ελληνική μουσική
384 online   ·  209.869 μέλη
αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

Η Γλυκερία στην Κωνσταντινούπολη

Μια αξέχαστη βραδιά έζησαν όσοι βρέθηκαν στις 15 Ιουλίου στο ανοιχτό θέατρο Harbiye Cemil Topuzlu της Κωνσταντινούπολης, στα πλαίσια του 18ου Τζαζ Φεστιβάλ της πόλης.

Η Γλυκερία στην Κωνσταντινούπολη

Σάββατο 23 Ιούλ 2011

Μια βραδιά εμπνευσμένη από τις φωνές των γυναικών της Μεσογείου με τίτλο “Mujeres de Αgua – Γυναίκες του νερού”.

Εμπνευστής, ο Ισπανός συνθέτης, κιθαρίστας φλαμένκο και παραγωγός Χαβιέ Λιμόν, που έχει βραβευθεί πέντε φορές με Γκράμι στην κατηγορία λάτιν.

Η Γλυκερία στην Κωνσταντινούπολη

Ένας εκπρόσωπος του φλαμένκο με επιρροές από την τζαζ, την αφροκουβανέζικη μουσική, τους ήχους της Βραζιλίας αλλά και τους παραδοσιακούς ήχους της Μεσογείου. Συμμετείχαν μεταξύ άλλων, η Μπούικα από την Ισπανία, η Αϊνούρ από την Τουρκία, η Ρίτα από το Ισραήλ ενώ τη συναυλία έκλεισε η Γλυκερία, αποσπώντας τη θερμότατη υποδοχή και συμμετοχή των 4.500 θεατών που είχαν κατακλύσει το χώρο.

Η Γλυκερία δήλωσε ότι ήταν γι’ αυτήν μία υπέροχη εμπειρία, που ξεκίνησε ήδη από τις πρόβες, με τη συνοδεία καταπληκτικών μουσικών, έναν υπέροχο κουβανό πιανίστα, έναν νεαρό Παλαιστίνιο που παίζει κανονάκι, δυο Ισπανούς στα κρουστά και τον Χαβιέ Λιμόν στην κιθάρα.

Η επαφή με τους μουσικούς και τις ερμηνεύτριες από όλα τα πλάτη της Μεσογείου, που έχουν κοινή γλώσσα τη μουσική, ήταν μοναδική, όπως και η ανταπόκριση του κοινού που γνωρίζει πολύ καλά πλέον την Γλυκερία, την καλοσωρίζει κάθε φορά θερμά και συμμετέχει με μεγάλη αγάπη στα ελληνικά τραγούδια.

Η Γλυκερία στην Κωνσταντινούπολη


Tags
Καλλιτέχνες:ΓλυκερίαΜουσικά Όργανα:κιθάραΓίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!

σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε