ελληνική μουσική
223 online   ·  209.863 μέλη
αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

2ο Σεμινάριο Sonatal & Intoning - Δηλώστε συμμετοχή

Νέο σεμινάριο για τη μέθοδο Sonatal & Intoning, μια μέθοδο πρόληψης και αποκατάστασης της εγκύου και του εμβρύου και αισθητηριακής υποστήριξης ανάπτυξης των βρεφών και των μικρών παιδιών 0 έως 10 ετών.

2ο Σεμινάριο Sonatal & Intoning - Δηλώστε συμμετοχή

Τρίτη 10 Απρ 2012

Κατόπιν παράκλησης αρκετών μουσικών και φοιτητών που ενδιαφέρθηκαν να παρακολουθήσουν το τριήμερο σεμινάριο του καθηγητή Mikhail Lazarev διοργανώνουμε το σεμινάριο Sonatal & Intoning στις 18, 19 και 20 Μαϊου στοχευμένα μόνο για την εκπαίδευση των μουσικών και με τιμή συμμετοχής εξαιρετικά φιλική ώστε να μπορέσουν να το παρακολουθήσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

Το κόστος συμμετοχής είναι 150 ευρώ για τους επαγγελματίες και 80 ευρώ για τους φοιτητές.

Η μέθοδος του καθηγητή Mikhail Lazarev βασίζεται στη χρήση μουσικών οργάνων, μουσικής βασισμένης στους παλμούς της καρδιάς του εμβρύου, αναπνοές, κινήσεις και συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο βοηθάει τη μέλλουσα μητέρα να διατηρεί μια καλή ψυχολογική κατάσταση κατά την κύηση και να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα ενασχόλησης με το παιδί μετά την εγκυμοσύνη.  

 

 Περισσότερες πληροφορίες για μέθοδο Sonatal:

Η μέθοδος Sonatal βελτιώνει τη σωματική κατάσταση και ιδιαίτερα την συναισθηματική ωριμότητα του εμβρύου, τονώνει την κινητικότητά του, ενώ παράλληλα διευκολύνει την πρόσβασή του στο οξυγόνο κατά την διάρκεια του τοκετού. Επίσης, επιτρέπει στην μέλλουσα μητέρα να μάθει τους τρόπους επικοινωνίας με το μωρό ακόμα και πριν την γέννησή του, στηρίζει την υγεία και τη διάθεσή της και την προετοιμάζει για τον τοκετό. Η χρήση της ιατρικής μεθόδου συμβάλλει στην αυτορύθμιση του μεταβολισμού στο σώμα της εγκύου και, κατά συνέπεια, διευκολύνει τον τοκετό.

Η μέθοδος Intoning υποστηρίζει την ανάπτυξη των βρεφών και των μικρών παιδιών δίνοντας ασθητηριακά ερεθίσματα με τη χρήση χαρτοκατασκευών, μουσικών οργάνων, ζωγραφικής και χρωμάτων, βοηθήματα αναπνοής κ.α.

 Η εφαρμογή της μεθόδου σε περισσότερα από 50.000 παιδιά, απέδειξε ότι με το ιατρικό σύστημα πρόληψης Sonatal, τα παιδιά αναπτύσσουν μεγαλύτερες φυσικές και γνωστικές ικανότητες, αποφεύγοντας πιθανές εκ γενετής ασθένειες.

 

Από ποιον διδάσκεται

Εισηγητής: Dr. Mikhail Lazarev,M.d. & PhD στην Παιδιατρική Ψυχιατρική, PhD στην Ιατρική Αποκατάστασης από τη Διεθνή Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών της Μόσχας, Ανώτατες Μουσικές σπουδές στη Μουσική Ακαδημία Μόσχας (δίπλωμα μαέστρου), μέλος της Ακαδημίας Παιδαγωγικών και Κοινωνικών Επιστημών Μόσχας, Προγεννετιστής, Επικεφαλής του Εργαστηρίου Παιδικής Υγείας του Ρώσικου Επιστημονικού Κέντρου Αποκατάστασης και δημιουργός της μεθόδου Sontatal η οποία  εφαρμόζεται στη Ρωσία εδώ και 30 χρόνια, ενώ τα τελευταία χρόνια ακολουθούν το παράδειγμά της Αμερική, Κίνα και πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Σε ποιους απευθύνεται

Η παρακολούθηση των σεμιναρίων αφορά έγκυες, μαίες, γυναικολόγους, παιδίατρους, νεογνολόγους, ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, δασκάλους δημοτικού σχολείου, δάσκαλους θεραπευτικής γυμναστικής, νηπιαγωγούς, νοσηλευτές, μουσικούς, ιδιοκτήτες παιδικών σταθμών.

 Η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κλινικές προγεννητικού ελέγχου, παιδιατρικές κλινικές και  νοσοκομεία,  κέντρα υγείας και πρόληψης, κέντρα προετοιμασίας εγκύων για τον τοκετό, βρεφονηπιακούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, σχολεία καθώς και γονείς που θέλουν να αναπτύξουν τις δυνατότητες των παιδιών τους και τη μεταξύ τους επικοινωνία.

 Σε τι χρησιμεύει

 Χρησιμεύει στις εγκύους και γονείς για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους επικοινωνίας με τα παιδιά τους και στη μείωση των πιθανοτήτων εκ γενετής ασθενειών.

Για τους επαγγελματίες χρησιμεύει στην επαγγελματική τους ολοκλήρωση με μια πρωτοποριακή για την Ελλάδα γνώση.

 Αποτελέσματα

 Υψηλότερη ευφυία, γρηγορότερη ανάπτυξη του εγκεφάλου και του κεντρικού νευρικού συστήματος, μεγαλύτερες ικανότητες συγκέντρωσης, ανάπτυξη μουσικότητας – ρυθμού στα νεογέννητα, γρηγορότερη αποκατάσταση της εγκύου και καλύτερη αίσθηση του εαυτού και της σημασίας της στον κύκλο της ζωής.

 

Πρόγραμμα σεμιναρίου

Διδακτέα ύλη σεμιναρίου α’ μεροs

-Εισαγωγή στη μέθοδο Sonatal

-Ενδείξεις για τη χρήση της μεθόδου

-Αντενδείξεις για τη χρήση της

-Υλικοτεχνική υποστήριξη

Χρωματιστή ζώνη εγκύου «Mamatonik», Εγχειρίδιο «Χρωματιστοί φθόγγοι», Μετρονόμος, Κρουστά και παιδικά μουσικά όργανα, Φακός, Υλικά για μουσικό-ψυχολογικές μελέτες και για την κατασκευή ειδικών χαρτών, Έγγραφα

 -Περιγραφή της ιατρικής μεθόδου

Ρυθμική ή ακουστική νευρογυμναστική με δόνηση (vibrotonika), Περιβαλλοντική ή αγγειακή νευρογυμναστική με δόνηση (aquavatonika), Αναπνευστική νευρογυμναστική με δόνηση (aerotonika), Βιορυθμική νευρογυμναστική με δόνηση (chronotonika), Κινητική ή αιθουσαία νευρογυμναστική με δόνηση (miotonika), Οπτική νευρογυμναστική με δόνηση (taktilotonika, Γνωστική νευρογυμναστική με δόνηση (eydotonika).

 -Πιθανές επιπλοκές και οι λύσεις τους

-Αποτελέσματα της χρήσης της ιατρικής μεθόδου.

-Βιβλιογραφία

-Παραρτήματα

 

 Διδακτέα ύλη σεμιναρίου β’ μεροs

-Εισαγωγή στη μέθοδο Intoning (μέθοδος αισθητηριακής υποστήριξης ανάπτυξης των βρεφών και των μικρών παιδιών 0 έως 10 ετών, συνέχεια της μεθόδου Sonatal)

-Ενδείξεις για τη χρήση της μεθόδου

-Αντενδείξεις για τη χρήση της

-Υλικοτεχνική υποστήριξη

Χαρτοκατασκευές, ζωγραφιές και χρώματα, Μετρονόμος, βοηθήματα αναπνοής,

  κινησιολογικά παιχνίδια, μουσικά όργανα, Έγγραφα.

-Περιγραφή της ιατρικής μεθόδου

-Πιθανές επιπλοκές και οι λύσεις τους

-Αποτελέσματα της χρήσης της ιατρικής μεθόδου.

-Βιβλιογραφία

-Παραρτήματα

 

 

Η βεβαίωση συμμετοχής

 που θα λάβουν οι συμμετέχοντες στο τέλος του σεμιναρίου

για τις 24 διδακτικές ώρες παρακολούθησης

δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής στο δεκαήμερο σχολείο που θα επιτρέπει την εφαρμογή της μεθόδου Sonatal στην πρακτική τους.

Ο τοποs διεξαγωγηs του σεμιναριου θα είναι στο κεντρο της Aθήνας και θα ανακοινωθεί σύντομα


Ημέρες και ώρες:

Παρασκευή 18/5, 5:00 μ.μ. - 10:00 μ.μ.

Σάββατο 19/5, 10:00π.μ - 7.15μ.μ.

Κυριακή 20/5, 10:00π.μ - 7:15μ.μ

 

Εισηγητής: Dr. Mikhail Lazarev

 

 

Γραφείο Οργάνωσης:

Αναστάσιος Κλήνης

Σαλαμίνος 26 Μαρούσι 151 24,

Τηλ: 210 8020622, 213 0342191

Fax: 210 8020 694,

E-mail: info@cambiabooks.gr

 

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη φόρμα και οι διοργανωτές θα σας στείλουν λεπτομέρειες για τους τρόπους πληρωμής, αλλά και επιπλέον πληροφορίες για το σεμινάριο:

Όνομα και Επώνυμο:

Το Email σας:

Τηλέφωνο:

Διεύθυνση αλληλογραφίας:


Tags
Μουσικά Όργανα:ΚρουστάΓίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!

σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε