ελληνική μουσική
    605 online   ·  210.830 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

    Δημήτρης Αρναούτης: Τα Όνειρα δεν Ξυπνάνε

    Νομίζω ότι βιάστηκε ο Δημήτρης.

    Δημήτρης Αρναούτης: Τα Όνειρα δεν Ξυπνάνε

    Γράφει ο Γιώργος Μπιλικάς (Orfeus)
    223 άρθρα στο MusicHeaven
    Τετάρτη 25 Μαΐ 2011

    Στο δεύτερο cd του που κυκλοφορεί τώρα από τη Lyra, ο γείτονάς μου Δημήτρης Αρναούτης, τα κάνει όλα (ή σχεδόν όλα) μόνος του. Γράφει το στίχο, τη μουσική, παίζει κιθάρες, πλήκτρα, φυσαρμόνικα, πιάνο, φωνή, κάνει την ενορχήστρωση και έχει και τη διεύθυνση παραγωγής.  

    Το ύφος του κινείται στο πεδίο της ροκ μπαλάντας αλλά δε νομίζω ότι ήταν σοφό να τα αναλάβει όλα αυτά μόνος του χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη πείρα.

    Κατά τη γνώμη μου, αυτό προσθέτει ένα μείον στο cd του που έτσι κι αλλιώς χρειαζόταν περισσότερο “μαστόρεμα”. Όχι τόσο στα στιχάκια που δεν είναι άσχημα, αλλά στις μελωδίες των τραγουδιών που περιέχει. Πολλές φορές νομίζεις ότι τα στιχάκια αυτά, τρέχουν για να προλάβουν τη μελωδία και να μείνουν μέσα στο μέτρο δίνοντας την εντύπωση ότι έγιναν τραγούδια με το ζόρι. Ένας έμπειρος παραγωγός όχι μόνο δεν θα άφηνε τα πράγματα έτσι, αλλά θα φρόντιζε ΚΑΙ την ενορχήστρωση.

    Νομίζω ότι βιάστηκε ο Δημήτρης. Δεν είχε το χρόνο με το μέρος του; Τον κυνηγούσε κανείς και έπρεπε να κάνει το cd εδώ και τώρα;  

    Ας ελπίσουμε ότι στο επόμενο θα είναι τα πράγματα καλύτερα. Είναι καινούργιος τραγουδοποιός, γράφει όμορφα στιχάκια και ο χρόνος κυλάει με το μέρος του. Καλό δρόμο γείτονα…

    Τα Τραγούδια: 1) Ο Μεγάλος Ποιητής, 2) Ομήρου Έρπης, 3) Τα Παιδιά, 4) Πες Μου Ποιοι;, 5) Στα Μάτια Με Κοιτάς, 6) Το Καλοκαίρι Σε Τρία Στοιχεία, 7) Τα Όνειρα, 8) Ζεϊβέγγικο (Οργανικό), 9) Πυρ Και Μανία, 10) Το ΄Μαθα, 11) Οι Γιαγιάδες, 12) Το Blues Του Τροβαδούρου, 13) Όλοι Χωράμε, 14) Δεν Είναι

    Δημήτρης Αρναούτης: Τα Όνειρα δεν Ξυπνάνε


    Tags
    Μουσικά Είδη:BluesΜουσικά Όργανα:φυσαρμόνικα



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #22512   /   25.05.2011, 21:13   /   Αναφορά
    Το έχω το άλμπουμ και νομίζω πως η λέξη 'στιχάκια' προσδίδει κάτι το υποτιμητικό.Ξέρω συνοδοιπόρε έχεις καλές προθέσεις και δε θέλω να 'πειραχτείς'.Τον ξέρω το Δημήτρη και ξέρω πως ό,τι κάνει, το δουλεύει πάρα πολύ.Και το στίχο και τη μουσική και την ενορχήστρωση.Κατάλαβα τι λες όσον αφορά το χρόνο (στους στίχους).Σε κανα δυο σημεία συμφωνώ.Στην ενορχήστρωση όμως διαφωνώ.Είναι πολύ καλή κατα τη γνώμη μου.Απόψεις βέβαια είν'αυτές.



    Φιλικά, Αποστόλης.
    #22514   /   26.05.2011, 16:30   /   Αναφορά
    Ευχαριστώ πολύ για το άρθρο, ο καλλιτέχνης αυτός μου ήταν τελείως άγνωστος και με αφορμή αυτά που έγραψες τον έψαξα λίγο και μπορώ να πώ ότι μου άρεσε παρά τα λάθη που δικαιολογιμένα επισημαίνεις. Σίγουρα χρειάζεται ακόμα πολύ βελτίωση αλλά όπως λες και εσύ έχει χρόνο!
    #22516   /   26.05.2011, 22:18   /   Αναφορά
    Μόλις γράφτηκα για ν' απαντήσω προσωπικά (σε αντίθεση με τους περισσότερους "συναδέλφους" μου που απλά κολώνουν),στον άγνωστο γείτονά μου που το μόνο που κατάφερε να βρει για επάγγελμα είναι κριτικός δίσκων. Κατ' αρχήν πού ξέρεις αν έχω ή όχι πείρα στην παραγωγή; Επίσης ποιος είσαι που θα πεις ότι βιάστηκα και ποιος ανεγκέφαλος σου δίνει το δικαίωμα να το μαντεύεις; Το "καλό δρόμο γείτονα" καθόλου δεν με πείθει κι από μέσα του λέει "αι στα τσακίδια γείτονα, τώρα που σ' έθαψα". Λοιπόν, αποτυχημένε τραγουδοποιέ, το πόσο κρα κάνει το κείμενό σου ως αμόρφωτο, κομπλεξικό, αθέμιτα ανταγωνιστικό και κακοπροαίρετο, δε λέγεται. Ομολογώ είναι η πρώτη κακή κριτική που 'χω δει, αλλά αντί να στεναχωρηθώ γέλασα...Θα αρκεστώ στους διθυράμβους της Λένας Πλάτωνος και στα απίστευτα σχόλια του Σαββόπουλου (κι όχι μόνο), που μου είπαν από κοντά και με κάνουν να συνεχίζω να δημιουργώ τραγούδια πρωτότυπα, συγκινησιακά κι ενδιαφέροντα. (Εκτός αν τους θεωρείς κι αυτούς ατάλαντους, οπότε θες κοίταγμα).Επίσης, τράβα κάνε κανα μάθημα ενορχήστρωσης ή άκου και λίγο μουσική παραπάνω μπας και διακρίνεις πως κινείται και λειτουργεί σ' αυτόν τον τομέα ο δίσκος μου, που αμφιβάλλω αν τον άκουσες ολόκληρο. Όσο για το "όμορφα στιχάκια" δεν μου επιτρέπει η αγωγή μου να σου απαντήσω. Αν θεωρείς σοφό εκ μέρους σου, σε παιδιά χωρίς μάνατζερ, φράγκα, χωρίς στήριξη από εταιρία, που δίνουν το μεροκάματο για να κάνουν μια παραγωγή κι έχουν χύσει αίμα να βρίσκουν στούντιο, ηχολήπτες, μουσικούς και να τους πληρώνουν, να κάνουν οι ίδιοι το promo, να κλείνουν οι ίδιοι τα ελάχιστα live κτλ, να τους κατουράς απ' το γελοίο πόστο που σου δίνει μία ύποπτη εξουσία, τότε μπράβο είσαι σοφός. Αι σιχτίρ βραδιάτικα παπάρα.
    #22517   /   26.05.2011, 22:52
    Αν και δεν νομίζω ότι είσαι αυτός που λες ,

    ότι είσαι ο Δημήτρης Αρναούτης δηλαδή,

    άλλα πάραυτα αν είσαι ..

    1ον Δεν θα έπρεπε πριν γράψεις ότι γράψεις να σκεφτείς κάποιον καλό λόγο που οι υπόλοιποι όπως είπες συνάδελφοι σου δεν το κάνουν αυτό?? λες να είναι όλοι χαζοί και δειλοί ? κι εσύ είσαι ο ΕΞΥΠΝΟΣ και ΘΑΡΑΛΕΟΣ ?

    2ον Αυτό που διάβασα από τον orfeus μονό δυσφημιστικό δεν είναι.

    3ον Ούτε κι εγώ σε γνωρίζω κι ας είμαι μέσα στα πράγματα και τώρα σε ξέρω και λίγο που άκουσα κάτι μου άρεσε άλλα τώρα θα δώσω πιο προσοχή,

    Φιλικά: Σεβάσου και άκου την κριτική όποια κι αν είναι θα σε κάνει καλύτερο



    Καλοτάξιδο το CD

    #22519   /   26.05.2011, 23:04
    Φαντάσου διαστροφή, τόσο έχετε συνηθίσει να κρύβονται οι καλλιτέχνες που το αυτονόητο να γίνεται εξαίρεση...Δημήτρης Αρναούτης εδώ....



    1ον Δενείπα όλοι, αλλά οι περισσότεροι, ούτε τους είπα χαζούς κι εμένα έξυπνο, τους είπα δειλούς κι εμένα θαραλλέο.

    2ον Αυτή είναι η άποψή σου, η δική μου είναι καθέτως αντίθετη.

    3ον Δεν είναι τυχαίο που δεν με γνωρίζεις γιατί εγώ είμαι έξω απ' τα πράγματα. Καλή και κατανυκτική ακρόαση.



    Τις κριτικές τις σέβομαι όσο τους αξίζει και ούτε η πιο διθυραμβική δεν μ' έχει επηρρεάσει, γιατί απλά είναι καθοδηγούμενες απόψεις συνανθρώπων μας και ΤΙΠΟΤΑ παραπάνω. Καλύτερο με κάνουν τα ακούσματα και τα διαβάσματά μου, καθώς και οι κοντινοί μου άνθρωποι κι όχι οι κατ' επάγγελμα κριτικοί.



    Θενκς.

    #22522   /   26.05.2011, 23:41
    Αν είσαι πραγματικά ο Αρναούτης λυπάμαι !!!



    Μπορεί μέσα στα μειονεκτήματα σου να λέει Ασεβής, ξερόλας,, και θρασύς άλλα .... και θαρραλέος bravisimo !!!



    Πάντως αν έχεις μέσα σου το 10% της μουσικής που έχει ο ortheus μέσα του μην φοβάσαι τίποτα... σίγα και με σεβασμό θα έρθει και το υπόλοιπο

    #22523   /   26.05.2011, 23:48
    Τα συλλυπητήριά μου, αλλά γιατί; Τόσο σ' επηρρέασε;



    Είπα οτι την κριτική την σέβομαι όσο της αξίζει, οπότε το ασεβής πάει περίπατο, δεν ειπάρχει πουθενά στα λεγόμενά μου κάτι που να δείχνει πως το παίζω ξερόλας, αν το βρεις πες, πάει κι αυτό, θρασύς δεν είναι κανείς όταν αμύνεται σε ύπουλς επιθέσεις λέγοντας ξεκάθαρα την αλήθεια, έφυγε κι αυτό, και θαραλλέος, μάλλον ναι, απλά αυτό απ' όσο ξέρω δεν είναι μειονέκτημα.



    Εδώ έχεις πάτημα να με βρίσεις γιατί δεν ξέρω ποιος είναι ο ortheus, άσε που η μουσική δεν είναι μέσα μας, είναι στη φύση κι εμείς την οσφριζόμαστε και την μεταδίδουμε.

    #22528   /   27.05.2011, 00:17
    Μ αρέσει το πως στέλνεις περίπατο όλα όσα (με αυτό που εισέπραξα εδω) σου αναλογούν



    Είπα οτι την κριτική την σέβομαι όσο της αξίζει, οπότε το ασεβής πάει περίπατο



    Να υποθέσω ότι εσύ θα είσαι ο ακριβοδίκαιος ετσι?



    θρασύς δεν είναι κανείς όταν αμύνεται σε ύπουλς επιθέσεις λέγοντας ξεκάθαρα την αλήθεια, έφυγε κι αυτό



    Η αλήθεια δηλαδή είναι η άποψη και η κριτική που έγραψες πιο πάνω για τον εαυτό σου ??? θα επανέλθω για αυτό όταν ακούσω ολοκληρωμένα το cd σου



    δεν ξέρω ποιος είναι ο ortheus



    Ουτε αυτός σε ξέρει οπότε μην χαλιέσαι


    #22531   /   27.05.2011, 00:21
    Ακριβοδίκαιος δεν ξέρω, δίκαιος ναι.



    Δεν έγραψα καμιά αλήθεια για τον εαυτό μου, αν παρατηρήσεις, μόνο για άλλα πράγματα.



    Ζήτω ο ortheus λοιπόν



    Δεν χαλιέμαι καθόλου, εσύ λυπάσαι απ' ότι είδα πριν, καλή ακρόαση.

    #22520   /   26.05.2011, 23:23
    To "..σε παιδιά χωρίς μάνατζερ, φράγκα, χωρίς στήριξη από εταιρία, που δίνουν το μεροκάματο για να κάνουν μια παραγωγή κι έχουν χύσει αίμα να βρίσκουν στούντιο, ηχολήπτες, μουσικούς και να τους πληρώνουν, να κάνουν οι ίδιοι το promo..." σε τιμά και μπράβο σου !!!



    Αλλά για τα "..αποτυχημένε τραγουδοποιέ... αμόρφωτο, κομπλεξικό... οπότε θες κοίταγμα... τράβα κάνε κανα μάθημα ενορχήστρωσης... Αι σιχτίρ βραδιάτικα παπάρα... " κάνε μόνος σου αυτοκριτική και απάντησε στον εαυτό σου ποια έπαρση σου στέρησε την υπόλοιπη παιδεία...








    #22521   /   26.05.2011, 23:29
    Δείχνουν στέρηση παιδείας αυτές οι λέξεις; Άπταιστα ελληνικά που εκφράζουν την πραγματικότητα είναι. Επειδή είμαστε καλλιτέχνες απαγορεύονται; Καμία έπαρση, αντίδραση σε σαμποτάζ είναι.



    Θενκς ωστόσο

    #22524   /   26.05.2011, 23:54
    Τα άπταιστα ελληνικά λοιπόν που γνωρίζεις σου παρείχαν απεριόριστες δυνατότητες να εκφράσεις την ίδια αντίδραση σε σαμποτάζ (συ είπας) με κόσμιο τρόπο..



    Ετσι ο αναγνώστης εστιάζει μόνο στο "αι σιχτίρ παπάρα" που είναι κατά το ήμισυ τουρκικό και κατα το ήμισυ λαχαναγορίτικο και προσπερνά την ουσία που ήθελες να τονίσεις... Και αλήθεια για ποιό σαμποτάζ μιλάς? Οποιος πει την γνώμη του (που στο κάτω κάτω ειναι υποκειμενική) και δεν είναι επιβραβευτική 100% είναι αυτόματα και σαμποτέρ?



    Παρ΄όλα αυτά το cd σου θα το ψάξω... ακόμα και μετά την αρνητική αυτοδιαφήμισή σου...



    Καλοτάξιδο να είναι...




    #22525   /   27.05.2011, 00:04
    Ναι.



    Σωστό, αλλά είναι αργκο η οποία εμπεριέχεται στα νεοελληνικά και είναι έγκυρη έκφραση, που δεν την χρησιμοποιούν οι Τούρκοι αλλά εμείς, άσε που η λαχαναγορά μιλάει ελληνικά. Αν ο μέσος όπως λες, αναγνώστης εστιάσει εκεί με αφήνει παντελώς αδιάφορο κι εύχομαι να μην έρθει ποτέ σ' επαφή με τα τραγούδια μου. Επέτρεψέ μου να ξέρω κάτι παραπάνω για τις "υποκειμενικές γνώμες" στον χώρο του τραγουδιού.



    Θενκς, δεν κάνω διαφήμιση ρε παιδιά ούτε αρνητική ούτε θετική, απλά απαντάω.



    Θενκς

    #22530   /   27.05.2011, 00:20
    Δεν απαντάς. Φτύνεις χολή. Και είναι κρίμα. Όταν καταλάβεις πόσο χειρότερο κακό σου έκανε η αποψινή σου παρέμβαση, θα εύχεσαι απλά να υπήρχε η κριτική του Orfeus.

    #22532   /   27.05.2011, 00:25
    Απαντάω απ' ότι βλεπεις παντού, χωρίς χολή.



    Ξέρεις τι είναι καλύτερο και χειρότερο για 'μένα;



    Ο Orfeus είναι κάποιος που προσκυνάμε;

    #22534   /   27.05.2011, 00:29
    Κάτι που ενδεχομένως να μην έχεις σκεφτεί είναι ότι δεν βλάπτεις μόνο τον εαυτό και το έργο σου. Ζημιώνεις και την εταιρία που σε εμπιστεύτηκε και επένδυσε σε σένα. Θα πρότεινα να μην συνεχίσεις. Όσο για την προσβολή στην κοινότητά μας, μιλώντας ανοιχτά για σαμποτάζ και κακοβουλία, δεν το συζητώ. Είσαι τελείως φάουλ.

    #22538   /   27.05.2011, 00:35
    Που ξέρεις τι βλάπτει τον εαυτό μου; Εμένα περίμενε η εταιρία μου να ζημιωθεί; Επένδυσε; Είσαι εκτός πραγματικότητας; Να συνεχίσω τι; Κοινότητά μας; Μας; Εγώ απλά απαντάω, όχι σε εργαζόμενους στην κοινότητα, σε όποιον μπαίνει και διαβάζει. Είμαι αγνός.

    #22552   /   27.05.2011, 00:59
    τυχαινει να εχω στη συλογη μου (οχι εγω ο πατερας μου) βινυλιο του Ορφεους, με μια ιστορικη μπαντα.

    Προφανως λοιπον οταν δημηουργουσε μουσικη,εσυ απλα δεν εισουν γεννημενος.

    μακαρι να μου εκανε και εμενα Κριτικη ο Ορφεους.

    το προφιλ του φυσικα ειναι ελευθερο να το διαβασεις φυσικα!

    #22559   /   27.05.2011, 01:09
    ΟΚ...ουδέν σχόλιο, μια χαρά

    #22529   /   27.05.2011, 00:18
    Είναι κρίμα να μην γνωρίζουμε τα όριά μας. Ειλικρινά λυπήθηκα με την απάντηση του κυρίου καλλιτέχνου. Δεν έχω ξανασυναντήσει τέτοια έπαρση ομολογουμένως. Αν σε μία μέτρια κριτική, αντιδρά κατ' αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο, δεν μπορώ να φανταστώ τί θα γίνει με τις πραγματικά κακές και κακόβουλες κριτικές. Στην τελική, και μόνο που ένας αξιόλογος άνθρωπος μοστράρισε τη μάπα του στη μεγαλύτερη μουσική κοινότητα στην Ελλάδα, θα έπρεπε να πει και ευχαριστώ. Λυπάμαι που μουσικές χάνονται λόγω τέτοιων συμπεριφορών. Και έχουν χαθεί πολλές. Πάρα πολλές.




    #22533   /   27.05.2011, 00:29
    Εγώ τα γνωρίζω απόλυτα. Κι εσύ λυπήθηκες; Τι έγινε...Από πότε η άμυνα ονομάζεται έπαρση; Κακή κριτική, απαράδεκτος μόνο απο 'σένα. Ευχαριστώ για το αξιόλογος(είσαι λίγο αντιφατικός) το μάπα μ' αρέσει σαν λέξη, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!, η μοσική μου δεν χάνεται, πάλι λάθος.

    #22535   /   27.05.2011, 00:31
    Ευχαριστώ που επιβεβαίωσες για άλλη μια φορά κάθε λέξη που είπα.

    #22539   /   27.05.2011, 00:36
    Παρακαλώ συμφεροντολόγε σουρεαλιστή.

    #22544   /   27.05.2011, 00:45
    Μοναδικό συμφέρον μου είναι να υπερασπίζομαι το δικαίωμα του άλλου να κρίνει και να εκφέρει την άποψή του σε όσους αποφασίζουν δημόσια να εκθέτουν το έργο τους, όπως εσύ.

    ΣουΡΡεαλιστής είμαι, γιατί παλεύω να μιλήσω λογικά με έναν μαινόμενο ταύρο.

    Υπ' αυτήν την έννοια είμαι ό,τι ακριβώς είπες.



    Παρεμπιπτόντως, η Lyra έχει υπ' όψιν της ότι βγαίνεις στα φόρουμ και βλάπτεις ανεπανόρθωτα ένα CD, στο οποίο έχει βάλει το ιστορικό label της;

    #22547   /   27.05.2011, 00:52
    Που πάει να πει ότι ο άλλος στο ζήτησε....οκ



    Επειδή είπες οτι μια εταιρία ζημιώνεται απο έναν ανώνυμο σχεδόν όπως εγώ, γι αυτό είσαι σουρρεαλιστής.



    Δεν με νοιάζει, γιατί θα φύγω, ήδη έχω φύγει, το ιστορικό label ουδεμία σχέση έχει μ' αυτό που είναι τώρα.

    #22551   /   27.05.2011, 00:59
    Δεν περίμενα να έχεις σεβασμό στην εταιρία που σε τίμησε. Έχε υπόψιν σου ότι, όπως πας, θα παρακαλάς για ένα label και θα σου κλείνουν τις πόρτες. Τότε ενδεχομένως να καταλάβεις το αποψινό σου σφάλμα και το ότι το ΜΗ είναι όντως η μεγαλύτερη μουσική κοινότητα στο ελληνικό διαδίκτυο. Επαναλαμβάνω, διαφήμιση σου έκαναν με το εν λόγω ποστ. Όπως σου έκαναν και με την πρώτη δουλειά σου. Από αύριο θα βγουν άλλες 20 κοινότητες και έντυπα και θα σχολιάζουν - αυτή τη φορά - τη συμπεριφορά σου στο ΜΗ. Αυτοκαταστρέφεσαι απόψε. Μην το συνεχίζεις.

    #22558   /   27.05.2011, 01:07
    Η εταιρία δεν με τίμησε, δεν ξέρω αν είσαι απ' τη λύρα, αλλά εγώ απαντάω ειλικρινά. Πάντα παρακαλάω και θα παρακαλάωγια ένα label, που θα με τιμά. Και πάντα οι πόρτες είναι κλειστές σ' αυτό το ρεπερτόριο κι εμφανισιακό. ΟΚ μπορεί να είναι, είπα εγώ οτι είναι κάποια άλλη; Σόρυ αλλά δυσφήμιση μου κάναν, αν διαβάσεις την κριτική. Ας σχολιάσουν, εφ 'οσον λέω αυτ'ο που αισθάνομαι τι να φοβηθώ; Πάλι εσύ ξέρεις αν αυτοκαταστρέφομαι;;;;Γεμίσαμε Μεσσίες;

    #22562   /   27.05.2011, 01:17
    Αυτή τη στιγμή που το facebook και δεκάδες διαδικτυακοί τόποι έχουν γεμίσει με το παρόν ποστ, δεν έχει σημασία τι είμαι εγώ, αλλά τι είσαι εσύ. Κρίμα, γιατί είχες και δυο τραγουδάκια στο CD που πραγματικά μου άρεσαν.

    #22565   /   27.05.2011, 01:20
    Γιατί κρίμα; Να τ' ακούς και να σ' αρέσουν

    #22574   /   27.05.2011, 01:29
    Κρίμα γιατί απόψε τα έθαψες άπαξ διαπαντός.

    #22575   /   27.05.2011, 01:32
    Εγώ δεν θάβω τίποτα, δεν έχω ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, αυτοί είναι οι μόνοι που μπορούν να το κάνουν, απλά απαντάω σε επιθέσεις

    Administrator
    #22526   /   27.05.2011, 00:09
    Δημήτρη, τι σε κάνει να πιστεύεις οτι πρόκειται για σαμποτάζ και όχι για μια αιχμηρή, καυστική αλλά καλοπροαίρετη κριτική; Επίσης, ποιός σου δίνει το δικαίωμα να βρίζεις και να επιτίθεσαι με τέτοια αγένεια, σε έναν άνθρωπο που απλά βρήκε κάποιες ατέλειες στο CD σου;

    #22527   /   27.05.2011, 00:15
    Καλοπροαίρετη που να χτυπιέται κάτω, δεν είναι. Καταδικάζει την παραγωγήη, λέγοντάς με άπειρο χωρίς να ξέρει, λεει πως στριμώχνω τους στίχους στη μουσική για να βγάλω με το ζόρι τραγούδι και απλά την ενορχήστρωση την απορρίπετει, λέγοντας πως ένας εμπειρότερος θα βοηθούσε. Άσε το "στιχάκια"...επαναλαμβανόμενα κιόλας. Αυτός μου δίνει το δικαίωμα, που όλα τα έθαψε επίτηδες, όχι να επιτίθιμαι αλλά να αμύνομαι με αμεσότητα κι όχι αγένεια, σε επίθεση ύπουλη κι όχι άμεση με ευγένεια (οι χειρότερες επιθέσεις). Ατέλειες; whatς ποιος ξέρει τι είναι το τέλειο για να επισημάνει τις ατέλειες; Αυτό είναι το χειρότερο απ' όλα, κοροιδευόμαστε; Θα στείλει κανείς κανα σοβαρο επί της ουσίας μήνυμα;

    #22536   /   27.05.2011, 00:31
    να σου απαντησω σαν ακροατης,ουτε μουσικος ειμαι ουτε κριτικος ουτε ο darth Vader που μαζεψε την ομοσπονδια να σε ριξει με κακοβουλες προθεσεις.



    Σαν ενας υποψηφιος αγοραστης του Δισκου σου,με το αποψινο σου δειγμα,περιττο να σου πω πως το ενδιαφερον μου μειωθηκε στο ελαχιστο,θα αρκεσω στο να ακουσω μερικα κομματια επιλεκτικα.

    Να δω και τι επαινεσε τελικα ο Σαββοπουλος ( που μεχρι και την Καλομοιρα,εκανε θεα πριν απο μερικα χρονια. )



    εδω υπαρχει "καλοβουλη"κριτικη για εσενα απο το 2008,αλλα στον κοπο δεν μπηκες να κανεις ενα account απο τοτε.

    μονο μια βιαστικη επιθεση σε ενα ανθρωπο που εκανε μια "μικρη κριτικη".

    ξερνωντας χολη πραγματικα.



    και οπως ειπαν και οι αλλοι,το αποψινο για οσους διαβαζουν αυτο το μουσικο σιτε μονο καλο δεν σου εκανε,που δεν "κολοσες" σαν τους αλλους συναδελφους σου.






    #22537   /   27.05.2011, 00:33
    +10

    #22541   /   27.05.2011, 00:42
    Δείγμα; Τραγούδησα κάτι;



    Η Καλομοίρα βόηθησε τον Νιόνιο κι όχι αυτός εκείνη. Εμένα μου είπε πολύ καλά λόγια για το δίσκο μου, δεν μ' έκανε Θεό.



    Γενικά υπάρχει καλή κριτική, ναι, απλά επειδή είμαι άσχετος από ιντερνετ δεν απαντούσα ;άσε που τα πιο πολλά δεν είχαν για να απαντήσεις, όπως αυτό.



    Με την χολή διαφωνώ, τι να κάνουμε



    Μα τι πάθατε όλοι και ξέρετε τι είναι καλό για 'μένα;



    Θενκς ωστόσο

    Administrator
    #22540   /   27.05.2011, 00:38
    Ώστε σε κατηγόρησε οτι γράφεις "στιχάκια" και μάλιστα επαναλαμβανόμενα ε;;



    Πωπω, καλά δεν υπάρχει μεγαλύτερη προσβολή... Και "στιχάκια" και "επαναλαμβανόμενα". Αισχρές λέξεις, μέγιστη προσβολή.



    Και σου είπε ο αλήτης οτι ...στριμώχνεις τους στίχους στη μουσική;;;;

    Όντως πρόκειται για την χειρότερη κριτική ever φιλε, έχεις δίκιο.



    Συμπάσχω...

    #22543   /   27.05.2011, 00:45
    Φίλε, ευχαριστώ, αλλά εγώ δεν πάσχω οπότε μην συμπάσχεις, μάταιο.

    Administrator
    #22550   /   27.05.2011, 00:58
    Α ναι ξέχασα, έχεις τις διθυραμβικές κριτικές της Λένας Πλάτωνος, sorry...

    #22555   /   27.05.2011, 01:04
    Πάσχεις και δεν το πήρες χαμπαρι...ψιλά γράμματα για σένα !!! Συνέχισε έτσι με το ίδιο πάθος να αυτοεκτίθεσαι... μας βοήθησες πολύ να σε κατατάξουμε στην ανάλογη ράτσα... Ανακαλώ τα προηγούμενα ποστ μου, δεν σου αξίζει που ασχολήθηκα...



    Αα.. και μην μπεις στον κόπο να μου απαντήσεις.. Παρ' ολο που μιλάω την αργκό καλλίτερα από σένα -πίστεψέ με- δεν πρόκειται να απαντήσω, και σφετερίζομαι τις 4 τελευταιες λέξεις που έγραψες εσυ στο πρώτο σου ποστ εδώ, σαν αποχαιρετηστήριο της "γνωριμίσς μας"



    ΥΓ1. Με τα κέρδη απ το CD σου αγόρασε καινούργιο καλάμι, αλλά να είναι πτυσσόμενο αυτή την φορά... ώστε που και που να το κλείνεις και να το βάζεις στην τσέπη σου όταν δεν σε παίρνει...



    ΥΓ2. @ Jorge υπάρχει τρόπος να σβύσεις τα προηγούμενα ποστ τα δικά μου σε παρακαλώ? Θα με υποχρεώσεις... Νοιώθω ηλίθια που ασχολήθηκα...

    #22561   /   27.05.2011, 01:12
    Ηλίθια....

    #22576   /   27.05.2011, 01:33
    Τι να σου πω, συγχαρητήρια ρε φίλε! Και γω ο μ@λ@κ@ς που νόμιζα πως η έννοια Καλλιτέχνης εμπεριέχει τις έννοιες Ευγένεια, Ευαισθησία... Και βρίζεις όχι καμιά διαχειρίστρια, ή καμία που έχει σχέση με τους αρθρογράφους, αλλά ένα απλό μέλος του site και μάλιστα κοπέλα...

    #22599   /   27.05.2011, 02:44
    Ολοι οι άνθρωποι τις λεν αυτές τις λέξεις, οι καλλιτέχνες γιατί όχι;

    #22557   /   27.05.2011, 01:07
    Άκουσα ''το blues του τροβαδούρου''

    και λέει :

    Δεν θα πάω να δουλέψω σε καμία άλλη μπουάτ

    Πέρασε η εποχή τους, θέλουν όλες τους format

    Δεν πληρώνουν είτε ήρθες τώρα είτε είσαι παλιός

    Είτε γκόμενά τους είσαι, δεν πληρώνουν έτσι κι αλλιώς

    Το σταυρό σου κάνε φίλε φύγε μακριά απ όλα

    Είναι κι άλλοι χίλιοι τρόποι για να βγουν λίγα λεφτά




    Το καιμένο το ετσι κι αλλιώς δεν τρέχει να προλαβει να μπει στο μέτρο σου??

    Δεν το ακούς ??

    αν δεν το ακούς μαθε οτι...

    Τρεχει Δημητριε όπως πολυ ορθα επισημάνθηκε οχι οτι εγινε κανενα μεγαλο κακό αλλα... ειναι μια Πραγματικοτητα που δεν αμφισβητείτε.

    μπορει να το ακουσει όποιος θελει.

    ίσως πραγματικά να βιάστηκες!!!

    #22560   /   27.05.2011, 01:10
    Ωραία, άκου και λίγο Dylan τώρα

    #22564   /   27.05.2011, 01:17
    Μηπως εισαι κανα τρολλ που δεν εχει να κανει ΚΑΜΜΙΑ σχεση με τον κανονικο Αρναουτη?



    αυττη στιγμη ακουω το κομματι που παρεθεσε ο Αλφαγουλφ και ειναι εκτος μετρου οντως...στο λεω γιατι το ακουω χωρις να εχω μουσικο αυτι.

    μοιαζει στην καλυτερη με Υμνο που εβγαζε η καθε ομαδα στην κατασκηνωση...



    τι να πω!

    #22569   /   27.05.2011, 01:22
    Οχι, ο Δημήτρης είμαι, γούστα είναι αυτά

    #22568   /   27.05.2011, 01:21
    Ειλικρινά δεν καταλαβαίνεις ότι σκοτώνεις την πορεία σου; Γιατί το κάνεις; Έχω αρχίσει και φοβάμαι ότι δεν μιλάμε με τον πραγματικό Δημήτρη. Αλλά, θα το μάθω σύντομα. Δεν έχω δει πιο αυτοκαταστροφικό άτομο. Μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι αυτός που απαντά κατ' αυτόν τον αλλοπρόσαλο τρόπο έχει "φτύσει αίμα" για να καταφέρει κάτι. Όταν έχεις παλέψει χρόνια, δεν τα διαλύεις όλα σε μια βραδυά. Ελπίζω ειλικρινά να μην πρόκειται για τον αληθινό Δημήτρη.

    #22571   /   27.05.2011, 01:24
    Ειμαι ο Δημήτρης και δεν διαλύω τίποτα ρε παιδιά, όσοι γουστάρουν τα τραγούδια θα τα γουστάρουν, τελεία. Γιατί όταν απαντάει καποιος σε όλους θεωρείται υπερέκθεση, σ' όλους τους ανθρώπους απαντάω, γιατί κακό;

    #22570   /   27.05.2011, 01:23
    Αυτη ειναι η απάντηση σου ???

    Κριμα και για τον δικό μου χρόνο...

    χερετώ !!!

    #22563   /   27.05.2011, 01:17   /   Αναφορά
    Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω Orfeus γιατί αφού ήθελες να κάνεις κριτική δεν επέλεξες κάτι που σου άρεσε. Κι αν ήθελες να κάνεις ντε και καλά αρνητική κριτική γιατί δεν ασχολήθηκες με τις διάφορες φίρμες του "έντεχνου" ή του ελληνικού λεγόμενου ροκ που μας έχουν φλομώσεις στις βλακείες τα τελευταία χρόνια;



    Απο την άλλη τι αντίδραση κι αυτή του Δημήτρη Αρναούτη;



    Δεν θέλω να κάνω δίκη προθέσεων αλλά επιτρέψτε μου να είμαι καχύποπτος με το όλο σκηνικό!
    Administrator
    #22567   /   27.05.2011, 01:21
    Periigiti θα σου απαντήσω εγώ. Κάθε μήνα το MusicHeaven στέλνει στα παιδιά που είναι στη συντακτική ομάδα έναν αριθμό από CD, προκειμένου να γράψουν - αν θέλουν να βοηθήσουν το MusicHeaven - κάτι. Τα CD μας τα στέλνουν οι δισκογραφικές. Στον Orfeus έτυχε αυτό το CD. Έτσι απλά.

    #22602   /   27.05.2011, 08:19
    Άμα είναι έτσι συγνώμη παιδιά.

    #22572   /   27.05.2011, 01:26
    Φίλε periigiti, έχω πέσει κι εγώ στο ίδιο λάθος που κάνεις: παλαιότερα τα έβαλα με κάποιον αρθρογράφο που παρουσίασε μια αρνητική κριτική, λέγοντας του "μου φαίνεται ύποπτο αυτό που κάνεις, ακόμη και μιλώντας αρνητικά, διαφήμιση τους κάνεις, αφού η φωτογραφία τους και το όνομά τους "παίζουν" στο πρωτοσέλιδο του MusicHeaven και θα υπάρχουν μόνιμα στο server για όποιον γκουγκλάρει, για πολλά χρόνια στο μέλλον". Όμως όπως διαπίστωσα αργότερα, υπάρχει μόνιμη στήλη στο e-περιοδικό με τίτλο "Δισκοκριτική" και ό,τι CD έρχεται στο site ακούγεται, παρουσιάζεται και κρίνεται. Αυτή ήταν και η υποχρέωση του Orfeus (σε αντίθεση με άλλα περιοδικά, ηλεκτρονικά ή όχι, που δεν ασχολούνται καν).

    #22580   /   27.05.2011, 01:39
    Είσαι μάλλον ο τελευταίος που απαντάω μιας και τα παιξα, και μιας και είναι κάπως καλοπροαίρετο αυτό που λες, αλλά προσωπικά νιώθω οτι αν υπάρχει η μάπα μου όπως λες για λιγες μέρες, με κακή κριτική από κάτω είναι δυσφήμιση, κι αυτό δεν αλλάζει, αν καποιοι άλλοι το θεωρούν διαφήμιση, οκ, εγώ όχι, τι να κάνουμε

    #22593   /   27.05.2011, 02:10
    Δημήτρη, καταλαβαίνω στο πετσί μου τι θα πει να φτύνεις αίμα κόντρα σε τέτοιο ξεφτιλισμένο σύστημα, που κανείς δεν υποστηρίζει και ενθαρρύνει τις νέες φωνές να ακουστούν, τα χίλια εμπόδια σε όσους δεν είναι διατεθειμένοι να ξεπουληθούν στα ριάλιτυ ή να είναι γλύφτες στις κλίκες των δισκογραφικών, των ΜΜΕ και των σιχαμένων κυκλωμάτων τους. Και σε νιώθω που θέλεις να υπερασπίσεις τις αγωνίες σου και να αντικρούσεις μια -κατά τη γνώμη σου - αρνητική κριτική.
    Έκανες λάθος όμως Δημήτρη, βιάστηκες. Γιατί:
    1ον: υπάρχουν και πολύ χειρότερα. Κάποιοι άλλοι (όπως ο υποφαινόμενος) όταν βγάλαμε το 1ο μας CD, δεν είχαμε την τύχη ΚΑΜΙΑΣ κριτικής, ούτε καν αρνητικής! Θα προτιμούσες να έχεις στείλει το CD σου σε όλα τα site και τα περιοδικά κι επειδή π.χ. η εταιρεία σου είναι μικρή και ανεξάρτητη, να σε γράψουν ΟΛΟΙ στα π@π@ρι@ τους και να μη σου αφιερώσουν ούτε ένα μονόστηλο, έστω και για θάψιμο; Αυτό έγινε στην περίπτωσή μου. Νομίζω αυτό θα ήταν χειρότερη βεβήλωση των αγωνιών σου και ποδοπάτημα των ονείρων σου.
    2ον: δεν έψαξες καθόλου πριν απαντήσεις να δεις ποιος είναι ο Orfeus, προσπάθησες να ξεφτιλίσεις έναν άνθρωπο με πραγματικό ήθος και αξιοπρέπεια, χωρίς ίχνος κομπλεξισμού και πραγματικά ευγενή. Όχι, φυσικά και δεν υπάρχουν ιερές αγελάδες. Αν αισθάνεσαι κάποιον "εκ του πονηρού", καλά κάνεις και ξέσκισέ τον ακόμη κι αν είναι η μετεμψύχωση του Γκάντι. Αλλά πρώτα ψάξ'το, βεβαιώσου! Γιατί αλλιώς σου γυρνάει μπούμερανγκ.
    3ον: καταλαβαίνω ότι είναι άχαρο εσύ ένας και εμείς τρακόσιοι να σε κοπανάμε... Αισθάνομαι πραγματικά άσχημα. Όμως όσο περνάει η ώρα και αρχίζει το πράγμα να ξεθυμαίνει, δεν έχω δίκιο αν πιστεύω πως θα ήταν πολύ σοφότερο και αποτελεσματικότερο αντί να μπουκάρεις με ύφος ταύρου εν υαλοπωλείο, απλά να πόσταρες απλά τους λόγους για τους οποίους θεωρείς ότι σε αδικεί η κριτική, ήπια και με επιχειρήματα, χωρίς χαρακτηρισμούς; Τουλάχιστον, στο ίδιο επίπεδο ύφους με το οποίο ο Orfeus σε αδίκησε (αν συνεχίζεις να πιστεύεις ότι σε αδίκησε), όχι να γίνεσαι "βασιλικότερος του βασιλέως" με πολύ αγριότερο ύφος, ειρωνία, κλπ...


    Αυτά, κι ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι είμαι καλοπροαίρετος.

    #22598   /   27.05.2011, 02:35
    Κατ αρχήν, ναι, έζησα προ 9ετίας ακριβώς αυτό που περιέγραψες, οπότε, είμαι διαβασμένος. οσον αφορά το μισό κείμενό σου. Ξέρω ποιος είναι, αν και δεν είναι υποχρέωσή μου βέβαια, και απλά απάντησα σ' αυτά που έγραψε, δεν προσπαθώ ποτέ να εξευτελίζω ανθρώπους, έχω άλλες δουλειές. Δεν θεωρώ πως πρέπει να κάνω κάτι κοινώς αποδεκτά "σοφό", για οτιδήποτε, και όλα αυτα που γράφω δεν τα αναιρώ κι έχουν πραγματική αλήθεια μέσα, τέλος, αν είναι βασιλεύς, ναι!θα γίνουμε βασιλικότεροί του, θύματα ώσαντες

    #22600   /   27.05.2011, 03:40
    Δεν προσπαθείς να εξευτελίζεις ανθρώπους; Κάνω απλό copy-paste τα λόγια σου: "αποτυχημένε τραγουδοποιέ, το πόσο κρα κάνει το κείμενό σου ως αμόρφωτο, κομπλεξικό...", πιο κάτω: "τράβα κάνε κανα μάθημα ενορχήστρωσης ή άκου και λίγο μουσική παραπάνω" (σ.σ. ειδικά αυτό το τελευταίο τα σπάει, η μουσική που έχει ακούσει ο τύπος στη ζωή του είναι παραπάνω από τις ώρες ...ζωής και των δυο μας, ακόμη κι αν ακούγαμε μουσική όσο είμαστε ξυπνητοί, από τότε που γεννηθήκαμε...), "Αι σιχτίρ βραδιάτικα παπάρα", κλπ.
    Ξέρεις, ούτε ο Orfeus, ούτε κανένας που ασχολείται εδώ βγάζει λεφτά, ούτε εξουσίες έχει, ούτε τα συμφέροντα καμιάς δισκογραφικής προωθεί, ούτε τίποτα. Και ό,τι έγραψε, προσπάθησε να το τεκμηριώσει. Και το κυριότερο, όπως διαπιστώνεις, στο Musicheaven δίνεται η δυνατότητα ανταπάντησης από όποιον διαφωνεί με τον αρθρογράφο.
    Τέλος πάντων, δικαίωμά σου να απαντάς και δικαίωμά σου να μην σε προβληματίζει η (συγκεκριμένη και όχι αόριστη) κριτική του. Ας πούμε ότι είναι άσχετος, δεν ξέρει από μουσική, είναι κομπλεξικός, ζηλεύει και εσκεμμένα σε αδίκησε. Ξέρεις τι αναρωτιέμαι όμως; Αν το ύφος και η εκφορά του λόγου σου είναι τέτοια τώρα που είναι σχετικά αρχή (δεν έχει σημασία αν ξεκίνησες προ 9ετίας), πως θα μεταχειρίζεσαι όποιους βρεθούν απέναντί σου σε κάποια διαφωνία στην καλλιτεχνική σου καριέρα, αν αύριο γίνεις διάσημος; Ούτε που θέλω να το φανταστώ... Ο Νιόνιος και η Λένα άραγε, εκτός από τα θετικά τους σχόλια για τη δουλειά σου όπως ανέφερες, δεν έτυχε να σου μιλήσουν καθόλου για σεμνότητα; Αν διαβάζανε όλα αυτά που έγραψες εδώ μέσα, τι πιστεύεις θα σου έλεγαν; Δε λέω να 'σαι πρόβατο, ούτε "σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω", αλλά όχι κι έτσι, αδερφέ... Ή έχεις καμιά εντύπωση ότι όοοοοολοι αυτοί που κάθισαν να σου απαντήσουν εδώ είναι βαλτοί, τσιράκια των κακοπροαίρετων διαχειριστών που έχουν κόντρα με τη Lyra ή δεν ξέρω κι εγώ με ποιον, ότι μισούν τους νεοεμφανιζόμενους καλλιτέχνες; Μουσικόφιλοι είμαστε όλοι, αδερφέ, και κάποιοι συνοδοιπόροι! Μη σνομπάρεις ποτέ την ευγένεια, ΕΙΔΙΚΑ όταν θεωρείς ότι σε αδικούνε. Μπορείς να είσαι τσεκουράτος, αλλά και ευγενής ταυτόχρονα...

    #22607   /   27.05.2011, 13:41
    Ειπες πολλά, πως ν απαντήσω σε όλα...Θα σταθώ στην σεμνότητα, και θα πω πως την διαθέτω, απλά στην επίθεση μου βγαίνει μια αντεπίθεση. Επιμένω πως δεν προσπαθώ να εξευτελίζω, εκτός απ' τις περιπτώσεις που μου το κάνουν κι εγώ το κανω σαν ανταπάντηση. Ο Νιόνιος θα μου λεγε να μαι πιο διπλωμάτης κι η Λένα "τι ασχολείσαι μ' αυτά"...Η ευγένεια είναι επίσης μέσα μου, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις η μεγαλύτερη αξία είναι η ευθύτητα κι η ειλικρίνεια.

    #22566   /   27.05.2011, 01:21   /   Αναφορά
    Hey Guys.... ειναι τα πρωτα του βήματα!



    Να προσθέσω πως έχει ωραία φωνή και ναι, ειναι εκτος μέτρου! Αλλά και ο Curt ήταν παράφωνος και έκανε καριέρα και κίνημα!!!!



    Μ' άρεσε ο συνειρμικος στίχος ( και γω τετοια "μπουκωματα" γραφω)



    Τέλος...

    ήρθες να την πεις σε όλους εδώ μέσα?
    #22573   /   27.05.2011, 01:28
    Αν διαβάσει κανείς όλο το σημερινό σεντόνι, δεν την έχω πει σε κανέναν, εκτός απο κανα δυο που μου παν να κατουράω λίγο και τέτοια, δεν καταλαβαίνω....θενκς

    #22577   /   27.05.2011, 01:33
    έκανα τον "κοπο" και τη διαβασα!

    απλως, εισαι επιθετικος! δεν ειναι οι γονεις σου να σε μαλωσουν και να σε βαλλουν στη θεση τους, δεξου οτι λενε και αμα δε σ αρεσει αγνοησε το. Άποψη μου αυτή!

    όσο για τον 5τονικο... μπράβο καμάρι μου, πάλι εμπλεξες τους μπιντέδες στη συζήτηση! :D

    #22581   /   27.05.2011, 01:42
    Είμαι αμυντικός σήμερα και δεν αγνοώ τίποτα, φύση μου, οι μπιντέδες έφυγαν....θενκς

    #22587   /   27.05.2011, 01:52
    ε... εισαι 10 χρονια μεγαλυτερος μου και συμπεριφερεσαι σα 10 μικροτερος! wt@!

    ακομη, το tnx ειναι σπαστικο!

    Σου ήρθε έμπνευση σήμερα να αμυνθεις σε τι? σε όσα ειπανε 10 άνθρωποι?

    μουσικη σου ειναι, ό,τι θες την κανεις.

    Πάντως με την όλη αντιδραση σου μας έκανες να ακουσουμε μια ωρα νωρίτερα το αλμπουμ σου!!! .... θα μου κάνετε και μενα guys σχολια ποτε??

    #22594   /   27.05.2011, 02:16
    Αι σιχτίρια κι εσύ! πλάκα κάνω, ήσουν το πιο ξεκούραστο σχόλιο και θενκς, τι έγινε πια;....και δεν ηταν 10 ηταν περσοτεροι...δεν θα καταλάβετε οτι δεν κάνω διαφήμιση πια; μεχρι και τελευταια στιγμή, ακούστε ότι θέλετε.....ουφφφ

    #22596   /   27.05.2011, 02:25
    όχι, δεν κανεις διαφήμιση, απλως... μπηκαμε στη διαδικασια να κανουμε κάτι που μπορει και να μη καναμε ποτε!!!

    και ευχαριστω για τα σιχτιρια, δεν εχω δυστυχως να ανταποδωσω!!!

    καληνυχτα! και ... συνεχισε να γραφεις οτι οσυ ερθει στο κεφάλι, βγαινουν καλα πραματα απο αυτο!!! :D

    #22597   /   27.05.2011, 02:27
    οκ

    #22578   /   27.05.2011, 01:35
    Επιβεβαιώνω ότι είσαι όντως ο Δημήτρης. Φίλε μου, ειλικρινά σου προτείνω να κατεβάσεις το παρόν πόστ απο το wall σου στο facebook. Σου κάνει πολύ κακό! Άκουσέ με! Μιλάω με 3 κοινούς μας φίλους αυτή τη στιγμή και η εντύπωση είναι η χειρότερη δυνατή. Και δεν μιλάω για τυχαίους φίλους. Μήν το κάνεις αυτό. Έχεις τρελλαθεί;; Μέχρι στην ΑΕΠΙ το έχουν μάθει. Ήταν ανάγκη;;;;;; Γιατί;

    #22582   /   27.05.2011, 01:44
    Στειλτε μου inbox στο facebook επώνυμο τότε

    #22583   /   27.05.2011, 01:46
    Γιατί, εδώ τι είμαστε; Ανώνυμοι; Κατέβασέ το ρε Δημήτρη! Προς Θεού, σκάβεις το λάκο σου;

    #22585   /   27.05.2011, 01:48
    Ναι, κανέναν δεν ξέρω, αν χτυπήσει το κινητό μου οκ, το συζητάμε

    #22586   /   27.05.2011, 01:49
    Γιατρέ... κάνε κανα ΘΑΥΜΑ Αν θεραπεύετε βεβαια :)

    εσυ θα ξέρεις :)

    #22588   /   27.05.2011, 01:54
    Ρε συ, Νικόλα, προσπαθώ απεγνωσμένα! Εικιλρινά! Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο κακό έχει κάνει απόψε στον εαυτό του αυτό το παιδί. Είναι πραγματικά κρίμα.

    #22584   /   27.05.2011, 01:47   /   Αναφορά
    Τι έγινε ρε παιδιά εδώ; Πωπω….



    Λοιπόν κ. Αρναούτη:



    1: Αγνά και ειλικρινά, σου ευχήθηκα καλό δρόμο. Όλα είναι δρόμος και κανείς δεν ξεκινάει τέλειος. Μαθαίνουμε στην πορεία και δεν είναι κακό αυτό. Κακό είναι να επαναπαυόμαστε σε “διθυράμβους” και σε “απίστευτα σχόλια” όπως ο ίδιος ομολογείς ότι σου αρκούν.



    2: Το κείμενό μου δεν είναι κακοπροαίρετο και δεν το θεωρώ καθόλου δυσφημιστικό. Δυστυχώς όμως, τη χειρότερη δυσφήμιση που θα μπορούσες να έχεις, την έκανες μόνος σου με τις αγενέστατες απαντήσεις σου, όχι μόνο σε μένα αλλά και σε όλους. Είδες λοιπόν που είσαι άπειρος; Οι απαντήσεις σου είναι και θα είναι εδώ. Δεν μπορείς να τις πάρεις πίσω. Σε προσβάλλουν και θα εξακολουθούν να σε προσβάλλουν 27 ώρες το 24ωρο.



    3: Η λέξη “στιχάκια” είναι μία λέξη που τη συνηθίζω (σε όλα μου τα άρθρα μπορείς να τη βρεις) και δεν την εννοώ καθόλου υποτιμητικά.



    4: Είμαστε όντως γείτονες.



    Καλό δρόμο και πάλι…



    #22589   /   27.05.2011, 01:55
    Επειδή μ' επισκέφθηκε ένας καλός άγγελος και μου πε να μην πω άλλα, πάρτε με στο κινητό μου να σας τα σούρω απευθείας

    #22590   /   27.05.2011, 02:00
    τωρα τι να σου πω? αν εχεις whats up?


    #22605   /   27.05.2011, 12:40
    οκ,όλα σου τα ποστ εδώ είναι απλά....ολ δε μάνει!!!!

    πραγματικά έχω σοκαριστεί..τέτοιες απαντήσεις και τέτοια συμπεριφορά από καλλιτέχνη δεν έχω δει ποτέ..τί να πω...φοβάμαι μη φάω κανά βρίσιμο κι εγώ!

    χαχαχα

    πάντως το διασκέδασα λίγο,σόρρυ κιόλας από τα παιδιά που μπήκαν στον κόπο να απαντήσουν και "χάλασαν τη ζαχαρένια" τους..τί να πω..τα λόγια είναι περιττά....

    άντε καλή μας μέρα..

    #22591   /   27.05.2011, 02:02
    Πρίν φυγεις μην ξεχάσεις να αφησεις Δυο συγνωμες και ένα ευχαριστώ... τουλαχιστον

    #22592   /   27.05.2011, 02:05
    Δεν καταλαβαίνω, ειλικρινότατα, ποιοι είστε που προσπαθείτε να σώσετε την μεγάλη καριέρα μου, για να είστε τέτοιοι θα χετε και τα νουμερά μου, αν και δεν ξέρω γιατί θενκς, τι αλλο να πω

    #22606   /   27.05.2011, 13:30


    "παιδιά χωρίς μάνατζερ, φράγκα, χωρίς στήριξη από εταιρία, που δίνουν το μεροκάματο για να κάνουν μια παραγωγή κι έχουν χύσει αίμα να βρίσκουν στούντιο, ηχολήπτες, μουσικούς και να τους πληρώνουν, να κάνουν οι ίδιοι το promo, ..."



    Καταρχήν, χαιρετίζω τον ... συνοδοιπόρο τραγουδοποιό !!! Κι εγώ, εδώ και χρόνια, βιώνω την ίδια κατάσταση που περιγράφεις !!! Τι να κάνουμε, έχουμε το μεράκι μας με το γράψιμο τραγουδιών και για να το "εκπληρώνουμε" περνάμε τόσα και τόσα ....



    Το γεγονός, όμως, ότι κάνουμε μόνοι μας τις παραγωγές των cd μας, ότι κινούμαστε όσο το δυνατόν "ανεξάρτητα" και "αυτόνομα", στηριζόμενοι αποκλειστικώς στις δικές μας δυνάμεις κλπ, μας τοποθετεί αυτομάτως "στο απυρόβλητο" ??? Φυσικά και όχι !!! Από τη στιγμή που αποφασίσαμε να μην κρατάμε τα τραγούδια μας "στο συρτάρι", αλλά να τα διαδώσουμε, έστω και σε μικρό κύκλο ακροατών, θέτουμε αυτομάτως τις προϋποθέσεις σε άλλους να αρέσουμε και σε άλλους όχι. Είμαστε, λοιπόν, υποχρεωμένοι να δεχόμαστε οποιανδήποτε κριτική, από όπου κι αν προέρχεται, με όποιον τρόπο κι αν "διατυπώνεται" !!! Είμαστε υποχρεωμένοι να δεχθούμε το πλέον φυσιολογικό και αυτονόητο γεγονός που δεν είναι άλλο από το "δεν είναι δυνατόν να αρέσουμε σε όλους" !!!



    Αυτά από μένα !!! Δεν μένει παρά να ευχηθώ στον κ.Αρναούτη ολόψυχα και με κάθε ειλικρίνεια "καλή δύναμη και καλή συνέχεια" !!! Μακάρι η συμπεριφορά σου σε αυτό το τόπικ να είναι απλώς "μια κακιά στιγμή" και τίποτε παραπάνω !!! Διότι, από τις πρώτες "ενδείξεις", μπορεί κάποιος να διαπιστώσει ότι στο μέλλον έχεις να προσφέρεις πολλά πράγματα ακόμη !!! Όμως ... με τις μουσικές σου, τα τραγούδια σου, τους στίχους σου, τα cd σου και τις λάιβ παραστάσεις σου και ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΑ !!! Διότι, ας μην ξεχνάμε το βασικότερο όλων : ότι όσοι γράφουμε τραγούδια μιλάμε ΜΟΝΟ με αυτά, ο,τιδήποτε άλλο [δηλώσεις, σχόλια και απαντήσεις σε κριτικές κλπ κλπ] είναι "εκ περισσού" .....








    #22608   /   27.05.2011, 13:47
    θα σχολιάσω μόνο ένα: δεν περιμένω ν' αρέσω σε όλους, θα 'μανε αφελής. Η συμπεριφορά μου πάνω κάτω έτσι είναι, ξαναδιάβασα σήμερα το "σεντόνι" και ξαναείδα πως οι απαντήσεις των μελών είναι πιο αγενείς και "κακές", απ' τις δικές μου που απλά αμύνονται. Ευχαριστώ κι αν γράφεις αξιόλογα τραγούδια, καλή επιτυχία και σε 'σένα.

    #22610   /   27.05.2011, 15:19
    Ναι ως συνήθως... σχολιάζεις ότι σε συμφέρει και μόνο...

    θεωρείς δίκαιο σχόλιο μόνο ότι πάλι σε συμφέρει

    και το πιο χοντρό που ξεπερνά κάθε όριο είναι ότι θεωρείς αγενείς και κακά τα σχόλια των μελών που το χειρότερο που άκουσες ήταν ''κατούρα και λίγο'' να γιάσει ο στομας του 5τονικου απέναντι στα δικά σου που δεν θέλω να τα αναπαράγω

    και μόνο το ''Ηλιθία'' που έγραψες αποδεικνύει ποσό βλάκας, αγενής, τρίχας , πνευματικά κατώτερος της βιολογικής σου ηλικίας, και στην τελική Δειλός είσαι

    γιατί Θάρρος μπορεί να έχει ο κάθε ένας για να υπερασπιστεί τον εαυτό του άλλα πραγματικό θάρρος να ζήτηση συγγνώμη και να αποδεχτεί την βλακεία που τον δέρνει δεν το έχεις ,

    Με πολύ Ευγενία σου απάντησαν φιλαράκο όλοι σε σύγκριση με σένα.

    Αλλά η ευγένεια είναι μόνο για ανθρώπους που εκτιμούν σέβονται και προπάντων έχουν το θάρρος να μετανοούν για τα λάθη τους ...

    οπότε μην ψάχνεις για σαμποτέρ και εχθρούς γιατι ο χειρότερος σαμποτέρ και εχθρός σου είσαι εσύ ο ίδιος.

    ΤΕΛΟΣ


    #22613   /   27.05.2011, 15:25
    Η ίδια είπε έτσι τον εαυτό της...Δειλός είναι μάλλον αυτός που δεν βάζει το ονοματεπώνυμό του. Οποιος λέει τη λέξη "ηλίθιος" είναι αυτά τα 5 που είπες; Για ξαναδες πιο πάνω, ευγένεια είναι αυτό; Φιλαράκος; Δεν ψάχνω. Τώρα τέλος.

    #22615   /   27.05.2011, 15:27
    Μην Ορκιζεσε ...και μην ξεχνάς δεν το οριζεις εσυ το Τελος.

    #22616   /   27.05.2011, 15:30
    Εσύ δεν είπες τέλος πριν; Εσύ έχεις το δικαίωμα να το ορίσεις; Αυτά κάνετε, κάνετε η λέτε κάτι πρώτα κι όταν μετά εγώ αντιδρώ αναλόγως μου ρίχνετε το μπαλάκι....τι να πω

    #22621   /   27.05.2011, 15:38
    Αμύνεσθε,είπατε,κ.Αρναούτη;



    Ας δούμε λοιπόν,πώς αμύνεσθε:



    Γράφετε,στην αρχή τού κειμένου σας: "Επίσης ποιος είσαι που θα πεις ότι βιάστηκα και ποιος ανεγκέφαλος σου δίνει το δικαίωμα να το μαντεύεις;"



    Εσάς ποιός σάς δίνει το δικαίωμα να μαντεύετε ότι ο άνθρωπος που έκανε την κριτική τού CD σας "το μόνο που κατάφερε να βρει για επάγγελμα είναι κριτικός δίσκων";



    Ποιός σάς έδωσε το δικαίωμα να αποφαίνεσθε ότι ο άνθρωπος αυτός είναι "αποτυχημένος τραγουδοποιός"; Εχετε ακούσει τά τραγούδια του;



    Ποιός σάς έδωσε το δικαίωμα να αποφαίνεσθε ότι ο άνθρωπος αυτός είναι αμόρφωτος;Εχετε διαβάσει κείμενά του εδώ στο Musicheaven ή αλλού;Ξέρετε ποιές είναι οι μουσικές και γενικές του γνώσεις;



    Ποιός σάς δίνει το δικαίωμα να μαντεύετε άν ο άνθρωπος αυτός έχη κάποια εξουσία (και μάλιστα ύποπτη);



    Κύριε Αρναούτη,δέν είναι άμυνα αυτό,είναι επίθεση και μάλιστα αήθης.



    Δέν θα συνεχίσω άλλο.Οι προλαλήσαντες με κάλυψαν στα περισσότερα σημεία.Ομως με ενόχλησε -μεταξύ άλλων- το γεγονός ότι αυτό το απρεπέστατο (γιά να μήν το πώ αλλιώς) κείμενό σας το θεωρείτε '"άμυνα" απέναντι σε κάποιον που,επιτέλους,δέν σάς ειρωνεύτηκε,δέν σάς προσέβαλε και εν πάσει περιπτώσει το συμπέρασμά του είναι ότι έχετε να προσφέρετε στην μουσική,απλά πρέπει να είστε πιό υπομονετικός και προσεκτικός στα καλλιτεχνικά σας βήματα.

    #22631   /   27.05.2011, 21:45
    ο κύριος είπε πως βιάστηκα, πως δεν έχω εμπειρία παραγωγής κι άλλα αβάσιμα, αυτά περνάνε δηλαδή και τα δικά μου όχι; άδικο, αφήστε που η ηθική δεν είναι στάνταρ κι ο καθένας έχει τη δική του.

    #22639   /   27.05.2011, 22:20
    "Ο κύριος" δέν σάς αποκάλεσε "αποτυχημένο τραγουδοποιό".Εσείς τον αποκαλέσατε έτσι-και μάλιστα χωρίς να γνωρίζετε την μουσική προϊστορία του.



    "Ο κύριος" δέν σάς αποκάλεσε "αμόρφωτο" και "κομπλεξικό".Εσείς τον αποκαλέσατε έτσι-και μάλιστα χωρίς να τον γνωρίζετε προσωπικά.



    Επίσης η ηθική είναι (στά περισσότερα θέματα) "στάνταρ" και δέν έχει ο καθένας την δική του.



    Αν θεωρήτε πως αδικαιολόγητα έκρινε "ο κύριος" πως βιαστήκατε να βγάλετε δεύτερο CD και πως δέν έχετε εμπειρία παραγωγής,μπορούσατε να τόν αντικρούσετε με ευγενικό τρόπο και με τεκμηριωμένα επιχειρήματα.Οχι με ύβρεις.



    Τέλος επιτρέψτε μου να σάς θυμίσω ότι συνθέτες/στιχουργοί μεγαλύτερης αξίας και καλλιτεχνικής προσφοράς από εσάς "σφυρίχτηκαν" και γενικώς αποδοκιμάστηκαν με διάφορους τρόπους ακόμα και όταν είχαν ήδη κάνει μιά σημαντική πορεία στην σταδιοδρομία τους,αλλά δέν βγήκαν να βρίζουν τους πάντες και τα πάντα.......

    #22640   /   27.05.2011, 22:26
    Αντε πάλι, ούτε αυτός γνωρίζει τη δική μου, είπε άλλα, χωρίς να με γνωρίζει κι αυτός προσωπικά, όσο για ηθική διαφωνώ. Τεκμηριωμένα; Είπε κάτι μουσικά τεκμηριωμένο για να αφανίσει ας πούμε την ενορχήστρωσή μου; Οι κρυμμένες ύβρεις είναι χειρότερες απ' τις φανερές. δεν βρίζω τους πάντες και τα πάντα, απλά απαντάω σε όλους γιατί πιστεύω στη δημοκρατία

    #22609   /   27.05.2011, 15:17
    1. Αμφιβάλλω. Δεν είπα πως είμαι τέλειος. Μαθαίνω όντως στην πορεία. Δεν επαναπαύθηκα, απλά δίνω μεγαλύτερη σημασία σε σχόλιο ενός τεράστιου και παλαιότερου καλλιτέχνη απ' ότι σ' έναν επίσημο κριτικό.



    2.Είναι ξεκάθαρα δυσφημιστικό, και μόνο απ' τον τίτλο, σαν να λες πως καλύτερα να μην είχε βγει αυτός ο δίσκος. Αν εγώ έκανα κάποια δυφήμιση, που πάλι αμφιβάλλω, δεν την έκανα στον δίσκο αλλά σε 'μένα, άσε που καμία απάντησή μου δενείναι πιο αγενής απ' αυτό που μου στείλανε διάφοροι. Ποιος σου είπε ότι θέλω να τις πάρω πίσω;



    3. Η λέξη είναι καθαρά υποτιμητική, ρώτα 100 να δεις τι θα πουν οι 90, και σ' έναν δίσκο με Στίχους Γκάτσου ή κάποιου ποιητή "καταξιωμένου" πάλι στιχάκια θα' λεγες; Είναι υποτιμητική, πώς να το κάνουμε, στιχάκια κάνει ο Καρβέλλας ή ο Θεοφάνους, όχι εγώ. Κι έπρεπε να 'χω δει πως γράφεις για να μην με χαλάει;



    4. Ωχ, Φιλαδελφειώτης; Καλή φάση



    Ευχαριστώ, τώρα που δυσφημίστηκα θα 'ναι κακοτράχαλος, ενώ πριν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα.

    #22611   /   27.05.2011, 15:20
    Ηταν απάντηση στο λίγο παραπάνω σχόλιο του orfeus

    #22612   /   27.05.2011, 15:22   /   Αναφορά
    Εγώ μουσικά δεν μπορώ να πω τη γνώμη μου καθώς δεν εχω ακούσει το CD και όλοι ξέρουν πόσο αντικειμενικός και μετρημένος είμαι.



    Θα σταθώ στο εξώφυλλο του δίσκου όμως.



    Καλά!!! Δεν είδε κανείς ότι το εξώφυλλο παραπέμπει στην Καινή διαθήκη?



    Ο καλλιτέχνης με μαλλί, μούσι και βλέμμα Ιησού ντυμένος στα μαύρα (καθαρή παραπομπή σε ράσο) και δίπλα το φως να βρίσκεται στο τέλος μιας ανηφόρας ( η ανηφόρα είναι οι δυσκολίες της ζωής και το φως η σωτηρία)!



    Θεωρώ ότι είμαστε μπροστά σε ακόμα ένα «κρυμμένο μήνυμα» το οποίο αντιμετωπίζει ο κριτής του CD εντελώς επιφανειακά τυφλωμένος από τα καθημερινά πάθη (και έτσι πέφτει σε λάθη...τί έχει πάθει? )



    Φτωχέ ORFEUS οι πύλες του ουρανού θα ανοίξουν αλλά πολύ φοβάμαι όχι για σένα...



    Αγαπητέ Αρναούτη! Συνέχισε να περνάς τα εκκλησιαστικά μηνύματα όπου μπορείς... ακόμα και μια ψυχή να σώσεις είναι κέρδος!

    #22614   /   27.05.2011, 15:26
    Δεν έχω σταματήσει να γελάω, αν συνέλθω μπορεί ν' απαντήσω, ότι καλύτερο έχω ακούσει φέτος!

    #22618   /   27.05.2011, 15:31
    Εισαι για γέλια (για μας) και για κλάματα (για σένα) ... ειπαμε δεν το ορίζεις εσυ το Τελος ops

    #22619   /   27.05.2011, 15:33
    Επίσης θαρραλέε ανώνυμε

    #22623   /   27.05.2011, 15:56   /   Αναφορά
    Λοιπόν, διάβασα το "σεντόνι" και έψαξα τραγουδάκια του Δημήτρη στο youtube. Προσωπικά μου άρεσε πολύ η μουσική του και μου το χάλασαν οι στίχοι. Φαντάζομαι ότι με άλλους στίχους τα κομμάτια που άκουσα θα ήταν άψογα. Υποκειμενικό βέβαια αυτό...



    Αν είχα λεφτά να αγοράσω ένα δίσκο, χαζεύοντας τις νέες κυκλοφορίες πραγματικά το άρθρο του Orfeus θα μου κέντριζε το ενδιαφέρον και ίσως έπαιρνα τον δίσκο. (Συνήθως μου αρέσει να ρισκάρω ψωνίζοντας σε ένα δισκοπωλείο και ποτέ μου δεν μετάνοιωσα.) Καθένας έχει τη δική του άποψη και γούστο άλλωστε...



    Δημήτρη όμως θα αρκεστώ στο youtube. Ξενέρωσα από το πρώτο σου κιόλας σχόλιο. Ναι αμύνθηκες ίσως αλλά ο τρόπος σου δεν μου άρεσε καθόλου, είτε ο Orfeus ξέρει είτε δεν ξέρει τι λέει. Οποιοσδήποτε σε ακούσει μπαίνει στη διαδικασία να σε κρίνει αλλά νομίζω ότι το να κρίνεις εσύ τον ακροατή σου κατ' αυτόν τον τρόπο καθόλου άμυνα δεν είναι.



    Είναι η δουλειά σου, η προσπάθειά σου, το μεράκι σου και το πονάς αλλά σε συνεπήραν όλα αυτά και αντί να το υπερασπιστείς και να κερδίσεις με τον τρόπο σου τον κόσμο που διάβασε την κριτική, νομίζω πως το ισοπέδωσες... Ίσως αυτός είναι ο τρόπος σου και δεν θα σου πει κανένας τι πρέπει και τι δεν πρέπει να λες και να κάνεις. Ο τρόπος που αντιμετωπίζεις όμως την κατάσταση με απωθεί πλέον από την δουλειά σου.



    Μάλιστα ο τόνος που αμύνεσαι είναι τόσο έντονος και χωρίς περιεχόμενο που μου δείχνεις ότι ούτε εσύ ο ίδιος πιστεύεις στο έργο σου, ώστε να με πείσεις.



    Αυτά βέβαια ίσως και να μην σε ενδιαφέρουν γιατί όπως λες, δεν περιμένεις ότι θα αρέσεις και σε όλους. Η στάση σου όμως μου έδειξε το ακριβώς αντίθετο, μπαίνοντας στο site μόνο και μόνο για να αμυνθείς, καθόλου διακριτικά, με μια ανούσια επίθεση στην κριτική σου.



    Κρίμα γιατί όσο με κέρδισες με τη μουσική, με έδιωξες με τα υπόλοιπα. Ελπίζω στο μέλλον το πακέτο να είναι πιο ολοκληρωμένο και εδώ θα είμαι να σε ακούσω αν με κερδίσεις. Καλή συνέχεια λοιπόν.



    Αυτό είναι το σχόλιό μου για όσα άκουσα και διάβασα. Και εύχομαι όσο κακό σου έκαναν όλα τα σχόλια και οι δυσφημίσεις, να βρεις τον τρόπο να τα εκμεταλλευτείς υπέρ σου. Κανένας από όσους είπαμε κάτι δεν πιστεύω πως είναι κακοπροέραιτος.
    #22624   /   27.05.2011, 16:14
    ...Μέχρι να γράψω όλο αυτό είχαμε κι άλλα σχόλια... Νομίζω ότι όλοι οι παραπάνω με έχουν καλύψει.

    Δεν μπορώ να δώσω όμως συμβουλές ή να κρίνω κάτι περαιτέρω γιατί δεν έχω την εμπειρία-ηλικία για κάτι τέτοιο αν και μου περνάνε πολλά απ' το μυαλό που θα ήθελα να σου πω. Αρκούμαι όμως στο ρόλο του απλού ακροατή.

    Υπάρχουν άτομα όμως εδώ που θα έπρεπε να ακούσεις.



    Παράδειγμα αυτοκαταστροφής αυτό το thread πάντως. Από τα λίγα...



    +1 στον κινέζο. Είναι και το εξώφυλλο δική σου επιμέλεια Δημήτρη?

    #22633   /   27.05.2011, 21:49
    Φυσικά και ακούω όλα τα άτομα εδώ μέσα, το αντίθετο δεν πολυσυμβαίνει μάλλον. Η φωτογράφηση είναι του Μενέλαου Λιόντου, η επιλογή είναι δική μου.

    #22632   /   27.05.2011, 21:47
    Ευχαριστώ επιτέλους που κάποιος πρόσεξε τη μουσική. Δεν προσπαθώ να πείσω ούτε να κερδίσω απ' αυτό, απλά υπάρχω και μεταφέρω αλήθειες που είτε αφορούν είτε όχι, κάποιον.Αυτά.

    #22626   /   27.05.2011, 16:23   /   Αναφορά
    Λοιπόν μίλησα με κόσμο μην την ψάχνετε με το κ Αρναούτη..

    Σέβεται μόνο τον εαυτό του και τίποτα άλλο

    Γι’ αυτό η επιθετικότητα του και τα φαντάσματα των σαμποτέρ λες και χρειάζονται είσαι από μόνος σου αυτοκαταστροφικός και φυσικό να Όνειρα σου να μην ξυπνάμε.

    πάρτο αλλιώς γιατι ηδη βρήκες
    #22627   /   27.05.2011, 16:37
    Δεν ήθελα να γράψω χοντράδες που σκεφτόμουν όσο παρακολουθούσα τη συζήτηση... αλλά θα την πω υπό την επισήμανσή σου Alfa...



    1. Μάλλον η μουσική, οι στίχοι και όλα είναι από τον Αρναούτη γιατί δεν μπορεί να συνεργαστεί με κανέναν ή γιατί κανένας δεν συνεργάζεται με αυτόν.



    2. Επίσης η όλη επιθετικότητα σε μία όχι δυσφημιτική κριτική, δείχνει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συναντά τέτοια κριτική. Έχει αγανακτίσει με τα λόγια που δικαίως τελικά προσλαμβάνει. Ήρθε και "γαυγίζει" κάτω από την κριτική του orfeus... σαν τα μικρόσωμα σκυλιά που κάνουν σαν υστερικά όταν απειλούνται.



    3. Μάλλον ο επόμενος δίσκος (αν υπάρξει) θα έχει περισσότερη δουλειά για σένα κ.Αρναούτη γιατί ούτε η Λύρα θα σε θέλει ούτε η μοίρα έτσι όπως φέρεσαι.

    #22635   /   27.05.2011, 21:56
    1 Σωστό απόλυτα



    2 Είναι η πρώτη φορά πίστεψέ με, αν το καταλαβαίνεις σαν γαύγισμα δικό σου θέμα



    3 Δίσκοι υπάρχουν μόνο αν τους χρηματοδοτείς ο ίδιος, όσο δουλεύω κι έχω φράγκα θα κάνω κάποτε. Η εταιρία δεν με ήθελε χρόνια τώρα, όχι λόγω συμπεριφοράς αλλά τραγουδιών.

    #22634   /   27.05.2011, 21:51
    Με ποιους μίλησες; Να καταλάβαινες και τον τίτλο...

    #22629   /   27.05.2011, 17:37   /   Αναφορά
    κ. Αρναούτη...



    Την αποτίμηση του έργου που ο οποιοσδήποτε καλλιτέχνης καταθέτει, τη φέρνει ο χρόνος και εσύ έχεις μόλις καταθέσει δύο cd.



    Νομίζεις δηλαδή ότι έχεις κάνει κάτι με τα δύο cd σου; Έχεις ποοοοοοοοοοολύ δρόμο ακόμα μπροστά σου.



    Όταν κατεβείς από το καλάμι σου και επιβιβαστείς στο τραίνο της σεμνότητας, της ευγένειας, της δεκτικότητας και της θετικής αντίδρασης, τότε ίσως να έχεις κάνει ένα μικρό βήμα προς το καλύτερο.



    Το θέμα είναι ότι πρέπει να βρεις τη σωστή αφετηρία με τη σωστή διαδρομή και το σωστό εισιτήριο.



    Καλή τύχη....
    #22636   /   27.05.2011, 21:59
    Δεν αποτίμησα το έργο μου. Εχω κάνει κάτι, 2 κάτι μάλιστα, κι όντως έχω δρόμο. Να το πάλι το καλύτερο, είναι απίστευτο πώς όλοι ξέρουν ποιο είναι το καλύτερο για 'μένα....Ευχαριστώ

    #22637   /   27.05.2011, 22:02
    Δεν έχω κάνει καν αφετηρία δηλαδή; Απίστευτος είσαι

    #22638   /   27.05.2011, 22:06   /   Αναφορά
    Κρίμα έπρεπε να έρθει σε εμένα αυτό το cd.....
    #22641   /   27.05.2011, 22:36   /   Αναφορά
    Μπρορεί να μη βλεπουν την αφετηρία σου αδερφε... αλλά όλοι βλέπουν το τέλος ...(το οποίο σε περιμένει δύο στενά παρακάτω και έχεις ήδη αργήσει....)



    #22642   /   27.05.2011, 22:39
    ευχαριστώ καλοπροαίρετε αδερφέ μου για την κατάρα

    #22643   /   27.05.2011, 22:43   /   Αναφορά
    http://www.youtube.com/watch?v=LtiomGY1Esk


    ε άμα λέω εγώ ότι περνάει εκκλησιαστικά μηνύματα ο καλλιτέχνης...

    προσέχουμε το τσιγάρο στον παράμεσο που παραπέμπει σε μπουζουξη της εθνικής οδού....
    #22644   /   27.05.2011, 22:46
    Το βλέμμα που ζοχαδιάζει τις χορευταρούδες στα πρώτα τραπέζια δεν το είδες όμως...

    #22647   /   27.05.2011, 22:52
    Είδες τι παθαίνεις όταν μένεις μέσα Παρασκευή βράδυ;

    #22650   /   27.05.2011, 22:56
    Βαράτε, νέος κι ανώνυμος είμαι, εύκολη λεία

    #22652   /   27.05.2011, 22:58
    Ούπςςς

    #22645   /   27.05.2011, 22:49   /   Αναφορά
    Και ο μακρινός ξάδερφος του καλλιτέχνη...

    http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/41569_9491449038_9496_n.jpg
    #22646   /   27.05.2011, 22:51
    O Μιχάλης Αρναούτης...

    #22648   /   27.05.2011, 22:52
    Αδερφέ εύχομαι κι εγώ το τέλος σου, απο καρδιας

    #22649   /   27.05.2011, 22:53
    Αρναούτη δε πιστεύω να βγείς σήμερα...θα περάσουμε πολύ ωραία εδω....

    #22651   /   27.05.2011, 22:57
    Αν μου πεις ονοματεπώνυμο, mail και άλλα στοιχεία, μέσα είμαι

    #22653   /   27.05.2011, 22:59
    Τζενη Μποτση.....

    #22655   /   27.05.2011, 23:05
    Παιδιά εγώ πρώτη και τελευταία φορά μπήκα και σχολίασα σε forum, ενω εσείς το κάνετε και θα το κάνετε μια ζωή, πόσο ενδιαφέρον για σας έχει αυτό που κάνετε τώρα άραγε; Να επιτίθεστε σε νέο καλλιτέχνη με κακία τέτοια; Ωραίοι

    #22656   /   27.05.2011, 23:14
    Φίλε μου όλο αυτό πρέπει να το εκτυπώσεις και να το κάνεις κορνίζα, γιατί δεν θα ξαναδείς τόσους ανθρώπους να ξανά ασχοληθούν με εσένα και τα τραγούδια σου......



    Υ.Γ και να ξέρεις ότι αν και πίσω από την ανωνυμία τους οι περισσότεροι από αυτούς που σχολιάσανε, είναι μουσικάρες, που ούτε στον ύπνο σου δεν θα τους φτάσεις.

    Φιλικά.

    ( σε αφήνω τώρα μα παίξεις με τον kinezes trexoun gymnes )

    #22658   /   27.05.2011, 23:20
    Α, μουσικοί είναι; Δεν μου το λέγατε απ' την αρχή ρε θαρραλέοι; Λέω κι εγώ, τέτοια χολή...Σας αφήνω στην ανωνυμία σας λοιπόν να τα λέτε, σιγά μην ξαναμπώ στην μεγαλύτερη μουσική κοινότητα της ελλάδας. Οι μουσικοί που φιλοξενείτε κι αξίζουν κάτι άλλωστε είναι φίλοι μου κι επώνυμα μιλάμε και προχωράμε τη μουσική, ρωτήστε τους αν έχετε τα κότσια. Βέβαια δεν θα τους φτάσω αυτούς που λες, να πέσω τόσο χαμηλά δεν μπορώ.Αντίο κλίκα

    #22659   /   27.05.2011, 23:25
    Στο καλό... να μας γράφεις.... (όχι τραγούδια... προς θεού!)

    #22657   /   27.05.2011, 23:17
    Αν ειχες μπει ως νεός καλλιτέχνης οπως τωρα εγραψες δεν θα ειχες οδηγησει εδω τα πραγματα μεσιε

    αλλα μπηκες ως Ο ΤΑ ΞΕΡΩ ΟΛΑ- ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΕΙΣΑΙ ΠΑΠΑΡΑΣ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΑ



    τωρα ελπιζω να κατάλαβες οτι απο ολα αυτα μονο το ειμαι καλός με μια αλλαγη σου πρεπει το ειμαι κάλος.

    #22654   /   27.05.2011, 23:02   /   Αναφορά
    Καλά ρε... εχεις γράψει στίχο...



    "μη γεύεσαι , μη ρεύεσαι , μη πετάς τα χαρτιά στο βε-σε" ????



    και μετά σε πείραξε που είπε ο άλλος ότι γράφεις στιχάκια?



    (εχω βρει το σχετικό λινκ στο youtube... δέχομαι προσφορες ....)



    #22663   /   28.05.2011, 00:22
    Ρε σεις ... αφήστε τον άνθρωπο ήσυχο, που πέσατε όλοι, να τον φάτε!

    Δεν του άρεσε μια κριτική, απάντησε λίγο άκομψα,είναι αλήθεια. Αισθάνθηκε θιγμένος και εδώ που τα λέμε, ως κρινόμενος, δεν είναι υποχρεωμένος ντε και καλά να αποδέχεται, το περιεχόμενο, της όποιας κριτικής του ασκείται.

    #22664   /   28.05.2011, 00:26
    οχι ... θα τον φάμε ζωντανο... (δικαιοσύνη θα εισπράξει μετά θάνατον όπως όλοι οι μεγάλοι καλλιτέχνες...)

    #22660   /   27.05.2011, 23:27   /   Αναφορά
    Πραγματικά,γιατί ασχολείστε μαζί του ακόμη βρε παιδιά?

    Έλεος δηλαδή,μπήκε ένας τύπος εδώ μέσα,που το musicheaven του έκανε την τιμή να ασχοληθεί με τη δουλειά του και βρίζει τους πάντες και τα πάντα..ειλικρινά δε θα 'θελα ποτέ να βρεθώ στην ατυχή θέση να του πω ότι δε μου αρέσουν τα τραγούδια του,τουλάχιστον σε απόσταση μικρότερη των δέκα μέτρων..!Αλήθεια,σε άτομα που σας λένε από κοντά την άποψή τους για τη δουλειά σας,τί κάνετε κε Αρναούτη..?

    Πάντα πρέσβευα ότι ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα του καλλιτέχνη δε θα έπρεπε να επηρρεάζει απόλυτα την καριέρα του κι ότι οι καλλιτέχνες εκ φύσεως είναι ιδιαίτερες προσωπικότητες, αλλά πραγματικά έχω μείνει άφωνη!

    Κρίμα,πάντως γιατί αν,πριν αφήσετε την αδικαιολόγητη οργή σας να μας πάρει όλους αμπάριζα,ρίχνατε μια ματιά στο χώρο εδώ,στο φόρουμ και στο τί προσπαθούν να κάνουν όλοι οι άνθρωποι που ασχολούνται,είμαι σίγουρη πως θα προσέχατε πολύ πριν γράψετε σχόλιο..

    Άντε..και μή χειρότερα να λέμε..
    #22672   /   28.05.2011, 04:53   /   Αναφορά
    Η λογική του 'δεν υπάρχει κακή διαφήμιση, σε κοτσάραμε στο Music Heaven (σιγά!) και μιλάς κιόλας' είναι ηλίθια. Είναι ηλίθια γιατί, εφόσον πολλοί είναι αυτοί που τσεκάρουν φόρουμς για να διαβάσουν ''επαγγελματικές'' μουσικές κριτικές, πολλοί θα είναι και αυτοί που επηρεάζονται. Και, αλήθεια, διαβάζοντας τη κριτική του κ. Orfeus δε θα ασχολιόμουν καν με το δίσκο.

    Γιατί ποιος θέλει να ακούσει ''στιχάκια'' που βιάζονται πάνω από μια ''αδούλευτη'' ενορχήστρωση;

    Ευτυχώς, έχω ακούσει το δίσκο πολύ πριν διαβάσω τη κριτική. Και επειδή στα σχόλια κάτι είδα για Σαββόπουλο και Dylan θα το χρησιμοποιήσω λέγοντας οτι πρώτον ο Σαββόπουλος ήταν ανέκαθεν άμετρος αλλά ποιος χέστηκε; και δεύτερον οτι οι στίχοι του Dylan ήταν ανέκαθεν καυστικοί ειρωνικοί και αστείοι αλλά κανείς δε τους χαρακτήρισε στιχάκια.

    Και τέλος πάντων τι παριστάνεται όλοι εσεις από πάνω με τα δήθεν ''καταστρέφεσαι'' ''είναι κρίμα'' ''τι θα πει η Lyra'' ''είσαι αυθάδης και επιθετικός''; Ναι μεν μαλακία που ασχολήθηκε ο Δημήτρης με το σπαμ του κάθε θιγμένου αλλά σε αυτόν αναφέρεται η κριτική και όσο και να προσπαθεί να πείσει για τις προθέσεις και τη διαφήμιση ο κ.Orfeus δε τα παρακαταφέρνει. ΚΑΝΕΙΣ δε θα αγόραζε το cd μετά τη κριτική. Και αυτό είναι όντως κρίμα γιατί είναι πρωτότυπο, έξυπνο και μουσικά πολύ ενδιαφέρον.

    Α ναι, η μουσική δεν αναφέρθηκε καν στην κριτική, μόνο τα στιχάκια, η κακή παραγωγή και οι ροκ μπαλάντες.



    υγ. απεχθάνομαι τα φόρουμ και τους μουσικοκριτικούς, τη mary omikron γιατί παραείναι δραματική όπως και ο/η extremio, ενώ αν λεγόσουν Γιαπωνέζες_τρέχουν_γυμνές ίσως και να σε παραδεχόμουν.



    Αυτά και καλή συνέχεια στον Δημήτρη, αντε και το 3το ΜΑΚΡΙΑΑΑ απ'τη βδελυρο-Lyra!
    #22673   /   28.05.2011, 06:42
    Εγω συμφωνώ με την προλαλήσαντα μου Natasja! Μην συνεχίζετε άλλο παιδια...Το ξεφτιλίζουμε πολυ το θέμα φτανει....Οτι εντυπωση ήταν πια να αποκομίσει ο καθένας μας έγινε! Στην αρχή ειπώθηκαν κάποια πράγματα και διαφωνίες...Τέλος πια όμως. Νιωθω ότι έχουμε στησει έναν άνθρωπο στον τοίχο και τον τελειώνουμε τώρα. Ο κύριος Αρναούτης είπε ότι είπε και έχει προσβληθει από το άρθρο, δικαιολογημένα έχει αναστατωθει, Οι απαντήσεις του και το στυλ του δεν είναι ότι πιο κόσμιο υπάρχει αλλα και εμεις εδω πολυ θιγμενοι το παιζουμε...Φτανει ηρεμηστε! Εγω εισπραττω εδω και ώρες χολή απο μας! Σας το λεω με όλη την καλοπροαιρετη διάθεση!

    #22674   /   28.05.2011, 08:24
    Απόλυτο δίκιο έχεις, αλλά όλοι αυτοί νομίζουν ότι γίνονται λιγότερο ασήμαντοι συνεχίζοντας αυτή την ανόητη αντιπαράθεση. Και δεν είναι η πρώτη φορά, όπως δε θα είναι και η τελευταία. Με το ίντερνετ βγάζουν τα πιο απίθανα κόμπλεξ τους και θέλουν να λυντσάρουν έναν καλλιτέχνη που αμύνεται μόνος, άσχετα αν είπε, και όντως είπε, άκομψα πράγματα. Αλλά βλέπεις έχουν και 102.000 μέλη, έχουν τη δύναμη και την αλαζονεία του όχλου.

    #22679   /   28.05.2011, 16:09
    Και γω αν ήξερα όταν έφτιαχνα το nick ότι το Bukkake είναι Γιαπωνέζικη ευφεύρεση, Γιαπωνέζες θα έλεγε το nick...



    Το έμαθα αργά...

    #22675   /   28.05.2011, 08:50   /   Αναφορά
    Orfeus - darnaoutis σημειώσατε "Χ"...

    Ούτε ο "κριτικός" κατάφερε να κατατροπώσει την προσπάθεια, ούτε κι ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ κατάφερε να πείσει...

    Είναι μια άχαρη δουλειά: "κριτικός" ή κριτικός...

    εν προκειμένω τα εισαγωγικά ισχύουν...



    ΑΠΟΡΙΑ: φίλε Δημήτρη ευχαριστούμε που αύξησες τα τον αριθμό των μελών της μεγάλης μουσικής αυτής κοινότητας, είσαι ο 102.685 νέος μας φίλος και καλώς όρισες...



    Κάποιες φορές εδώ μέσα γίνεται χαμός...

    Κάποιες άλλες τα πράγματα ηρεμούν...





    Επί του θέματος και μιας πολύς ο ηλεκτρονικός χρόνος και το αντίστοιχο "μελάνι" που χύθηκαν πάνω στην "κριτική" αλλά περισσότερο στις απαντήσεις σου τις θέσεις σου μα και στο φρασεολόγιό σου...



    Θα ανατρέψω πως διάθεσή σου, (ως προς το φωτογραφικό σου θέμα στο εξώφυλλό σου) είναι ο συνειρμός, μιας και δεν συνάδει με τις λέξεις σου, άρα ο παραλληλισμός που έφερε φίλος στο σχόλιό του είναι άστοχος...



    ως προς το ΚΕΙΜΕΝΟ όμως των στίχων σου έχω επιφυλάξεις:

    στην Ελλάδα, (συγχαρητήρια που γράφεις ελληνικά-αν και θα μπορούσες να αποφύγεις τις ξενόγλωσσες λεξούλες-δεν βοήθησαν πίστεψέ με), έχουμε από παράδοση αρχαιότατη ένα μέτρο που το πάμε και το φέρνουμε...

    τον δεκαπεντασύλλαβο...

    είτε είναι αρχαίος τετράμετρος εξάμετρος εφτάμετρος, είτε λέγεται τροχαίος, είτε ίαμβος, ανάπαιστος ή απλά εθνικός δεκαπεντασύλλαβος, μάθαμε όχι από σχολεία αλλά από τη φύση μας να μιλάμε σ' αυτό το μέτρο (υπόλοιπα σε νησιά του Ιόνιου της Κρήτης ολόκληρης της Δωδεκαννήσου του Άργους Πελοποννήσου και αλλού) να γράφουμε έτσι (Ιλιάδα Οδύσσεια - Ακρίτας Ερωτόκριτος) να τραγουδάμε έτσι - να γράφουμε ποίηση να διδάσκουμε χωρίς σχολεία όλους τους λαούς κάνοντάς τους να αποκτήσουν μέτρο έστω δεκατρισύλλαβο ή άλλο, αλλά μέτρο...



    ο στίχος σου αφαιρώντας τη μουσική, από μόνος του τρέχει: γιατί δεν τηρήθηκαν κανόνες μετρικής...



    ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ - Η ΑΡΜΟΝΙΑ - ΤΟ ΜΕΤΡΟ: Η ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΜΗ ΜΕ ΚΟΥΡΑΖΕΙΣ ΟΤΑΝ ΣΕ ΑΚΟΥΩ ΜΗ ΜΕ ΑΓΧΩΝΕΙΣ...



    Κάθε καλή κριτική του παρελθόντος δεν δίνει συγχωροχάρτι σε μελλοντικές άθελες ατασθαλίες των ληπτών τους... (κατά πόσο μάλλον ηθελημένων)...



    μη βιαστείς: όχι, οι δικές σου είναι άθελες...



    Δημήτρη: μας πιάνει το πείσμα κι ο Δάσκαλος Βάρναλης ο μέγας "στιχοπλόκος" έγραψε στα αισθητικά κριτικά πως η διαφορά του ποιητή από τον στιχοπλόκο είναι της κότας με την κλώσσα... ο ποιητής κλωσσάει το στίχο, η κότα γεννοβολάει αράδα στο χώμα της αυλής...



    με άγχωσε ο στίχος σου...

    όχι η πρόθεσή σου...



    υπάρχει μία λογική που λέει: τώρα που είσαι στα πάνω σου κάνε τούτο κάνε κείνο κάνε τ' άλλο...

    και την πατάμε...

    υπάρχει όμως η άλλη λογική που λέει: περίμενε: έχω κάτι να πω; επαναλαμβάνομαι; ή μήπως τα κάνω θάλασσα και χαλάσω την τροχειοδεικτική μου;;;



    εσύ τι λες; είσαι καλλίτερος από πριν;

    μέτρησες όπως έλεγε ο παππούς αριστοτέλης το λόγο σου; (δεν ξέρεις; - να μάθεις !!! - έλεγε σκληρά πράγματα στους ποιητές της εποχής που καταγίνονταν με την τραγ-ωδία, πολύ σκληρά, κι αυτοί μείνανε στην αιωνιότητα...) λοιπόν ξαναρωτάω: μέτρησες το λόγο σου; είνα άρτιος;



    τα παραγωγικά δε μ' ενδιαφέρουν... δικαίωμά σου να παράξεις τη δουλειά σου με όποιο τρόπο κόστος κόπο...



    η αυτοπαραγωγή σου αυτή πως έφτασε στα χέρια της μουσικής κοινότητας ετούτης;



    μόνη της;;; όχι... κάποιος την έστειλε αυτή τη δουλειά εδώ...



    τώρα σχετικά με τον τρόπο που ΜΕ αντιμετώπισες δεν θα το σχολιάσω: μιας και τελείς εν συγχύσει κι εκνευρισμό... όταν αποκαλείς συλλήβδην την κοινότητα αυτή όπως την αποκάλεσες, περιλαμβάνεις κι ΕΜΕΝΑ)

    είναι κ' οι εποχές δύσκολες, τα αίματα ξαναμμένα, εύκολα φέρνουν εύστοχες, άστοχες, χαριτωμένες και μη, απαντήσεις... ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΣ...

    με αποτέλεσμα ν' ασχοληθούν, όχι με την αρχική σου πρόθεση, να παράξεις την αγωνία σου τη νέα σου δουλειά, τον κόπο σου, την πνευματική σου δημιουργία, αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΗΘΟΥΣ με τις έννοιες καθαρά αναγόμενες στη σκληρή κριτική που αναφέρεται και στους κανόνες που προτρέπει ο παππούς αριστοτέλης...

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ...



    Ο ΣΤΙΧΟΣ ΣΟΥ ΔΕ ΜΕ ΕΠΕΙΣΕ -(παρεπιμπτόντως: τον λευτέρη παπαδόπουλο ο μίκης τον αποκαλεί ποιητή, ο ίδιος αποκρούει τον τίτλο και αυτοαποκαλείται στιχάκιας στιχουργός - εσένα γιατί σου κακοφάνηκε δεν κατάλαβα... μάλλον φταίει ο εκνευρισμός σου)



    Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΟΥ ΔΕΝ Μ' ΕΠΕΙΣΕ - είναι τόσο βίαιη που θυμίζει έναν παράταιρο γάμο: νύφη ο λόγος σκιάχτηκε στου γαϊδουριού τη ράχη, βαρούν οι λαουτάρηδες χαρά να της εφέρουν (δικό μου), δεν δένουν η μουσική με το στίχο: κ' η πεθερά τρεχάμενη τη νύφη συγκαλύπτει (δικό μου), φτάνει κ' η ερμηνεία σου για ν' αποδείξει πως ο ασυμμάζευτος συμμαζεμό δεν έχει...



    ΠΡΩΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΗΤΡΗ: πιάσε το στίχο απ' την αρχή, ξανά ξανά δουλειά: βάλε κονσέρβα μουσική όπως αυτή που έχεις αλλά δούλεψέ τη, παίξε τα κομμάτια σου ξανά ξανά και πάλι, λιώσ' τα στην καθημερινότητα άστα να μεστώσουν να ωριμάσουν γίνου η ΚΛΩΣΣΑ τους...



    ΝΕΡΟ ΚΙ ΑΛΑΤΙ ΔΗΜΗΤΡΗ: σε όσα ειπώθηκαν εδώ μέσα...



    χάρηκα που σε γνώρισα, δεν είχα σκοπό να εμπλακώ, αλλά ο λόγος σου - αυτός που χρησιμοποίησες στις απαντήσεις σου ήταν ΑΣΧΗΜΟΣ. ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΣ. ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ. κι αν φταίει ο όνος αδερφέ, κοπάνα αυτόν τον ίδιο, (συγγνώμη orfeus): τι φταίει το σαμάρι (συγγνώμη φίλοι);;;



    ΕΙΣΑΙ ΝΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ: Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΛΥΣ ΜΑΚΡΥΣ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΣ.

    ΕΙΣΑΙ ΝΕΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ: ΓΙΝΕ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΥΡΙΟ.

    ΕΙΣΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΣΕΣ ΔΥΟ ΣΙ ΝΤΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ - ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟ ΣΚΑΛΙ ΚΟΙΤΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙΣ (διασκευή καβαφικού).



    είμαι σιγουρος πως ο τίτλος του άρθρου-κριτικής του orfeus είναι από ευγένεια, λάθος: ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΒΙΑΣΤΗΚΕΣ ΔΗΜΗΤΡΗ αν χαίρεσαι με γεια σου και χαρά σου... αν μετάνιωσες έστω για κάτι, μπράβο σου...



    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗ ΝΕΑ ΣΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΓΑΠΗ (να βουλώσεις όλα τα στόματα - γιατί το αξίζεις - γιατί ασχολήθηκαν όλοι αυτοί οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ μαζί σου και αξίζουν τον καλλίτερο δημήτρη - γιατί το ταλέντο σου είναι μεγαλύτερο από την όποια υστεροβουλία - την όποια βιασύνη...)



    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ !!! ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ !!! ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΑΛΑ !!!



    Υ.Γ. ΣΤΟ ΣΤΕΛΝΩ ΚΑΙ ΜΕΙΛ, ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ, ΑΦΟΥ ΔΗΛΩΣΕΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΑΛΛΟ...
    #22677   /   28.05.2011, 12:24
    Αγαπητέ φίλε,ο λόγος σου είναι πάντα τόσο μεστός,ουσιαστικός και με επιχειρήματα,που ότι κι αν πω θα 'ναι φτωχό.

    Σε ευχαριστώ προσωπικά για αυτά τα λόγια,νομίζω εκφράζω ένα μεγάλο ποσοστό των φίλων που απαντήσαμε,αν όχι του Μουσικού μας Παραδείσου.

    #22676   /   28.05.2011, 09:31   /   Αναφορά
    Αναστασία (Kristalo ) και Σωτήρη (orfeamyrsinh) έχετε δίκιο . Μερικό όμως . Συγνώμη που θα το πώ δημοσίως . Δεν το συνηθίζω κάτι τέτοιο αλλά ο κ. Αρναούτης μας έφθασε μέχρι .......... «τον λαιμό» . Εγγράφεται, όπως λέει για να μπει πρώτη φορά στο φόρουμ και να βρίσει ασυστόλως (και μάλιστα δημοσίως) τον συγγραφέα του άρθρου ,που εξέφρασε αντικειμενικά και όχι κακοπροαίρετα (έχει μεγάλη σημασία ) την αποψή του, με φράσεις που δεν τιμούν ουδόλως έναν καλιτέχνη . Αλλά και να τα «βάλλει» στη συνέχεια με όλους εμάς τα μέλη του Μ/Η . Μου θυμίζει ένα παιδί 5-6 ετών που δεν του αγόρασαν σοκολάτα. Δηλ. έπρεπε «σώνει και καλά» το μέλος Orfeus ( ο ποίος από ότι έχω διαβάσει έχει τεράστια εμπειρία και όλοι μας εκτιμούμε και σεβόμαστε ) να γράψει περίπου τα ίδια επιβραβευτικά ,με αυτά της συγγραφέως του «1ου Αλμπουμ» , που όπως γράφει στο προφίλ της : «..............Παράλληλα, συμμετέχει στις παραστάσεις του νέου συνθέτη Δημήτρη Αρναούτη για την παρουσίαση της μουσικής του.........», μας δίνει το δικαίωμα να σκεφθούμε «τα ευκόλως ενοούμενα ........». .

    . Εγώ λυπάμαι πραγματικά για τα (απαράδεκτα) σχόλια του κ. Αρναούτη (που τα ονομάζει άμυνα). Νόμιζα πως όλοι οι μουσικοί και γενικότερα οι Καλιτέχνες ,έχουν ευαισθησίες , ψυχική καλιέργεια, ευγένεια και ανωτερότητα . Δεν θάθελα σε καμμιά περίπτωση αυτά τα σχόλια , να μου αλλάξουν γνώμη . Θάθελα μόνο να γράψω δυό λογάκια στον κ. Αρναούτη. Δεν θα’ γραφα τίποτε αν δέν έθιγε την κονότητά μας , στην οποία έχω την τιμή να είμαι μέλος (κάτι που μου δίνει το δικαίωμα να γράψω, ως θιγόμενος και εγώ ) . Συγνώμη κ. Αρναούτη αν σας θίγω , αλλά διστυχώς έτσι είναι τα πράγματα . Θέλω να πιστεύω πως ήταν μια κακιά σας στιγμή ,που άρχισε από το 1ο σχόλιό σας και αναγκαστήκατε να επεκταθείτε και στα άλλα . Υπάρχει τρόπος να αποκαταστήσετε αυτό το αμάβρωμα . της καριέρας σας . Κάντε το . Διορθώστε το και πορευτείτε στην επιτυχία . ΄Εχετε τα προσόντα . Ολόψυχα σας το εύχομαι . Το πορταίτο ενός καλιτέχνη δεν το κάνει μόνο , το πράγματι καλό ταλέντο , όπως το δικό σας . Το κάνει ή όλη του εικόνα και συμπεριφορά . Εμείς που ασχολούμεθα με την μουσική (άλλοι λίγο ,άλλοι πολύ) έχουμε την στοιχειώδη ανωτερότητα να μην σας....... παραξηγήσουμε.......... .

    Μην κάνετε τον κόπο να απαντήσετε στο σχόλιό μου (όπως, ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ, βιαστικά και εντελώς απερίσκεπτα κάνατε στα υπόλοιπα) δεν θα συνεχίσω . Απλά σκεφθείτε λίγο αυτά που σας γράφω . Νάστε καλά κ. Αρναούτη και καλή σταδιοδρομία..



    #22678   /   28.05.2011, 14:30
    Γιάννη σωστα τα λες μονο μια λεπτομέρια γιατι μπορει α βγουν λαθος συμπερασματα .

    Το 1ου Αλμπουμ του Αρναούτη ηταν πολυ αξιόλογο πραγματικα δεν ειχε σκιες γιατι ειχε πισω κι εναν ανθρωπο με εμπειρια το Μ. Φάμελο. που δεν θα αφηνε τετοια μερεμετια ανοικτα οπως εχει το νεο του Αλμπουμ.

    Απο αυτα που ακουσα... και παλια και νεα σε γενικές γραμμές δεν γραφει ασχημα καλός ειναι αλλα παραλληλα και κάλος ... αν μαθει να ακούει να εκτιμά να σεβετε και να εχει υπομονη ισως κατι κανει.

    #22680   /   28.05.2011, 19:04
    Νικόλα σε ευχαριστώ για την διευκρίνιση . Δεν είμαι ειδικός ούτε έχω καν την στοιχειώδη εμπειρία να κρίνω τα Αλμπουμ και κατ επέκταση να αφήσω αιχμές . Δεν θέλω να μεγαλώσω άλλο το σεντόνι ,καθόσον γίνεται κουραστικό . Απλώς θέλω να τονίσω (και τελειώνω) ότι , ΣΑΦΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ από τα λεχθέντα ,ότι το αγαπητό μέλος Οrfeuς καταθέτει απλώς την αποψή του καθαρά αντικειμενικά , σε σχέση με την συγγραφέα του 1ου Αλμπουμ , που μπορεί να θεωρηθεί από οποιονδήποτε (έστω και στο πίσω μέρος του μυαλού του) ότι εφόσον υπάρχει μια κάποια επαγγελματική σχέση ,άρα υπάρχει και σκοπιμότητα στο άρθρο αυτό . Ο συγγραφέας (Οrfeus) του επίμαχου άρθρου δεν «χαιδεύει αυτιά» ούτε «στήνει στον τοίχο» ώστε να «εισπράξει» ότι εισέπραξε . Απλώς , ως προείπα, καταθέτει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ την αποψή του . Νομίζω πως ο καθένας έχει το δικαίωμα αυτό. Αν ο “κρινόμενος” έχει αντίρρηση ως πρός αυτά , τότε «όλο» το ε-περιοδικό του Μ/Η πιστεύω θα ήτο στη διαθεσή του να αντικρούσει τις όποιες «σκιές» με επιχειρήματα, αντί ύβρεων , και με μεγάλη μας χαρά να τον χειροκροτήσουμε . Μου είναι αδύνατον να φανταστώ πως ένας καλιτέχνης ενεργεί ,από χαρακτήρος, έτσι . Πιστεύω πώς ο κ.Αρναούτης έγραψε ότι έγραψε , εντελώς αυθόρμητα και προφανώς κάτω από μεγάλο θυμό. Και εδώ μου δίνεται η ευκαιρία να επεκταθώ κάπως : ΄Αλλο ο γραπτός λόγος και άλλο ο προφορικός . Τα προφορικά ξεχνιούνται , τα γραπτά όμως μένουν ¨Οταν λοιπόν γράφουμε και εκθέτουμε τα γραπτά μας σε δημόσια θέα ,καλό είναι να είμαστε ήρεμοι και νηφάλιοι . Να τα μελετάμε και ξαναμελετάμε πρίν τα εκθέσουμε . Ιδιαίτερα όταν αυτός που γράφει έχει την ιδιότητα του «δημοσίου προσώπου».

    #22682   /   28.05.2011, 19:29
    Φίλε Γιάννη είναι αντιφατικό να λες ότι κάποιος καταθέτει μια άποψη και αυτή η άποψη είναι αντικειμενική.. οι απόψεις είναι υποκειμενικές δεν είναι δόγματα ούτε ευαγγέλια, δεν μου άρεσε η συμπεριφορά του Δημήτρη Αρναούτη προφανώς όπως προφανώς δεν μου άρεσε η "ανθρωποφαγία" που ακολούθησε από ορισμένους.

    #22684   /   28.05.2011, 19:58
    Γιώργο , φίλε μου , καλησπέρα . Μάλλον ή δεν κατάλαβες καλά το νόημα του σχόλιού μου ή ίσως να μην εκφράστηκα και εγώ σωστά . Δεν λέω πως η αποψη του κ. Οrfeus είναι αντικειμενική . Η άποψη του καθενός σαφώς και είναι υποκειμενική . Λέω ότι KATEΘΕΣΕ την άποψή του ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ. Δηλ. δεν αποσκοπεί κάπου .

    #22681   /   28.05.2011, 19:24   /   Αναφορά
    Μεγάλος ο πειρασμός, βλέπω τα τελευταία σχόλια και στέλνω το τελευταίο: Παιδιά, όσοι δεν έχετε ακούσει "Τα όνειρα δεν ξυπνάνε" (σχεδόν όλοι απ' ότι κατάλαβα), μην αφήνετε σχόλιο, είναι απλά τρελό να μιλάτε για ένα δίσκο που αγνοείτε, έλεος. Η μην τον ακούσετε ποτέ, ή ακούστε και μιλήστε. Το blues του τροβαδούρου μόνο έχετε ακούσει, στην καλύτερη, γιατί μόνο αυτό υπάρχει στο youtube, και κρίνετε μόνο απ' αυτό και απ' την ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ άποψη του κριτικού. Είναι ξαναλέω τρελό. Ελπίζω να μην χρειαστεί να ξαναμπω.
    #22683   /   28.05.2011, 19:34
    Αφού μας αποκάλεσες "αλήτες", "ανώνυμες αδερφές" από το wall σου στο facebook, αφού έβρισες μέλη ως "ηλίθια" και τους σιχτίρισες μια χαρά, αφού εξευτέλισες το MusicHeaven, δεν νομίζω να έχεις την αξίωση να αποκτήσουμε και το CD σου; Αυτό κι αν είναι σουρρεαλισμός!

    #22685   /   28.05.2011, 20:01
    Κύριε Αρναούτη,ελπίζω πως έχετε ήδη αντιληφθεί το γεγονός ότι οι αντιδράσεις και τα σχόλια τών συν-φορουμιτών μου δέν αφορούσαν το CD σας αλλά την απρεπή απο μέρους σας αντιμετώπιση μιάς καλοπροαίρετης κριτικής από έναν άνθρωπο με μεγάλη εμπειρία και προϊστορία στον μουσικό χώρο τής Ελλάδας,καθώς και την εν γένει απρεπή συμπεριφορά σας που προκύπτει από πληροφορίες σχετικές με δηλώσεις σας σε άλλους ιστότοπους.



    Ακουσα κάποια τραγούδια σας και όντως έχουν καλά στοιχεία-έχουν όμως και ατέλειες,όπως μπόρεσα να διαπιστώσω και ιδίοις ωσίν (δηλαδή με τα ίδια μου τα αυτιά).Αν δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στην επεξεργασία τών τραγουδιών σας,άν δουλέψετε με επιμονή και υπομονή (κυρίως το δεύτερο),το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα αξιόλογο.



    Κυρίως όμως πρέπει να είστε σεμνός και μετριόφρων-πράγμα απαραίτητο γιά έναν καλλιτέχνη.Με την συγκεκριμένη αντίδρασή σας δείξατε ότι δέν είστε.Υπάρχει όμως χρόνος να επανορθώσετε και θα χαρούμε όλοι γι'αυτό....

    #22686   /   28.05.2011, 21:09   /   Αναφορά
    Είχα την υπομονή να διαβάσω όλο αυτό το κατεβατό των σχολίων, οπότε επιτρέψτε μου κι εμένα να κάνω κάποια σχόλια, αφού πρώτα ξεκαθαρίσω ότι γνωρίζομαι με τον Δημήτρη Αρναούτη.

    Δε συμφωνώ σε καμία περίπτωση με τον τρόπο που αντέδρασε, ειδικά στα πρώτα σχόλιά του. Πολλοί, όμως, από αυτούς που του απάντησαν υπήρξαν εξίσου εριστικοί. Ευτυχώς, ακούστηκαν κάποιες ψυχραιμότερες φωνές, προς το τέλος.

    Αυτό με το οποίο ασχολήθηκαν ελάχιστοι από τους σχολιαστές είναι το ίδιο το κείμενο του Orfeus, από το οποίο ξεκίνησε όλη η φασαρία. Και πάλι δε συμφωνώ με τον Αρναούτη, ότι είναι δηλαδή δυσφημιστικό. Ή μάλλον, ο μόνος για τον οποίο θα μπορούσε να λειτουργήσει δυσφημιστικά είναι ο συγγραφέας του. Γιατί, νομίζω, είναι ένα κείμενο γραμμένο λίγο στο πόδι, που φτάνει γρήγορα στο συμπέρασμα χωρίς να αναφέρει παραδείγματα μέσα από τα τραγούδια και επίσης κάνει το λάθος να υποθέτει πράγματα. Σέβομαι τον Orfeus και την πορεία του μέχρι σήμερα αλλά το γεγονός ότι είναι μουσικός δεν τον κάνει απαραίτητα και αλάνθαστο στην κρίση του. Δεν τον κρίνω ως κριτικό ούτε βέβαια ως μουσικό. Αλλά στο εν λόγω κείμενο, δεν με έπεισε σε καμία περίπτωση...
    #22687   /   28.05.2011, 21:21
    Ωραία.Γράψε μας λοιπόν εσύ μιά πιό εμπεριστατωμένη κριτική,γιά το CD τού κ.Αρναούτη,ώστε να μάς πείσης άν πρέπει ή όχι να τό πάρουμε.



    Η φασαρία δέν ξεκίνησε από το κείμενο τού Orfeus,αλλά από την αντίδραση τού κ.Αρναούτη σ'αυτό.



    Αν ο κος Αρναούτης είχε απαντήσει στο κείμενο με σεμνότητα και μετριοφροσύνη,αντικρούοντας τον Orfeus με τεκμηριωμένα επιχειρήματα,δέν θα είχαμε αυτό το κατεβατό με τα σχόλια και τίς αντιδράσεις.



    Επίσης άν ο κος Αρναούτης δέν είχε αντιδράσει προσβάλλοντας ΟΛΑ τα μέλη τού παρόντος site μέσα από σχόλιά του σε άλλα,πάλι δέν θα είχαμε αυτές τίς αντιδράσεις.

    #22689   /   28.05.2011, 21:46
    Κύριε Τσαντίλα,

    θα σας κάνω απλά μία - καλοπροαίρετη ειλικρινά - ερώτηση:

    βλέπω ότι είστε αρθρογράφος σε μουσικό περιοδικό. Αν εσείς γράφατε μία κριτική για ένα νέο CD και ο δημιουργός του CD έβγαινε και δημοσίως σας έλεγε - ανάμεσα στα άλλα - "αϊ σιχτίρια βραδυάτικα παπάρα", θα αντιδρούσατε το ίδιο; Σας τιμά το γεγονός ότι και ομολογείτε την γνωριμία σας με τον κύριο Αρναούτη και αναγνωρίζετε ότι ο κύριος Αρναούτης παρεφέρθη. Εξ ου και η αντίδραση των μελών.

    Ως προς την κριτική του Orfeus, όχι δεν είναι κανείς αλάνθαστος. Αλλά δεν βρήκα τίποτα λανθασμένο στην κριτική του. Ίσα ίσα χρησιμοποιεί εξαιρετικά ήιπους χαρακτηρισμούς. Από τα κομμάτια που άκουσα του κυρίου Αρναούτη, θα μπορούσε πολύ εύκολα να είναι πολύ πιο αρνητικός στην κριτική του. Και δεν το έκανε. Ενδεχομένως από τακτ.

    Είναι γεγονός ότι κανείς μας δεν πρόκειται ποτέ να πάρει CD του εν λόγω καλλιτέχνη. Και δεν φταίει η κριτική.... Ίσα ίσα αν δεν έβγαινε να αυτο-εξευτελιστεί και να επιτεθεί σε όλους, ενδεχομένως κάποιοι από εμάς να αποκτούσαμε το CD από περιέργεια για το ποιος είναι ο νέος καλλιτέχνης. Όπως και να το κάνουμε, όταν μοστράρουν τη φωτογραφία σου στην αρχική σελίδα επί μία εβδομάδα, διαφήμιση σου κάνουν. Μαθαίνει ο κόσμος το όνομά σου. Το μάθαμε όλοι το όνομά του. Αλλά δεν νομίζω να τον θυμόμαστε με ιδιαίτερη γλύκα....

    #22688   /   28.05.2011, 21:31   /   Αναφορά
    Δεν με ενδιαφέρει να πείσω κανέναν να αγοράσει το CD του Αρναούτη ούτε και μπορώ να γράψω κριτική για τη δουλειά κάποιου με τον οποίο γνωρίζομαι, θα ήταν αντιδεοντολογικό.

    Για τη στάση του τα είπα κι εγώ, τα είπατε και όλοι εσείς. Εγώ έκανα ένα σχόλιο σχετικά με το κείμενο που υπήρξε η αφορμή για όλα αυτά - κατά τη γνώμη μου κακώς. Θεωρώ άλλωστε ότι οι καλλιτέχνες καλό είναι να μην απαντούν σε κριτικές, είτε θετικές είτε αρνητικές. Ο Δημήτρης άλλωστε είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι έχει ακούσει και διαβάσει πολύ καλά λόγια για τα τραγούδια του, όχι μόνο από καλλιτέχνες αλλά και από τους περισσότερους δισκοκριτικούς (ο Αργύρης Ζήλος είναι ένας από αυτούς). Δεν θα έπρεπε να έχει σταθεί στη συγκεκριμένη.
    #22690   /   28.05.2011, 22:23   /   Αναφορά
    @ Extremio:

    Δεν θέλω να επαναλαμβάνομαι, τα έγραψα και πριν. Θεωρώ ότι ο μόνος λόγος για να απαντήσει κάποιος σε μια αρνητική δισκοκριτική θα ήταν να τον θίγει ως άνθρωπο, ως προσωπικότητα - κάτι που δεν συμβαίνει με τη συγκεκριμένη.

    Όσον αφορά το κείμενο του Orfeus, προσωπικά δεν μου κάνει γιατί κατά τη γνώμη μου δεν τεκμηριώνει πλήρως αυτά που υποστηρίζει. Δεν το απορρίπτω επειδή διαφωνώ με τα συμπεράσματά του αλλά γιατί δεν μου δείχνει με σαφήνεια πώς φτάνει σε αυτά.

    Το αν θα αγοράσετε εσείς ή οποιοσδήποτε άλλος από όσους διάβασαν το παραπάνω... σεντόνι είναι φυσικά δική σας απόφαση. Προσωπικά, προσπαθώ να μην αφήνω τις αρνητικές εντυπώσεις μου για τον χαρακτήρα ενός καλλιτέχνη να μου στερήσουν την απόλαυση που μπορεί να αντλήσω από το έργο του.
    #22691   /   28.05.2011, 22:47
    Προσωπικά σας ευχαριστώ που μου επιτρέπετε να συνομιλώ με έναν άνθρωπο που διαθέτει και σκέψη και λόγο. Μακάρι και ο Δημήτρης να είχε απαντήσει σε τέτοιο ύφος.

    Όσον αφορά στον χαρακτήρα του καλλιτέχνη, επιτρέψτε μου να έχω εντελώς διαφορετική άποψη: μου είναι αδύνατο να "απολαύσω" το έργο ενός ανθρώπου χωρίς αρχές, σεβασμό και ήθος. Η μουσική είναι ψυχούλα. Είναι ως εκ τούτου άμεσα συνυφασμένη με τον χαρακτήρα και το ήθος του καλλιτέχνη.

    Και πάλι ευχαριστώ προσωπικά για τις δίκαιες, ειλικρινείς και αξιοπρεπέστατες τοποθετήσεις σας.

    #22692   /   28.05.2011, 22:54   /   Αναφορά
    Μετά κι από την παρέμβαση του Arockaria, δεν μπορώ ν΄αντισταθώ και νη μη γράψω κάτι τελευταίο (είμαι χάλια από κρυολόγημα, θέλω να πάω για ύπνο νωρίς και δε μ' αφήνετε μ' αυτά που διαβάζω...)


    Είναι περίεργη η ζωή μερικές φορές! Κάποιοι άνθρωποι έχουν την τύχη να έχουν "διθυραμβικές κριτικές" (όπως ο ίδιος είπε) από Σαββόπουλο και Πλάτωνος, να τους φέρνει στη LYRA και να τους κάνει παραγωγή ο Φάμελλος, να συμμετέχει σε δίσκο τους ο Κότσιρας, να τους υποστηρίζουν άτομα όπως Ζήλος, Μποσκοΐτης, Τσαντήλας (με θετικές δισκοκριτικές, παρουσιάσεις live σε blog, σχόλια σε forum, αντίστοιχα) και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλη γνωριμία - υποστήριξη ισχύει και δεν τη γνωρίζουμε... Είναι δυνατόν τέτοιοι τυχεροί άνθρωποι να έχουν αυτή την αχαρακτήριστη συμπεριφορά με μια σχετικά ήπια δισκοκριτική, όπως αυτή που διαβάσαμε παραπάνω; Ήμαρτον Παναΐα μου!


    Φαντάσου και εάν πέρα από την ενδιαφέρουσα θεματολογία της στιχουργικής του, να παίδευε και λίγο περισσότερο τις λέξεις του και την εν γένει φόρμα των στίχων του... Φαντάσου και αν είχε τη διάθεση (ή την οικονομική στήριξη) να παιδέψει και λίγο περισσότερο την παραγωγή του... (Γιατί ταπεινή μου άποψη, σε αυτά ο Orfeus δεν ήταν και τόσο άστοχος). Τι θα έκανε τότε; Θα έβαζε βόμβα στο server του Musicheaven;


    Άντε, περαστικά μας... (γκουχ-γκουχ)


    ΥΓ: σήμερα βρήκα και άκουσα ολόκληρο το CD (και σιγά μην το προσπαθούσα είτε εγώ είτε πολλοί άλλοι, αν δεν είχε την πολύ "πετυχημένη" τελικά παρουσία του εδώ στο ΜΗ, ξέρει τι κάνει...). Προσωπικά θέλω τέτοιους καλλιτέχνες σαν τον Αρναούτη να υπάρχουν και να συνεχίζουν να βγάζουν δουλειές. Όμως θεωρώ πως η δεύτερη δουλειά του ΔΕΝ ήταν βήμα μπροστά σε σχέση με την πρώτη (ούτε και βήμα πίσω βέβαια), αλλά πιστεύω ότι μπορεί και καλύτερα.
    Administrator
    #22693   /   29.05.2011, 00:54
    Μπράβο ρε Χάρη, πολύ σωστά όσα λες στη 2η παράγραφο. Έτσι.

    #22695   /   29.05.2011, 03:24   /   Αναφορά
    Είπα να μην ασχοληθώ περισσότερο με το θέμα, αλλά αφορμή για αυτή μου την απάντηση είναι το σχόλιο του μέλους A-Rockaria.



    Όταν ετοιμάζομαι να γράψω ένα άρθρο από αυτά που χρόνια τώρα συνηθίζω να γράφω για το MusicHeaven, γνωρίζω εκ των προτέρων ότι θα συναντήσω και σχόλια αρνητικά γιατί δεν είναι δυνατόν όλοι οι αναγνώστες να συμφωνούν με τις απόψεις μου. Έτσι είναι αυτά τα πράγματα όταν κάποιος αποφασίζει με όποιο τρόπο να εκθέσει τον εαυτό του δημόσια. Παίρνει τα ρίσκα του και το κάνει. Αυτό που εμένα με ιντριγκάρει είναι η αγάπη μου για τις μπάντες που γράφω και η κάλυψη της ψυχής μου. Το διαβάζω πολλές φορές για να το “χτενίσω” και όταν το θεωρήσω έτοιμο, συγκεντρώνω τις απαραίτητες φωτογραφίες και το στέλνω στο e- περιοδικό για δημοσίευση όταν έρθει η σειρά του. Από κει και πέρα, δεν με πειράζει να πάρω αρνητικά σχόλια. Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι.



    Αν ήταν διαφορετικά, θα φρόντιζα να γράφω “διθυράμβους” για τους πάντες για να μη στεναχωρήσω την τάδε και τον τάδε που θα το διαβάσουν και κατ’ επέκταση να “γλυτώσω” από τις φραστικές επιθέσεις του τύπου π.χ. “Ορφέα μ’ αυτά που γράφεις δεν σέβεσαι τον Phil Collins”. Μα αν το έκανα αυτό, δεν θα είχα καταθέσει την άποψή μου και εμένα αυτό που με ενδιαφέρει, είναι να καταθέσω τη δική μου άποψη.



    Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι το κείμενό μου για το cd του Δημήτρη Αρναούτη “γράφτηκε στο πόδι”, “βασίζεται σε υποθέσεις” ή “στερείται επιχειρημάτων”, εγώ είμαι που εκτίθεμαι και το ρισκάρω.



    Έγραψα ότι είναι νέος, ότι έχει το χρόνο με το μέρος του, ότι ελπίζω να είναι καλύτερο το επόμενο και έκλεισα με το “Καλό δρόμο γείτονα” για να εισπράξω ένα “αϊ σιχτίρ βραδιάτικα παπάρα”. Γιατί; Επειδή έγραψα ότι ένας παραγωγός θα το πρόσεχε καλύτερα; Δεν είναι έτσι δηλαδή; Δεν θα το πρόσεχε καλύτερα;



    Θέλω όμως να κάνω μία απλή ερώτηση. Ο δημιουργός του, περιμένει σώνει και καλά “διθυράμβους”; Σώνει και καλά; Έκανε τη "δισκάρα" όπως ο ίδιος λέει; Μα αν ήταν έτσι, θα έπρεπε να το έχει αγοράσει όλη η Ελλάδα αλλά αυτό δεν μπόρεσε να το καταφέρει ποτέ του ούτε και ο Πάριος.



    Και γιατί ο δημιουργός του δεν είναι σε θέση να δεχτεί και μία διαφορετική κριτική από αυτές που του χαϊδεύουν τα αυτιά; Γιατί; Επειδή έγραψα ότι στριμώχνει τα στιχάκια; Δεν είναι δηλαδή έτσι; Δεν τα στριμώχνει; Το δουλεύεις το πράγμα. Βλέπεις ότι σου περισσεύει μια συλλαβή, αλλάζεις μια λέξη και βάζεις μια άλλη που να μην αλλάζει το νόημα και δόξα τω θεώ η γλώσσα μας πάνω σ’ αυτό είναι πολύ γερό εργαλείο.



    Και γιατί θα έπρεπε να συμφωνήσω με το “Μεγάλο Ποιητή”; Θα έπρεπε; Οκ, είναι βιωματικό αλλά οι στίχοι είναι απαίδευτοι. Δεν είναι; Αφού κάνουνε μπαμ. Όλα τα τραγούδια δηλαδή κάνουνε μπαμ πάνω σ’ αυτό το θέμα. Δεν σου δίνουνε την εντύπωση ότι γίνανε τραγούδια με το ζόρι; Γενικά, ο στιχοπλόκος έχει φτωχότατο λεξιλόγιο και εγώ βάζω το cd να το ακούσω για να γράψω πέντε πράγματα. Και τι να γράψω; Ότι πρόκειται για τα αριστουργήματα της ελληνικής δισκογραφίας; Αυτό ήθελε να διαβάσει μήπως;



    Γιατί θα έπρεπε να συμφωνήσω με το “Ομήρου Έρπης” που βγάζει τους Έλληνες κομπλεξικούς; Είμαστε κομπλεξικοί; Και πότε η Κίρκη σνόμπαρε τους Έλληνες; Αφού τους “πήρε” όλους. Πώς και πότε τους σνόμπαρε;



    Γιατί να συμφωνήσω με το “Πυρ και Μανία” που είναι στιχουργικά ασύνδετο και έχει κενά πλοκής; Ο Αρναούτης, δεν σου δίνει τα γλωσσικά όπλα για να βάλεις το μυαλό σου να δουλέψει και να φανταστείς αυτά που συμβαίνουν. Απλά τα υποθέτεις ή προσπαθείς να τα μαντέψεις.



    “Και οινόπνευμα στο άλλο χέρι

    πού να φανταστούν τέτοιο καρτέρι

    κρίμα και τη μια τη λέγαν Μαίρη,

    τώρα εγκαύματα σ’ όλα τα μέρη”



    Αυτό δηλαδή τώρα είναι συντακτικό ή “άρτζι-μπούρτζι και λουλάς”; Θεωρείται στιχοπλόκημα; Σε ρωτάω δηλαδή στο θεό που πιστεύεις. Αυτό θεωρείται στιχοπλόκημα ή σώνει και καλά να το βάλω στο μέτρο και να κάνω ΚΑΙ ομοιοκαταληξία; Θα μπορούσε καλύτερα να είχε πει:



    “Με το οινόπνευμα στο ένα χέρι

    δύο τύποι τους την έστησαν καρτέρι.

    Θυμάμαι πως τη μια τη λέγαν Μόνα

    κι αυτοί, την έκαψαν σ’ όλο το σώμα”



    Και του λες “Βιάστηκες” "χρειαζόταν περισσότερο μαστόρεμα" και “Ελπίζω το επόμενο να είναι καλύτερο” για να εισπράξεις βρισίδια. Είναι συμπεριφορά καλλιτέχνη αυτή;



    Το “σεντόνι” δεν ξεκίνησε από το κείμενό μου όπως γράφεις, αλλά από την άπρεπη απάντησή του.



    Υ.Γ. Επίσης, το κείμενό μου δεν γράφτηκε στο πόδι. Στο πόδι γράφτηκαν τα στιχάκια του Αρναούτη.



    #22696   /   29.05.2011, 04:38   /   Αναφορά
    Προσπάθησα να καταλάβω για πιο λόγο γίνεται τόσος ντόρος σε αυτό το θέμα. Αν και άργησα λίγο νομίζω ότι κάτι κατάλαβα,

    Δεν έχω ακούσει τα τραγούδια του cd αλλά δεν έχει καμιά σημασία γι αυτά που έχω να πω.

    Νομίζω 'οτι αυτό που ευαισθητοποίησε όλο αυτόν τον κόσμο ήταν το ότι ο κρινόμενος χοντρικά είπε, ότι αφού κάποιοι επώνυμοι είπαν καλές κριτικές γι αυτόν πως τολμάμε όλοι εμείς (με πρώτο τον orfeus) να τους αμφισβητούμε.

    Δηλαδή μας λέει ότι αν στον Σαββόπουλο αρέσουν οι μπάμιες και εμένα μου αρέσει ο Σαββόπουλος,πρέπει να μου αρέσουν και μένα οι μπάμιες.

    Εκτός από το παράλογο όλου του πράγματος όμως νομίζω ότι βαθύτερα σε αυτήν την άποψη υπάρχει ένας μεγάλος φασισμός.

    Το θέμα δεν τίθεται πλέον στο πια γνώμη έχει ο καθένας, αλλά στον αν έχει δικαίωμα να έχει γνώμη.

    Στην ουσία υποβόσκει η άποψη του πως τολμάς εσύ ένα τίποτα να τα βάζεις με τα ιερά τέρατα και να τους αμφισβητείς.

    Επειδή υπάρχει μια μεγάλη μερίδα κόσμου που δεν έχει δική του γνώμη και ψωνίζει απόψεις για την τέχνη αλλά και για την ζωή του (ντύσιμο,διακοπές κ.λ.π.)από συγκεκριμένα μαγαζιά, δημιουργήθηκε η άποψη ότι γνώμη θα πρέπει να έχουν μόνο οι ειδικοί,δηλαδή οι άνθρωποι της τηλεόρασης ή οι επώνυμοι καλλιτέχνες.

    Το δικαίωμα που έχει ο καθένας να έχει την γνώμη του και να την λέει δημόσια είναι το πιο στοιχειώδες ατομικό του δικαίωμα,όπως και το δικαίωμα του να διαφωνεί με την γνώμη του άλλου.

    Το στυλ όμως, ποιός είσαι σύ που θα μιλήσεις και πες μας τις περγαμηνές σου είναι φασισμός. Και ψαράς να είναι ο άλλος έχει δικαίωμα να κρίνει,όπως κι εγώ που είμαι μουσικός μπορώ να κρίνω τα μπαρμπούνια του όταν είναι να τα αγοράσω.

    Το δικαίωμα στην γνώμη και την αισθητική τους δεν το έχουν εκχωρίσει όλοι στους ειδήμονες μερικοί το κρατάνε για τον εαυτό τους.

    Τονίζω ότι η γνώνη ενός ειδικού μπορεί να έχει άλλη βαρύτητα,το δικαίωμα στην έκφραση όμως είναι ακριβώς το ίδιο για όλους.

    Αυτό νομίζω ότι προκάλεσε και την τόση ένταση στην συζήτηση και χάρηκα που τα αντανακλαστικά των συμφορουμιτών που δημιούργησαν -σχεδόν- κίνημα συμπαράστασης του orfeus.

    Υ.Γ. ετερόφωτα αστέρια δεν υπάρχουν
    #22697   /   29.05.2011, 08:28   /   Αναφορά
    Καλημέρα σε όλους.

    @ Extremio:

    Ευχαριστώ κι εγώ για τον διάλογο, τον απολαμβάνω ιδιαιτέρως. Σχετικά με τη "διάσταση" μεταξύ χαρακτήρα και έργου ενός καλλιτέχνη, πάντα μου έρχεται στο νου ο John Lennon (αν και υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα): ήταν ναρκομανής, έδερνε τη γυναίκα του και φίλους του, έβριζε τους πάντες. Από την άλλη, έγραψε το Imagine, το All You Need Is Love και δεκάδες ακόμα σπουδαία τραγούδια. Μπορεί κανείς να τα απορρίψει; Εγώ αδυνατώ.
    #22698   /   29.05.2011, 08:37   /   Αναφορά
    @ AR-ON:

    Να ξεκαθαρίσω ότι, από την πλευρά μου, δε νιώθω καμιά υποχρέωση "υποστήριξης" του Δημήτρη Αρναούτη ούτε και οποιουδήποτε άλλου καλλιτέχνη - μεγάλος άνθρωπος είναι, μπορεί να το κάνει μόνος του. Γράφοντας στο φόρουμ αυτό, με ενδιαφέρει μόνο να υποστηρίξω έναν διάλογο με επιχειρήματα. Παρότι διαφωνώ στη συγκεκριμένη περίπτωση με τα συμπεράσματα της κριτικής του Orfeus, δήλωσα, νομίζω σαφώς, ότι έχει δικαίωμα στην αρνητική άποψη. Απλά θα περίμενα να την έχει αιτιολογήσει περαιτέρω.
    #22699   /   29.05.2011, 09:05   /   Αναφορά
    @ Orfeus:

    Δε διαφωνώ με πολλά από όσα γράφεις στο τελευταίο σου σχόλιο. Και δεν περίμενα να συμφωνήσεις με όσα έγραψα σχετικά με την κριτική σου. Άλλωστε όλοι μας όταν δεχόμαστε "επίθεση" μπαίνουμε αυτομάτως σε θέση άμυνας. Αυτό έκανες εσύ, αυτό θα έκανα κι εγώ, αυτό έκανε κι ο Δημήτρης - με απολύτως λάθος τρόπο, να μην τα ξαναλέμε. Όλοι μας πάντως θα ωφελούμασταν αν, όταν ηρεμούσαμε, καθόμασταν να δούμε αν οι παρατηρήσεις που μας έκανε ο άλλος έχουν βάση ή όχι.

    Σχετικά με τους στίχους του Αρναούτη, διαφωνώ κατ' αρχάς ότι έχουν φτωχό λεξιλόγιο - μια σύγκριση με το μεγαλύτερο μέρος της εγχώριας παραγωγής το αποδεικνύει νομίζω. Επίσης, οι στίχοι των τραγουδιών δεν πρέπει να κρίνονται διαβαζόμενοι από το χαρτί αλλά μόνο ως αναπόσπαστο μέρος ενός τραγουδιου - δεν μιλάμε για ποίηση. Τέλος, σχετικά με το "στρίμωγμα" των λέξεων, γιατί το δεχόμαστε όταν το κάνουν ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Σαββόπουλος, ο Dylan και τόσοι άλλοι αλλά το κατακεραυνώνουμε όταν το βλέπουμε από έναν νεότερο; Μπορεί αυτό να μη γίνεται από τεμπελιά ή ανικανότητα αλλά επίτηδες, για να δημιουργήσει, ας πούμε, μια ένταση στο κομμάτι. Σκέψεις κάνω...
    #22701   /   29.05.2011, 09:34
    Κύριε Τσαντήλα,υπάρχουν "στριμώγματα" και "στριμώγματα" λέξεων σ'ένα στίχο.Οταν,γιά παράδειγμα,το μουσικό μέτρο τής μελωδίας είναι 4/4 με τέσσερις "αξίες" 1/4,οφείλει και ο στίχος να ακολουθή τίς ίδιες ακριβώς αξίες.Διαφορετικά,φαίνεται σάν να προσπαθής να τούς βάλης κάπου που δέν χωράνε-με αποτέλεσμα να "τρώγωνται" συλλαβές.



    Συγκεκριμένα,στην "Μπαλλάντα τού Τροβαδούρου",υπάρχει εξής ο στίχος (που τον επεσήμανε ο Alfawolf):

    "είτε γκόμενά τους είσαι,δέν πληρώνουν έτσι κι'αλλιώς"

    τού οποίου ο συνολικός αριθμός συλλαβών δέν είναι ίδιος με ττον συνολικό αριθμό συλλαβών τών πρό αυτού και μετά από αυτόν.Ετσι,στο τραγούδι,ακούγεται ο στίχος αυτός ώς εξής:

    "Είτε γκόμενά τους είσαι,δέν πληρώνουν έτσ κι'αλλιώς".



    Εγώ,λοιπόν,άν είχα γράψει αυτό το τραγούδι και βρισκόμουν μπροστά στην ανάγκη να βάλω αυτόν τον στίχο,θα έγραφα:

    "Είτε γκόμενά τους είσαι,δέν πληρώνουν έτσι ή αλλιώς"

    ώστε οι δύο συλλαβές με τον ίδιο ήχο ("ι) να συνηχήσουν και να ακουστή το σύνολο πιό ΕΥΗΧΟ.



    Επίσης,στο "Πύρ και Μανία",ο στίχος που επεσήμανε ο Orfeus λέει

    "Κρίμα,και την μιά την λέγαν Μαίρη

    τώρα εγκαύματα σ'όλα τα μέρη"

    Εμένα αυτό μου δίνει την εντύπωση πως ο στιχουργός ήθελε ντέ και καλά να βάλη αυτό το "¨Μαίρη" μέσα στον στίχο (και αλήθεια,γιατί θα έπρεπε να βάλη στο "σενάριό" του το όνομα μόνο τής μιάς;η άλλη δηλαδή ήταν "μηδενικό";),οπότε αναγκαστικά έπρεπε να το ταιριάξη με το "μέρη".

    Εγώ λοιπόν,άν είχα γράψει αυτόν τον στίχο,θα ήταν ώς εξής:

    "Με το οινόπνευμα στο ένα χέρι

    δυό τύποι τους έστησαν καρτέρι

    Και τίς δύο τίς ξάπλωσαν στο χώμα

    τους βάλανε φωτιά σ'όλο το σώμα"

    κι'έτσι αφ'ενός θα είχα το "σενάριο" τού στίχου αναλλοίωτο (σύν μιά σκηνή που θα δημιουργούσε την επιθυμητή "ένταση"),αλλά και θα "ξεμπέρδευα" με την ανάγκη να βάλω αυθαίρετα το όνομα τής μιάς μόνο και να έχω να ψάχνω γιά ονόματα.



    Τα γράφω όλα αυτά γιά να σάς δείξω πώς κάποιος μπορεί να "δουλέψη" έναν στίχο που εμπνεύστηκε ώστε να ταιριάξη με την μουσική του και όχι να τον αφήση έτσι όπως τον εμπνεύστηκε,με τίς όποιες ατέλειές του.Αυτό ακριβώς λέει και ο Orfeus.



    Εσείς τί λέτε;










    #22703   /   29.05.2011, 10:34   /   Αναφορά
    @ Hastaroth:

    Φυσικά και κάθε ένας μπορεί να "δουλέψει" τους στίχους παραπάνω, όμως, πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι ο Αρναούτης δεν έχει δουλέψει τους δικούς του. Κατανοώ τις παρατηρήσεις σας σχετικά με το "στρίμωγμα" αλλά δεν τις συμμερίζομαι. Φυσικά θα "στρογγύλευαν" τα τραγούδια αλλά προσωπικά δεν αναζητώ "στρογγυλάδες" και σώνει και καλά "εύηχα" αποτελέσματα στην τέχνη. Αναζητώ τη συγκίνηση και, γιατί όχι, την έκπληξη - και αυτά επιτυγχάνονται μόνο αν ο καλλιτέχνης ακολουθήσει τον απολύτως δικό του δρόμο στη δημιουργία, αγνοώντας, όσο είναι δυνατόν, κανόνες "καλαισθησίας" και σκέψεις που θα έχουν να κάνουν με την αποδοχή του έργου του από τους άλλους. Επίσης, θεωρώ κάπως άκομψο να παίρνουμε στίχους ενός καλλιτέχνη, ακόμα κι αν τους θεωρούμε κακούς, και να προσπαθούμε να του δείξουμε πώς θα γίνονταν καλύτεροι. Αν είμαστε καλύτεροι στιχουργοί, ας εκδόσουμε τα τραγούδια μας κι ας αφήσουμε κι αυτά με τη σειρά τους να κριθούν. Και για να μη νομιστεί ότι θέλω σώνει και καλά να παίρνω το μέρος του Δημήτρη, να πω ότι το Blues Του Τροβαδούρου προσωπικά δεν είναι του γούστου μου. Προτιμώ άλλα δικά του περισσότερο.
    #22704   /   29.05.2011, 14:19
    Αστο, μιλάμε για κριτική που βασίζεται στους στίχους μόνο τριων τραγουδιών απ' τα 14, για τα άλλα 10 (που δεν "στριμώχνονται" όπως λεν) κουβέντα, και για ενορχηστρώσεις, παιξίματα, μελωδικές και αρμονικές προσεγγίσεις, ερμηνείες και χίλια άλλα που πρέπει να καταπιάνονται οι κριτικές, κουβέντα. Κι έστειλα δημόσια μόνο και μόνο επειδή έστειλα inbox μυνήματα σε 4-5 απ' τους παραπάνω και για άλλη μια φορά αποδείχτηκαν δειλοί ν' απαντήσουν, μιας και θα δω μόνο εγώ την απάντηση και δεν θα 'χουν τα βοηθητικά σχόλια φίλων και συναδέλφων.

    #22706   /   29.05.2011, 20:27
    Κύριε Τσαντήλα,η απάντησή σας μπορεί κάλλιστα να συμπτυχθή σε μιά πρόταση:"ού με πείσης κάν με πείσης".Δηλαδή "ακόμα κι'άν με πείσης,δέν πείθομαι".



    Η στιχουργική -όπως και κάθε τέχνη- έχει κάποιους αντικειμενικούς κανόνες.Διαφορετικά,άς γρυλλίζουμε άπαντες.Η άς ογκανίζουμε.Θα μπορούμε να λέμε ότι αυτός είναι ο "απολύτως δικός μας δρόμος στην δημιουργία"-αλλά να μήν γκρινιάζουμε μετά άν ώς μόνους ακροατές μας θα έχουμε τα γιάκ ή τα γαϊδούρια αντιστοίχως...



    Οσο γιά το "άκομψο" τού να προσπαθούμε να βοηθήσουμε κάποιον να βελτιωθή,τί να πώ.Σάν να λέμε "κάποιου τού χαρίζαν γαϊδαρο και τον κοίταζε στα μάτια"...



    Τέλος,προσωπικά δέν με πείθει η "δικαιολογία" σας ότι το συγκεκριμένω τραγούδι τού κ.Αρναούτη δέν είναι τού γούστου σας.Εχω την αίσθηση πως άν το είχα επαινέσει θα είχατε κι'εσείς διαφορετική άποψη....

    #22705   /   29.05.2011, 17:30   /   Αναφορά
    @ A-Rockaria:

    Μα σαν τραγούδια τα εκλαμβάνω φυσικά. Για τραγούδια μιλάμε και ο στίχος είναι που συντελεί σ' αυτό. Αν ο στίχος απουσίαζε θα μιλάγαμε για μουσική. Ο Φοίβος είναι πανέξυπνος στιχουργός και ο Σαββόπουλος ικανότατος λεξιπλάστης. Ο δε Δάσκαλος που αναφέρεις στη συνέχεια, στο Στιχουργικό Πανεπιστήμιο είναι Πρύτανης.



    @ darnaoutis:

    Το θέμα δεν είναι τόσο πολύπλοκο όσο θα ήταν εάν φοβόμουν να εκθέσω δημόσια τις απόψεις μου ή αν έψαχνα για support όπως λες. Το θέμα είναι πολύ απλό. Δεν το αντιλαμβάνεσαι; Με έχεις καταβρίσει και θέλεις και απάντηση στο προσωπικό μήνυμα;
    #22707   /   29.05.2011, 20:51   /   Αναφορά
    @ Hastaroth:

    Ευχαριστώ που μπαίνετε στον κόπο να συμπτύξετε την απάντησή μου. Τι βολικό!

    Η δική μου αντίληψη είναι ότι η στιχουργική, όπως και κάθε άλλη τέχνη, δεν έχει κανόνες. Ή, καλύτερα, οι μεγάλοι καλλιτέχνες κάθε εποχής έβρισκαν πάντα τρόπους να ανατρέψουν τους κανόνες που μέχρι πρότινος θεωρούνταν απαράβατοι. Και αυτό δεν το γράφω για να υπαινιχτώ ότι ο Αρναούτης είναι ένας τέτοιος καλλιτέχνης αλλά το αναφέρω γενικά. Να σας φέρω ένα παράδειγμα όχι απλά "στριμώγματος" αλλά πετσοκόμματος: "Εφτά νομά- σ' ένα δωμά-, πού να ξαπλώ-, να κλείσεις μά-;" Είναι του Άκη Πάνου. Εντελώς έξω από οποιονδήποτε κανόνα. Μάπα έτσι;

    Είναι δικαίωμά σας να πιστεύετε ότι είστε κατάλληλος για συμβουλές προς καλλιτέχνες. Δε με ενδιαφέρει - και δηλώνω και αδυναμία - να σας πείσω για το αντίθετο.

    Τέλος, μπορείτε να έχετε όποια αίσθηση θέλετε για τις προθέσεις μου. Με απογοητεύετε, βέβαια, καθώς πίστευα ότι μπορούμε να συζητήσουμε χωρίς να κάνουμε αυθαίρετες υποθέσεις ο ένας για τον άλλο...
    #22708   /   29.05.2011, 21:09
    Κύριε Τσαντήλα,το συγκεκριμένο κομμάτι τού Ακη Πάνου έχει μιά καθωρισμένη δομή που ακολουθείται σ'όλο το τραγούδι.Επίσης υπήρξε ειδικός λόγος που γράφτηκε ο στίχος αυτός με αυτόν τον τρόπο.Δέν είναι το ίδιο με αυτό που παρέθεσα εγώ (και που,παρεμπιπτόντως,δέν αποτελεί μόνο δική μου άποψη,αλλά και άλλων συν-φορουμιτών,πιό έμπειρων και καταξιωμένων από εμένα στον καλλιτεχνικό χώρο).



    Επίσης διαπιστώνω ότι κι΄εσείς,όπως ο φίλος (ενδεχομένως και συνεργάτης) σας κος Αρναούτης,ρέπετε πρός την καταφυγή σε προσβλητικό ύφος πρός όποιον δέν συμφωνεί με τίς απόψεις σας.



    Δέν θα συνεχίσω άλλο την συζήτηση αυτή,που είναι βέβαιον ότι θα οδηγήση σε αντεγκλήσεις.Καλή σας νύχτα.




    #22774   /   03.06.2011, 10:26
    το συγκεκρημενο τραγουδι του ακη πανου γραφτηκε στην αργκω που μιλουσαν οι πειραιωτες τα λεγομενα κουτσαβακια και ειχε εφευρεθη ωστε να μην τους πολυ καταλαβενουν οι ασφαλιτες που τους κυνηγουσαν δενμιλαω σαν ειδηκος μουσικος η'στηχουργος αλλα σαν μια πειραιωτισα μεγαλωμενη στο κλιμα αυτο

    απλα πηστευω πως ηταν λιγο αστοχη η αναφορα στο συγκεκριμενο και σε αλλα του ειδους του

    ευχαρηστω και συγνωμη για την παρεμβαση

    #22710   /   29.05.2011, 22:22   /   Αναφορά
    @ Hastaroth:

    Αν σας προσέβαλα - δεν ήταν πρόθεσή μου αλλά παρόλα αυτά - σας ζητώ συγνώμη. Εγώ απλά απάντησα σε ένα σχόλιο που μίλαγε για γιακ και για γαϊδούρια, οπότε θεώρησα ότι χωρούσε και λίγη δηκτικότητα - προφανώς έκανα λάθος. Ελπίζω να πάρετε κι εσείς πίσω, όμως, τις διάφορες υποθέσεις σας, τις οποίες συνεχίζετε: από πού προκύπτει ότι ο Αρναούτης είναι φίλος μου και πού βασίζεστε για να πιθανολογήσετε ότι είναι και συνεργάτης μου;

    Το ότι δεν θέλετε να συνεχίσετε είναι σεβαστό. Καληνύχτα και σε εσάς.
    #22713   /   30.05.2011, 10:31   /   Αναφορά
    Από την Παρασκευή που άφησα τη συζήτηση περιμένω από τον Αρναούτη ( ή κάποιον από τους 3 σωματοφύλακες ) να μου πεί επιτέλους ποιο είναι το συναίσθημα του δημιουργού όταν βλέπει στο χαρτί γραμμένο το στίχο



    "μη γεύεσαι , μη ρεύεσαι , μη πετάς τα χαρτιά στο βε-σε"



    Ταδε Έφη Αρναούτης σε ένα σύγχρονο Άξιον Εστί.



    θα μπορούσε ίσως να συνεχίζει έτσι ο στίχος...



    «Λεκάνη μου...λιμάνι μου...εμείς οι δυο μιά ζωή αγκαζέ...»



    εδω ο στίχος φανερώνει το συμβιβασμό του καλλιτέχνη, με τη δυσκοιλιότητά του προφανώς, αλλά και το δέσιμο του σημερινού ανθρώπου με τα άψυχα αντικείμενα....

    #22719   /   30.05.2011, 20:33   /   Αναφορά
    @ Κινεζες_τρεχουν_γυμνες

    'Μη γευεσαι μη ρευεσαι ποτε μην ονειρευεσαι μη πετας τα χαρτια μεσα στο βε- σε' για να ειμαστε ακριβεις. Και μη κλανεις να ελεγε, η βαση δεν δινεται στην πραξη αλλα στην απαγορευση της. Και τελος παντων, εσυ τι ψαχνεις δηλαδη; Το νεο Καβαφη; Εμενα και ο Πανουσης μου κανει, ασχετα με το αν αυτη η μουσικη ειναι ή οχι του γουστου μου.



    @ Hastaroth δεν γνωριζω ποια ειναι η μουσική σας πορεία, ή του καθε ''συν-φορουμιτη'' σας, και δεν με ενδιαφερει να πω την αλήθεια. Το θέμα είναι οτι μιλατε για αντικειμενικους κανονες στιχουργικης, ή και μουσικης γενικότερα, απορρίπτοντας ο,τι δεν τους ακολουθεί ως μη ορθό ή κακόγουστο, πραγμα που μου φαίνεται πέρα για πέρα αστείο-το λιγότερο. Αστείο γιατί αν η καθε τεχνη, οπως λετε, ειχε τους δικους της κανονες, και ολοι τους ακολουθησαν, γιατί αλλιώς θα ήταν ατεχνοι, δεν θα ειχε μεινει τιποτα να δημιουργησει κανεις, όλα τα ωραια θα ειχαν γραφτει. Φυσικά και ο καθένας μπορει να εχει τον απολύτως δικό του τρόπο στη δημιουργία, δε χρειάζεται να αρεσει σε ολους ή να μπορει να αφομοιωθεί από τον καθένα. Δεν υπαινίσσομαι οτι ο Δημητρης ειναι καποια ιδιαιτερη περιπτωση ανωτερου δημιουργου, καθε άλλο, έχει ένα προσωπικό ύφος, και καλά κάνει. Αλλά όχι να μπαίνει και η αντικειμενικότητα στη τέχνη.

    Και επειδή κάτι πάλι διάβασα για John Lennon, θα το ξαναχρησιμοποιήσω γιατι οτι και να πειτε γι αυτον, δεν εχει καμια σημασια. Ο Lennon, όπως και η Yoko Ono, υπήρξε ένας απ τους πρώτους μουσικούς που αποδόμισε την ιδια τη μουσικότητα, παίζοντας, σε σημεία, ουσιαστικά θόρυβο. (Εχω και λινκ αμα δε πειθεστε). Δε μπορει να πει κανεις οτι ηταν ατεχνος. Επειδη τα παραδειγματα ειναι πραγματικα απειρα και ειναι αλλη τεραστια συζήτηση, που δεν υπαρχει λογος να γινει σε φορουμ, να πω απλα οτι εν τελει καθε μουσικό πόνημα δε φτιάχνεται για ν αρεσει σε ολους, ευτυχως, και οταν κατακρίνεται καλό θα είναι να υπάρχουν και τα αντίστοιχα επιχειρήματα που να δικαιολογούν την αρνητική κριτικη.



    υγ. ουτε σωματοφυλακας του δημητρη ειμαι, δε με χρειαζεται αλλωστε, ουτε καν φιλη του. απλα με ενοχλησε η ολη επιθεση εδω περα, απο 20 ατομα ταυτοχρονα, σε εναν, που αν και με λαθος χειρισμους, στη τελικη αμυνοταν. καλυτερα να ειχε μπει ως ανωνυμος, να γλυτωνε και το δραμα αχχαχα
    #22720   /   30.05.2011, 23:20
    Κατ'αρχήν,δέν έγραψα εγώ κάτι σχετικά με τον Lennon,οπότε καλά θα κάνετε να διαβάζετε προσεκτικώτερα τα σχόλια τού καθενός μας.Ούτως ή άλλως όμως,ο Lennon δέν αποδόμησε την μουσικότητα τών κομματιών του επειδή έπαιξε σε -επιλεγμένα- σημεία "θόρυβο".Προσέξτε τί έγραψα:ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ.Δέν ήταν "θόρυβος" που τού ξέφυγε και είτε δέν τον πρόσεξε είτε βαρέθηκε να διορθώση το συγκεκριμένο σημείο.



    Δεύτερον ναί,υπάρχουν ΚΑΙ κανόνες στιχουργικής-ρωτήστε όποιον καταξιωμένο στιχουργό θέλετε.Εχουν και αυτοί προσωπικό ύφος στην γραφή τους,αλλά αυτό δέν σημαίνει πως γράφουν όπως τούς κατέβη.Εκτός άν θεωρήτε πως στιχουργική τέχνη κάνουν και τα γουρούνια επειδή γρυλλίζουν....



    Ειλικρινά δέν αντιλαμβάνομαι γιά ποιό λόγο μπήκατε στον κόπο να γράψετε όλο αυτό το "σεντόνι" γιά να υπερασπιστήτε τίς στιχουργικές ατέλειες τού κ.Αρναούτη.



    Επίσης,δέν αντελήφθην τίποτε το επιθετικό στην κριτική τής δουλειάς τού κ.Αρναούτη από τον Orfeus,ώστε να χρειάζεται ο κ.Αρναούτης να αμυνθή.Αντιθέτως ο κ.Αρναούτης είναι που επετέθη με ύβρεις εναντίον τού Orfeus.Ξαναδιαβάστε το πρώτο κείμενο τού κ.Αρναούτη πιό προσεκτικά.Εκτός άν θεωρήτε ότι όποιος επισημαίνει ατέλειες στην δουλειά ενός καλλιτέχνη,τού επιτίθεται.



    Επιχειρήματα που να δικαιολογούν την αρνητική κριτική (που στην ουσία δέν ήταν και τόσο αρνητική) υπήρξαν,τόσο από τον Orfeus όσον και από εμάς τους υπόλοιπους.Αλλά εφ'όσον εσείς θεωρείτε ότι οι ατέλειες ενός μουσικού πονήματος δέν είναι ατέλειες αλλά "προσωπικό ύφος" τού δημιουργού του,αποκλείεται να διακρίνετε αυτά τα επιχειρήματα.



    ΥΓ 1.Ούτε ώς ανώνυμος θα γλύτωνε το δράμα,απλώς δέν θα ξέραμε πώς να τον προσφωνούμε.Οσο γιά τίς ενοχλήσεις σας,τίς βρίσκω λιγάκι επιλεκτικές..........



    ΥΓ 2.Θα το εκτιμούσα να μήν συνεχίσουμε την συζήτηση αυτή,διότι δέν νομίζω ότι θα οδηγήση κάπου.

    #22721   /   31.05.2011, 00:53
    Εύχομαι να 'ναι το τελευταίο σχόλιο, δικό μου, αλλά και γενικά. Ο καθένας έχει τους δικούς του κανόνες στιχουργικής, έτσι, ναι, υπάρχουν, μόνο έτσι όμως, προσωπικοί κι όχι γενικοί. Τα γουρούνια όχι, δεν έχουν στιχουργική τέχνη, ούτε καν τέχνη, γιατί μόνο οι άνθρωποι είναι καταδικασμένοι γι' αυτό. Οι ατέλειες επίσης δεν υπάρχουν γιατί δεν υπάρχει το τέλειο, και κανείς ειδικός που θα κρίνει αν είναι ή όχι. Ατέλειες δεν υπάρχουν ρεεεεεε! Μόνο αν κάποιος που νομίζει οτι είναι τέλειος έχει ανάγκη να τις επισημάνει, στην ουσία δηλαδή να τις εφευρίσκει, όπως εφηύρε και τον τέλειο εαυτό του. Η την τέλεια μουσική κοινότητά του.

    #22722   /   31.05.2011, 01:03
    Καιρός να μας αδειάζετε τη γωνία λοιπόν και εσύ και οι δικηγόροι σου. Δεν μας άρεσες, δεν σου αρέσαμε. Δεν χαρήκαμε, δεν χαρήκατε. Ψάξε για κλακαδόρους αλλού. Εδώ βαράμε παλαμάκια μόνο όταν αξίζει κανείς.



    Φεύγοντας πες και ένα ευχαριστώ στη διαχείριση που μοστράρει τη φάτσα σου επί μια εβδομάδα στην αρχική σελίδα. Λίγο φιλότιμο δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

    #22723   /   31.05.2011, 01:16
    Δεν έχω δικηγόρους, εσύ έχεις και μλάς ρε; Η γωνιά είναι μικρό μέρος του όλου οπότε χαίρομαι που στην αδειάζω, μείνε στα μικρά. Εμένα μ αρέσατε και χάρηκα, πάλι λάθος κατάλαβες. Και τα παλαμάκια μου τη σπάνε κι ούτε τα ζητάω, κι ούτε ψάχνω βλάκα για κλακ. Ούτε μισό ευχαριστό για δυσφήμιση, για διαφήμιση ίσως. Αι σιχτίρ, όπως και άρχισα, παπάρηδες.

    #22724   /   31.05.2011, 01:29
    Σου ανταπωδίδουμε τις φιλοφρονήσεις, τεράστιε.



    Άσε την πορτά ανοιχτή φεύγοντας, να αερίσουμε.

    #22727   /   31.05.2011, 01:42
    Α, δε μιλάς εκ μέρους σου αλλά εκ μερους όλων, πολύ παλικαρίσιο, διόρθωσε την ορθογραφία σου, κι αφήνω πόρτα, οκ, ουστ.

    #22729   /   31.05.2011, 01:46
    Κι εσύ που ξέρεις καλή ορθογραφία, πάει χαμένη με τέτοιο στίχο, ρε μεγάλε.



    Καλύτερα ανορθόγραφος.



    Προσωπικά δεν θές να σου μιλήσω, πίστεψέ με.



    Εν πάσει περιπτώσει, adios, που λένε και στο χωριό μου.

    #22731   /   31.05.2011, 01:58
    Adios ισπανέ, γι αυτό δεν κατάλαβες τίποτα, έτσι εξηγείται

    #22732   /   31.05.2011, 02:09
    Ave Αρναούτη! Οι Παπάρηδες σε χαιρετούν.

    (Ave Arnaoutus! Paparii te salutant)

    #22733   /   31.05.2011, 02:11
    Ευχαριστώ, επιτέλους, παραδεχτήκατε ότι είστε παπάρηδες, αντίος ισπανέ

    #22728   /   31.05.2011, 01:45
    Ετσι μπράβο....!!! Τελείωσε όπως άρχισες νεάντερνταλ...

    Ακύρωσε και τους δικηγόρους σου... γράψε και κανένα στιχάκι σχετικό μια που ολα σου είναι βιωματικά όπως ειπώθηκε.... πιασάρικο θα είναι το αϊ σιχτίρ... δοκίμασε το κι αυτό μπας και "ξεχωρίσεις"

    #22730   /   31.05.2011, 01:52
    Μ' αρέσουν συντρόφισα νεάτερνταλ, οι ευχές σου. Δεν έχω ρε δικηγόρους, όπως εσείς. Δεν σας αξίζει στίχος, στιχάκι δεν μπορώ να γράψω, απο γεννησιμιού μου. Ξεχωρίζω, μη φοβάσαι, ευχαριστώ.

    #22734   /   31.05.2011, 07:13
    Nastasja μην το ψάχνεις με τον κύριο κατήγορο. Από τη μια σοκάρεται από τη δήθεν απαράδεκτη ποιότητα των στίχων του οποιουδήποτε. Και από την άλλη, το τελευταίο σχόλιό του στο e-περιοδικό ήταν σε άρθρο για τη φυσαρμόνικα. Μη νομίζεις πως μίλαγε το σχόλιο για το θέμα του άρθρου. Όχι. Έγραφε : πάιξτην, τράβηξέ τη κλπ, δηλαδή ο εν λόγω κατήγορος είδε σε άρθρο για τη φυσαρμόνικα αναφορές σε τεχνικές αυνανισμού, που μάλλον ο ίδιος έχει τελειοποιήσει. Μην ψάξεις να βρεις το σχόλιο αυτό. Διαγράφηκε αμέσως. Ο ίδιος έρχεται τώρα να το παίξει κατήγορος.

    #22735   /   31.05.2011, 08:36   /   Αναφορά
    Δυστυχώς η συζήτηση εκτροχιάστηκε και πάλι, εκεί που είχαμε καταφέρει να συζητάμε κόσμια. Προσωπικά με ενδιαφέρει να συνεχιστεί ο διάλογος γιατί νομίζω τέθηκαν κάποια θέματα που έχουν ενδιαφέρον. Αν υπάρχουν και κάποιοι ακόμα που το βλέπουν έτσι, εδώ είμαι. Ας αφήσουμε απέξω τον Hastaroth που έχει επανειλημμένως ζητήσει να μη συνεχίσει και ας αποφύγουμε τους υπαινιγμούς και το υβρεολόγιο.
    #22751   /   02.06.2011, 00:09   /   Αναφορά
    @ Allazonta Kumvala



    H mousikh phgazei apthn empeush.

    H Rock mousikh apo Rock proswpikothtes.



    Osoi enoxlh8hkate apo thn apanthsh tou Dhmhtrh Arnaouth

    (giati th mousikh tou thn agnoeite)

    sas lupamai pou den skampazete oyte apo mousikh oute apo Rock.

    Eimai sigouros pws oi Pink Floyd, o Jimi Hendrix, oi Queen (...) den evrizan pote sth zwh tous.



    Gia aposteirwmenh, anempeneush mousikh allou. Uparxei pantou gurw mas.
    Administrator
    #22752   /   02.06.2011, 00:38
    Εσύ πρέπει να έχεις φάει πολύ βρίσιμο στη ζωή σου. Και μετά φαντάζομαι πάντα θα λες κι ευχαριστώ, επειδή είσαι ...ροκ.

    #22753   /   02.06.2011, 00:45
    Apousia logikhs sunoxhs whatsoever.

    Administrator
    #22758   /   02.06.2011, 10:23
    Ακολούθησα ακριβώς τη δική σου λογική:



    Γιατί σας πειράζει που ο Αρναούτης σας βρίζει, αφού βρίζουν και οι Floyd; Και επειδή οι Floyd είναι ροκ, δεν πρέπει να σας νοιάζει που βρίζουν. Γιατί αν κάποιος είναι ροκ, μπορεί και να βρίζει (άρα κι εσείς πρέπει να το δέχεστε)



    Ε, κι επειδή δήλωσες ...ροκάς, φαντάζομαι οτι θα συγχωρείς κάθε έναν που σε βρίζει, αρκεί να είναι κι αυτός ...ροκάς.



    ΥΓ. Η παραπάνω όντως παράλογη σκέψη προκύπτει απ' όσα έγραψες παραπάνω.

    #22754   /   02.06.2011, 01:01
    Κύριε vatgeo,



    1.Καλώς ήλθατε στο Musicheaven-βλέπω ότι γίνατε μέλος μόλις χθές.



    2.Το πρώτο πράγμα που κάνατε ώς νέο μέλος ήταν να πήτε σε όλους εμάς ότι δέν σκαμπάζουμε ούτε από μουσική,ούτε από rock.Τέτοια υπεροψία....



    3.Το δεύτερο πράγμα που κάνατε ώς νέο μέλος ήταν να απορήσετε που ενοχληθήκαμε από την απρεπή απάντηση τού κ.Αρναούτη σε μιά ήπια κριτική που τού έκανε ο Orfeus γιά το δεύτερο CD του.Προφανώς εσείς άν ήσασταν δισκοκριτικός θα το θεωρούσατε τιμή σας να σάς πούν "αει σιχτίρ παπάρα" και να σάς αποκαλέσουν "αποτυχημένο τραγουδοποιό"-ειδικά άν είχατε (που έχω την αίσθηση ότι δέν έχετε) σαράντα τόσα χρόνια στην Ελληνική μουσική σκηνή.



    4.Το τρίτο πράγμα που κάνατε ώς νέο μέλος ήταν να αποφανθήτε ότι αγνοούμε την μουσική τού κ.Αρναούτη,χωρίς να ξέρετε άν την έχουμε ακούσει ή όχι.



    5.Το τέταρτο πράγμα που κάνατε ώς νέο μέλος ήταν να μάς βρίσετε όλους συλλήβδην-και μάλιστα γράφοντας την ύβριν με εσφαλμένο τρόπο.Δέν είναι "αλλάζοντα" αλλά "αλλαλάζοντα" κύμβαλα.



    Δέν νομίζετε πως,γιά νέο μέλος,κάνατε αρκετές "χοντράδες";



    ΥΓ 1.Λίγο ύποπτο δέν είναι πως το πρώτο πράγμα που κάνατε μετά την εγγραφή σας ήταν να μάς βρίσετε όλους συλλήβδην επειδή "τολμήσαμε" να επικρίνουμε τη απρεπή απάντηση τού κ.Αρναούτη σε μιά κριτική τής μουσικής του δουλειάς;

    Μήπως είστε αυτό που λέμε "βαλτός";Η ίσως κάποιο "troll";



    ΥΓ 2.Επίσης καλόν θα είναι να αποφεύγετε τα greeklish-αλλά αυτό εξαρτάται και από τίς δυνατότητες τού υπολογιστή σας,οπότε δέν μπορώ να είμαι απόλυτος στίς επικρίσεις μου επ'αυτού....

    #22755   /   02.06.2011, 01:18
    Αχαχαχαχαχα! Εσείς δε βλέπετε μια παθολογική αναγκή αυτο επιβεβαίωσης του λόγου υπαρξής σας; Πραγματικά ενδιαφέρον απο ψυχιατρικής πλευράς.

    Εάν υπήρχε η δυνατότητα να σχολιάσω χωρίς να γίνω μέλος θα το είχα κάνει.

    Επίσης ότι δουλειά και να έκανα θα απαιτούσα απο τον εαυτό μου να έχω και την ανάλογη κατάρτιση και όχι επί παραδείγματι να λέω εκτός μέτρου οτι δεν μπορώ να καταλάβω.

    Πολλοί απ'όσους έχουν εμπλακεί σε αυτη τη συζήτηση έχουν παραδεχτεί πως δεν έχουν ακούσει το CD το οποίο σχολιάζουν.



    Δέν νομίζετε πως για διαχειριστής του site (ή οτι άλλο είστε) είπατε αρκετές "χοντράδες";

    Για να μην επεκταθούμε στις υπόλοιπες χοντράδες του επινοημένου κριτικού.

    #22756   /   02.06.2011, 08:57
    Κύριε vatgeo,δέν είμαι ο διαχειριστής του site-ένα απλό μέλος είμαι και ώς απλό μέλος σάς καλωσόρισα.

    Παρ'όλα αυτά,δέν μπορώ να καταλάβω από πού βγάλατε το συμπέρασμα ότι έχω "παθολογική αναγκή αυτο επιβεβαίωσης του λόγου υπαρξής" μου.

    Οπως επίσης δέν μπορώ να καταλάβω γιά ποιόν λόγο ένα υβριστικό κείμενο κάποιου πρός κάποιον που έκανε κριτική στο CD του οφείλει να μένη αναπάντητο.

    Καθώς και γιά ποιόν λόγο ένα νέο μέλος σε κάποιο μουσικό site μπορεί,ώς πρώτο του σχόλιο,να προσβάλλη όλα τα υπόλοιπα λέγοντας πως "δέν σκαμπάζουν από μουσική",όταν στο site αυτό είναι μέλη κάποιοι με πολύ πιό μεγάλες περγαμηνές από αυτές τού "προστατευομένου" σας κ.Αρναούτη.

    Υπονοείτε ότι αυτός που έκρινε το CD τού κ.Αρναούτη δέν έχει "την ανάλογη κατάρτιση".Πείτε μας εσείς ποιά είναι η δική σας κατάρτιση.

    Ο κατ'εσάς "επινοημένος κριτικός",αλλά και άλλοι συνομιλητές εδώ έδωσαν απτά παραδείγματα που τεκμηριώνουν τήν άποψή τους γιά το "εκτός μέτρου" και το ακατάληπτον τών συγκεκριμένων στίχων τού κ.Αρναούτη,που μαρτυρούν ότι ο δημιουργός δέν έδωσε την δέουσα προσοχή κατά την επεξεργασία τών στίχων του.

    Επίσης,ο κατ'εσάς "επινοημένος κριτικός" -που,σημειωτέον,έχει στην πλάτη του πολύ περισσότερα χρόνια μουσικής δημιουργίας και εμπειρίας απ'όση φαντάζεστε- τεκμηρίωσε την κριτική του με συγκεκριμένο τρόπο και χωρίς να ανταποδώση τίς ύβρεις και τίς προσβολές τού κ.Αρναούτη πρός αυτόν.

    Οι περισσότεροι από τους εμπλακέντες στην συζήτηση σχολίασαν την συμπεριφορά τού κ.Αρναούτη,όχι το ίδιο το CD.Αυτή η συμπεριφορά είναι που μάς εξώργισε περισσότερο.

    Οσο γιά τίς "χοντράδες",σάς τίς επιστρέφω αυτούσιες.


    #22761   /   02.06.2011, 16:00
    Είναι παριφανές στον οποιονδήποτε έχει κάνει έστω και λίγα μαθηματα μουσικής οτι ο κύριος όρφεους αγνοεί την έννοια της ένορχήστωσης την οποία ελαφρά τη καρδία κρίνει.

    Επίσης η εμπειρία του κ. όρφεους δε με συγκινεί μίας και στο χώρο μου γνωρίζω γιατρούς, επαγγελματίες επί 30χρόνια, που αγνοούν τη βασική ανατομία

    Δυστυχώς υπάρχει τεράστιο χάσμα μεταξύ δεοντολογίας και πραγματικότητας

    εξού και "επινοημένος" ο κριτικός (ή όποιος άλλος) που είναι στον τομέα του ημιμαθής εώς και αδαής.

    Τέλος πρέπει να γνωρίζετε οτι άλλη κατηγορία είναι ο μουσικός εκτελεστής, αλλή ο συνθέτης, άλλη ο ενορχιστρωτής και άλλη ο κριτικός μουσικής.

    Το να είσαι το ένα δεν αναιρεί το άλλο (όπως ο κ. όρφεους είναι και εκτελεστής και κριτικός) αλλα σε καμία περιπτωση δε σημαίνει οτι κατέχεις απαραιτήτως και τα υπόλοιπα.

    πχ Τα ωδεία είναι γεμάτα με άριστους μουσικούς εκτελεστές που δεν έχουν συνθέσει ποτε τους. (χωρις αυτο να είναι κακο πραγμα, απλά συμβαίνει)

    #22762   /   02.06.2011, 16:01
    *πασιφανές

    #22763   /   02.06.2011, 20:24
    Κοινώς, τον κύριο Αρναούτη, έχει δικαίωμα να τον κρίνει κανείς αν είναι ισάξιος του Bach ή του Motzart και πάνω;



    Την ίδια κριτική για μουσικές γνώσεις κάνετε και στον - κατά τα άλλα πολύ συμπαθή - κύριο Τσαντίλα, όταν του πλέκει εγκώμια στη μουσική κοινότητα Ορφέας;



    Αναρωτιέμαι....



    (Παράθεση: http://www.e-orfeas.gr/discography/2198-article.html) - όπου η ενορχήστρωση χαρακτηρίζεται "συμπαγής"....

    #22764   /   02.06.2011, 21:02
    Κύριε vatgeo,άν-όπως δηλώνετε στο profile σας-είστε 20 ετών,ποιός είναι ο "χώρος" σας,στον οποίο γνωρίζετε και γιατρούς με 30χρονη επαγγελματική σταδιοδρομία που αγνοούν την βασική ανατομία;



    Επίσης,εσείς στα 20 σας χρόνια-τα μισά από τα οποία ήσασταν παιδάκι-φτάσατε να κατέχετε και την τέχνη τής ενορχήστρωσης και την τέχνη τής σύνθεσης και όλα τα υπόλοιπα;



    Μήπως θα έπρεπε να αφήσετε την "πλάκα" και να μάς πήτε ποιός πραγματικά είστε;




    #22765   /   02.06.2011, 21:29
    Το οτι γνώριζω αύτα τα πράγματα δε σημαίνει πως τα κατέχω η τα εξασκω ο ίδιος ούτε και το ισχυριστηκα αυτο. πχ Μπορείς να καταλαβαίνεις πως δουλεύουν τα αυτοκίνητα και αν δεν είσαι μηχανικός αυτοκινήτων.

    #22766   /   02.06.2011, 21:45
    Α,έτσι λοιπόν.Οπότε με την ίδια λογική κάποιος που δέν είναι ενορχηστρωτής μπορεί ωστόσο να καταλαβαίνη πώς "λειτουργεί" η ενορχήστρωση.Συνεπώς κακώς εξωργίστηκε ο κ.Αρναούτης επειδή ο Orfeus έκανε κάποιο σχόλιο γιά την ενορχήστρωση τών τραγουδιών του.



    Τώρα βέβαια,η διαφορά μεταξύ τού "καταλαβαίνω πώς δουλεύουν τα αυτοκίνητα" και τού "είμαι μηχανικός αυτοκινήτων" είναι κάπως μεγάλη γιά να σάς την εξηγήσω.Παντως κι'εγώ καταλαβαίνω πώς δουλεύουν τα αεροπλάνα αλλά δέν είμαι ούτε πιλότος ούτε μηχανικός αεροπλάνων.Εν τούτοις μπορώ να κάνω μιά γενική κριτική γιά τον τρόπο που ένας πιλοτος εκτέλεσε μιά προσγείωση ή απογείωση.Ετσι δέν είναι;

    #22767   /   02.06.2011, 21:52
    Αντιθέτως. Αν είσαι επαγγελματίας πρέπει να μην "γνώριζεις απλώς" τη δουλείας σου αλλα σε βάθος, ακριβως όπως εγω δεν κάνω κριτική σε Album και εσυ δεν πετάς αεροπλάνα. Η συζητηση μαζι σου εχει φτασει στο "λολα να ενα μηλο". Τόσο ατελέσφορη.

    #22768   /   02.06.2011, 23:21
    Εγώ θα έλεγα ότι μάλλον εσείς κάνετε την συζήτηση να είναι ατελέσφορη,κύριε vatgeo (ή μήπως θα έπρεπε να πώ "κύριε Αρναούτη";).



    Οπότε σταματάω εδώ την συζήτηση γιατί στο τέλος θα με βγάλετε και τρελλό.

    #22769   /   02.06.2011, 23:52
    Αναρωτιέμαι αν γνωρίζεις τι θα πει αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

    Είχες εξαρχής στο μυαλό σου κάτι και νομιζεις οτι το απεδειξες.

    Εαν ψαξεις το email, με το οποίο εχω κανει λογαρισμο στο musicheaven, (vatgeo@hotmail.com) στο facebook, θα δείς οτι υπάρχει κανονικός λογαρισμος στο όνομα μου.

    ο μόνος λόγος που συνεχίζω να ασχολούμαι μαζι σου ειναι επειδη εξαπολύεις μομφές στα τυφλά.

    #22771   /   03.06.2011, 08:22
    Ναί ε;Σοβαρά;



    Γράφεσαι στο Musicheaven στίς 2/6/2011 και αμέσως το πρώτο σου ποστ (με greeklish μάλιστα) είναι στην συζήτηση γιά τον κ.Αρναούτη,άκρως υπερασπιστικό.



    "Σάς λυπάμαι που δέν σκαμπάζετε ούτε από μουσική,ούτε από ρόκ"-αυτό σε ένα forum όπου συμμετέχουν δεκάδες έμπειροι (και ώς επί το πλείστον επαγγελματίες) μουσικοί από έναν που δηλώνει ηλικία 20 ετών,δέν είναι κάν "μομφή" ε;Και σάν πρώτο σου σχόλιο μάλιστα εδώ μέσα......



    Καλά σού τα έγραψε ο Orfeus-δέν είναι αυτός "επινοημένος κριτικός",η δική σου εγγραφή εδώ μέσα ήταν επινοημένη.Λογικό ήταν λοιπόν να υποθέσω κι'εγώ ότι είσαι ο κ.Αρναούτης που γράφτηκε με κάποιο άλλο nickname γιά να "θολώση τα νερά".



    Και κάτι άλλο:όταν κάποιος (που δέν ξέρεις άν είναι και μεγαλύτερος από σένα) σού μιλά στον πληθυντικό,η στοιχειώδεις ευγένεια απαιτεί να τού μιλάς κι'εσύ έτσι.Διαφορετικά δείχνεις εριστικός και αυθάδης.Αλλά αυτό δέν σού το έμαθαν πουθενά,έτσι;



    Α,και κάτι τελευταίο:η μουσική rock δέν προέκυψε μέσα από παρτιτούρες και ενορχηστρώσεις....



    Οπότε μπορείς να πάψης να ασχολήσαι μαζί μου,όπως θα πάψω κι'εγώ.

    #22759   /   02.06.2011, 13:47
    κατσε να καταλαβω..o Αρναουτης ειναι ροκ?

    αν ειναι να παω να καψω ολους μου τους δισκους...

    #22757   /   02.06.2011, 09:31   /   Αναφορά
    @ vatgeo:



    H mousikh phgazei apthn empeush.

    H Rock mousikh apo Rock proswpikothtes.



    Osoi enoxlh8hkate apo thn apanthsh tou Dhmhtrh Arnaouth

    (giati th mousikh tou thn agnoeite)

    sas lupamai pou den skampazete oyte apo mousikh oute apo Rock.

    Eimai sigouros pws oi Pink Floyd, o Jimi Hendrix, oi Queen (...) den evrizan pote sth zwh tous.



    Gia aposteirwmenh, anempeneush mousikh allou. Uparxei pantou gurw mas.






    Τι συμπέρασμα να βγάλω τώρα από αυτή σου την greeklish ασυναρτησία;



    1) Ότι στα 20 σου χρόνια πρόλαβες να "σκαμπάζεις" ΚΑΙ από μουσική ΚΑΙ από rock και άρα εξελίσσεσαι σε ...σοφό;



    2) Ότι όσοι "σκαμπάζουν" ΚΑΙ από μουσική ΚΑΙ από rock χάνουν τις ευαισθησίες τους και δεν τους ενοχλούν οι απαντήσεις επιπέδου πεζοδρομίου;



    3) Ότι αφού ο Αρναούτης βρίζει, είναι ανώτερος καλλιτέχνης από τους Floyd, Hendrix & Queen που δεν έβρισαν ποτέ τους;



    Υ.Γ. Το ότι η εγγραφή σου είναι επινοημένη είναι κάτι που δεν το σκέφτομαι ...καθόλου!!!

    #22760   /   02.06.2011, 14:08   /   Αναφορά
    @rubato



    Σε πληροφορώ ότι έχουν διαγραφεί κι άλλα σχόλια μου από δημοσιεύσεις... δεν φημίζομαι για τους καλούς μου τρόπους...καταλαβαίνεις...



    Κάθε φορά όμως που συμβαίνει με πληγώνει βαθιά όπως την πρώτη φορά...



    ΥΓ... Σχετικά με τις τεχνικές τις οποίες λες ότι έχω τελειοποιήσει να ξέρεις πως ό,τι γνώση έχω αποκτήσει δεν την κρατάω για τον εαυτό μου. Σε παραπέμπω λοιπόν στο βιβλίο μου «Αριστερό χέρι! Η άλλη όχθη».
    #22770   /   03.06.2011, 01:51   /   Αναφορά
    εντάξει είναι λίγο κάφρος ο Δημήτρης, αλλά έχετε πέσει και να τον φάτε πια όλοι!

    #22772   /   03.06.2011, 08:32
    Δηλαδή τί ήθελες,να τον αφήνουμε να βρίζη και να προσβάλλη έτσι;



    Αν ήταν κανένας καψουροσκυλάς,δέν θα ασχολούμασταν κάν.Αλλά τυχαίνει να έχη κάνει ένα πρώτο αξιόλογο CD,έχει δίπλα του επώνυμους ποιοτικούς καλλιτέχνες που τον υποστηρίζουν και όμως κάνει απερισκεψίες,αμαυρώνοντας ο ίδιος τίς καλές εντυπώσεις που είχε αφήσει με την πρώτη του δουλειά.



    Ε,είναι να μήν εξοργίζεται κανείς μαζί του;



    Και τέλος,γιατί πρέπει να αποδεχόμαστε την όποια "καφρίλα" βρίσκουμε μπροστά μας;(άν και οι Κάφροι,που είναι Αφρικανική φυλή,έχουν προοδεύσει αρκετά και μάλλον τους αδικούμε χαρακτηρίζοντας έτσι κάθε απρεπή συμπεριφορά).

    #22773   /   03.06.2011, 09:13   /   Αναφορά
    Φιλε Δημητρη,

    πιστευω οτι θα επρεπε ηδη να γνωριζεις οτι εμεις ως κοινο δεν εχουμε καμια αναγκη να ακουσουμε την μουσικη σου. Αντιθετως εσυ εχεις (αν περιμενεις να ζησεις απο αυτο).

    Γι'αυτο λοιπον σκασε και ακου.

    #22775   /   03.06.2011, 11:28   /   Αναφορά
    Εμείς οι εξεδρίτες παρακαλάμε να στείλει κάποιος την μπάλα στην κερκίδα και ο διαιτητής να διακόψει τον αγώνα !!!!!!!!!!!

    Eκτός και η συνέχεια λέει... για τον κύριο με τo cd "βαράτε με κι ας κλαίω"



    αγανακτησμένη musicheaven ιτισα :P
    #22776   /   03.06.2011, 11:49
    Το πρόβλημα ξεκινά απο το ότι οι μεν μιλάνε στο πρώτο πληθυντικό και οι δε αναγκαστικά απαντούν, στο δεύτερο πληθυντικό πρόσωπο.

    Σταματήστε λοιπόν να γράφετε όλοι ως εκπρόσωποι ολόκληρου του M.H., για να σταματήσουν και οι άλλοι να απαντούν με τρόπο που φαίνεται να προσβάλλει συλίβδιν, όλα τα μέλη.

    Ο καθένας την γνώμη του, ... στη σωστή κλήση!

    #22777   /   03.06.2011, 12:10
    +1 ORFEASMIRSINIS έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο ( ή αλλιώς στα μαθηματικά |Δίκιο| ) !!!

    #22778   /   03.06.2011, 13:00   /   Αναφορά
    Μετά από 4 ημέρες ανάγνωσης και μερικά αναβράζοντα δισκία...Δημήτρη σε ευχαριστούμε!Είσαι Θεός αγόρι μου.Δεν χρειάστηκε καν να ακούσω τα τραγούδια...
    #22780   /   03.06.2011, 16:15   /   Αναφορά
    Ελεος! Νισάφι! Φτάνει! Τελειωστε επιτέλους! Θεωρώ ότι ειναι τελειως υποτιμητικό αυτο που συμβαίνει για το site! Ουτε το κυπριακό δεν συζητήθηκε τόσο που λεει ο λόγος! και τι συζήτησηηηηηη! Και ποιος δεν αναμίχθηκε! Επιτέλους βρε παιδια! Σας εκλιπαρω δηλαδή! Δεν ωφελει πια άλλο!
    #22809   /   06.06.2011, 00:38   /   Αναφορά
    Οι ευχές ψηλά, σε άσπρα όρη, σαν τις Άλπεις

    συζητούν με τις ελπίδες σιωπηλά

    για τις υποσχέσεις που κλειδώθηκαν στης κάλπης

    το αιώνιο μαύρο δάκρυ που κυλά.
    #22813   /   06.06.2011, 08:52
    Κύριε Αρναούτη,σε ποιό τραγούδι σας βρίσκεται αυτή η στροφή;



    Θέλω να το ακούσω γιά να δώ ποιά/ποιές συλλαβές "στριμώξατε" και πού-γιατί έχω την διαίσθηση ότι όλο και κάτι,κάπου "στριμώξατε".



    Κάθε πρόταση έχει διαφορετικό αριθμό συλλαβών και καμμιά δέν ταιριάζει με τίς άλλες.Επομένως άν θέλατε να τίς βάλετε σε συμμετρικά επαναλαμβανόμενες μουσικές φράσεις,όλο και κάποια πρόταση θα "τρέχη" να μπή σε μιά μουσική φράση που δέν τής ταιριάζει.



    Ξέρω πως τώρα πλέον είναι αργά γιά να το διορθώσετε,αλλά γιά διαβάστε αυτό:



    Οι ευχές ψηλά, σε άσπρα όρη, σαν τις Άλπεις

    με τις ελπίδες συζητούνε σιωπηλά

    για υποσχέσεις που κλειδώθηκαν στης κάλπης

    το μαύρο δάκρυ το αιώνιο που κυλά.



    Εγώ το βρίσκω πιό "μουσικό" στο αυτί μου-"ρέει" πιό ομαλά.Εσείς τί λέτε;



    ΥΓ.Δέν προσπαθώ να σάς κάνω μάθημα,την άποψή μου εκφράζω.Εκτός άν δέν δέχεστε άλλες απόψεις πέραν τών δικών σας.

    #22824   /   06.06.2011, 23:31
    http://www.youtube.com/watch?v=DTofqikmHfQ

    #22826   /   07.06.2011, 10:11
    θα ηθελα ειληκρηνα να παρακαλεσω να παψει πια αυτη η αντιπαραθεση δεν βλεπω το λογο να συνεχιζει ολο αυτο .ενταξει βγηκαν τα ξιφη σκοτωθηκατε βγαλατε πραγματα απο μεσα σας οκ!φτανει!πλεον εχει παψει εδω και πολλα ποστ η κριτικη και η μη αποδοχη της απο τον δημιουργο και απλα γραφοντε προσβολες και ασχημα πραγματα.μηπως ειναι καιρος να δειξουμε ολοι μια μεγαλυτερη ωρημοτητα και επιπεδο το οποιο ολοι λεμε πως διαθετουμεκαι να το φρεναρουμε εδω?

    Administrator
    #22827   /   07.06.2011, 11:22
    Ποιά αντιπαράθεση βλέπεις τις τελευταίες 4-5 ημέρες;

    #22830   /   07.06.2011, 13:56
    κοιτα πιο καλα αν κανω λαθος τοτε ενταξει παω πασο


    #22837   /   07.06.2011, 20:14   /   Αναφορά
    παντως εμενα μου αρεσουν τα τραγουδια του!