο σας γρηγορη να σας πει για τον κ. Λ. Καρνεζη και γιατι οχι ασ του παρει ο ιδιος συνετευξη που ειναι ισως ποιο πολυ μεσα στα πραγματα απο μενα.

    Τελος.

    χαιρετω


    #21973   /   25.02.2011, 14:37
    Αγαπητέ delltal το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται στον εξαίρετο καλιτέχνη Γρηγόρη Τζιστούδη και όχι στον επίσης εξαίρετο και γνωστόν σε εμάς ,Λάκη Καρνέζη τον οποίον βέβαια, όπως λέει και ο μουσικός παραγωγός του Musicheaven AlfaWolf, ουδείς αμφισβητεί. Πολύ θα χαρούμε να διαβάσουμε γιαυτόν σε κάποιο άρθρο σου. Ευχής έργο θα ήταν, μιας και αναφέρθηκες στον Λάκη Καρνέζη ,να είχες κάνει και την δέουσα προετοιμασία για κάποιο σχετικό άρθρο . Με συγχωρείς για την παρέμβαση αλλά νομίζω πως αδικείς με το σχόλιό σου τον Γρηγόρη. Παράλληλα θίγεις κατά κάποιον τρόπο κι εμάς που έχουμε σχολιάσει θετικά το συγκεκριμένο άρθρο. Πιστεύω πως δεν είναι αυτές οι προθέσεις σου , αντιθέτως . Αν κάνω λάθος διόρθωσέ με . Μάλλον παρασυρθήκαμε σε μια ανούσια «εν προκειμένω» συγκριτική κουβέντα και ξεφύγαμε από την ουσία. Βλέπεις πως ο γραπτός λόγος πρέπει να είναι απόλυτος και να μην αφήνει περιθώρια παρερμηνείας . Το να αναφερόμαστε συγκριτικά σε κάποιον άλλον ομολογουμένως επίσης μεγάλο καλιτέχνη, υποτιμάμε χωρίς προφανώς να το θέλουμε, αυτόν στον οποίο αναφέρεται το άρθρο. Αν ........είναι δυνατόν βέβαια να υποτιμήσει κάποιος αυτόν τον επίσης «μέγιστο» (μάλλον εδώ χρειάζεται ο υπερθετικός βαθμός και όχι στο «μέγιστε» δημοσιογράφε) καλιτέχνη τον Γρηγόρη ΤΖΙΣΤΟΥΔΗ. Πάντως το σχόλιό σου μάλλον επιδρά θετικά και σε ευχαριστούμε ,καθόσον μας δίνεται η ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα γιαυτόν (τον Γρηγόρη) . Νάσαι καλά.




    #21979   /   25.02.2011, 16:20
    ..και συ το ιδιο καλο απογευμα.

    #21976   /   25.02.2011, 15:27   /   Αναφορά
    @ Delldal

    Έγινε μια συνέντευξη με κόπο, μεράκι και πολλή αγάπη.

    Μια συνέντευξη με το Γρηγόρη Τζιστούδη που ΔΕΝ ακυρώνει τους υπόλοιπους μουσικούς της Ελλάδας ή της Σκανδιναβίας ή και του κόσμου όλου.

    Μια συνέντευξη που ΔΕΝ είχε σκοπό να βάλει ζυγαριά στο ποιος προσέφερε τα περισσότερα ή τα λιγότερα.

    Ήταν απλά μια συνέντευξη από τον άνθρωπο Γρηγόρη Τζιστούδη, αλλά κι από τον μουσικό Γρηγόρη Τζιστούδη, με όσα μπορεί να συμπεριλάβει μία ραδιοφωνική εκπομπή-αφιέρωμα-συνέντευξη.

    Το ότι υπάρχουνε και άλλοι μουσικοί, εξαίρετοι, όπως ο Λάκης Καρνέζης, είναι και αναμφισβήτητο και αυτονόητο. Και μακάρι να υπάρχουνε πάντα άνθρωποι πρόθυμοι, όπως ο Νικόλας, να μας τους "γνωρίζουνε" καλύτερα μέσα από τις συνεντεύξεις τους.



    Όπως όμως είναι δύσκολο να ειπωθούνε όλα σε μια συνέντευξη, έτσι ακριβώς, κι ακόμη πιο δύσκολο, είναι να ειπωθούνε όλα, αλλά και όπως πρέπει σε κάποιο σχόλιο.



    Σε μια συνέντευξη (εδώ με το Γρηγόρη Τζιστούδη), με σχόλιο, ο κάθε ένας που το θέλει δίνει "συμπληρωματικά" στοιχεία ή ακόμη και διαφορετική άποψη. Αυτό μπορεί να είναι και όμορφο και εποικοδομητικό. Όταν όμως χαρακτηρίζουμε κάποιον και όταν χρησιμοποιούμε λέξεις κι εκφράσεις ηχηρές, τότε, αυτή η προσέγγιση βοηθά στο να χάνεται και το όποιο δίκιο του κάθε ένα που μπορεί να έχει διαφορετική άποψη.
    #21977   /   25.02.2011, 16:11
    @ tsipoyraki

    Η διωρθωση μου ηταν για το φως Ελλαδος και πολιτισμου στην Σκανδιναβια!!που αναφερθηκε σε συνευτευξη στο musicheaven

    Απλα εγω μονο διωρθωσα μια και τυχαια το ειδα ΤΟ Αρθρο και ειπα την γνωμη μου για καποιν αλλον καλλιτεχνη οχι σαν διμοσιογραφος αλλα σαν μουσικος αντικειμενικος.

    Αυτα για σενα και καλα τσιπουρα φιλτατε.


    #21981   /   25.02.2011, 16:54
    @Delldal Θεωρώ ότι "το φως της Ελλάδος αλλά και ο πολιτισμός στην Σκανδιναβία", όπως γράφεις, δεν είναι το έργο ενός μόνο ανθρώπου! Ο κάθε ένας συμβάλλει με τον τρόπο του, άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο.

    Εξάλλου, όπως είπε κι ο Νικόλας όταν προλόγιζε την εκπομπή του (η πρώτη παράγραφος αυτής της δημοσίευσης δηλαδή), μας έφερε κοντά το Γρηγόρη Τζιστούδη, έναν άνθρωπο που ΕΝΙΣΧΥΕΙ το φως της Ελλάδας κλπ., και όχι ότι είναι ο μοναδικός ή ο αποκλειστικός δημιουργός φωτός και πολιτισμού.



    Η απάντησή μου προς εσένα δεν αναφερόταν στις "διορθώσεις" σου και στη διαφορετική σου άποψη, αλλά σε αυτά που αντιλήφθηκα ως "χαρακτηρισμούς" και ως "ηχηρές" λέξεις και εκφράσεις. Κι όπως σου έγραψα και νωρίτερα, θεωρώ ότι αυτά ούτε ωφελούν αλλά ούτε και βοηθούν τους νεώτερους να μαθαίνουν για τα φώτα του πολιτισμού, όπως εσύ έγραψες.

    Αντιλαμβάνομαι όμως, ότι, όπως ο γραπτός λόγος δεν βοηθά πάντα τέτοιου είδους "συζητήσεις" και είναι πιθανόν να υπάρξουν ίσως και παρερμηνείες, έτσι και η γρήγορη ανάγνωση μιας συνέντευξης, αλλά και η γρήγορη ανάγνωση και συγγραφή σχολίων, δεν βοηθά στην ορθή κρίση, ούτε και στην πλήρη κατανόηση του οποιουδήποτε περιεχόμενου, αλλά δημιουργούνται και εντυπώσεις.

    #21980   /   25.02.2011, 16:30   /   Αναφορά
    Υπαρχουν ανθρωποι που τους "Δασκαλου"ς τους Αγαπουν,τιμουν,επαινουν προσωπικα και δημοσια ισως και υπαρχουν και ανθρωποι που οταν τυχη και τους ρωτησουν κατι για τους δασκαλους τους κανουν ταχα πως δεν τους ξαιρουν...../



    ΥΓ Μονο για αυτους που αφορα παρακαλω.
    #21982   /   25.02.2011, 19:16
    Herr delldal



    επειδή «επανάληψη μήτηρ πάσης μάθησης», θα επαναλάβω κι εγώ για μία ακόμη φορά αυτό που σου έχουν τονίσει αρκετές φορές έως τώρα και οι άλλοι, και που φαίνεται πως δεν έχεις την ικανότητα ή τη διάθεση να καταλάβεις. Αυτό θα αποτελούσε ένα ενδιαφέρον θέμα διερεύνησης…

    Λοιπόν, πάμε και πάλι από την αρχή, μπας και η «εγγραφή» πετύχει τη φορά αυτή. Η εκπομπή αυτή -που έγινε μετά από πρόταση δική μου και του μέλους Τσιπουράκι προς τον Alfawoolf, και ο οποίος αμέσως την αποδέχτηκε- είχε ως ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ αντικείμενο το βίο και την πολιτεία του μουσικού Γ. Τζιστούδη. Σημαντικό κομμάτι της μουσικής διαδρομής του Γ. Τζιστούδη έλαβε χώρα στη Σουηδία, και για το λόγο αυτό έγινε αναφορά ΚΑΙ στην περίοδο αυτή. Αντικείμενο της εκπομπής αυτής, λοιπόν, ήταν ο Γ. Τζιστούδης και ΟΧΙ ο ελληνικός πολιτισμός στη Σκανδιναβία ή στη Σουηδία.



    Τώρα, ποιες «περίεργες δυνάμεις» δεν σε βοηθούν να το κατανοήσεις αυτό, δηλαδή το προφανές, ένας Θεός μόνο το ξέρει. Εμείς μόνο να υποψιαζόμαστε μπορούμε. Αξιοσημείωτο, αλλά και σημάδι αρνητισμού και πιθανής εμπάθειας προς το Γ. Τζιστούδη(;) και της αποδοχής που έτυχε η εκπομπή αυτή από μέλη και μη του ΜΗ, είναι το ύφος και η απαξιωτική σου διάθεση από το πρώτο σου κιόλας σχόλιο προς τον Alfawoolf και στη συνέχεια και προς κάθε άλλον που φαινόταν πως έχει διαφορετική άποψη με σένα.



    Όλα σου τα σχόλια έχουν μία σαφή επιθετική, ειρωνική, απαξιωτική και ορισμένα μια απειλητική χροιά. Και μόνο αυτό δείχνει πως πρόθεσή σου ΔΕΝ αφορούσε στο ελάχιστο την εικόνα του ελληνικού πολιτισμού στη Σκανδιναβία -με τον οποίο είναι έκδηλο πως δεν έχεις καμία σχέση- , αλλά και από τη στιγμή που η παρέμβασή σου εστιάζεται σε ένα μόνο πρόσωπο, δηλαδή, στον Λ. Καρνέζη, με παράλληλους μειωτικούς υπαινιγμούς και προς το πρόσωπο του Γ. Τζιστούδη, φαίνεται πως οι προθέσεις σου είναι αυστηρά ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ…



    Και μόνο η ακόλουθη διαπίστωση αρκεί και περισσεύει: αν έχεις, όπως διατείνεσαι 28 χρόνια παραμονής στη Σουηδία, αυτό σημαίνει πως το Γ. Τζιστούδη δεν τον έχεις δει ούτε καν ζωγραφιστό, καθώς είχε φύγει από τη χώρα αυτή πριν τη δική σου άφιξη, δηλαδή το 1983…



    Πάντως, τo μόνo «ταλέντο» που οφείλω να σου αναγνωρίσω μέχρι στιγμής είναι πως με τον τρόπο αυτό έχεις καταφέρει να εισπράξεις πολύ μεγαλύτερη «δημοσιότητα» και «αναγνωρισιμότητα» από αυτή που προφανώς εισέπραξες για 28 χρόνια ως μουσικός...



    Εller hur, eller vad?????


    #21983   /   25.02.2011, 20:42
    Herr Sven sry that i dont have time to spend with you in here.

    sry that i dont know you either.

    Just now i watch one grup with the name SABATON and i admire em coz of the great texts.

    I dont know where there are from but they worth.

    as abt YOU let me wish u a good night and So long.

    #21984   /   25.02.2011, 20:50
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



    Στα εγγλέζικα τα καταφέρνεις ...λίγο καλύτερα απ΄ότι στα ελληνικά!!!



    Είσαι, επίσης, και λίγο πιο τρυφερός και γενναιόδωρος μαζί μου, απ΄ότι με τους άλλους, ως τώρα...:)))



    Ελπίζω μόνο να μη...ζηλέψουν...!!!!!!!!!!!

    #21986   /   25.02.2011, 21:30
    @@Sven Ζηλεύω αφάνταστα...!!! Εισέπραξες ολόκληρο σχόλιο στην αγγλική κι εγώ ένα σκέτο "madam"... :(



    @@Delldal Περάστε καμμιά φορά και από τον "οίκο" μου, αν σας φέρει ο δρόμος... Τρατάρουμε τσιπουράκι ακούγοντας σόλο Τζιστούδη... ;-)

    #21988   /   25.02.2011, 21:37
    ...Καλα γλεντια Madam χαιρομαι αφανταστα καλη διασκεδαση.

    #21990   /   25.02.2011, 21:50
    Καίτοι Αποκριές η μάσκα της προθέσεώς σας για troll έπεσε...!!!!!

    #21998   /   25.02.2011, 22:12
    ...εσυ δεν χρειαζεσαι μασκα ελα οπως εισαι....

    #21987   /   25.02.2011, 21:34
    χα χα εισαι απιστευτα απροβλευτος ..ωστε καταφερες να σου απαντησω στα ΝΕΟ ελληνικα Svein!!

    Θαυμαζω τα νεο Ελληνικα σου παρ οτι Σκανδιναβος.

    μηπως εχεις την καλωσυνη να γραψεις στα Σουηδικα :Οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρι ?

    Ειλικρινα θα με υποχρεωνες τουλαχιστον το τερπνον μετα του ωφελιμου.


    #21989   /   25.02.2011, 21:45


    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



    Να χαρώ το ο αγόρι μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



    Με αποκάλεσε svein, δηλαδή, Γουρουνο-Σβεν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



    Του αρέσουν, δηλαδή, και τα "βρώμικα"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



    Πόσο με φτιάχνεις, πασά μου:))))))))))))))))))))))))))))))))))



    ΥΓ. Πριν σου απαντήσω στα σουηδικά, μήπως σου αρκεί να σου πω πως έφυγα από τη Σουδία, μετά από 17 χρόνια, όντας πανεπιστημιακός;;;;;



    Την αγάπη μου:))))

    #21991   /   25.02.2011, 21:55
    Κυρίες και κύριοι μην ασχολιέστε άλλο με τον μεσιε dalldal μόνο να γράφει ξέρει (κι αυτο... χαλια) όσο και να τον φτύνετε αυτός θα νομίζει ότι βρέχει,:))) Απλά όπως του αξίζει αγνοήστε τον !!!

    #21996   /   25.02.2011, 22:11
    ....δεν σε υπολογιζει κανεις κυριε oσο και να προσπαθεις να κερδισεις εντιπωσεις με την κλικα σου.

    Μην με ξαναενοχλισεις søppel.-

    kαι ουτε ασχολουμαι μαζυ σου μεχρι να ανταλαχουμε στιχοια επαφης...


    #21992   /   25.02.2011, 22:00
    Προφανώς (και πολύ σωστά) ο Sven απαξίωσε την επίδειξη γνώσεων σχετικά με την ελεύθερη ερμηνεία του "όμφακες εισί"...



    Αα.. και επί τη ευκαιρία στα ΝΕΟ ελληνικά που επικαλεστήκατε προηγουμένως, η λέξη είναι "απρόβλεΠτος" και όχι "απρόβλεΥτος"



    Καλό σας βράδυ


    #21993   /   25.02.2011, 22:02
    xaxaxax εδω το μπουζούκι έγινε βουζούκι τι να λεμε... χωριο που φαινετε.... :)))

    #22009   /   26.02.2011, 15:08
    ...Ελαβες την απαντηση μου στο προσωπικο σου μυνημα που μου εστειλες wolf

    γιατι δεν παρουσιαζεις την απαντηση μου εδω στο site?

    το θεμα λοιπον το πηγες προσωπικα οποτε σου λεω μια και ψαχνεσαι ελα να σε γλεντισω.. παρουσια στα τσιρακια σου ΛΑΙΚΑ./

    οποτε προσωπικα απο δω και περα ενταχυ?


    #22010   /   26.02.2011, 15:35
    Η αληθεια ειναι οτι μας εχεις γλεντισει ολους αρκετα delldal αλλα αρκετα... μην σε χασουμε ξαφνικα και τι θα κανουμε!!!

    #22011   /   26.02.2011, 16:08
    ..Εχω δουλεια για σενα κυριε:να μου κρατας την Ovation..τουλαχιστον θα πληρωνεσαι αντι να πληρωνεις για να κανεις συνετευξεις.

    delldal kαι μονο προσωπικα μια και εισαι αθυροστομος και θρασυδειλος απ οτι προεκυπσαν στα μυνηματα.

    #22015   /   26.02.2011, 17:12
    Σου απαντησα κ. μη πω τιποτε αλλο για του λογου σου στο προσωπικο μηνημα που ΕΣΥ μου εστειλες την απαντηση μου.

    με τις υγειες σου και οπως σου ειπα αναμενω μετα τις δηλωσεις σου τον τοπο χρονο του γλεντιου μας.

    τα πολλα λογια ειναι φτωχια./

    Delldal

    #22001   /   25.02.2011, 22:48
    το ιδιο και σε σας καληνυχτα.

    Administrator
    #21994   /   25.02.2011, 22:06
    Παιδιά τι νόημα έχει να σχολιάζουμε πράγματα άσχετα με το άρθρο; Υπάρχουν άνθρωποι που - και τώρα και στο μέλλον - θα βλέπουν τη συνέντευξη και θα θέλουν να σχολιάσουν κάτι πάνω σε αυτή. Ο Delldal επιχείρησε να την απαξιώσει, συνεχίζοντας να δείχνει έναν χαρακτήρα που κάποτε τον οδήγησε στο ban. Ας μην παρασυρόμαστε από τον τρόπο που σκέφτεται.

    #22000   /   25.02.2011, 22:39
    jorge ειχα πολυ καιρο να μπω στην σελιδα σας.

    τυχαια μπηκα και σχολιασα κατι.

    προκλητικος ειναι ο wolf απεναντι μου απ οτι ειδες σαν διαχειριστης.

    Δεν κολωνω ουτε τον υπολογιζω τον κυριο.

    οσο για σας τους διαχειριστες αν η παρουσια μου σας ενοχλει και τα σχολια μου τοτε παρακαλω διαγραψτε με.

    χαιρετω

    #22013   /   26.02.2011, 16:26
    jorge αν μου επιτρεπεις το ban τοτε εγινε για καποια μπινελικια που εισεπραχαν 2 καλπαζοεισπρακτορες θυματακια κοινωνικου περιεχωμενου

    αν θυμαμαι καλα.

    οσο αφορα τον καλοθελιτη κιθαροκουβαλιτη Alfawolf τρομαρα του..σε διαβεβαιω σαν διαχειριστης που εισαι ο κ. αυτος βωμολογει και επιτιθεται προσωπικα οποτε με αναγκασε να ασχολιθω μαζυ του και να ζητησει συγνωμη διαφορετικα του απαντησα οτι θα τον γλεντισω....διμοσιως και του ειπα μια και βριζει να μου τα πει απο κοντα.

    παρακαλω αν μπορεις ελα σαν μαρτυρας στο γλεντισι απανω,συγνωμη γλεντι απανω .

    εδω και τωρα./

    τοπος και χρονος στο γλεντισι..ας το επιλεξει ο ιδιος ο wolf.

    xαιρετω και αναμενω.

    #22024   /   27.02.2011, 09:03
    Αααααααα

    Εδώ εχει ψωμί η δουλειά!

    Να φωνάξω και το Μικρουτσικο να συντονίσει που είναι μαννούλα για τέτοιες αντιδράσεις!

    Αυτό που μου άρεσε πολύ και μου έφτιαξε τη μέρα μπορώ να πώ ειναι αυτό με τον''καλοθελιτη κιθαροκουβαλιτη Alfawolf''!

    κορυφαίο!! Ακόμα γελάω!!!Να ναι καλα ο συγγραφέας!

    κι έβλεπα κινητικότητα αλλά δεν κατάλαβα ότι θα είναι το καλύτερο αντίδοτο στην κρίση.

    Εδώ καλοθελητής τουμπερλεκοκουβαλητής sympetheros καλεί καλοθελητή κιθαροκουβαλητή alfawolf να βρούμε ένα μπαγλαμά να κάνουμε κομπανία!

    ''Οι καλοθελητές''

    #22005   /   26.02.2011, 06:53   /   Αναφορά
    η ουσια του ολου θεματος που δημιουργησε ο delldal ειναι αυτο που εγραψε ο sven:

    Πάντως, τo μόνo «ταλέντο» που οφείλω να σου αναγνωρίσω μέχρι στιγμής είναι πως με τον τρόπο αυτό έχεις καταφέρει να εισπράξεις πολύ μεγαλύτερη «δημοσιότητα» και «αναγνωρισιμότητα» από αυτή που προφανώς εισέπραξες για 28 χρόνια ως μουσικός...





    #22008   /   26.02.2011, 14:37
    ..Ο Sven και οι Πατριωτες του μου στελνουν Επιταγες αρκετες καθε χρονο λογου της μακροχρονης εργασιασ μου εκει οποτε του επιτρεπω να λει οτι θελει σαν μαγνιτοφωνο του καλιγουλα....

    χαιρει αυτος.

    οσο για σενα δεν σε γνωριζω και δεν σου επιτρεπω να ασχολεισαι σ ενα προσωπικο θεμα διοτι ΔΕΝ εισπρατω συναλαγμα απο σενα.

    Αν εισαι μουσικος τοτε ισως ασχολιθω μαζυ σου αν εχεις καποιο δειγμα εργασιας.


    #22006   /   26.02.2011, 13:08   /   Αναφορά
    Νικολα αυτο που προσφερεις με την δουλεια σου σε μας και στο ΜΗ ειναι ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟ!!!

    Μεχρι χτες δεν πιστευα οτι θα υπαρχει ανθρωπος ''να στην πει'' και

    ......... βρεθηκε!!!!

    Απιστευτος ο κοσμος κι ο χαρακτηρας μας που λεει κι ο ''Καρας'' χαχαχαχα



    #22007   /   26.02.2011, 13:31
    χαχαχαχ Μιχάλη θα το προτιμούσα απο τον ''Μάλαμα'' το άσμα :)

    #22022   /   27.02.2011, 05:54
    χαχαχαχα δεν το πιστευω ρε φιλε, να χεις τετοιες προτιμησεις....

    καταλαβαινεις οτι διαφωνουμε ... εξ ορισμου.... χαχαχα




    #22023   /   27.02.2011, 06:08
    συμφωνω χαχαχα με τον ιχθυ..........

    ηρθε η ωρα για μια νεα διαμαχη....χαχαααααχ!!!!!!

    #22028   /   27.02.2011, 15:43
    :)))

    #22018   /   26.02.2011, 23:24   /   Αναφορά
    όπως φαίνεται πρέπει να είχε παίξει κάποια παρεξήγηση ή κόντρα μεταξύ Καρνέζη - Τζιστούδη πριν μερικές δεκαετίες και ο αγριεμένος θεώρησε ότι ο Alfawolf υποστήριξε επίτηδες τον Τζιστούδη.. κι άντε να καταλάβει ότι εμάς εδώ δε μας ενδιαφερουν αυτά, το ΜΗ ειναι για μουσική κι όχι για κουτσομπολιό..
    #22021   /   27.02.2011, 05:06
    θα πρεπει να ντρεπεσαι που βαζεις στο στομα σου το ονομα τετοιου λαμπρου χρυσου Ανθρωπου και Καλλιτεχνη σαν τον κ.Λ.Καρνεζη.

    οποτε τις δηθεν υποθεσεις σου νομιζω περισευουν και κρατησε τες για σενα φιλτατε απλε αναγνωστη.

    ακριβως λοιπον εγω για μουσικη μιλησα και ανεφερα απλα την γνωμη μου αποψη για το ποιος ειναι το φως και ο πολιτισμος στην Σκανδιναβια.

    δεν μιλησα οπως εσυ υποθετικα ουτε με ενδιαφερει τι υποστηριξε ο αρθογραφος σας.

    επειδη μενω χρονια εκει σκανδιναβια αυτη την αληθεια ειπα οπως το ιδιο θα πουν και οι Σκανδιναβοι και οι Ελληνες που Ακουσαν τις συναυλιες ,μουσικες παρουσιασεις στα μεγαλυτερα θεατρα,μουσικες σκηνες ,Μ.Μ.Ε .Το ονομα ελεγε Λ. Καρνεζης .

    Οποτε κυριε ηταν τοσο ευκολο να πω την αληθεια.

    απ οτι αλοι αντιληφθηκαμε αυτη ειναι η αληθεια.








    #22029   /   27.02.2011, 16:23
    GIA SOU FILE ATHWS, DEN THA EGRAFA TIPOTA, ALLA FOVAME OTI TA PRAGMATA PANE NA KSEFIGOUN........O LAKIS KARNEZIS, ITAN, EINAI KAI THA MINEI TO IDOLO MOU!! ME THEORO POLI TIXERO OTI IRTHAN TA PRAGMATA ETSI STI ZOI MOU KAI GNORISTIKA ME TON LAKI STA MESA TOU "70 PERIPOU, KALITEXNIKA.

    EIXAME PEKSI MAZI SE MIA SYNAVLIA TOU MIKI, STO GIPEDO TOU PANIONIOU...THIMAMAI SINODEPSAME KALOGIANNI, FARANTOURI, NTALARA, PANDI, ITAN KAI ALLOI!!!!! EKTOTE ME TON LAKI EXOUME PEKSI POLLES FORES MAZI SE TOURNE TOU MIKI.

    MAS SINDEEI MIA ILIKRINI FILIA EOS KAI AYTI TI STIGMI POU GRAFO AYTES TIS GRAMES.

    POTE DEN EXOUME ANTALAKSI OUTE MIA FORA MIA SKLIRI LEKSI METAKSI MAS.

    -AYTA PROS APOKATASTASI - STI SKEPSI KAPIAS PAREKSIGISIS, KONTRAS,ME TON LAKI.



    - OSO GIA TON KYRIO POU ANIKSE AYTO TO THEMA DEN KSERO POU APOSKOPI!!!!!!



    -- EGO ZITAO XILIA SIGNOMI APO TO MUSICHEAVEN GIA TOUS MPELADES POU EMPLEKSE EKS ETIAS TOU ONMATOS MOU!!



    -- EGO DEN EXO PARA NA EYXARISTISO TO MUSICHEAVEN KAI OLOUS OSOUS SINEVALAN NA PRAGMATOPIITHEI AYTI SINENTEYKSI.



    ME POLI AGAPI STO MUSIC HEAVEN

    GRIGORIS TZISTOUDIS

    #22030   /   27.02.2011, 16:42
    Γρηγόρη μου δεν τελείωσε με αυτή την συνέντευξη η επαφή μας τόσο η προσωπική όσο και γενικά σαν ΜΗ εμείς σε ευχαριστούμε που δεχτικές να μας μιλήσεις για την υπέροχη φιλοξενία σου και τα άψογα βαρβαρικά φαγητά τις brigite σου αλλά και για τα τόσο πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα που μας είπες.

    σ αγαπάμε και σε ευχαριστούμε που είσαι και μέλος της κοινότητας μας

    ε! κι όπως είναι φυσικό όπως όλες οι κοινωνίες έχει και η δικιά μας τους φανερά κακοπροαίρετους εμπαθής ‘’στόκους’’ αγνόησε τους είναι ελάχιστοι και μικροί μπροστά σε όσους σε αγαπούν και σε θαυμάζουν και αυτό θα το έχεις ήδη καταλάβει.

    Νικόλας!!!


    #22032   /   27.02.2011, 16:55
    @@Tzistoudis Το όνομά σου μόνο χαρά και απόλαυση δίνει στο ΜΗ... είμαστε πολλοί που χαιρόμαστε που είσαι μέλος της κοινότητάς μας, που σε νοιώθουμε τον δικό μας Γρηγόρη και σε θεωρούμε φίλο μας...!!

    #22035   /   27.02.2011, 18:41
    ..Ο κ Delltal δεν ανοιξε θεμα ,απλα ενημερωσε,συμπληρωσε απ οτι ολοι ειδαμε στους 5/6 παρουσιαστες ,θαυμαστες σου wolf κτλ. ποιος ηταν ,ειναι το φως του πολιτισμου απο μουσικης πλευρας και το παραδεχονται ολοι στην Σκανδιναβια./

    οποτε δεν αποσκοπει πουθενα. Δεν ξαιρω ομως μαλλον θα επρεπε να το αναφερεις εσυ που σαι μες τα πραγματα..ευθης εξ αρχης Αυτο, παντα κατα την γνωμη μου.

    τιποτε αλλο για σενα φιλτατε Γ.Τ μπουζουκτζη

    να σαι καλα καλο βραδυ.


    #22025   /   27.02.2011, 10:12   /   Αναφορά
    Νομίζω ότι τα σχόλια, σας και το γεγονός ότι συνεχίζετε μια διαμάχη είναι άκρως υποτιμητική τόσο για τον κ. Τζιστουδη όσο και για τον AlfaWolf.
    #22026   /   27.02.2011, 11:13
    Επειδή συμμετείχα στα σχόλια διαφωνώ μαζί σου Φίλιππε όταν μια συζήτηση γίνεται δημόσια και ανοιχτά ο καθένας εκφράζει την άποψη του και δεν θεωρώ καθόλου υποτιμητικό το σχόλιο που έκανα για το Νικο και τον καλεσμένο του.Κάθε άλλο θα έλεγα.

    Ουτε υφίσταται καποια διαμάχη πιστεύω.

    Αυτή μπορεί να βρίσκετια στο μυαλό όποιου προσπαθεί να τη δημιουργήσει με όποιες συνέπειες έχει αυτό σε επίπεδο σχολιασμού από αυτούς που το διαβάζουν.

    #22027   /   27.02.2011, 15:42   /   Αναφορά
    Εγώ νομίζω ότι καλά κάνουμε και την ΄΄ πέφτουμε ’’ στον κύριο ,delldal,

    Λέει κάτι που συμφωνούμε όλοι για τον κύριο .Λ. Καρνέζη

    Με τρόπο επιθετικό .προσβλητικό ,άκομψο....

    Το θέμα δεν είναι οι απόψεις ,αλλά ο τρόπος που ειπώνονται.

    Ένα ποστ που θα έλεγε ότι

    ‘’πολλοί σπουδαίοι μουσικοί και άνθρωποι ζουν στο εξωτερικό, θα σας θυμίσω ,τον μεγάλο κ.Λ Καρνέζη που ζει στη Σουηδία ,και είχα την τύχη να τον γνωρίσω προσωπικά’’.

    Πες μου ποιον θα ενοχλούσε.!!!!!

    Θα άνοιγε μια ωραία κουβέντα για τους Έλληνες μουσικούς του εξωτερικού.

    Κατά την γνώμη μου η αγένεια και η επιθετικότητα , που δεν έχει λόγο,

    Πρέπει να καυτηριάζεται επί τόπου για να καταλάβουν κάποιοι ότι δεν τους παίρνει

    Να μιλούν όπως θέλουν...

    Υ Γ

    Υπάρχουν και περιπτώσεις που η αγένεια και η επιθετικότητα ,έχει λόγο και σε μερικές περιπτώσεις επιβάλλεται.

    Ονόματα δεν λέμε ανθρώπους δεν θίγουμε...

    #22031   /   27.02.2011, 16:44
    +1000 :)

    #22033   /   27.02.2011, 17:46   /   Αναφορά
    Είναι η τρίτη φορά που συγκινήθηκα Γρηγόρη και Νικόλα . Γρηγόρη είναι τιμή σε μας,τα μέλη του Μ/Η, που σέ «έχουμε κοντά μας» , πού νοιώθουμε τον «δικό μας» Γρηγόρη δίπλα μας , τον Γρηγόρη που μπαίνει ( όπως και άλλοι άλλωστε καλιτέχνες ) στο δωμάτιο επικοινωνίας και ανταλάσσει κουβέντες μαζί μας . Μην παρεξηγούμε παιδιά τον φίλο delltal , ο καθένας έχει την αποψή του ανεξαρτήτως για το πως την εκφράζει . Καλό είναι να αναπτύσονται και οι αντιθέσεις σε ένα θέμα , απλά θα πρέπει να είμαστε λίγο προσεκτικοί στις εκφράσεις μας, ώστε τυχών αντίθετη άποψη, να μην εξελίσσεται σε προσωπική διαμάχη . Η εποικοδομητική όπως κατέληξε , παρέμβασή του φίλου delltal- και τον ευχαριστούμε γιαυτό- μας έδωσε την ευκαιρία να μάθουμε από «πρώτο χέρι» (από τον ίδιο τον Γρηγόρη ) για την φιλική σχέση Τζιστούδη –Καρνέζη . Νε είστε όλοι καλά παιδιά και πάντα τέτοια όμορφα άρθρα Νικόλα (AlfawolF) που εγώ τα θεωρώ στολίδι στο περιοδικό .
    #22034   /   27.02.2011, 18:01
    @@Reteos Δεν νομίζω ότι κάποιος από εμάς είχε την εντύπωση διένεξης μεταξύ των καλλιτεχνών ώστε να θεωρείται πληροφορία η φιλική σχέση.



    Τώρα όσον αφορά το "εποικοδομητική" ...αυτό καθορίσθηκε επακριβώς με το σχόλιο του Μιχάλη-Κλεάνθη λίγο παραπάνω στα ποστ...

    #22036   /   27.02.2011, 19:07   /   Αναφορά
    kανενα μπελα δεν εβαλες στο forum κυριε λογου του ονοματο σου!

    ο delltal απ οτι βλεπω ανησυχησε εσενα και το γρουπ του συγκεκριμενου αρθρου.

    Τωρα αν η παρεμβολη μου και πληροφοριες μου δεν ηταν με τοσο επιτιδευμενο τροπο αυτα συμβαινουν.

    αντιλαμβανεσαι λοιπον οτι η ενημερωση μου δεν ειναι ψευτικη αλλα εντελως Αληθηνη και χαιρομαι που μελη απ το forum αναγνωριζουν και εκτιμουν τον μεγιστο αυτον καλλιτεχνη.

    χαιρετω