ελληνική μουσική
621 online   ·  210.204 μέλη
αρχική > e-Περιοδικό > Φταίνε Τα Τραγούδια

In The Air Tonight: Η δημιουργία και παραγωγή ενός pop classic

Η δημιουργία του τραγουδιού και οι τεχνικές παραγωγής του.


Ενότητες
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΠΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ GATED DRUM HXOY
ΤΥΜΠΑΝΑ
ΛΟΙΠΑ ΚΑΝΑΛΙΑ
ΤΕΛΙΚΗ ΜΟΡΦΗ
ΕΠΙΛΟΓΟΣ & MUSIC VIDEOS
Γράφει ο Άρης Μανουράς (arismanouras) / 2 άρθρα στο MusicHeaven
Τρίτη 21 Ιούν 2011

ΤΕΛΙΚΗ ΜΟΡΦΗ

 

Κατά τη διάρκεια του mastering στο “In the Air Tonight” που έλαβε χώρα στο Sterling Sound Studio στη Νέα Υόρκη και λίγο πριν την κυκλοφορία του τραγουδιού σε single, μια εκ νέου επίσκεψη του Ertegun αναδιαμόρφωσε και ολοκλήρωσε το τελικό αποτέλεσμα του τραγουδιού όπως αυτό οδηγήθηκε στο δίσκο. Επεσήμανε ότι καθώς δεν είχαν προστεθεί καθόλου τύμπανα στο πρώτο μέρος του τραγουδιού, αυτόπαρουσίαζε θολή ρυθμική αγωγή και στερείτο σαφήνειας έως και το δεύτερο μέρος του. Τα ηλεκτρονικά τύμπανα ήταν αρκετά αδύναμα για να δηλώσουν το ρυθμό στον ακροατή. Ως εκ τούτου, Collins και Padgham επέστρεψαν στην Αγγλία για να βελτιώσουν το ρυθμό στο τραγούδι. Καθώς ήταν αδύνατο να ξαναηχογραφήσουν όλα τα τύμπανα, μετέβησαν στα Strawberry Studios τροποποιώντας τη διαδικασία. Εκεί, φόρτωσαν το master σε ένα stereo κανάλι της κονσόλας και όπλισαν ένα άλλο για να ηχογραφήσουν ένα επιπλέον ταμπούρο το οποίο θα τόνιζε/αντικαθιστούσε το αδύναμο αντίστοιχό του στο πρώτο μέρος. Το νέο αυτό κανάλιτο επεξεργάστηκαν και το προσέθεσαν στην υπάρχουσα μίξη ούτως ώστε να οριστικοποιηθεί η μορφή της single έκδοσης του τραγουδιού ενώ απουσιάζει από την δισκογραφική εκδοχή του τραγουδιού.

Η οριστική μίξη και το mastering πραγματοποιήθηκαν στον πολυκάναλο ATR-100 εγγραφέα της Ampex σε ταινία ¼ της ίντσας.

Ampex ATR-100
Ampex ATR-100
Strawberry Studios
Strawberry Studios
Sterling Sound
Sterling Sound

 

Επόμενο: ΕΠΙΛΟΓΟΣ & MUSIC VIDEOS



Tags
Μουσικά Είδη:NoisePopΜουσικά Όργανα:βιολίκιθάραΚαλλιτέχνες:DMXGenesisPeter GabrielPhil CollinsΕταιρίες:FenderRoland



Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!

σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

Administrator
#22933   /   21.06.2011, 16:09   /   Αναφορά
Άρη ευχαριστούμε που εμπιστεύτηκες το MusicHeaven για τη δημοσίευση της τόσο πλήρους έρευνάς σου. Οι λεπτομέρειες που περιέχει το άρθρο πιστεύω θα γίνουν αντικείμενο μελέτης με όλους όσους ασχολούνται με την ηχοληψία και τη μουσική τεχνολογία... Συγχαρητήρια.
#22934   /   21.06.2011, 16:54   /   Αναφορά
Mπράβο σου είσαι πολύ κατατοπιστικός...
#22937   /   22.06.2011, 00:15   /   Αναφορά
και τους δύο! Επίσης το Musicheaven για τη φιλοξενία και την εμπιστοσύνη του στο άρθρο. Εύχομαι αυτό να επιτύχει το σκοπό του δηλαδή τη ροή της πληροφορίας στους εραστές της μουσικής και της τεχνολογίας της. Επίσης τα μέγιστα στην ιστοσελίδα και στο πολύτιμο έργο που πραγματοποιεί.
#22938   /   22.06.2011, 00:21
Συνεχισε την καλή δουλειά;-)

#22939   /   22.06.2011, 00:54
:)

#22940   /   22.06.2011, 10:58   /   Αναφορά


Πληροφορία το λες αυτό;



Υπέροχο, μπράβο!

#22947   /   22.06.2011, 14:21
:)