ελληνική μουσική
181 online   ·  209.524 μέλη

αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

Alma Deutscher ...είναι ο νέος Mozart;

Η 7χρονη Alma Deutscher εντυπωσιάζει όχι μόνο με τον τρόπο που παίζει το βιολί, το ότι γνωρίζει καλά πιάνο αλλά και με τις ολοκληρωμένες της συνθέσεις στην κλασσική μουσική.

Alma Deutscher ...είναι ο νέος Mozart;

Παρασκευή 04 Ιαν 2013

Αυτό το super-παιδί γεννήθηκε το 2005, και παίζει ήδη άψογα βιολί, πιάνο ενώ παράλληλα συνθέτει. Είναι μόλις 7 ετών και για πολλούς θεωρείται ο νέος Mozart. Η Alma Deutscher μένει στο Dorking της Αγγλίας μαζί με τους γονείς της Guy and Janie. Ο πατέρας της είναι φλαουτίστας και η μητέρα της παίζει πιάνο.

Alma Deutscher ...είναι ο νέος Mozart;

Σύμφωνα με τον πατέρα της ήταν σε θέση να λέει τις νότες του πιάνου από τα δύο της μόλις χρόνια. Της χάρισε το πρώτο της βιολί στα τρίτα της γεννέθλια και ήταν τόσο ενθουσιασμένη που επί μέρες προσπαθούσε να παίξει, γι'αυτό και αποφάσισαν να της βρουν δάσκαλο. Ξεκίνησε να εκτελεί σε αυτό με άνεση σονάτες του Handel μέσα σε ένα μόλις χρόνο.

Στα 6 της χρόνια η Alma σύνθεσε μια ολοκληρωμένη όπερα με τον τίτλο The Sweeper of Dreams, που είναι βασισμένη στο ομώνυμο έργο της Elizabeth Adlington, η οποία έφτασε πολύ κοντά στον τελικό διαγωνισμού που διοργανώνεται από την English National Opera προκειμένου να ανακαλύψει νέα ταλέντα στην κλασσική μουσική. Η μικρή Alma είπε ότι η μουσική της έρχεται στο μυαλό όταν είναι ήρεμη. Της αρέσει πολύ να σκέφτεται νεράϊδες, πριγκίπισες και όμορφα φορέματα.Στο διαδίκτυο υπάρχουν δείγματα των συνθέσεών της αλλά και έργα διάσημων συνθετών που έχει παίξει.

Υ.Σ. Εμείς απλά ελπίζουμε να εξελιχθεί σε μια σπουδαία μουσικό και συνθέτρια αλλά να μην "ξεχάσει" να απολαύσει και την παιδική της ηλικία όπως τόσα και τόσα άλλα παιδιά-θαύματα :)

Πηγές: en.wikipedia.org, telegraph.co.uk


Tags
Μουσικά Είδη:ΌπεραΜουσικά Όργανα:βιολίΚαλλιτέχνες:Guy


σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

costaspanag Chat
Βετεράνος
#26296   /   04.01.2013, 12:46   /   Αναφορά

Δεν είναι μοναδική η περίπτωση.


Ο χαρακτηρισμός "νέος Μότσαρτ" είναι υπερβολικός, ατυχής και σίγουρα πρόωρος. Για τον Μότσαρτ ξέρουμε και την συνέχεια της λαμπρής εξέλιξής του σαν ενήλικα. Μακάρι να ξαναγεννιόνταν κι άλλοι Μότσαρτ!

Desmar Chat
Φθασμένος
#26299   /   04.01.2013, 13:44

Δεν έχουμε λόγω να διαφωνήσουμε. Ο χαρακτηρισμός έχει δωθεί από τον ξένο τύπο από όπου και προέρχεται η είδηση και εμείς τον μεταφέρουμε :)


cosmos Chat
Περαστική Νότα
#26431   /   16.01.2013, 18:47

Επίσης ο χαρακτηρισμός σούπερ παιδί πιστεύω δεν είναι σωστός, αλλά και η υπερβολή που δίνεται από τα ΜΜΕ σε τέτοια θέματα. Ένας σωστός ορισμός θα ήταν "ταλαντούχο παιδί". Ούτε ο "Νέος Μότσαρτ" είναι σωστός χαρακτηρισμός, Μότσαρτ θπήρχε μόνο μια φορά, πιστεύω πω το κοριτσάκι έχει δικό του όνομα. Όλοι μας είμαστε αυτό που είμαστε, και δεν θα έπρεπε σε τέτοια θέματα να μας συγκρίνουν με άλλους, ειδικά όταν αυτοί οι άλλοι είναι κάτι σαν τον Μότσαρτ, και ειδικά σε αυτήν την τρυφερή ηλικία. Και τα λέω χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν.


AIDONOGLOUNEKTARIA Chat
Βετεράνος
#26302   /   04.01.2013, 20:04   /   Αναφορά

Θα την δούμε & στη συνέχεια πόσο θα έχει εξελιχθεί ή θα καεί που δεν το εύχομαι!!!!!

brooklynakos Chat
Περαστική Νότα
#26303   /   04.01.2013, 22:20   /   Αναφορά

http://www.youtube.com/watch?v=wPvqARjDBuE alli mia periptosi...