ελληνική μουσική
    500 online   ·  210.819 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Σε πρώτη εμφάνιση

    Κρότωνες - Τα ...τσιμπούρια της ελληνικής μουσικής!

    Χωρίς φόβο, αλλα με πολύ πάθος το συγκρότημα Κρότωνες αυτοπαρουσιάζεται στο κοινό, με μια δουλειά αξιοζήλευτη!

    Κρότωνες - Τα ...τσιμπούρια της ελληνικής μουσικής!

    Γράφει το μέλος inkve
    1 άρθρα στο MusicHeaven
    Παρασκευή 24 Ιούν 2011

    Καταρχην η πρωτη σκεψη που ερχεται στο μυαλο ειναι η εξης... Τι σημαινει Κροτωνες;

    Κροτωνες λοιπον σημαινει τσιμπουρια στην αρχαιοελληνικη γλωσσα!!

    Αν ομως υποθεσουμε οτι δεν ειχατε την ευκαιρια να μαθετε τι σημαινει το ονομα του συγκροτηματος, τοτε σιγουρα θα μπαινατε στην περιεργεια να ακουσετε το CD των Κροτωνες, οπως επισης και να μαθετε κατι περισσοτερο για αυτους απο την ιστοσελιδα τους http://krotones.gr/

    Η ιστορια ειναι γνωστη και η συνταγη δοκιμασμενη...4 φιλοι απο παλια και ενας ντραμμερ που προστεθηκε στην συνεχεια αποτελουν την δυναμικη πενταδα των Κροτωνες που συνθετουν και ερμηνευουν αποκλειστικα δικα τους κομματια δημιουργωντας ενα μειγμα ροκ με αρκετα Jazz στοιχεια και ενιοτε παραδοσιακους ρυθμους στολισμενα με κοινωνικο στιχο!

    Οι Κροτωνες αποτελουνται απο τους:

    Ανδρεα Παναγοπουλο-Πιανο

    Γιωργο Παναγοπουλο-Φωνητικα,σαξοφωνο.κιθαρα

    Ηλια Κουρτη-Ηλ.κιθαρα

    Σταυρο Κωνσταντοπουλο-Μπασο

    Μπαμπη Παναγιωτακοπουλο-Τυμπανα

    Το συγκροτημα μετραει μολις εναν χρονο και ζωης και επιδεικνυει μεγαλους ρυθμους παραγωγικοτητας αν λαβει κανεις υποψη πως εχουν λαβει μερος σε διαφορα φεστιβαλ και εμφανισεις σε μουσικες σκηνες της πολης αλλα και οτι εχουν ηδη ολοκληρωμενη την πρωτη τους δουλεια. Μια παρουσιαση που, κατα την γνωμη μου, πολλες επισημες κυκλοφοριες θα ζηλευαν αρκετα σε πολλους τομεις!

    Το πρωτα στοιχεια των τσιμπουριων που τραβανε το αυτι του καθε ακροατη  ειναι η παρουσια του σαξοφωνου που συνδιασμενο με το πιανο, τις κιθαρες και το πολυ δεμενο rythm section του συγκροτηματος, δινει μια αλλη δυναμικη στις μελωδιες και στον ηχο του συγκροτηματος. Απο εκει και υστερα ο στιχος δεν ειναι δευτερευον σημειο για τους Κροτωνες που δειχνουν επικαιροι-καυστικοι-σαρκαστικοι, αλλοτε με χιουμορ, αλλοτε με ευθυτητα, αλλα κανοντας και ερωτησεις, οπως αλλωστε ο τιτλος της δουλειας τους, που πολυ απλα και αφοπλιστικα σε ρωτανε... ΑΔΡΑΝΕΙΑ?

    Οι Κροτωνες εκπλησουν ευχαριστα με τις συνθεσεις τους σαν συνολο, αλλα και σαν μοναδες ξεχωριστα και αυτο ειναι αμμεσα αντιληπτο στα σολο των οργανων (κυριως κιθαρα και σαξοφωνο, αλλα και μπασσο σε λιγοτερα σημεια)

    Πολυ καλα παραδειγματα ειναι το κομματι Αρκουδιαρης. Εγω προσωπικα το ονομαζω βαλκανικο ροκ λογω της ρυθμικης αγωγης του!

    Οπως επισης το εντονα προβληματισμενο και δυναμικο  Ειδησεις, το πολυ μελωδικο Μανιταρι και το ταξιδιαρικο Ανακλινδρο

    Ειναι ματαιο να κανω παρουσιαση του καθε κομματιου ξεχωριστα... Αλλωστε οι Κροτωνες τα εχουν ελευθερα προς κατεβασμα στην σελιδα τους http://krotones.gr/

    Κλεινοντας το αρθρο θα ηθελα να σταθω σε καποια θεματα που προσωπικα για εμενα κανουν την διαφορα στο συγκροτημα των Κροτωνες. Καταρχην το πολυ προσεγμενο εικαστικο κομματι της δουλειας τους...Ενα πανεμορφο εξωφυλλο που συνδιασμενο με τον τιτλο ειναι αμμεσο, χωρις ομως να ενοχλει, οπως και τα σκιτσα που το συγκροτημα απ' οτι φαινεται οφειλει εξ ολοκληρου τα παντα στον Ταξιαρχη Μερμιρη. Ενα μεγαλο μπραβο!

    Τελευταιο και πολυ σημαντικο στοιχειο για εμενα ειναι η ηχητικη διαφορα του συνολου. Οι Κροτωνες δειχνουν να ξερουν πως θελουν να ακουστουν πετυχαινοντας αυτο που λεμε εναν ηχο που ξεχωριζει. Μια παραγωγη που κανει εντυπωση οταν διαβαζεις πως ειναι φτιαγμενη....σπιτι τους!

    Κροτωνες λοιπον....Τα τσιμπουρια της Ελληνικης μουσικης σκηνης!


    Tags
    Μουσικά Είδη:JazzΜουσικά Όργανα:κιθάρα



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #22956   /   24.06.2011, 18:38   /   Αναφορά
    θελω να διορθωσω ενα μικρο λαθος...



    η συγκεκριμενη πρωτη εμφανιση των Κροτωνες δεν ειναι demo αλλα η ολοκληρωμενη πρωτη τους ανεξαρτητη κυκλοφορια....
    #22958   /   24.06.2011, 21:53
    Μπράβο τους που τα έχουν ελεύθερα.

    Μου άρεσαν οι "δράκοι" πολύ...