ελληνική μουσική
221 online   ·  209.840 μέλη
αρχική > e-Περιοδικό > Βιογραφίες

Αθηναϊκή Κομπανία

Η Αθηναϊκή Κομπανία ξεκίνησε το 1974 σαν ρεμπέτικη κομπανία Χαϊδαρίου και αργότερα με την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου, με τίτλο "Αγαπητέ Μου Θείε Τάκη" μετονομάστηκε σε Αθηναϊκή Κομπανία. Σ' αυτό το δίσκο συμμετείχε η Χαρούλα Αλεξίου...
Γράφει ο Γιώργος - Άγγελος (jorge) / 298 άρθρα στο MusicHeaven
Τετάρτη 21 Απρ 2004
Ακολουθούν πολλοί δίσκοι με καινούρια αλλα και παλιά τραγούδια που δημιουργούν μια σύγχρονη μoυσική πρόταση και ένα ρεύμα νέων καλλιτεχνών.

Στην πορεία του το συγκρότημα έχει συνεργαστεί με το Γιώργο Μητσάκη, το Γιώργο Ζαμπέτα, τον Κώστα Βίρβο, το Στράτο Διονυσίου, το Μανώλη Αγγελόπουλο, τη Χαρούλα Αλεξίου, το Γιάννη Πουλόπουλο, τον Βασίλη Παπακωσταντίνου, την Ελένη Βιτάλη, το Χρήστο Νικολόπουλο, το Γιώργο Κόρο, τον Γιάννη Βασιλόπουλο, τον Αντώνη Βαρδή, το Γιώργο Σαρρή, τον Ηλία Κλωναρίδη και πολλούς άλλους. Κατα καiρούς συνεργάστηκαν με την κομπανία η Σοφία Εμφιετζή, η Βούλα Καραχάλιου και η Αναστασία Μουτσάτσου.

Σταθμός στην διαδρομή της κομπανίας υπήρξε η συνεργασία με το σκηνοθέτη Φώτη Μεσθεναίο στην κινηματογραφημένη σειρά "Το Μινόρε της Αυγής".

Τα μέλη της ΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΚΟΜΠΑΝΙΑΣ
Δημήτρης Χατζηδιάκος, Χρήστος Κανελλόπουλος, Nίκoς Δούκας, Γιώργος Νικολέρης, Ελένη Φειδάκη

Αυτές τις μέρες κυκλοφορεί από τη SONY σε διπλό CD η νέα δουλειά της ΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΚΟΜΠΑΝΙΑΣ σε ζωντανή ηχογράφηση. Και αυτό το χειμώνα η κομπανία παίζει και τραγουδάει στα "Εννέα Ογδοα", Λεωφόρο Αλεξάνδρας 40. Ημέρες Παραστάσεων: Παρασκευή - Σάββατο, 23.00, Κρατήσεις 210-8235841, 210-8821095

Σχετικά: Δισκογραφία
Παρτιτούρες
Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!

σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε