ελληνική μουσική
599 online   ·  210.193 μέλη
αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

Ξένη Γή - Πως ο Στέλιος και οι φίλοι του έβγαλαν το χειμώνα

Ο Βαγγέλης Μαρκαντώνης, 3 χρόνια μετά την κυκλοφορία του τελευταίου άλμπουμ της Ανοιχτής Θάλασσας, λέει τ’ όνομά της τρεις φορές...

Ξένη Γή - Πως ο Στέλιος και οι φίλοι του έβγαλαν το χειμώνα

Γράφει η LydiaS / 3 άρθρα στο MusicHeaven
Σάββατο 10 Σεπ 2011

11 νέα τραγούδια σε στίχους και μουσική του Βαγγέλη και μία διασκευή (Καρδιολόγος της Β. Πάλλα και του Ν. Πετρίδη).

Το σύρμα της ακουστικής κιθάρας και το καρδιοχτύπι των κρουστών δημιουργούν ένα grunge ήχο που βοηθάει τα λόγια να φτιάξουν πολύχρωμα τοπία και εικόνες.

Ξένη Γή - Πως ο Στέλιος και οι φίλοι του έβγαλαν το χειμώναΣτο τραγούδι «θα γίνουμε ένα» συναντάμε τη νέα τραγουδίστρια Ιωάννα Μόρφη, ενώ στο ένα και μόνο αγγλόφωνο τραγούδι του άλμπουμ empty moons, ακούμε τον Κώστα Αντωνιάδη, τραγουδιστή των GAD..

Από το άλμπουμ έχουν ήδη ξεχωρίσει τα τραγούδια 20 ζωές και Τράβα μια γραμμή.Στις σκοτεινές εποχές της δισκογραφίας, όμως, η Ξένη Γη δε μένει απροστάτευτη…  Συνοδεύεται από τη νουβέλα «Πώς ο Στέλιος και οι φίλοι του έβγαλαν το χειμώνα» και κυκλοφορούν μαζί, 2 σε 1, από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης.

Η φωτεινή αυτή ιστορία που έχει γράψει ο Βαγγέλης  Μαρκαντώνης «σιγοτραγουδάει» με τον πιο γλαφυρό τρόπο ότι η πειρατεία δε σκοτώνει τη μουσική.  Κάνει τους μουσικούς και τους φίλους τους πιο ευφάνταστους και ευρηματικούς.

Την επιμέλεια και διεύθυνση παραγωγής έχει κάνει ο Άγγελος Σφακιανάκης.


TagsΓίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!

σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε