ελληνική μουσική
    823 online   ·  210.850 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Βραδιά αφήγησης και τραγουδιού στην Μπουάτ Απανεμιά

    Οι καημοί, οι χαρές και τα μάγια του έρωτα μέσα από λαϊκά παραμύθια, μύθους, λογοτεχνικά κείμενα και τραγούδια που ζωγραφίζουν τα πρόσωπα, τα σκοτεινά και φωτεινά της αγάπης.

    Βραδιά αφήγησης και τραγουδιού στην Μπουάτ Απανεμιά

    Γράφει το μέλος ANGEL-OD
    1 άρθρα στο MusicHeaven
    Σάββατο 03 Νοέ 2012

    Κυριακή 04/11/2012, 8μμ, Μπουάτ Απανεμιά

     Ένα ασυνήθιστο δρώμενο με διηγήσεις, τραγούδια και μελωδίες που θα μας ταξιδέψουν στους καημούς, τις χαρές και τα μάγια του Έρωτα. Παραμύθια και μύθοι από την Ελληνική προφορική παράδοση και λογοτεχνία και όχι μόνο.. Τραγούδια που ζωγραφίζουν το σκοτεινό και το φωτεινό πρόσωπο του Ερώτα και της Αγάπης, μέσα από τη γλαφυρή αφήγηση της Νίκης Κάπαρη, τις ηχητικές ατμόσφαιρες και τη φωνή του Γιάννη Ψειμάδα, τη μελωδική φωνή της Σοφίας Ανδριανού και τη μαγική φυσαρμόνικα του Δημήτρη Γκότση.

    H Νίκη Κάπαρη είναι αφηγήτρια-επαγγελματίας εδώ και χρόνια- λαϊκών παραμυθιών, αρχαίων μύθων και λογοτεχνικών κειμένων.  Έχει καθιερωθεί στο χώρο αυτό με τη γλαφυρή της αφήγηση και την ιδιαίτερη απόδοση των ιστοριών που λέει και έχει αφηγηθεί ιστορίες σε κοινό όλων των ηλικιών, έχοντας ένα ιδιαίτερο χάρισμα να συνεπαίρνει και να ταξιδεύει μέσα στις ιστορίες τους ακροατές της.

    Μαζί της πάντα ο Γιάννης Ψειμάδας -μουσικός, τραγουδιστής και συνθέτης θεατρικής μουσικής- που τη συνοδεύει δημιουργώντας ηχητικά τοπία με μουσικά όργανα περίεργα και μη, απ' όλο τον κόσμο.  Έχουν δώσει  παραστάσεις σε Ελληνικά αρχαιολογικά μουσεία με κυριότερη συνεργασία, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.  Έχουν εμφανιστεί ακόμη σε φεστιβάλ, χώρους τέχνης, βιβλιοθήκες, πλατείες, προαύλια εκκλησιών και σε όλα τα φεστιβάλ θεάτρου δρόμου που έχουν γίνει στην Ελλάδα.

    H Σοφία Ανδριανού γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι τελειόφοιτη Φυσικός & πρωτοεμφανίστηκε το 2008 στην μπουάτ Απανεμιά. Απ' το 2009 συνεργάζεται με τον Νίκο Τουλιάτο & από το 2011 συμμετέχει στην Παραδοσιακή Χορωδία του Εθνικού Ωδείου, με εμφάνιση το 2012 στο Μέγαρο Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Μακρή. Το 2012 συνεργάστηκε με τον Νότη Μαυρουδή στο Half Note Jazz Club, στις εκδηλώσεις εορτασμού των 50 χρόνων του μεγάλου συνθέτη στην δισκογραφία.

    Ο Δημήτρης Γκότσης είναι δεξιοτέχνης της φυσαρμόνικας, με έμφαση στον αυτοσχεδιασμό. Μελετά συστηματικά το όργανο από το 1999, αποδεικνύοντας ότι η φυσαρμόνικα μπορεί να είναι πολλά παραπάνω από ένα απλό μουσικό παιχνίδι. Έχει συνεργαστεί με πλήθος καλλιτεχνών σε μία ευρεία γκάμα ακουσμάτων, από το μπλουζ και τη τζαζ μέχρι το ρεμπέτικο και την παραδοσιακή μουσική.

    Η πιο παλιά αλλά και μοναδική εναπομείνασα μπουάτ της Αθήνας, η “Απανεμιά”, που από 1964 έχει φιλοξενήσει πολλούς από τους πιο σημαντικούς δημιουργούς της ελληνικής μουσικής, γραφεί μια μοναδική ιστορία. Συνεχίζει και σήμερα να κρατά την μνήμη και την φλόγα του ελληνικού τραγουδιού ζωντανή, δίνοντας διαρκώς χώρο σε νέους καλλιτέχνες και πρωτοποριακές ιδέες, μέσα στην διαχρονική ατμόσφαιρα της μπουάτ. Η Απανεμιά σήμερα είναι ένας δημοφιλής χώρος ψυχαγωγίας κόντρα στους καιρούς, είναι μια όαση, ένας οίκος τέχνης, ένα κρυφό σχολειό. Στην οδό Θόλου 4, στην Πλάκα, κολλημένη στον βράχο της Ακρόπολης.

    Μετά το τέλος της εκδήλωσης, θα ακολουθήσει ζωντανό πρόγραμμα με τον Νίκο Πλάτανο και την «Παρέα της Απανεμιάς» (Βαγγέλης Κορομηλης, Όλγα Πάσχου, Τάκης Τζουνάκος, Μάνος Βλοϊτός)

    ΑΓΑΠΕΣ ΜΑΓΙΣΣΕΣ

    Κυριακή 04/11/2012

    Προσέλευση: 19:30

    Έναρξη: 20:00

    Διάρκεια: Μιάμιση ώρα+


    ΜΠΟΥΑΤ ΑΠΑΝΕΜΙΑ

    Τέρμα Μνησικλέους και Θόλου 4, Πλάκα

    ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Τιμή ποτού: 8€

    Κρατήσεις: 2103248580



    Tags
    Μουσικά Είδη:JazzΠαραδοσιακήΜουσικά Όργανα:φυσαρμόνικα



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε