ελληνική μουσική
406 online   ·  207.880 μέλη

αρχική > e-Περιοδικό > Live Reviews

Live Review: Reworks Festival

Δεν πηγαίνεις σε ένα τέτοιο φεστιβάλ ψάχνοντας μία καρέκλα να κάτσεις. Πηγαίνεις έχοντας την προσδοκία να πάθεις αφυδάτωση από τον χορό και έχεις ένα φόβο ότι τα αυτιά σου θα βουίζουν όλη τη υπόλοιπη εβδομάδα. Ένα από τα καλά που σου μένουν μετά, είναι πως ξέρεις ότι ακόμα υπάρχει κόσμος που σηκώνει τα χέρια του ψηλά και χορεύει.

Live Review: Reworks Festival

Γράφει ο Λάζαρος Αλληλόμης (Lazarosal)8 άρθρα στο MusicHeaven
Είναι ένας από αυτούς τους ανθρώπους που ζει και αναπνέει μέσα από τη μουσική. Γεννήθηκε στα πλαίσια ενός στρατιωτικού πειράματος. Φυσικά το πείραμα απέτυχε, αυτός όμως συνέχισε να μεγαλώνει. Από μικρός, εκτός από το να μαζεύει πεταλούδες, ...
Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Reworks Festival ήταν κατά πρώτοις ένα τεράστιο meet-up (να δεις τους φίλους σου, να μάθεις τα καλοκαιρινά τους τερτίπια, να πιεις μια μπύρα μαζί τους που είχες να τους δεις καιρό) και κατά δευτέροις μια γιορτή, μια γιορτή που εδώ και 7 χρόνια συμβαίνει εδώ, στη Θεσσαλονίκη και αν πάει έτσι όπως και η φετινή, όσο περνούν τα χρόνια θα γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, με το δίκιο της άλλωστε!

Όπως είθισται, ακούμε πολλή μουσική, νέους πρωτοπόρους καλλιτέχνες, κυρίως της ηλεκτρονικής σκηνής και όλα αυτά σε ένα φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής που πλέον θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης.

Το μήνυμα του κλασσικό “We define our future”, έδειξε στο κοινό πως πρέπει να ξεφύγει λίγο από τη μιζέρια και το χάος της εποχής. Ευτυχώς, η σημερινή κατάσταση έχει αλλάξει πολύ τον τρόπο που, οι νέοι κυρίως, ακούνε μουσική.

Δε συνηθίζουν να πετάνε τα λεφτά τους χωρίς να σκέφτονται, έχουν απαιτήσεις και πλέον ψάχνουν και μαθαίνουν. Αυτό φάνηκε από τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου τις τελευταίες τρεις μέρες και στους 3 χώρους που διεξήχθη το φεστιβάλ.

Τα ονόματα ήταν πολλά όπως κάθε φορά, από καταξιωμένους Έλληνες dj’s μέχρι και μεγάλους performer του εξωτερικού έπαιξαν και έβαλαν μουσική, - γιατί είναι καιρός να το ξεκαθαρίσουμε και αυτό λίγο, άλλο παίζω μουσική και άλλο βάζω, αυτοί που έχουν επιχειρήσει να κάνουν και τα δύο, μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά - ξεσήκωσαν, ο καθένας με το δικό του τρόπο το κοινό.

Είναι πολλοί, για να μπορέσουμε να περιγράψουμε τι έγινε στον καθένα, όμως ένα είναι σίγουρο. Το Reworks Festival είναι ένας ωραίος τρόπος για να πάρεις μία τελευταία τζούρα από το καλοκαίρι.

Το φεστιβάλ αυτό μεταξύ των πολλών λόγων για τους οποίους ιδρύθηκε, θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι και για να ερωτευτείς, να βρεις παλιούς γνωστούς που μέσα στο τρέξιμο της καθημερινότητας σου ξέχασες πως υπάρχουν, να ξεφύγεις για μερικές ώρες (τόσες που αν τις έβαζες μαζί θα έπαιρνες δυο-τρία ένσημα) από την αποπνικτική πραγματικότητα των τελευταίων ετών, να αφήσεις το κεφάλι σου να ξεφύγει και - ποιος ξέρει - να βρεις τον χρόνο να κάνεις έναν μικρό προσωπικό απολογισμό πραγμάτων για την νέα χρονιά που ξεκινά, να συναντάς αυτούς που κολώνεις να τους μιλήσεις και πάντα θα κολώνεις μέχρι να περάσουν πολλά Reworks και να ‘χεις γίνει πιο δυνατός.

Μα πάνω απ’ όλα για να ακούσεις τις μουσικές που γουστάρεις. Define your future και θα τα πούμε σύντομα ξανά.

Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!


σχόλια (0)

σχολιάστε το παραπάνω άρθρο:


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτεΣχόλια από άλλες δημοσιεύσεις

Αυτά τα διάβασες;