ελληνική μουσική
428 online   ·  210.188 μέλη
αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

Πανελλαδικός διαγωνισμός συγκροτημάτων για τα Δημήτρια 2012

Οι Εκδόσεις Cambia σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και τα «Δημήτρια»  παρουσιάζουν στην εναρκτήρια τελετή των Δημητρίων, Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012, στον περίβολο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης,   4 μοναδικά ελληνικά μουσικά συγκροτήματα με διαφορετικό ηχόχρωμα και μουσικό ύφος!

Πανελλαδικός διαγωνισμός συγκροτημάτων για τα Δημήτρια 2012

Γράφει ο Χρύσα Οικονομάκη (XrysaOikonomaki) / 56 άρθρα στο MusicHeaven
Σάββατο 14 Ιούλ 2012

Ψηφίστε το σχήμα (Καβούρια Δολοφόνοι, Όρτσα Ρε, Biotech, JASM) που σας αρέσει περισσότερο ώστε να εκδοθούν τα έργα του σε έντυπο μουσικό βιβλίο – παρτιτούρες. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα δημοσιευθούν στις 30/9/2012

http://www.facebook.com/events/129430813863206/


Καβούρια Δολοφόνοι
Καβούρια Δολοφόνοι
Biotech
Biotech
Όρτσα Ρε
Όρτσα Ρε
Jasm
Jasm

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 «ΔΗΜΗΤΡΙΑ» ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο Φεστιβάλ της χώρας, μετά το Ελληνικό Φεστιβάλ (Φεστιβάλ Αθηνών και Φεστιβάλ Επιδαύρου) και σίγουρα το μακροβιότερο, διαθέτοντας ευρωπαϊκό προφίλ και προσανατολισμό. Άλλωστε η Θεσσαλονίκη έχει αναδειχθεί σε κέντρο ανάδειξης των πιο εμπνευσμένων μορφών της Τέχνης.

Η άλλοτε λαμπρή βυζαντινή πανήγυρη της περιόδου του "Χρυσού αιώνα" της Θεσσαλονίκης, τον 14ο αι. μ.Χ., επέστρεψε - ευτυχώς για να μείνει - τον Οκτώβριο του 1966.

Το μοναδικό ίσως φεστιβάλ της χώρας που έχει άμεσα τις ρίζες του στο ιστορικό μας παρελθόν. Τα ΔΗΜΗΤΡΙΑ , η μεγάλη εμποροπανήγυρις των Βυζαντινών χρόνων της Θεσσαλονίκης προς τιμήν του πολιούχου της πόλης, μετεξελίχτηκε αιώνες μετά στο μεγαλύτερο πολιτιστικό Φεστιβάλ της συμπρωτεύουσας, με Πανελλήνια αποδοχή και διεθνή αναγνώριση.

Αρχικά ονομάστηκε "Νέο Φεστιβάλ". Όταν ξεκίνησε να διοργανώνεται, το 1966, περιελάμβανε μόλις 11 γεγονότα.Στην πορεία γιγαντώθηκε προσφέροντας περισσότερες από 80 εκδηλώσεις σε βάθος 2 και πλέον μηνών.

Σήμερα, 47 χρόνια μετά, ένα πρόγραμμα με 35 εκδηλώσεις  επιδιώκει να ταξιδέψει το κοινό της συμπρωτεύουσας - και όχι μόνο -  σε αξιοπρόσεκτους πολιτιστικούς προορισμούς και να τονίσει το μητροπολιτικό χαρακτήρα της πόλης.

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου και για περισσότερο από ένα μήνα, η γιορτή του πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη έχει ένα όνομα: «ΔΗΜΗΤΡΙΑ». Με το φεστιβάλ η πόλη γνώρισε μια περίοδο γεμάτη συναρπαστικές καλλιτεχνικές στιγμές. Κορυφαίες προσωπικότητες των τεχνών έδωσαν το παρών όλα αυτά τα χρόνια, τοποθετώντας τα «Δημήτρια» στην υψηλή θέση την οποία όφειλαν από τη φύση τους να κατέχουν. Από το 1995, ο θεσμός συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στα σημαντικά καλλιτεχνικά γεγονότα  της Ευρώπης, με την ένταξη του στην Ευρωπαϊκή Ένωση Διεθνών Φεστιβάλ ( E.F.A ), κερδίζοντας έτσι, επιπλέον κύρος και καταξίωση.


Tags
Μουσική Εκπαίδευση:παρτιτούρεςΓίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!

σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

ymc
#25129   /   03.08.2012, 18:47   /   Αναφορά

{#emotions_dlg.thumbup}