ελληνική μουσική
    714 online   ·  210.832 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Κιθαριστική Βραδυά στο Λαύκο Ν.Πήλιου

    Η Εύα Φάμπα και μια παρέα ταλαντούχων καλλιτεχνών παρουσιάζουν τη συναυλία Κιθάρα με ζωντανές αποχρώσεις στο Λαύκο στις 30/7

    Κιθαριστική Βραδυά στο Λαύκο Ν.Πήλιου

    Γράφει το μέλος Εύα Φάμπα (guitarjournal)
    9 άρθρα στο MusicHeaven
    Πέμπτη 21 Ιούλ 2011

    ΚΙΘΑΡΑ με ζωντανές αποχρώσεις

    ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα 8.30μμ -  Λαύκος Νοτίου Πηλίου

    Κιθαριστική Βραδυά στο Λαύκο Ν.Πήλιου

    Στον πανέμορφο Λαύκο του Νοτίου Πηλίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαυκιωτών "Η ΔΡΑΣΗ" διοργανώνει μια Κιθαριστική βραδυά, τιμώντας τη μνήμη του σπουδαίου κιθαρίστα - συνθέτη Δημήτρη Φάμπα που γεννήθηκε εκεί στα πλαίσια των Διεθνών Ημερών Κιθάρας Λαύκου με τίτλο  " Κιθάρα ... με ζωντανές αποχρώσεις ". Μια "μεσογειακή" συναυλία με ποίηση, χορό και μουσική κλασική, λάτιν και φλαμένκο, και τραγούδια της Κάτω Ιταλίας!

    Παίρνουν μέρος οι καλλιτέχνες: Εύα Φάμπα (κιθάρα), Μαριελένα Απέσσου (τραγούδι), Τέλης Γιαννακούρος (κιθάρα), Κοραλία Θωμά-Καλαμακίδη (χορός), Ηλέκτρα Καπετανάκη (ηθοποιός) και οι Mare Libre με τους Τετη Κασιώνη (φωνή), Σπύρο Σύρμο (κιθάρα) και Λουμινίτα Μακαβέυ (βιολί).

    Η συναυλία θα γίνει στο Σχολείο του χωριού το Σάββατο 30 Ιουλίου στις 8.30μμ με ελεύθερη είσοδο.

    Την επιμέλεια της συναυλίας έχει η καταξιωμένη κιθαρίστα Εύα Φάμπα (www.evafampas.gr)

    Κιθαριστική Βραδυά στο Λαύκο Ν.Πήλιου

    Η συναυλία διοργανώνεται με την ευγενική χορηγία του Συλλόγου Φίλων της Κιθάρας «Δημήτρης Φάμπας» και των παραδοσιακών ξενώνων: Αρχοντικό Παρίση,  Ξενώνας των χρωμάτων, Ξενώνας Φιλοκτήτης, Ενοικιαζόμενα δωμάτια  Έσπερος.  Με χορηγία επικοινωνίας από την ΕΡΑ Βόλου και τα διαδικτυακά περιοδικά e-orfeas.gr, musicheaven.gr, go-out.gr

     

    Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες και το πρόγραμμα

    Η Εύα Φάμπα και μια παρέα ταλαντούχων μουσικών,  με μια αξιοζήλευτη καριέρα ο καθένας στη μουσική και συνεχή παρουσία στα μουσικά δρώμενα της χώρας μας  ετοιμάζονται να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και να μαγέψουν το κοινό, μεταφέροντάς το σε άλλους τόπους φανταστικούς, όμορφους και «μεσογειακούς».  Ένταση και πάθος, μουσική και ποίηση στο φώς του φεγγαριού !

    Η λυρική τραγουδίστρια Μαριελένα Απέσσου έχει ένα σπάνιο μουσικό ταμπεραμέντο που προέρχεται από την Ελληνομεξικάνικη καταγωγή της, η ίδια ζει και εργάζεται στη Γερμανία.  Η νεαρή ταλαντούχα ηθοποιός  Ηλέκτρα Καπετανάκη, απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης στου οποίου τις σημαντικές παραγωγές συμμετείχε, συνεχίζει στο δύσκολο δρόμο της τέχνης παίζοντας σε πολλές παραστάσεις νέων θεατρικών ομάδων. Ο Τέλης Γιαννακούρος, μαθητής του Δημήτρη Φάμπα, αποτελεί χρόνια ντουέτο επιτυχημένο με την χορεύτρια του φλαμένκο Κοραλία Θωμά Καλαμακίδη. Και το σύνολο MARE LIBRE, με μέλη του πολύ αξιόλογους μουσικούς,   έχει  στο ενεργητικό του πάρα πολλές συναυλίες  με μουσικές από όλο τον κόσμο και  η ταλαντούχα τραγουδίστριά του Τέτη Κασιώνη έντονη δραστηριότητα σαν τραγουδίστρια πολλών γνωστών σχημάτων. Τέλος η Εύα Φάμπα διατηρεί μια σπουδαία καριέρα δίνοντας ρεσιτάλ σε όλο τον κόσμο. Παίζοντας με συμφωνικές ορχήστρες, εκδίδοντας βιβλία και με κάθε τρόπο προσφέροντας στην κιθάρα και την τέχνη της μουσικής.

     

    Λίγα λόγια για τον Λαύκο

    Ο Λαυκος είναι ένα γραφικό παραδοσιακό αρχοντοχώρι στο Νότιο Πήλιο, με στενά καλντερίμια, λουλουδιασμένες αυλές, καταπράσινους κήπους, με διατηρητέα παραδοσιακά κτίρια και μια εξαιρετικά γραφική και μεγάλη πλατεία με εννέα πλατάνια και δυο αιωνόβια κυπαρίσσια, με παραδοσιακές ταβέρνες και καφενεία.    Απέχει μόλις 45χλμ από τον Βόλο και βρίσκεται σε υψόμετρο 330 μέτρων, μαγεύοντας τον επισκέπτη με την υπέροχη θέα που χαρίζει προς την παραθαλάσσια Μηλίνα, το νησάκι του Άλατα και τον Παγασητικό κόλπο.

    Το Φάμπειο  μουσείο με τα έργα ζωγραφικής του Θανάση Φάμπα, το μουσείο ραδιοφώνου  “Αντώνης Ταβανης” αλλά και  οι  δραστηριότητες του  πολιτιστικού συλλόγου Η ΔΡΑΣΗ,  όπως η διοργάνωση  εκθέσεων ζωγραφικής – γλυπτικής  και  των Διεθνών Ημερών Κιθάρας Λαύκου,  το πανηγύρι της Παναγίας και το πανηγύρι του Αγ.Αθανασιου είναι μερικά από τα καλλιτεχνικά δρώμενα του χωρίου.


    Tags
    Καλλιτέχνες:ΗλέκτραΜουσικά Όργανα:κιθάρα



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #23134   /   21.07.2011, 12:23   /   Αναφορά
    Καλή επιτυχία Έυα μου !

    Να περάσετε όμορφα.