ελληνική μουσική
    621 online   ·  210.830 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Τζαζ Show… Music a la Dalon!

    Μία ξεκαρδιστική μουσικοχορευτική παράσταση που συνδυάζει τη μουσική Jazz με το... «τζαζ»!

    Τζαζ Show… Music a la Dalon!

    Γράφει η Πόλα Τσώνη (writer84)
    11 άρθρα στο MusicHeaven
    Σάββατο 07 Μαΐ 2011

    Τα πιο αγαπημένα κομμάτια της Jazz μουσικής και όχι μόνο, διασκευάζονται με τρόπο που διακωμωδεί τη σύγχρονη, «τζαζ» ελληνική πραγματικότητα και πλαισιώνουν μία ιστορία ελπίδας κι αισιοδοξίας. Λάμψη από Hollywood, χορευτικά που σε ξεσηκώνουν, έρωτες και πάθη... Το παραμύθι μιάς σύγχρονης, Ελληνίδας Σταχτοπούτας. Η ιστορία της ένδοξης, αστεροχτυπημένης Daisy Dalon!

     

    Η πορεία προς τη δόξα

    Επιστήμονες από όλο τον κόσμο έχουν μαζευτεί στο ακρωτήρι της Οίας να παρακολουθήσουν το σπάνιο ουράνιο φαινόμενο το οποίο θα είναι ορατό μόνο από τον ουρανό της Ελλάδας.

    Ο τεράστιος κομήτης Αστέρω που κατευθύνεται προς τη Γη με ταχύτητα μεγαλύτερη των 20 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο και έχει διάμετρο ενός χιλιομέτρου, θα περάσει πολύ κοντά απο την ατμόσφαιρά της. Το φαινόμενο θα κορυφωθεί στις 22.16 το βράδυ του Σαββάτου 25 Ιουλίου του 19...

    Όλοι περιμένουν με κομμένη την ανάσα να παρακολουθήσουν το φαινόμενο.

    Σε κάποιο φτωχικό σπίτι όμως της Αθήνας, τη στιγμή εκείνη γεννιέται ένα κοριτσάκι, η Μαργαρίτα.

    Η μοίρα της έμελλε να στιγματιστεί από την εμφάνιση του κομήτη Αστέρω. Μεγάλωσε δύσκολα και φτωχικά αλλά τίμια, ζώντας με το όνειρο ότι κάποια μέρα θα γινόταν ένα σπουδαίο αστέρι του μουσικού θεάτρου.

    Μια σπαρταριστή μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση με πολλές εκπλήξεις, ανατροπές και εναλλαγές ρόλων, η πολυτάραχη ζωή της Μαργαρίτας, παίρνει σάρκα και οστά μπροστά στα μάτια των θεατών. Μέσα από σκετς,  αυτοσχεδιασμούς, τραγούδια από μιούζικαλ, παλιές επιθεωρήσεις, οπερέτες και διασκευές ξένων και ελληνικών τραγουδιών, μαθαίνουμε την ιστορία της Μαργαρίτας της Αστεροκομητόπληκτης. Πώς γεννήθηκε, πώς μεγάλωσε, ποιος της έδωσε τα πρώτα εφόδια για να βγει στη σκηνή, τους πρώτους έρωτες και πώς εγκαταλείπει μητέρα και πατρίδα για να πάει εκεί που επιτέλους η μοίρα την καλεί…

    στο Hollywood!

    ΚΕΙΜΕΝΟ-ΣΤΙΧΟΙ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΟΡΤΕΤΖΑΤΟΣ

    ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

    ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΜΑΡΙΝΑ ΓΚΟΥΜΛΑ

    ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΘΑΝΟΣ ΠΙΣΑΝΙΔΗΣ

    ΣΤΟ ΠΙΑΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

    ΠΑΙΖΟΥΝ:

    ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ: ΖΩΗ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ

    ΠΟΡΚΕΧΟΛΑ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΜΕΝΤΙΟΥΜ, ΜΟΥΤΣΟΣ: ΝΙΚΟΣ ΟΡΤΕΤΖΑΤΟΣ

    ΣΩΤΗΡΗΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

    Ο Νίκος Ορτετζάτος είναι ηθοποιός, θεατρικός συγγραφέας και χορογράφος, ιδρυτικό μέλος του Θεάτρου Τέχνης «ΑΚΤΙΣ ΑΕΛΙΟΥ», το οποίο βραβεύθηκε ως το καλύτερο περιφερειακό θέατρο το 2006. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες θεατρικές παραστάσεις, όμως η αγάπη του για το θέατρο και η αφοσίωσή του σε αυτό, τον οδήγησαν τα τελευταία χρόνια να αφιερωθεί κατά κύριο λόγο στη συγγραφή θεατρικών έργων. Το έργο «Τζαζ Show… Music a la Dalon» είναι το δεύτερο έργο του που ανεβαίνει στη σκηνή, μετά τη μουσικοχορευτική παράσταση «GREMANDOS», που παρουσιάστηκε με επιτυχία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη τη σεζόν 2009-2010.

    «Η συμβολή του Θάνου Πισανίδη είναι ουσιαστική και καταλυτική για το τελικό αποτέλεσμα του Τζάζ Show – Music a la Dalon», τονίζει ο συγγραφέας του έργου, Νίκος Ορτετζάτος, ο οποίος αλλάζει 4 ρόλους στο ξεκαρδιστικό μιούζικαλ. «Χωρίς το Θάνο, ίσως η παράσταση να μην έφτανε ποτέ στη σκηνή. Οι απαιτήσεις του Τζάζ Show είναι τέτοιες ώστε δε χρειαζόμασταν έναν οποιοδήποτε χορογράφο, αλλά ΤΟΝ χορογράφο, που θα αντιληφθεί την μπριόζα ατμόσφαιρα που θέλαμε να επιτύχουμε και να την αποδώσει χορευτικά. Κι ο Θάνος Πισανίδης το κατάφερε αμέσως»

    «Για την παράσταση, ο Θάνος χορογράφησε τραγούδια από παλιές επιθεωρήσεις, οπερέτες και σατιρικές διασκευές ξένων και ελληνικών τραγουδιών από ABBA μέχρι Ζαμπέτα», προσθέτει η πρωταγωνίστρια, Ζωή Αβραμίδου. «Ήταν μία ευχάριστη δημιουργική διαδικασία για όλους μας. Περάσαμε καλά στις πρόβες, γίναμε μία παρέα και δε βλέπουμε την ώρα να μοιραστούμε την εξαιρετική αυτή δουλειά με το κοινό»

    «Για μένα ήταν μεγάλη πρόκληση να χορογραφήσω ένα ολόκληρο μιούζικαλ, του οποίου τα χορευτικά μέρη διαρκούν περισσότερο από μία ώρα», απαντάει ο Θάνος και δηλώνει ότι θα δώσει το «παρών» και στις 5 Παρασκευιάτικες παραστάσεις του έργου, μέχρι και τις 3 Ιουνίου καθώς είναι «μαγεμένος από το τελικό αποτέλεσμα και τις ερμηνείες των ηθοποιών»!

    «Στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει η χώρα μας, θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους χορηγούς της παράστασης: τα Mod’s Hair για τις κομμώσεις της Ζωής, τη Naf Naf, τα «Ρούχα του Βασιλιά» και το Skertzo στη Θεσσαλονίκη για τα ρούχα, την Art & Vision για τις αφίσες και τα προγράμματα, την Dexim για τα παπούτσια, τα έπιπλα Vincere για το παραβάν που επιτρέπει στα παιδιά να αλλάζουν επί σκηνής για τους πολλαπλούς ρόλους τους, και το PaulaTrendsets για την επικοινωνία. Χάρη στις χορηγίες, έναν θεσμό που έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα, όχι μόνο ευνοείται η καλλιτεχνική παραγωγή αλλά διατηρείται χαμηλό και το κόστος των εισιτηρίων για το κοινό. Είναι πολύ σημαντικό ως χώρα να διαφυλάξουμε την πολιτιστική μας παραγωγή, παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στα οικονομικά μας», καταλήγει ο Θάνος Πισανίδης.

    «Τζαζ ShowMusic a la Dalon!» από τις 6 Μαΐου και κάθε Παρασκευή μέχρι και τις 3 Ιουνίου, στο Nueva Trova Live Bar, Αθηνάς και Βλαχάβας 9, Μοναστηράκι, Αθήνα

    Είσοδος: 15€ με ποτήρι κρασί ή μπύρα

    Κρατήσεις: 6989931613

    Τζαζ Show… Music a la Dalon!


    Tags
    Μουσικά Είδη:JazzΚαλλιτέχνες:ABBA



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε