ελληνική μουσική
248 online   ·  209.851 μέλη
αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

Παρουσίαση μουσικών βιβλίων και παράσταση στα Public Θεσσαλονίκης

Οι μουσικές Εκδόσεις Cambia θα παρουσιάσουν τα νέα τους βιβλία σε μια ξεχωριστή μουσική παράσταση.

Παρουσίαση μουσικών βιβλίων και παράσταση στα Public Θεσσαλονίκης

Γράφει ο Χρύσα Οικονομάκη (XrysaOikonomaki) / 56 άρθρα στο MusicHeaven
Πέμπτη 13 Σεπ 2012

Οι μουσικές Εκδόσεις Cambia θα παρουσιάσουν τα νέα τους βιβλία σε μια ξεχωριστή μουσική παράσταση στα Public Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 24) το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 π.μ.

Το βιβλίο “ Μουσικές ιστορίες για πιάνο” του Γιώργου Βαρσαμάκη θα παρουσιάζει ζωντανά ο πιανίστας Λάζαρος Μελλίδης. Θα μπορέσετε να απολαύσετε τις μικρές μουσικές ιστορίες που περιλαμβάνονται στο έργο αυτό μέσα από τα επιδέξια δάχτυλα του μουσικού. Το μυαλό του ακροατή θα παρασυρθεί σε ένα μακρινό χρωματιστό ταξίδι μακριά από το γκρίζο της πραγματικότητας.

Το βιβλίο “Ονειρόδρομοι” του Γιώργου Παπαδόπουλου περιέχει κομμάτια για κιθάρα και έργα μουσικής δωματίου για πιάνο, φλάουτο και κιθάρα. Στο ένθετο που περιλαμβάνεται σε αυτή την έκδοση μπορεί κανείς να βρει ξεχωριστά τα μέρη της κιθάρας με αναλυτική δακτυλοθεσία, όπως επίσης και τα μέρη του φλάουτου. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ζωντανά ο ίδιος ο συνθέτης στην κιθάρα και η Χρυσάνθη Οικονομάκη στο πιάνο.

Το βιβλίο “Ξεκινώντας, Junior I του Κώστα Μπραβάκη μια φρέσκια έκδοση για αρχάριους κιθαρίστες. Δύο μικροί μαθητές θα παρουσιάσουν κομμάτια από το βιβλίο. Η Νεφέλη Μπραβάκη θα εκτελέσει στο πιάνο το έργο από το βιβλίο Four Colours Piano Suite του ίδιου που έχει κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Cambia.
Τέλος από το βιβλίο Dreams που περιλαμβάνει σύγχρονα έργα για πιάνο, θα εκτελέσει έργα η ίδια η συνθέτης, Χρυσάνθη Οικονομάκη.

Για το κοινό θα είναι διαθέσιμες οι συλλογές μας: Ενδελέχεια/Ευδαίμονες, του Δημήτρη Μητσοτάκη για πιάνο, φωνή και κιθάρα, η συλλογή του Φοίβου Δεληβοριά με 12 γνωστά τραγούδια για πιάνο, η συλλογή με τραγούδια του σχήματος
MELISSES σε μεταγραφή για πιάνο φωνή και κιθάρα και το βιβλίο του Χρήστου Δημάκη «Φλαουτοτράγουδα για μικρή ορχήστρα».


Ελάτε να διασκεδάσετε και να γνωρίσετε τις Μουσικές Εκδόσεις Cambia από κοντά.
Είσοδος ελεύθερη.


Tags
Μουσικά Όργανα:κιθάραΓίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!

σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε