ελληνική μουσική
383 online   ·  207.880 μέλη

αρχική > e-Περιοδικό > Aρθρα

To Top-10 της αλλαγής

Όσο για αυτή τη χώρα που η καταστροφή, κατέληξε να είναι αξίωμα και τα δωρεάν κατέληξαν να είναι επί πληρωμή, ας χαρούμε ακόμα τον ήλιο, γιατί με το επόμενο μνημόνιο και στην επόμενη γενική απεργία μπορεί να τον έχουμε χάσει και αυτόν.

To Top-10 της αλλαγής

Γράφει ο Λάζαρος Αλληλόμης (Lazarosal)8 άρθρα στο MusicHeaven
Είναι ένας από αυτούς τους ανθρώπους που ζει και αναπνέει μέσα από τη μουσική. Γεννήθηκε στα πλαίσια ενός στρατιωτικού πειράματος. Φυσικά το πείραμα απέτυχε, αυτός όμως συνέχισε να μεγαλώνει. Από μικρός, εκτός από το να μαζεύει πεταλούδες, ...
Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Λίγες μόνο ημέρες μετά την ψήφιση του μνημονίου και την γενική απεργία και περιμένοντας, όπως ακριβώς και τόσοι άλλοι, τον ερχομό του χειμώνα, κάθισα να κάνω την καθημερινή μου βόλτα στο youtube. Η μπαλκονόπορτά μου παρέμεινε για ακόμη μία φορά ανοιχτή, μιας και το φθινόπωρο δε λέει να μας χτυπήσει την πόρτα – και πολύ καλά κάνει. Εξάλλου, είναι κι αυτό μια εποχή, γένους θηλυκού, και, ως κάθε θηλυκό που σέβεται τον εαυτό του, πάντοτε αργεί για να κάνει εντύπωση. Ακόμη, όμως, κι όταν τελικά σου χτυπήσει την πόρτα, ποτέ δεν μπορείς να είσαι εντελώς σίγουρος για την επόμενή του κίνηση.

Έτσι αλλάζουν οι εποχές, όπως αλλάζουμε και εμείς, όπως αλλάζουνε τα πάντα γύρω μας. Κάποτε είχαμε το βινύλιο, έπειτα το  CD και, τώρα, μια σειρά από πληροφορίες στον υπολογιστή. Ελπίζω τουλάχιστον να μη θεωρούμε πως τα τραγούδια μεταφέρουν πληροφορίες, αλλά πάθος και όρεξη για δημιουργία. Παρομοίως, μικρύναμε τα κείμενα μας και περικόψαμε τα λόγια μας. Έτσι σκέφτηκα να πω κι εγώ 5–10 πράγματα για αυτές τις αλλαγές με το δικό μου (μουσικό) τρόπο.

Ακολουθεί το Top-10 των διασκευών, λοιπόν, για να μας κάνει συντροφιά όσο περιμένουμε την επόμενη αλλαγή. Όσο για αυτήν τη χώρα, όπου η καταστροφή καλλιεργείται ως κουλτούρα και το δωρεάν εξελίσσεται σε επί πληρωμή: Ας χαρούμε λίγο ακόμα τον ήλιο, γιατί ως το επόμενο μνημόνιο και ως την επόμενη γενική απεργία, μπορεί να τον έχουμε χάσει και αυτόν.

1) The Beatles - The Honeymoon Song (1963)

 

2) Μικρο - Πές μου μια λέξη (Δημήτρης Χόρν & Μάρω Κοντού)

3) One More Cup Of Coffee - Calexico and Roger McGuinn

4) Mark Ronson - God put a smile upon your face

5) Violent Femmes - Crazy 

6) Pink Turtle - Walk On The Wild Side

7) Peach stealing monkeys - Bang Bang

 

8) Bebo Best and the Super Lounge Orchestra - Come As You Are

9) Leftover Cuties cover – Trouble

 

10) Amanda Palmer - No Surprises


Tags
Μουσικά Είδη:LoungeΚαλλιτέχνες:BangThe BeatlesΓίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!


σχόλια (0)

σχολιάστε το παραπάνω άρθρο:


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτεΣχόλια από άλλες δημοσιεύσεις

Αυτά τα διάβασες;