ελληνική μουσική
    742 online   ·  210.833 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    O Γιώργος Χατζής Κυριακάτικος Επισκέπτης στο Radio ΜΗ

    Την Κυριακή 9/12/2012 στις 6 μμ, καλεσμένος του Χάρη Αρώνη ζωντανά στο Musicheaven Radio

    O Γιώργος Χατζής Κυριακάτικος Επισκέπτης στο Radio ΜΗ

    Γράφει ο Χάρης Αρώνης (AR-On)
    26 άρθρα στο MusicHeaven
    Κυριακή 09 Δεκ 2012

    Πριν από λίγες μέρες είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε το "Killer" με την Μπέσσυ Μάλφα (διαβάστε περισσότερα για την παράσταση στο τέλος της συνέντευξης που παραχώρησε στο Musicheaven εδώ). Πρόκειται για μια ισπανική ροκ όπερα, όμως στην ελληνική διασκευή της γράφτηκε πρωτότυπη μουσική από Έλληνα συνθέτη και συγκεκριμένα το Γιώργο Χατζή.

    Πήγαμε λοιπόν στο Faust τόσο για τη συνέντευξη με την πρωταγωνίστρια όσο και για να παρακολουθήσουμε την παράσταση, έχοντας απ' την αρχή στο μυαλό να κλείσουμε αν είναι δυνατόν μια ζωντανή εκπομπή με το συνθέτη καλεσμένο στο στούντιο της εκπομπής "Κυριακάτικοι Επισκέπτες", έτσι ώστε να τον γνωρίσουμε καλύτερα κουβεντιάζοντας μαζί του κι ακούγοντας μαζί με τους ακροατές τις μέχρι σήμερα δημιουργίες του. Το παράξενο πάντως είναι, ότι αφού παρακολουθήσαμε την παράσταση (η οποία εκτός από ροκ όπερα είναι και ξεκαρδιστική μαύρη κωμωδία), θέλαμε ακόμη περισσότερο να γίνει αυτή η εκπομπή, όχι μόνο για να μάθουμε το Γιώργο Χατζή ως συνθέτη και μουσικό, αλλά και ως κωμικό ηθοποιό! Γιατί βλέπετε, μπορεί να είχαμε υπ' όψη ότι συνεργάζεται με σχήματα όπως οι Άγαμοι Θύτες και οι ιταλοί performers "Lucchettino", δε φανταζόμασταν όμως ότι θα είναι τόσο καλός ηθοποιός, που θα …κλαίγαμε κυριολεκτικά από τα γέλια εξαιτίας του σε όλη τη διάρκεια της παράστασης!!!

    O Γιώργος Χατζής Κυριακάτικος Επισκέπτης στο Radio ΜΗ

    Αυτό το ραντεβού θα πραγματοποιηθεί λοιπόν αυτή την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου από τις 6 μέχρι τις 8 το βραδάκι. Όπως πάντα, είναι σημαντική η συμμετοχή και τα σχόλιά σας στο δωμάτιο επικοινωνίας (chat) ή μέσω της λειτουργίας "Στείλε μήνυμα στο σταθμό" στο κάτω μέρος της οθόνης, έχοντας συνδεθεί με το Radio Musicheaven (click εδώ).

    Για να πάρετε μια πρώτη εικόνα για τον Γιώργο Χατζή, διαβάστε το βιογραφικό του όπως το αντιγράψαμε από την επίσημη ιστοσελίδα του www.georgechatzis.com (στο οποίο μάλιστα, δεν γίνεται καν λόγος για την υποκριτική του πλευρά και το μεγάλο κωμικό του ταλέντο).

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΣ - ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

    Ο Γιώργος Χατζής σε ηλικία 7 ετών ξεκίνησε στο Ωδείο Αθηνών τις σπουδές του στο βιολί.  Παράλληλα μελετά δίπλα στον πατέρα του, Γιάννη Χατζή, τύμπανα και κρουστά. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Δημοτικό Ωδείο Αγίας Παρασκευής με τον Οδυσσέα Κορέλη απ’ όπου και πήρε το δίπλωμα βιολιού με άριστα παμψηφεί.

    Ως βιολονίστας έχει συνεργαστεί με διάσημους έλληνες συνθέτες (Mίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Νίκος Μαμαγκάκης κ.α.) σε συναυλίες και ηχογραφήσεις. Την περίοδο 1997-1998 υπήρξε μέλος της συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων και από το 2000 είναι μόνιμο μέλος της Ορχήστρας Χρωμάτων  (Μάνος Χατζιδάκις). Έχει συμμετάσχει σε πολλές από τις ηχογραφήσεις της Ορχήστρας των Χρωμάτων και συνεργάζεται με πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 2001 συνεργάζεται στενά με το γνωστό έλληνα κατασκευαστή αρχαίων ελληνικών οργάνων Νίκο Μπρα, προκειμένου να επιτευχθεί η μελέτη, η προβολή και η αναβίωση τους.

    Ως ντράμερ έχει εμφανισθεί σε πολλά φεστιβάλ κρουστών solo και ως session έχει συμπράξει με πολλούς καλλιτέχνες της ελληνικής έντεχνης, ροκ και τζαζ σκηνής.

    Από το 2003 είναι στενός συνεργάτης των Αγάμων Θυτών και των Ιταλών performers "Lucchettino". 

    O Γιώργος Χατζής Κυριακάτικος Επισκέπτης στο Radio ΜΗ

    Ο Γιώργος Χατζής ασχολείται από μικρός με τη σύνθεση. Το 2002 παίρνει την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής Σύνθεσης Με Υπολογιστή με τη σύνθεσή του "The star sign of cancer" στην κατηγορία οργανικής μουσικής σύνθεσης Electronica / Ambient / New Age. Έχει γράψει την μουσική για το θεατρικό έργο "Η αρπαγή της Ευρώπης" σε σενάριο και σκηνοθεσία Δημήτρη Βοναπάρτη. Επίσης έχει γράψει τη μουσική για την άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας στην Κάρπαθο με τίτλο Ύμνος στον Απόλλωνα. Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση από τον ίδιο και από το Κουαρτέτο εγχόρδων +Kinisis στο Μέγαρο Μουσικής και στους Δελφούς.

    ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

    Το 2005 κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό CD του με τίτλο "Spiritual Icons" το οποίο υπήρξε υποψήφιο ως καλύτερο album στην ορχηστρική μουσική για τα βραβεία Αρίων 2006.

    Το 2006 παίρνει μέρος στο Big Chill Festival UK αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές του Αγγλικού τύπου. Η σύνθεση "After Paros Island" κυκλοφορεί  στη συλλογή του παραγωγού Pete Lawrence "Take me home" σε όλη την Ευρώπη.

    Το 2007 κυκλοφορεί από την EMI το cd single "On vacation (feat. Kelly)" το οποίο και παρέμεινε στο top 20 για 2 εβδομάδες (επίσημο site IFPI.) Η σύνθεση "After Parοs island"  κυκλοφορεί  στη συλλογή του παραγωγού Raphael Marionneau "The Epilogue of a Journey". 


    Tags
    Μουσικά Είδη:AmbientElectronicaNew AgeΌπεραΜουσικά Όργανα:βιολίΚαλλιτέχνες:RaphaelΝίκος ΜαμαγκάκηςΣταύρος ΞαρχάκοςΜουσική Γενικά:συνέντευξη



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    Administrator
    #26074   /   09.12.2012, 14:43   /   Αναφορά

    Αξίζει να τον γνωρίσετε, εκπληκτικός κωμικός!

    #26689   /   18.02.2013, 02:39   /   Αναφορά

    Μια πραγματικά απολαυστική εκπομπή, που μπορείτε να την (ξανα)ακούσετε από εδώ:


    http://archive.org/details/Episkeptes20121209GiorgosChatzis