ελληνική μουσική
558 online   ·  210.203 μέλη
αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

Έλληνες ποιητές στην Κωνσταντινούπολη σε μουσική Πηγής Λυκούδη

Στις 29 Νοεμβρίου, την παραμονή της θρονικής εορτής του Οικουμενικού Πατριαρχείου, θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Πηγής Λυκούδη υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος.

Έλληνες ποιητές στην Κωνσταντινούπολη σε μουσική Πηγής Λυκούδη

Γράφει το μέλος Ιωάννου Τάσος (tasos1967) / 6 άρθρα στο MusicHeaven
Σάββατο 19 Νοέ 2011

Η εκδήλωση πραγματοποιείται παρουσία της Α. Θ. Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου του Α΄ για να τιμηθούν οι επέτειοι των είκοσι χρόνων Πατριαρχικής Ποιμαντορίας του και των πενήντα χρόνων Εκκλησιαστικής Διακονίας που συμπληρώνονται το 2011.

Με τη μουσική της Πηγής Λυκούδη θα ζωντανέψουν οι στίχοι από ποιητές όπως Κωστής Παλαμάς, Γεώργιος Δροσίνης, Ζαχαρίας Παπαντωνίου, ποιητές που μεταξύ άλλων ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης αποδελτίωνε τα ποιήματά τους στην μαθητική προσωπική του ανθολογία, καθώς και ποιήματα που έγραψαν οι Λάμπρος Πορφύρας, Κώστας Κρυστάλλης, Γιάννης Ρίτσος, Νικηφόρος Βρεττάκος, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Φίλιππος Γράψας, Μιχάλης Γκανάς, και Γ. Π. Ιωαννίδης.

Θα ερμηνεύσουν οι τραγουδιστές Ρίτα Αντωνοπούλου, Δημήτρης Κάσσαρης και  Νίκος Καρακαλπάκης. Με την συνθέτρια στο πιάνο συμπράττουν οι μουσικοί της «ορχήστρας των στιγμών» Χρήστος Χουβαρδάς στα έγχορδα, και Δημήτρης Κουζής στο βιολί.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Aegean Airlines, του ομίλου εταιρειών DRUCKFARBEN.





Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!

σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε