ελληνική μουσική
585 online   ·  210.186 μέλη
αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

Μαρία Λούκα και Μάκης Καραντωνίου στο @ROUF

Η νεαρά ξεχωριστή τραγουδοποιός και ο εξαιρετικός κλασσικός κιθαρίστας και συνθέτης ενώνουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους επί σκηνής.

Μαρία Λούκα και Μάκης Καραντωνίου στο @ROUF

Γράφει το μέλος xthonia / 2 άρθρα στο MusicHeaven
Τετάρτη 09 Νοέ 2011

Η νεαρά ξεχωριστή τραγουδοποιός και ο εξαιρετικός κλασσικός κιθαρίστας και συνθέτης ενώνουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους επί σκηνής.

Η ατμόσφαιρα αποπνέει την θέρμη του παλιού καφέ αμάν, τη δύναμη ενός ισπανικού fado,τη φρεσκάδα μιας νέας πρότασης συνδυασμένη με τη νοσταλγία τραγουδιών από άλλες εποχές,πιο αθώες.Μέσα σε όλο το θόρυβο,μια ήρεμη δύναμη βγάζει στην επιφάνεια την αλήθεια της μουσικής και ξορκίζει κάθε πρόβλημα όπως έκανε πάντα η φυλή μας μέσα από τη μουσική και το γλέντι.

Ένα πρόγραμμα βασισμένο στο προσωπικό ρεπερτόριο της Μαρίας Λούκα από τους δίσκους ''Καλημέρα'' και ''Ιστορίες'' η οποία έχει μοιραστεί  τη σκηνή με καλλιτέχνες όπως ο Σωκράτης ΜάλαμαςΕλένη Βιτάλη,ο Μανώλης Λιδάκης,ο Νίκος Μαμαγκάκης. Τραγούδια αγαπημένα, σε έναν τόπο όπου τα παραδοσιακά συναντούν τις Τρύπες και η Buika συναντά τον Τσιτσάνη.

Τι κοινό υπάρχει ανάμεσα σε όλα αυτά; Το αίσθημα.

Εκεί ακριβώς είναι που συναντιέται και η Μαρία με τον συνθέτη Μάκη Καραντωνίου.Ο επί χρόνια συνεργάτης του Νίκου Μαμαγκάκη και του Δημήτρη Παπαδημητρίου,κλασσικός κιθαρίστας και συνθέτης, αναδεικνύει τη λαμπερή πλευρά πολυτραγουδισμένων κομματιών που βρίσκονται βαθειά μέσα μας. Τραγούδια γνωστά και ριζωμένα καθώς και αυτά που έφτιαξε ο ίδιος στον δίσκο του''Ποτάμι ο καιρός''.

Κλασσική κιθάρα,ακουστικό μπάσο και πνευστά μας μεταφέρουν σε ένα χώρο μυστηριακό, έντονο, όπου μπορείς να ανασάνεις,να αισθανθείς και να τραγουδήσεις.

Nέι-κρουστά:Νίκος Παραουλάκης Ακουστικό Μπάσο:Παναγιώτης Μπουραζάνης

Μόνο για τρεις Κυριακές 13,20 και 27 Νοεμβρίου στο @ROUF Κωσταντινουπόλεως 10 και Ανδρονίκου 18, Γκάζι

Τιμή εισόδου: 5 Ευρώ

Έναρξη:22: 30

Τηλ.επικοινωνίας :210-3837191

site: www.sto-rouf.gr

Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!

σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε