ελληνική μουσική
    667 online   ·  210.829 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

    Κώστας Μανιάτης - Έτσι απλά τελειώνει η αγάπη

    Τον πρώτο προσωπικό του δίσκο παρουσιάζει ο Κώστας Μανιάτης, ένας σύγχρονος λαϊκός τραγουδιστής, με δυνατές συνεργασίες και ξεχωριστή θητεία στη διασκέδαση.

    Κώστας Μανιάτης - Έτσι απλά τελειώνει η αγάπη

    Γράφει ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΙΩΓΛΟΥ (Thanasis-Gioglou)
    52 άρθρα στο MusicHeaven
    Πέμπτη 03 Μαΐ 2012

     Μια δουλειά με τις υπογραφές λαϊκών συνθετών και δεξιοτεχνών του μπουζουκιού, όπως ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, ο Παναγιώτης Στεργίου, ο Δημήτρης Χιονάς, ο στιχουργός Γιώργος Λεκάκης και άλλοι. Η παραγωγή του δίσκου έγινε από την «ΟΓΔΟΟ ΕΠΕ».

    Ο δίσκος περιέχει 11 λαϊκά τραγούδια:

    1) Έτσι απλά τελειώνει η αγάπη (Θανάσης Πολυκανδριώτης-Βιβή Πολυκανδριώτη)

    2) Σ’ αγαπώ μέχρι θανάτου (Μάκης Γιαπράκας-Γιώργος Λεκάκης)

    3) Μακριά και αγαπημένοι (Αλέξανδρος Ψωμόπουλος-Δημήτρης Τζάνος)

    4) Αγάπες και υπερβολές (Αλέξανδρος Ψωμόπουλος-Δημήτρης Τζάνος)

    5) Μακάρι (Αλέξανδρος Ψωμόπουλος-Δημήτρης Τζάνος)

    6) Ειδήσεις (Παναγιώτης Στεργίου-Γιώργος Λεκάκης)

    7) Σαν αστέρι (Δημήτρης Χιονάς-Τάνια Χαροκόπου)

    8) Που πας (Radio version) (Γιώργος Ζαμπέτας-Γιώργος Λεκάκης)

    9) Πού πηγαίνει η αγάπη (Θανάσης Πολυκανδριώτης-Γιώργος Λεκάκης)                          

    Συμμετέχει ο Θανάσης Πολυκανδριώτης

    10) Σ’ αγαπώ τρελά και επιπόλαια (Μάκης Γιαπράκας-Γιώργος Λεκάκης)

    11) Πού πας (Taximi version) (Γιώργος Ζαμπέτας-Γιώργος Λεκάκης)

    Οι ενορχηστρώσεις έγιναν από τον μπουζουξή Αλέξανδρο Ψωμόπουλο, που έπαιξε μπουζούκι, τζουρά, μπαγλαμά, ηλεκτρικό σάζι, ακουστικές κιθάρες και έκανε και τον προγραμματισμό. Έπαιξαν επίσης: Θανάσης Πολυκανδριώτης: μπουζούκι, τζουρά, Βασίλης Τριανταφυλλόπουλος: ηλεκτρικές κιθάρες, Μπάμπης Βιτωράτος: πιάνο, Γιώργος Σκυπητάρης: κλαρίνο, φλογέρες και ο Μάνος Γρυσμπολάκης: ακορντεόν. Φωνητικά έκαναν η Δανάη Βαλιανού και ο Αλέξανδρος Ψωμόπουλος. Η ηχογράφηση έγινε στο Studio Sofita από το Λευτέρη Νερομυλιώτη.

     

    Στο ένθετο του cd ο Θανάσης Πολυκανδριώτης σημειώνει:

    « Τον Κώστα Μανιάτη τον γνώρισα μέσω του εξαίρετου μαθητή μου και νυν δάσκαλου μουσικής Αλέξανδρου Ψωμόπουλου. Δε θα πω βαρύγδουπες λέξεις γι αυτόν γιατί στις μέρες μας τα μεγαλοποιούμε όλα και ακούμε τρομερά πράγματα. Μου θυμίζει ο Κώστας τις δεκαετίες του 60` και 70` που κάναμε τις ακροάσεις στα στούντιο της Κολούμπια για να ανακαλύψουμε νέα ταλέντα. Τότε τα νέα παιδιά δεν ήθελαν να ανεβούν όλα τα σκαλοπάτια της επιτυχίας αμέσως με το πρώτο Α γιατί είχαν ήθος και ταπεινότητα, και αν τους πήγαινε καλά γιατί χρειάζεται και λίγη τύχη, τότε ήταν απλά τραγουδιστές με το Τ κεφαλαίο. Εύχομαι κι εσύ να σταθείς στα πόδια σου δυνατά να μελετάς Λαϊκή Αρμονία και να σε ακούω και να σε βλέπω καλύτερο.

    Καλή επιτυχία στο πρώτο σου βήμα.»

    Μπαλάντες, ζεϊμπέκικα αλλά και τσιφτετέλια και ρούμπες με ερωτική θεματολογία, συνθέτουν το παζλ του δίσκου. Πρέπει να σημειωθεί πως ο Κώστας Μανιάτης έχει σπουδάσει αρμονία και βυζαντινή μουσική. Από τις σημαντικότερες στιγμές, η ακυκλοφόρητη σύνθεση του Γιώργου Ζαμπέτα «Που πας» σε στίχους Γιώργου Λεκάκη, ενώ ήδη ακούγεται στα ραδιόφωνα το ομώνυμο τραγούδι του Θανάση Πολυκανδριώτη σε στίχους της κόρης του Βιβής.

    Ο τραγουδιστής σημειώνει στο ένθετο:

    «Είναι τόσο μεγάλη η χαρά και η ευγνωμοσύνη που αισθάνομαι για τους ανθρώπους που κυριολεκτικά στάθηκαν δίπλα μου στην πρώτη δισκογραφική μου παρουσία, που κανονικά, αντί για σημείωμα, θα έπρεπε να γράψω βιβλίο. Θέλω να ευχαριστήσω τον Θανάση Πολυκανδριώτη που μου εμπιστεύθηκε δύο υπέροχα τραγούδια και ταυτόχρονα μου μετέδωσε τις πολύτιμες εμπειρίες του μέσα από την πολύχρονη διαδρομή του. Τον Γιώργο Λεκάκη, που είναι ο καλλιτεχνικός μου «πατέρας», το πολύτιμο στήριγμά μου σε αυτήν την προσπάθεια που κάνω. Τον αγαπημένο μου φίλο, ενορχηστρωτή αλλά και συνθέτη, Αλέξανδρο Ψωμόπουλο, για τις ατέλειωτες ώρες που περάσαμε μαζί προκειμένου να ολοκληρωθεί ο δίσκος που κρατάτε στα χέρια σας. Την οικογένεια του αείμνηστου Γιώργου Ζαμπέτα για τα ανεκτίμητα δώρα της αλλά και όλους τους συντελεστές της έκδοσης. Τέλος ένα ευχαριστώ στους γονείς μου, που με πιστέψανε και με ενθαρρύνανε να ακολουθήσω το όνειρό μου».


    *Εκτός από τα βασικά σημεία διάθεσης, το cd διατίθεται και από τα γραφεία της ΟΓΔΟΟ Ε.Π.Ε (Χλόης και Φαβιέρου 9, Μεταμόρφωση) καθώς και από το e-shop του www.ogdoo.gr που σε λίγες μέρες ενεργοποιείται η λειτουργία του.

     

    Video

    Έτσι απλά τελειώνει η αγάπη (Θανάση Πολυκανδριώτη-Βιβής Πολυκανδριώτη)

    video 





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε