αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

Μιχάλης Δημητριάδης - Σημαιοστολισμός

Με ένα νέο πολύ δυνατό δίσκο επιστρέφει στη δισκογραφία ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής Μιχάλης Δημητριάδης.

Μιχάλης Δημητριάδης - Σημαιοστολισμός

Γράφει ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΙΩΓΛΟΥ (Thanasis-Gioglou)
52 άρθρα στο MusicHeaven
Τετάρτη 18 Ιαν 2012

"Σημαιοστολισμός" o τίτλος του και κυκλοφορεί εντός των ημερών από τη Lyra με 16 νέα τραγούδια σε μουσική του Ανδρέα Λάμπρου, ενός νέου συνθέτη, σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου, Μάνου Ελευθερίου, Λίνας Δημοπούλου, Βάσως Αλαγιάννη, Θάνου Παπανικολάου, Ρεβέκκας Ρούσση, Ελεάνας Βραχάλη, Άρη Δαβαράκη, Νίκου Μωραίτη, Αντώνη Παπά, Ποσειδώνα Γιαννόπουλου, Αντώνη Ανδριανού και του ίδιου του συνθέτη. Υπάρχουν ακόμη ανέκδοτοι στίχοι του Οδυσσέα Ελύτη, της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου και του Αλέκου Σακελλάριου. Ένα τραγούδι είναι σε μουσική και στίχους Ελεάνας Τσεσμελή.

Αρκετές και σημαντικές και οι συμμετοχές του δίσκου. Μαζί με τον Μιχάλη Δημητριάδη συμμετέχουν ο Γιώργος Νταλάρας σε μια μπαλάντα σε στίχους της Ρεβέκκας Ρούσση, με τίτλο "Δώσε στη χαρά". Επίσης, η Κατερίνα Κούκα που τραγουδάει μαζί του το "Ραντεβού στο ΝΕΟΝ", σε στίχους Ανδρέα Λάμπρου, η Λένα Αλκαίου που τραγουδά μαζί με τον Δημητριάδη το «Ας πληρώνω νοίκι» της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου και ο  Γεράσιμος Ανδρεάτος με ανέκδοτους στίχους Αλέκου Σακελλάριου στο ζεϊμπέκικο "Ρίξε μου φίλε δυο πενιές" . Αξίζει να σημειωθεί πως αυτοί οι στίχοι είχαν μελοποιηθεί το 1972-73 από το Γιώργο Χατζηνάσιο και πάλι στο ρυθμό του ζεϊμπέκικου, το τραγούδι ηχογραφήθηκε από το Στράτο Διονυσίου, για άγνωστους όμως λόγους, δεν κυκλοφόρησε ποτέ.

Ακούγοντας λοιπόν αυτό το νέο δίσκο, διαπιστώνω με χαρά και χωρίς καμιά διάθεση υπερβολής, πως το λαϊκό τραγούδι είναι ακόμα ζωντανό. Τραγούδια γραμμένα σε λαϊκούς δρόμους και ρυθμούς και ερμηνευμένα από έναν ακμαιότατο, αν και με 30 χρόνια δισκογραφίας στην πλάτη του, τραγουδιστή.

Με σεμνή και διακριτική παρουσία στο χώρο ο Μιχάλης Δημητριάδης έχει συνεργαστεί με δημιουργούς, όπως οι Θόδωρος Δερβενιώτης, Σταύρος Κουγιουμτζής, Χρήστος Νικολόπουλος, Τάκης Σούκας, Γιώργος Κατσαρός, Σπύρος Παπαβασιλείου, Tάσος Γκρους, Μάνος Ελευθερίου, Λίνα
Νικολακοπούλου, Ηλίας Κατσούλης, Δημήτρης Ιατρόπουλος, Πάνος Φαλάρας, Θεόδωρος Ποάλας και πολλοί άλλοι. Σταθμός στην πορεία του τραγουδιστή ο δίσκος αφιέρωμα στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου το 1996, με δώδεκα ανέκδοτους στίχους της «γριάς» του στίχου, μελοποιημένους από ισάριθμους μπουζουξήδες.

Μιχάλης Δημητριάδης - Σημαιοστολισμός

Τα τραγούδια του δίσκου:

01.Δώσε στη χαρά (συμμετέχει ο Γιώργος Νταλάρας) (Στίχοι: Ρεβέκκα Ρούσση)

02.Η άλλη μισή αλήθεια μου  (Στίχοι: Νίκος Μωραΐτης)

03.Δυο ώρες μείναμε μαζί (Στίχοι: Μάνος Ελευθερίου)

04.Μια ζωή (Στίχοι: Λίνα Δημοπούλου)

05.Σημαιοστολισμός (Στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος)

06.Ραντεβού στο “Νέον” (συμμετέχει η Κατερίνα Κούκα) (Στίχοι:Ανδρέας Λάμπρου)

07.Μα εσύ είσαι αλλού (Στίχοι: Βάσω Αλλαγιάννη)

08.Θέλω να σε ξεχάσω (Στίχοι: Άρης Δαβαράκης)

09.Ρίξε μου φίλε δυο πενιές (συμμετέχει ο Γεράσιμος Ανδρεάτος) (Στίχοι: Αλέκος Σακελάριος)

10.Λαβύρινθος (Στίχοι: Θάνος Παπανικολάου)

11.Πιες  απ’ το  ποτήρι μου (Στίχοι: Αντώνης Ανδριανός)

12.Κάθε σου ευχή (Στίχοι: Ποσειδώνας Γιαννόπουλος)

13.Το άλφα και το ωμέγα (Στίχοι: Αντώνης Παππάς)

14.Καράβι τ’ όνειρο (Μουσική, στίχοι: Ελεάνα Τσεσμελή)

15.Ας πληρώνω νοίκι (συμμετέχει η Λένα Αλκαίου)(Στίχοι:Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου)

16.Άσ’ τη νύχτα (Στίχοι: Ελεάνα Βραχάλη)

17.Ο Χαμαιλέων (Ποίηση: Οδυσσέας Ελύτης)


Πρώτο δείγμα το τραγούδι «Δώσε στη χαρά» σε στίχους Ρεβέκκας Ρούσση με το Μιχάλη Δημητριάδη και τη συμμετοχή του Γιώργου Νταλάρα.

video 

Μιχάλης Δημητριάδης - Σημαιοστολισμός

Aυτή την εποχή ο Μιχάλης Δημητριάδης εμφανίζεται στο στέκι που έχει δημιουργήσει,  εδώ και τέσσερα χρόνια, στην κεντρική πλατεία της Άνοιξης στα βόρεια προάστια της Αθήνας. Ο τίτλος του μαγαζιού είναι παρμένος από τη μεγαλύτερη επιτυχία του, που δεν είναι άλλη από το «Στων αγγέλων τα μπουζούκια»,  του Χρήστου Νικολόπουλου και του Μάνου Ελευθερίου.  Κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ καθώς και την Κυριακή το μεσημέρι συμπράττουν μαζί του, ο εξαιρετικός δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Μανώλης Μιχαλάκης, η αξιόλογη λαϊκή τραγουδίστρια Φαίη Μάτσου, ο νέος και ελπιδοφόρος πιανίστας και τραγουδιστής Γιώργος Ρωμοσιός, οι Θωμάς Καραμαζάκης, κιθάρα & τραγούδι και η Μαρίνα Τσοκάνη στο τραγούδι και τα πλήκτρα. Όσοι παραβρεθούν έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ωραίες ερμηνείες σε κλασικά, διαχρονικά λαϊκά τραγούδια και ακόμη  στις σημαντικότερες στιγμές από τη δισκογραφία του Μιχάλη Δημητριάδη αλλά και στα νέα τραγούδια από  το «Σημαιοστολισμό». Ανάλογη της μουσικής είναι και η κουζίνα του καταστήματος, με πλούσια μερακλίδικα  εδέσματα για κάθε λογής γούστα και με τιμές για όλα τα βαλάντια… Πρέπει να σημειωθεί πως το μαγαζί λειτουργεί, χωρίς μουσική και τις Πέμπτες.

«Στων αγγέλων τα μπουζούκια» - Αγ. Αθανασίου 1
(Κεντρική πλατεία Άνοιξης) Τηλ.210 6219725, 6219025

Σχετικά links

-Συνέντευξη Μιχάλη Δημητριάδη στο Θανάση Γιώγλου (με φωτογραφίες, ηχητικά και  σπάνια video)

http://www.ogdoo.gr/portal/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=1682&Itemid=10

Μιχάλης Δημητριάδης «Στων αγγέλων τα μπουζούκια» (με φωτογραφίες, ηχητικό και video)

http://www.ogdoo.gr/portal/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=1561&Itemid=137

-12 ανέκδοτα τραγούδια της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου με το Μιχάλη Δημητριάδη (με ηχητικά αποσπάσματα από το δίσκο)

http://www.ogdoo.gr/portal/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=1759&Itemid=40

Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

Στείλε το άρθρο σου

σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε