ελληνική μουσική
95 online   ·  209.322 μέλη

αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

Οι Μικρές Ελπίδες του Παύλου Συνοδινού

Πολλοί ίσως να τον ξέρετε ως κιθαρίστα του Απόστολου Ρίζου ή της Νατάσσας Μποφίλιου. Έτσι τον γνώρισα κι εγώ. Ως ένα νέο κιθαρίστα, που ντύνει με την κιθάρα του τις ηλεκτρικές στιγμές των live!

Οι Μικρές Ελπίδες του Παύλου Συνοδινού

Γράφει η Δέσποινα Κ. (despinakontogianni)122 άρθρα στο MusicHeaven
Δημιουργία κι αναζήτηση. Διεύρυνση των μουσικών (κι όχι μόνο) οριζόντων, με σκοπό την αυτοπραγμάτωση. Retromaniac, cinemaholic, joker, smoker, a midnight toker too (xP). Σε συνεχή προσπάθεια απόκτησης τίτλου σπουδών.  Βυζαντινή Μουσική: Loa...
Τετάρτη 16 Φεβ 2011

Μου πήρε αρκετό καιρό, για να φτιάξω μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον Παύλο Συνοδινό.

Οι Μικρές Ελπίδες του Παύλου ΣυνοδινούΌταν έφτασε η στιγμή να μας παρουσιαστεί μόνος στον "Πυρήνα", ήμουν κι εγώ σ' αυτούς που τρέξαν από περιέργεια για το τί έχει να μας δείξει αυτό το παιδί! Δεν ήταν λίγο, σαφώς, το γεγονός πως ο δίσκος έχει τη στήριξη και τη συμμετοχή δύο ανθρώπων με όνομα στην έντεχνη σκηνή, είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό κι αποτελεί ένα είδος εγκύησης.

Ο δίσκος έχει, κυρίως, ηλεκτρικό ήχο. Αλλά δε λείπουν οι πειραματισμοί με πιο λαϊκά όργανα. Και τα δέκα κομμάτια του δίσκου είναι δημιουργίες του ίδιου του Παύλου Συνοδινού, εκτός από το "Για την αγάπη", στο οποίο οι στίχοι είναι του Γιώργου Πολυμενάκου. Η ατμόσφαιρα έχει μια ηλεκτρική τρυφερότητα, που πηγάζει από την ενέργεια των στίχων. Σα σύνολο είναι κάτι εύπεπτο, αλλά για ένα συγκεκριμένο κύκλο ακροατών! Είναι κάτι φρέσκο, στο σκηνικό της αστικής ζωής και στο κλίμα των εποχών μας. Είναι το πρώτο διστακτικό, αλλά σταθερό βήμα του Παύλου Συνοδινού να παρουσιαστεί ανεξάρτητος στον κόσμο, με στήριγμα τις φωνές του Γιάννη Χαρούλη (Όλα ψέμα) και της Νατάσσας Μποφίλιου (Απαγορευτικό, Μικρές Ελπίδες).

Αξιόλογη, επίσης, είναι κι η δουλειά που έχει γίνει στο εξώφυλλο του δίσκου. Είναι φωτογραφίες από γκράφιτι σε τοίχους των Εξαρχείων, οι οποίοι δηλώνουν πως πρόκειται για κάτι νέο και δροσερό!

Θα πρότεινα να μη γίνει μόνο μία ακρόαση, αλλά πολλές! Σε διαφορετικές φάσεις της ημέρας, ακόμα καλύτερα! Ιδιαίτερη προσοχή στο μοναδικό κομμάτι του δίσκου "Sunday night". Δημιουργεί εικόνες από γνήσιο βράδυ Κυριακής.

Η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά του Παύλου Συνοδινού κυκλοφορεί από τη Lyra.

Οι Μικρές Ελπίδες του Παύλου Συνοδινού


Tags
Μουσικά Όργανα:κιθάραΓίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!

σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε