ελληνική μουσική
    527 online   ·  210.830 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Το Radio MusicHeaven παρουσιάζει τον Μιχάλη Τσαντίλα

    Το Radio Musicheaven και η εκπομπή «Κυριακάτικοι Επισκέπτες» στην πρώτη εκπομπή της νέας σεζόν 2012-2013 υποδέχονται ζωντανά αυτή την Κυριακή (30 Σεπτέμβρη 2012) από τις 6μμ έως τις 8μμ τον νεοεμφανιζόμενο τραγουδοποιό Μιχάλη Τσαντίλα.

    Το Radio MusicHeaven παρουσιάζει τον Μιχάλη Τσαντίλα

    Γράφει ο Χάρης Αρώνης (AR-On)
    26 άρθρα στο MusicHeaven
    Παρασκευή 28 Σεπ 2012

    Θα παρουσιαστεί αναλυτικά ο παρθενικός του δίσκος με τίτλο «Σκιά στο Μυαλό» και θα συζητήσουμε χωρίς φόβο και με πολύ πάθος για τη μουσική δημιουργία και έκφραση σήμερα, για το πώς μπορεί κανείς να ονειρεύεται στην Ελλάδα του 2012 και για ό,τι άλλο έρθει στην ελεύθερη και χαλαρή κουβέντα μας αυτό το τελευταίο Σεπτεμβριάτικο απόγευμα.

    Περιμένουμε τη δική σας ενεργή συμμετοχή με σχόλια και μηνύματα την ώρα της εκπομπής, ραντεβού εδώ: www.radio.musicheaven.gr.

    Λίγα λόγια για το Μιχάλη Τσαντίλα

    Ο Μιχάλης Τσαντίλας γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Γεράκι Λακωνίας, στο Αμβούργο Δυτικής Γερμανίας και στη Σπάρτη. Στα σχολικά του χρόνια σπούδασε γαλλικά και πιάνο ενώ στα μέσα της δεκαετίας του «90 έφτιαξε το πρώτο του ροκ συγκρότημα και ξεκίνησε να γράφει τραγούδια. Πήρε πτυχίο ηλεκτρονικού μηχανικού από το Α.Τ.Ε.Ι. Χανίων και συνεχίζει τις σπουδές του στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Είναι παντρεμένος κι έχει ένα παιδί.

    • Το 2007 δημιούργησε το μπλογκ με τίτλο Δέντρο Μοναχό (http://arockaria.blogspot.gr). Την ίδια χρονιά συμμετείχε στον τελικό του Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών Κοζάνης με το τραγούδι «Και Τι Μ’ Αυτό;».
    • Το 2008 άρχισε η ενασχόλησή του με τη μουσική δημοσιογραφία, η οποία συνεχίζεται μέσω συνεργασιών με διάφορα γνωστά διαδικτυακά και έντυπα περιοδικά του χώρου.
    • Το 2009 το τραγούδι του «Wayward Blues» συμπεριλήφθηκε στη διεθνή συλλογή «Rock 4 Life International Volume 14» που κυκλοφόρησε από την αμερικανική εταιρεία «Quickstar Productions».
    • Tο 2011, ένα ακόμα τραγούδι του, με τίτλο «Μέσα Στον Πυρετό», βρήκε μια θέση στη συλλογή «Αινίγματα Και Μυστικά 2» που διανεμήθηκε δωρεάν από την «Underground Tapes».
    • Το 2012 έφτασε η στιγμή για την πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά, με τίτλο «Σκιά Στο Μυαλό», η οποία κυκλοφόρησε από τον «Μετρονόμο». Περιλαμβάνει δέκα "ολόδικά" του τραγούδια (υπογράφει μουσική, στίχους και τραγούδισμα), καθώς και μία μελοποίηση του ποιήματος «Ήθελα» του Νίκου Καββαδία. Τραγούδια - στα ελληνικά αλλά και δύο στα αγγλικά - που εξομολογούνται, που μονολογούν και αφηγούνται ιστορίες. Γράφτηκαν μέσα σε μία δεκαετία (1998-2007) και αποτελούν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του ύφους, των ενδιαφερόντων και των κατευθύνσεων που ακολουθεί ο τραγουδοποιός. Ο τίτλος του δίσκου προέκυψε από έναν στίχο του τραγουδιού «Μια Σκιά» («κάθε λέξη θα ‘ναι, χωρίς το νόημά της πια, σαν σκιά στο μυαλό, που γλιστρά») και αποτελεί μια μεταφορά για κάθε ιδέα, για κάθε δημιουργία του μυαλού, γι’ αυτό που συνήθως αποκαλούμε «έμπνευση» και που τελικά είναι κάτι ασαφές και φευγαλέο. Συνεργάτης του και σημαντικότερος συντελεστής του δίσκου είναι ο Κώστας Παρίσης που ανέλαβε την εποπτεία της παραγωγής και που μαζί με μια μικρή ομάδα φίλων μουσικών, συνέβαλε στη δημιουργία ενός ήχου που διέπει το σύνολο του άλμπουμ. Η έκδοση από τον Μετρονόμο περιλαμβάνει 16σέλιδο ένθετο με τους στίχους των τραγουδιών και τις συγχορδίες, τους συντελεστές, φωτογραφίες και άλλες πληροφορίες για την ηχογράφηση. Το εξώφυλλο φιλοτέχνησε ο αδελφός του τραγουδοποιού, Στυλιανός Τσαντίλας. Οι τίτλοι των τραγουδιών είναι:

      1. ΜΙΑ ΣΚΙΑ

      2. ΤΙ ΚΙ ΑΝ

      3. FORGIVE ME

      4. ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ

      5. ΗΘΕΛΑ (ποίηση Νίκου Καββαδία)

      6. ΜΕΤΑ ΤΗ ΒΡΟΧΗ

      7. TAKE ME AWAY

      8. ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

      9. ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ (τραγούδι για ένα καναρίνι)

    10. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;

    11. ΣΗΜΑΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ

    Ως δείγμα, παραθέτω το τελευταίο κομμάτι, για να διαφωνήσω με το Μιχάλη που σε συνέντευξή του στον Μάκη Καλαμάρη στο avopolis.gr δήλωσε: «το "Σημάδια Στην Άμμο" το θεωρώ πια πολύ αφελές και νεανικό, γι’ αυτό και νιώθω λίγο αμήχανα όταν το τραγουδάω. Όμως ο Κώστας Παρίσης επέμενε ότι έπρεπε να μπει στο άλμπουμ». Για μένα μες την απλότητά του, είναι το πιο "ταλαντούχο" μελωδικά από τα 11, απόδειξη το ότι καθώς ολοκληρώνει την ακρόαση του άλμπουμ, σου αφήνει μια γλυκιά αίσθηση αθωότητας και σε κάνει να θέλεις να το βάζεις σε Repeat.

    Επιρροές του Μιχάλη όπως αναφέρει ο ίδιος στη σελίδα του στο Facebook (www.facebook.com/michalistsantilas) είναι: The Beatles, Pink Floyd, Bob Dylan, Διονύσης Σαββόπουλος, Φοίβος Δεληβοριάς, Θανάσης Παπακωνσταντίνου.

    Να πως ανακοίνωσε ο ίδιος στο Blog του την κυκλοφορία του δίσκου:

    Χτες έκλεισα τα τριάντα τέσσερα, δεν είμαι μεγάλος ούτε, όμως, και μικρός. Χρειάστηκε, πάντως, να φτάσω σε αυτή την ηλικία για να καταφέρω να πραγματοποιήσω το μεγαλύτερο όνειρό μου, την "επίσημη", δηλαδή, κυκλοφορία κάποιων τραγουδιών μου.

    Θα μπορούσα να το είχα κάνει νωρίτερα, όμως δεν μετανιώνω που τελικά το κάνω τώρα. Ούτε με στενοχωρεί το ότι χρειάστηκε πολύς κόπος και πολύ χρήμα (για τα δικά μου δεδομένα) για να επιτευχθεί ο στόχος. Και δεν είναι τόσο που μπορώ να κρατάω στα χέρια μου ένα cd που φτιάχτηκε όπως το ήθελα αλλά περισσότερο που "έφυγαν" από πάνω μου αυτά τα έντεκα τραγούδια και πήραν το δρόμο τους. Έτσι θα πάρουν σειρά και τα υπόλοιπα.

    Ο δίσκος Σκιά Στο Μυαλό φτιάχτηκε με τη βοήθεια άξιων συνεργατών, που με τίμησαν με τη συνεισφορά τους. Ο Κώστας Παρίσης, ο Τάσος Πέππας, ο Κωστής, ο Χρήστος, ο Σταν και ο Δημήτρης, όλοι έβαλαν το λιθαράκι τους για να προκύψει το τελικό προϊόν. Δεν θα μπορούσε αυτό βέβαια να βρει το δρόμο του προς το κοινό αν δεν υπήρχε ο Θανάσης Συλιβός με τον Μετρονόμο του. Τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς.

    Γνωρίζω ότι είναι λίγοι πια αυτοί που έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν cd, ακόμα λιγότεροι, ίσως, αυτοί που ενδιαφέρονται. Αν πάντως διαθέτετε τα λίγα ευρώ του αντιτίμου και θεωρήσετε, μετά την ακρόαση εδώ, ότι αξίζει να τα επενδύσετε σε ένα αντικείμενο που φτιάχτηκε με αγάπη, εγώ σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    Όλα τα τραγούδια τα ακούτε εδώ: http://soundcloud.com/mictsant ή εδώ: https://www.facebook.com/michalistsantilas και αν σας αρέσουν, επιβραβεύστε το δημιουργό αγοράζοντας το CD από εδώ: http://www.musical.gr/cddetails.php?gui_language=1&CD_code=METR019-2&cat=2 ή παραγγέλνοντάς το από το …δισκοπωλείο* της περιοχής σας!

    *…αν και η λέξη «δισκοπωλείο» ακούγεται σαν αστείο πια, όντας δυστυχώς ένα είδος προς εξαφάνιση…

    Χ.Αρ.





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε