ελληνική μουσική
    403 online   ·  210.818 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    O Al Di Meola με τον μπουζουκίστα Μιχάλη Παούρη!

    Ο σπουδαίος κιθαρίστας Al Di Meola θα βρεθεί επί σκηνής με τον Έλληνα μπουζουκίστα Μιχάλη Παούρη, ύστερα από πρόσκληση του δεύτερου.

    O Al Di Meola με τον μπουζουκίστα Μιχάλη Παούρη!

    Κυριακή 16 Οκτ 2011

     

    Μετά από μια 12λεπτη απροβάριστη σύμπραξη των 2 κορυφαίων σολιστών στο Reims Jazz Festival της Γαλλίας στις 9 Ιουλίου 2011, όπου οι 2 δεξιοτέχνες αποθεώθηκαν μπροστά σε 15. 000 κόσμο, αποφασίστηκε να βρεθούν μαζί στη σκηνή του ολοκαίνουριου Θεάτρου «Ακροπόλ» το φετινό Νοέμβριο, για δύο παραστάσεις που θα αφήσουν έκπληκτο το ελληνικό ακροατήριο.

    Δείτε βίντεο από εκείνη τη βραδιά:

     

    Δύο μοναδικές βραδιές Jazz με ειδικό καλεσμένο… το μπουζούκι. Το συγκεκριμένο μουσικό όργανο θα ξεφύγει από τα συνηθισμένα και θα ανέβει στο υψηλότερο σκαλοπάτι της διεθνούς Jazz μουσικής σκηνής. Θα συμπράξει με τον μεγαλύτερο κιθαρίστα της εποχής μας, τον Al Di Meola και με πρωταγωνιστή τον Μιχάλη Παούρη σε ρόλο καινοτόμου λόγω της δεξιοτεχνίας του και του ιδιαίτερου ταλέντου του, στα οποία οφείλει τον χαρακτηρισμό «φαινόμενο», θα απογειώσουν τη μουσική και θα χαρίσουν στο κοινό ήχους και αυτοσχεδιασμούς που σίγουρα δε θα έχει κανείς ξανακούσει.

    Ας γνωρίσουμε τον Μιχάλη Παούρη, μέσα από όσα γράφει ο ίδιος στη σελίδα του:

    Γεννήθηκα στον Ταύρο της Αθήνας. Ξεκίνησα να μαθαίνω μπουζούκι στα 8 μου χρόνια με τον Παναγιώτη Δουράκη, παλιό παίχτη ρεμπέτη που έπαιξε μαζί με τους Τσιτσάνη, Χιώτη, Μπαγιαντέρα κ.ά. Στα 11 ξεκίνησα να παίζω επαγγελματικά. Στα 14 ο επόμενός μου δάσκαλος ο Μανώλης Μιχαλάκης, με συστήνει στον συνθέτη Γ.Κατσαρό με τον οποίο συνεργάστηκα για έναν περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων. Συγχρόνως, συμμετέχω στις μουσικοθεατρικές παραστάσεις του Νίκου Δανίκα στο "Σταυρό του Νότου" και στο "Χαμάμ". Εκείνη την εποχή συμμετέχω σε διαγωνισμους τεχνικής και ερμηνείας και αποσπώ Πρώτα Πανελλαδικά Βραβεία. Στα 15 με επιλέγει ο Θ.Πολυκανδριώτης, με τον οποίο συνεργάστηκα 8 χρόνια, παίζοντας μαζί του σε πολλές συναυλίες με τραγουδιστές τους: Α.Διονυσίου, Κ.Κόρου, Κωνσταντίνα, (με τους οποίους συνεργάστηκα για μια σεζόν στα ''Αστέρια'' της Γλυφάδας) και με την Γλυκερία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, συναυλία η οποία κυκλοφόρησε και σε cd. Στο Μέγαρο Μουσικής έπαιξα και στα 18 μου με συμφωνική ορχήστρα σε έργα του Μ.Θεοδωράκη. Στα 16 μου έπαιξα στην μουσικοθεατρική παράσταση του Μ.Θεοδωράκη "Μια ζωή Ελλάδα" με τραγουδιστές τους Α.Χατζή, Αν.Μουτσάτσου, Λ.Αλκαίου, Κ.Βέτα, Μ.Σουλτάτου. Εκείνη την εποχή ο Ν.Τατασόπουλος, με γνωρίζει στον Δ.Χιώτη, γιο του Μ.Χιώτη, και συνεχίζω τα μαθήματα στην Jazz και στην τεχνική κατάρτιση ως συνέχεια και εξέλιξη των μαθημάτων που έκανα με τον Μ. Μιχαλάκη. Αυτοί οι δύο Δάσκαλοι, άνοιξαν τους μουσικούς μου ορίζοντες, διδάσκοντας με το ήθος, την ουσιαστική αγάπη προς τη μουσική αλλά και τον τρόπο που έρχεται η φυσιολογική εξέλιξη αυτού του οργάνου. Αλλά και την ουσιαστική εξέλιξη του πνεύματος μέσα από τη μουσική. Ιδιαίτερη στιγμή η συμμετοχή μου στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004, στο κομμάτι του Σταύρου Ξαρχάκου. Εδώ και 5 χρόνια ασχολούμαι με τη διδασκαλία σε μαθητές, επαγγελματίες και μη, από όλη την Ελλάδα, με σκοπό την άρτια προσέγγιση της μουσικής και τις σωστές βάσεις σε θέματα τεχνικής με υλικό που προκύπτει από προσωπική έρευνα.

     

     

    Μια ιστορική βραδιά λοιπόν, για την εξέλιξη του μπουζουκιού δε θα μπορούσε να φιλοξενηθεί σε πιο ιστορικό χώρο από το ανακαινισμένο θέατρο «Ακροπόλ». Η καρδιά της Αθήνας θα μεταδώσει την ενέργειά της και οι 2 σολίστες δεξιοτέχνες θα ανταμείψουν το κοινό με ιδιαίτερες μουσικές στιγμές.

    Θέατρο «Ακροπόλ», Ιπποκράτους 9–11, Αθήνα
    Παρασκευή 4 & Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011, ώρα έναρξης: 21.00
    Τιμές εισιτηρίων 10, 20, 30, 40, 50 Ευρώ
    Σημεία προπώλησης: Θέατρο Ακροπόλ (Τρίτη – Κυριακή 9.30 – 17.00), http://www.ticketservices.gr/


    Tags
    Μουσικά Είδη:JazzΚαλλιτέχνες:Γλυκερία



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε