ελληνική μουσική
215 online   ·  209.543 μέλη

αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

Αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ στο Badminton

Από τα κουμπιά του Bandoneon στις χορδές του μπουζουκιού, στο Θέατρο Βadminton τη Δευτέρα 14 Μαΐου.

Αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ στο Badminton

Γράφει το μέλος Μαίρη (meruko)2 άρθρα στο MusicHeaven
Τρίτη 10 Απρ 2012

Ο Μιχάλης Σουγιούλ (1906-1958) είναι ο συνθέτης της γενιάς του μεσοπολέμου με τα περισσότερα διαχρονικά τραγούδια. Κοσμαγάπητα τα τραγούδια του Μιχάλη Σουγιούλ παραμένουν ζωντανά μετά από τόσα πολλά χρόνια, αφού εξακολουθούν να εκφράζουν διαθέσεις και συναισθήματα σαν σύγχρονα.

Πολυγραφότατος συνθέτης μουσικής και τραγουδιών έγραψε σε όλες τις φόρμες και τα στιλ. Τάνγκο, βαλς, ρομάντζες, δημοτικοφανή, πατριωτικά, χασάπικα, ζεϊμπέκικα και σχεδόν πάντα με μεγάλη εμπορική επιτυχία. Έγραψε περί τα 750 τραγούδια, τη μουσική 10 κινηματογραφικών ταινιών και 50 θεατρικών επιθεωρήσεων.

Σ΄ αυτό το αφιέρωμα, στον κύκλο συναυλιών του Θεάτρου Badminton  «Τα Πρόσωπα Του Ελληνικού Τραγουδιού» θα ακουστούν τα πιο αναγνωρίσιμα τραγούδια του, όπως «Άστα τα μαλλάκια σου», «Ας ερχόσουν για λίγο», «Κάτι με τραβάει κοντά σου», «Ο μήνας έχει εννιά», «Παιδιά, της Ελλάδος, παιδιά», «Άρχισαν τα όργανα», «Το τραμ το τελευταίο», «Μια ζωή την έχουμε», «Άλα άνοιξε και άλλη μπουκάλα», «Ο τραμπαρίφας» και πολλά άλλα. Τα τραγούδια θα αποδώσει η Athens Champer Orchestra.

Αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ στο Badminton

Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν κατά αλφαβητική σειρά οι: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Καλλιόπη Βέττα, Γιάννης Ζουγανέλης, Δέσποινα Ολυμπίου, Ειρήνη Τουμπάκη & ο Μπάμπης Τσέρτος.

Την Athens Chamber Orchestra διευθύνει ο Απόλλων Κουσκουμβεκάκης, ο οποίος έχει αναλάβει και τις ενορχηστρώσεις.

Στο πρώτο μέρος, bandoneon θα παίξουν ο Ηρακλής Βαβάτσικας και η Άρτεμις Βαβάτσικα και στο δεύτερο μέρος, μπουζούκι θα παίξουν ο Δημήτρης Μαργιολάς και ο Νίκος Κρέτσης.

Χορεύουν : Alexander Khoroshikh & Giota Malamou

Ο Γιώργος Τσάμπρας στο ρόλο του.

Καλλιτεχνική διεύθυνση παραγωγής: Μιχάλης Κουμπιός


Δευτέρα 14 Μαΐου, Θέατρο Βadminton

Ώρα έναρξης: 20:30

 

Εισιτήρια

Διακεκριμένα: 35€

Α Ζώνη: 30€

Β Ζώνη: 25€

Γ Ζώνη: 20€

Δ Ζώνη: 15€

Φοιτητικό: 10€
σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε