ελληνική μουσική
    559 online   ·  210.848 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

    Θέλω να πατήσω το REC και να εγγράψω κάτι άλλο στο CD!

    Πόσα ακόμα πανομοιότυπα χαρωπά τραγουδάκια θα βγουν για να παίζονται τα καλοκαίρια στα clubs;

    Θέλω να πατήσω το REC και να εγγράψω κάτι άλλο στο CD!

    Γράφει ο Παναγιώτης Κοτσώνης (travelogue)
    45 άρθρα στο MusicHeaven
    Πέμπτη 17 Φεβ 2011

    Το περασμένο καλοκαίρι, όσοι τριγυρνούσαν στα νυχτερινά μαγαζιά διασκέδασης της Αθήνας ή στις κοσμικές παραλίες και στα ανάλογα νησιά, σίγουρα θα βαρέθηκαν να ακούν δήθεν Hip-Hop ενορχηστρώσεις από ομοιόφωνους «ερμηνευτές»  μπολιασμένες με λίγο ραπ, λίγο beat, πιασάρικα ρεφραίν γυναικείων φωνητικών ντυμένα με καυτά σορτσάκια και ατελείωτο μιξάρισμα (το ίδιο σε κάθε τραγούδι)!

    Άραγε δεν βαρέθηκαν;

    Προσωπικά ελάχιστα άκουσα από αυτά, μιας και δεν τριγυρνώ ούτε στα πολύ κοσμικά μέρη, πόσο μάλλον σε club. Παρ’ όλα αυτά ένιωσα μια μικρή ακουστική υπερφόρτωση από αυτό το μουσικό ύφος. Επιπλέον, θεωρώ τελείως άστοχη τη διασκευή στο ομολογουμένως όμορφο τραγούδι «Φύλακας Άγγελος» σε μουσική Αντώνη Μιτζέλου και στίχους Ελένης Ζιώγα.

    Δεν θα συνιστούσα σε κανέναν να ακούσει τη συγκεκριμένη δισκογραφική δουλειά των REC με τίτλο Αλλάζω, εφόσον πρόκειται για κονσέρβα που δεν έχει να πει κάτι καινούριο κατά τη γνώμη μου, αλλά επειδή πάντα μπορεί να βρεθούν ενδιαφερόμενοι, θα παραθέσω το tracklist προς ανεύρεση και ακρόαση:

    Tracklist:

    01.  Για σένα χάνομαι

    02.  Αλλάζω

    03.  Δίχως αύριο

    04.  Κράτα με

    05.  Σε όνειρα χαμένα

    06.  Λοιπόν

    07.  Τρέχει η μέρα

    08.  Πώς το κάνω

    09.  Φύλακας άγγελος

    10.  Αγάπησέ με

    11.  Αρνούμαι

    12.  Outro

    Θέλω να πατήσω το REC και να εγγράψω κάτι άλλο στο CD!


    Tags
    Μουσικά Είδη:Hip-Hop



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #21906   /   18.02.2011, 11:38   /   Αναφορά
    Παρόλο που έχω ακούσει μόνο 2 τραγούδια τους θα συμφωνησω απόλυτα μαζί σου...τουλάχιστον αν η τραγουδιστρια του συγκροτήματος είχε μία καλή φωνή κάπως θα ήταν καλύτερα..αλλά η συγκεκριμένη τραγουδάει πολύ χάλια (δεν είμαι ειδική στη μουσική, απλά σαν ακροατρια εκφράζομαι)...
    #21909   /   18.02.2011, 15:53   /   Αναφορά
    Διαφωνώ κάθετα με το άρθρο σου φίλε travelogue! Κι όχι γιατί όσα γράφεις δεν είναι σωστά, αλλά επειδή ασχολήθηκες!
    Γιατί κάποιος μπορεί να σκεφτεί: "τι πονηρός τρόπος να παρουσιαστεί - διαφημιστεί το CD", καθώς και η αρνητική διαφήμιση παραμένει διαφήμιση. Έτσι, με αφορμή μια διασκευή, αναφέρονται αναλυτικά τα τραγούδια του άλμπουμ, δεσπόζουν οι φωτογραφίες των REC και του εξωφύλλου και όλα αυτά θα απλώνονται στα κύματα του διαδικτύου για καιρό, καθώς ό,τι περνάει στο Musicheaven εμφανίζεται ψηλά στις μηχανές αναζήτησης! Δε λέω ότι αυτός ήταν ο στόχος σου, αλλά τελικά...
    Μήπως θα ήταν καλύτερα - τουλάχιστον εδώ στο ΜΗ - αντί να ασχολούμαστε με όλα αυτά τα παρακμιακά φαινόμενα (σε αντιγράφω: δήθεν hip-hop ενορχηστρώσεις από ομοιόφωνους «ερμηνευτές» μπολιασμένες με λίγο ραπ, λίγο beat, πιασάρικα ρεφραίν γυναικείων φωνητικών ντυμένα με καυτά σορτσάκια και ατελείωτο μιξάρισμα - το ίδιο σε κάθε τραγούδι!), να ασχολούμασταν περισσότερο με τόσα και τόσα νέα σχήματα που πραγματικά αξίζουν και παλεύουν άνισα με τα θεόρατα κύματα σκουπιδιών που προβάλλουν μονίμως τα ΜΜΕ;
    #21910   /   18.02.2011, 16:03   /   Αναφορά
    Εγώ απλά δε καταλαβαίνω το λόγο ύπαρξης αυτής της δημοσίευσης.

    Αν ήταν να γράφουμε για όλα όσα δε μας αρέσουν,θα έπρεπε το σάιτ να είχε τίτλο "Τα σκουπίδια της μουσικής και πώς να τα αποφύγετε".

    Και εν πάσει περιπτώσει είσαι διατεθειμένος να μας παρουσιάσεις όλες τις δισκογραφικές δουλειές που θεωρείς "προς αποφυγή"?

    Αν το άρθρο σου έμενε στην κριτική του είδους που κατηγορείς θα σου έλεγα οκ και θα συμφωνούσα μαζί σου.

    Αυτή όμως η μεμονωμένη αρνητική παρουσίαση μιας δουλειάς με ξενίζει και με προβληματίζει...
    #21912   /   18.02.2011, 17:49   /   Αναφορά
    Συγνώμη αλλά το εξώφυλλο είναι αρκετά όμορφο και η κοπέλα το ίδιο.Συνεχίστε παιδιά και μην ακούτε κανέναν.Σ'όποιον αρέσετε.Συμφωνώ πάντως πως δεν αφορά κανέναν αυτό το άρθρο.
    #21915   /   18.02.2011, 18:40
    Και φυσικά είναι ωραίο το εξώφυλλο, και φυσικά τα παιδιά να συνεχίσουν και σ' όποιον αρέσουν, αυτό έλειπε! Η κουβέντα γίνεται για τη σκοπιμότητα του άρθρου, το οποίο για μένα θα ήταν πολύ ενδιαφέρον αν γινόταν μια ολοκληρωμένη αναφορά στο φαινόμενο που περιγράφει με μια σειρά από παραδείγματα και όχι ως παρουσίαση ενός δίσκου. Απλά πιστεύω ο φίλος travelogue το έκανε ως δισκοκριτική. Όμως είναι αλλιώτικο να διαβάζεις μια αμιγή στήλη δισκοκριτικής, όπου εκεί είναι υποχρεωμένοι οι συντάκτες να γράφουν για ό,τι έρχεται στα χέρια τους, είτε θετικό είτε αρνητικό, και άλλο να το διαβάζουμε έτσι ξεκάρφωτα στο e-περιοδικό του musicheaven...

    Administrator
    #21917   /   18.02.2011, 19:14   /   Αναφορά
    Το CD το έστειλε στο MusicHeaven η εταιρία, οπότε θεωρώ πως ο συντάκτης στον οποίο κατέληξε, δεν είναι κακό να γράψει τη γνώμη του.
    #21918   /   18.02.2011, 19:44
    Μόλις παρατήρησα ότι το άρθρο είναι πράγματι στη στήλη Δισκοκριτική του Musicheaven (ενώ νόμιζα ότι ήταν απλά ένα ξεκάρφωτο άρθρο), οπότε όλες οι παραπάνω παρατηρήσεις μου οφείλω παραδεχτώ ότι ήταν άτοπες και ζητώ συγνώμη από τον travelogue.

    #21921   /   18.02.2011, 23:34
    ok etsi to dexomai kai zitao suggnomi kiolas :beer:

    #21929   /   21.02.2011, 01:15   /   Αναφορά
    Καλησπέρα! Συμφωνώ με όλα όσα λέτε. Αν δεν έφτανε στα χέρια μου το cd ούτε καν θα το ήξερα. Αλλά εφόσον συνέβη, θεώρησα πρωτίστως αγένεια απέναντι στο site, να το αγνοήσω. Και βέβαια σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσα να γράψω κάτι διαφορετικό από αυτό που πιστεύω. Δεν έχω συνηθίσει να γράφω για ο,τι δεν με εμπνέει. Επομένως, στη συγκεκριμένη περίπτωση η μόνη μου επιθυμία ήταν να διατυπώσω τη γνώμη μου όσο γίνεται πιο τίμια, χωρίς χοντροκομμένες προσβολές και κομπλεξισμούς. Ελπίζω να το κατάφερα. Γιώργο, σε ευχαριστώ για τη στήριξη!