ελληνική μουσική
    437 online   ·  210.817 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    2o MuSci Cafe στον ΙΑΝΟ - Μουσική & Ιατρική

    Τα MuSci Café είναι μια δράση συζήτησης, αναζήτησης αλλά και παραγωγής γνώσης και ενημέρωσης του ευρύτερου κοινού πάνω στον συνδυασμό των δυο αυτών εννοιών.

    2o MuSci Cafe στον ΙΑΝΟ - Μουσική & Ιατρική

    Πέμπτη 16 Ιούν 2011

    Μετά την επιτυχία που παρουσίασε το 1ο MuSciCafé που διοργανώθηκε από την Science View και το MusicHeaven και την θερμή υποδοχή του από το κοινό, ετοιμάζουμε τον 2ο κύκλο των συναντήσεων μας στον φιλικό χώρο του Ιανού την Τρίτη 21 Ιουνίου. Αυτή την φορά το θέμα μας είναι «Μουσική και Ιατρική».

    Η χρήση της μουσικής για θεραπευτικούς σκοπούς είναι γνωστή από την αρχαιότητα και σχετίζεται με την σωματική και ψυχική υγεία. Στις μέρες μας έρευνες στον χώρο της καρδιολογίας, της νευρολογίας, της ψυχολογίας καθώς και στην παρέμβαση και υποστήριξη ατόμων με ειδικές ανάγκες έχουν αποδείξει την βελτίωση της κατάστασης του ασθενή.

    Ο 2ος κύκλος του MuSci Cafe έχει τίτλο: «Μουσική και Ιατρική: Η μουσική ως μέσο θεραπείας» και το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

    Οι ομιλητές θα είναι:

    1. Δρ. Θανάσης Δρίτσας, Καρδιολόγος στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και συνθέτης

    2. Δρ. Παρασκευή Σακκά, Νευρολόγος-Ψυχίατρος, Διευθύντρια του Τμήματος Νευροεκφυλιστικών Παθήσεων Εγκεφάλου - Ιατρείου Μνήμης, Νοσοκομείο Υγεία

    Μετά τις παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθεί μουσική παράσταση με την συμμετοχή 2 μουσικών σχημάτων που έπαιξαν και στο 6ο Live του MusicHeaven:

    Μιχάλης Κλεάνθης - Ερωφίλη

    Δια Μαγείας


    Το MuSci Cafe θα φιλοξενηθεί στον Ιανό στις 21 Ιουνίου 2011 και ώρα 19:00, Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής. Σε έναν ιδανικό, για τους στόχους της εκδήλωσης, χώρο στο κέντρο της Αθήνας, Σταδίου 24.

    H είσοδος στο Cafe είναι ελεύθερη και ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο. Επειδή ο αριθμός των θέσεων θα είναι περιορισμένος, είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής.

    Η δήλωση συμμετοχής μπορεί να γίνει συμπληρώνοντας τη φόρμα που βρίσκεται εδώ ή στο link: http://www.scienceview.gr/contact, συμπληρώνοντας στο πεδίο «μήνυμα» το: «2ο MuSci Café»

     

    2o MuSci Cafe στον ΙΑΝΟ - Μουσική & Ιατρική ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

    Ο Θανάσης Δρίτσας (MD, FESC) είναι καρδιολόγος και εργάζεται ως Επιμελητής Α΄ της Καρδιολογικής κλινικής του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου από το 1994. Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στην καρδιολογία στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία Guy`s και Hammersmith Hospital, Royal Postgraduate Medical School του Λονδίνου. Παράλληλα με την ιατρική του εκπαίδευση σπούδασε ανώτερα θεωρητικά και σύνθεση με τους Κ. Κυδωνιάτη και Γ. Ιωαννίδη και παρακολούθησε σεμινάρια σύνθεσης στην Royal Academy of Music του Λονδίνου. Μουσικά του έργα έχουν ερμηνεύσει κορυφαίοι μουσικοί της Ορχήστρας των Χρωμάτων και των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ σε πολλές συναυλίες και ηχογραφήσεις. Υπήρξε παραγωγός της εκπομπής του Γ΄ Προγράμματος της ΕΡΑ "Μαγικός Αυλός" (1999-2001), της πρώτης ραδιοφωνικής εκπομπής στην Ελλάδα που σχολίασε συστηματικά τις θεραπευτικές ιδιότητες της μουσικής. Είναι διεθνώς γνωστός για την κλινική και ερευνητική του δραστηριότητα στο αντικείμενο των εφαρμογών της μουσικής στην ιατρική (music medicine & music therapy) και είναι μέλος της American Association of Music Therapy, British Society of Music Therapy, International Society of Music in Medicine. Έργα του έχουν παρουσιασθεί και ηχογραφηθεί: "Εικόνες-String Images" (Musica Viva), "Δύο μουσικά παραμύθια για αφηγητή και ορχήστρα δωματίου", "Συν-εικόνες" για βιολί και πιάνο, "Μουσεικασία" για βιολί, πιάνο και φλάουτο, "Υδατογραφία" για φλάουτο και άρπα, "Κύκλος ελληνικός" για πιάνο, "Θεραπευτικοί ήχοι απ` όλον τον κόσμο" (κυκλοφορεί σε cd προσφορά της εφημερίδας Ελευθεροτυπία).

     

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΚΚΑ

    2o MuSci Cafe στον ΙΑΝΟ - Μουσική & Ιατρική

    H Δρ Παρασκευή Σακκά αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύτηκε στη Νευρολογία - Ψυχιατρική. Μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Cambridge στη Μεγάλη Βρετανία (1982-1983). Από το Δεκέμβριο του 1985 εργάστηκε σαν Επιμελήτρια στη Νευρολογική Κλινική του ΝΙΜΙΤΣ. Εκεί οργάνωσε και διηύθυνε το Ιατρείο Μνήμης και Άνοιας του ΝΙΜΙΤΣ (1997). Από τον Οκτώβριο του 2003 εργάζεται στο Νοσοκομείο Υγεία σαν Διευθύντρια του Τμήματος Νευροεκφυλιστικών Παθήσεων Εγκεφάλου – Ιατρείου Μνήμης. Η επιστημονική της δραστηριότητα επεκτείνεται σε πολλούς τομείς. Είναι μέλος πολλών επιστημονικών Εταιρειών. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια με ανακοινώσεις και εισηγήσεις. Συμμετέχει σε ελληνικά και παγκόσμια ερευνητικά προγράμματα για την Άνοια και τις εκφυλιστικές Νόσους του Εγκεφάλου, φαρμακολογικά και κλινικά. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνονται η λειτουργική απεικόνιση του εγκεφάλου (SPECT, PET) και οι βιολογικοί δείκτες των Ανοϊκών Συνδρόμων. Ασχολείται ιδιαίτερα με την κοινωνική διάσταση της άνοιας και την επιβάρυνση των φροντιστών των ανοϊκών ασθενών. Έχει συμβάλλει ουσιαστικά στην ίδρυση και λειτουργία της Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών, όπου και εκλέγεται Πρόεδρος συνεχώς από το 2002.

     

    ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ - ΕΡΩΦΙΛΗ

    2o MuSci Cafe στον ΙΑΝΟ - Μουσική & Ιατρική
    Ο Μιχάλης Κλεάνθης τραγουδάει και γράφει τραγούδια από παλιά. Στις μπουάτ ''απανεμιά'' ''εσπερίδες'' ένα φεγγάρι στο ''σταυρό του νότου''. Από πέρσι έχει αναλάβει το τιμόνι του πλοίου στη μουσική σκηνή ''ΒΑΤΡΑΧΟΙ''. Εκεί παίζει τα τραγούδια που αγαπάει και τα'' δικά του''.  Έχει έναν προσωπικό δίσκο με τίτλο ''στραγάλια στον κατήφορο", έναν σαν συνθέτης με τίτλο ''νύχτα γυμνή'' και δυο ανεπίσημες κυκλοφορίες '' ταξιδεύοντας με το Μάνο'' και ''... ζωντανά στους βατράχους...'' .
    Γνώρισε τον Χατζιδάκι και συνεργάστηκε  με τον Γιώργο Ζωγράφο, τον Νίκο Κυπουργό, τον  Γιάννη Αργύρη, τον Πάνο Κατσιμίχα, τον Γιάννη Νικολάου και άλλους.  Έχει διδαχτεί κλασική  κιθάρα, θεωρητικά, κλασικό και σύγχρονο τραγούδι.  Διδάσκει σύγχρονο τραγούδι 9 χρόνια τώρα. Το τραγούδι του ''γρίλιες'' διακρίθηκε με το 2ο βραβείο στον 2ο διαγωνισμό τραγουδιού του MusicHeaven.

     

    2o MuSci Cafe στον ΙΑΝΟ - Μουσική & Ιατρική ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ

    Τέσσερις μήνες μετά την εμφάνισή τους στο 6ο live του MusicHeaven οι Δια Μαγείας επιστρέφουν συναυλιακά στον ΙΑΝΟ στις 21 Ιουνίου στην εκδήλωση-ομιλία"Μουσική και υγεία". Ο κιθαρίστας-τραγουδιστής Μπάμπης Νίκου παρέα με τους φίλους και συνεργάτες του Πάνο Τσεκούρα (Theremin) και Κώστα Κοκκαλιάρη (βιολί) καθώς και την Maxi Nil των Αυστριακών Visions of Atlantis (φωνητικά) θα παρουσιάσει δικές του συνθέσεις, καθώς και ένα mini αφιέρωμα στον Θανάση Παπακωνσταντινου.


    Tags
    Μουσικά Είδη:AmericanΜουσικά Όργανα:ΆρπαβιολίκιθάραΚαλλιτέχνες:Μιχάλης Κλεάνθης



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε