ελληνική μουσική
    723 online   ·  210.833 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    O Κώστας Λεμονίδης με τη νέα του δουλειά ζωντανά στο Radio MusicHeaven

    Ο Κώστας Λεμονίδης κάνει ποδαρικό για το 2013 στην εκπομπή Κυριακάτικοι Επισκέπτες με οικοδεσπότη το Χάρη Αρώνη, την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 6-8μμ στο www.radio.musicheaven.gr

    O Κώστας Λεμονίδης με τη νέα του δουλειά ζωντανά στο Radio MusicHeaven

    Γράφει ο Χάρης Αρώνης (AR-On)
    26 άρθρα στο MusicHeaven
    Παρασκευή 11 Ιαν 2013

    Αντιγράφω το βιογραφικό του μέσα από το προσωπικό του site (http://www.costaslemonidis.gr):


    Γεννήθηκα στο Αννόβερο της τότε Δυτικής Γερμανίας. Η πρώτη μου επαφή με τη μουσική, ήταν οι δίσκοι της μαμάς μου και τα μαθήματα πιάνου που έκανα ως το γυμνάσιο, όπου ανακάλυψα ότι δεν μου ταιριάζει το κλασσικό ωδείο. Τότε αποφάσισα να γίνω κιθαρίστας και να παίξω σε σχολικό συγκρότημα. Από την πρώτη στιγμή προσπάθησα να μιμηθώ το παίξιμο μουσικών που θαύμαζα όπως οι George Harrison, Mark Knopfler, Eric Clapton, J.J.Cale κλπ.

    Αν και ποτέ δεν σταμάτησα να παίζω σε συγκροτήματα, δεν ασχολήθηκα επαγγελματικά με τη μουσική. Μετά το σχολείο δεν είχα αποφασίσει ακόμα τι θα ήθελα να γίνω. Αφού αμφιταλαντεύτηκα ανάμεσα σε διάφορες σχολές και ασχολίες σπούδασα οικονομικά.

    Κάποιες δισκογραφικές απόπειρες που έγιναν στις αρχές της δεκαετίας του 90 με το τότε γκρουπ μου τους "Blowing Free" δεν καρποφόρησαν και χρειάστηκε να περιμένω μέχρι το καλοκαίρι του 2004 για τον πρώτο μου δίσκο με τίτλο "Κάπως Αμήχανα...".

    Αναζητώντας μουσική ταυτότητα συνεργάστηκα για ένα διάστημα με τους "7bo4" και το τέλος της συνεργασίας μας ήταν το έναυσμα να φτιάξω ένα σχήμα το οποίο θα έμπαινε στο στούντιο για να ηχογραφήσει την επόμενη δουλειά μου. Ο δίσκος με τίτλο "Σταθμός 2ος" ήταν το αποτέλεσμα αυτής της αναζήτησης καθώς και πολλές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές της Αθήνας.

    Ακολούθησε η συνεργασία μου με το "Μιχάλη Μουλάκη και την Αναπόφευκτη Συζήτηση". Ο νέος μου δίσκος με τίτλο "Εμμανουηλίδου 13" κυκλοφορεί σύντομα!


    Κι επειδή το άλμπουμ "Εμμανουηλίδου 13" μόλις κυκλοφόρησε, κάνουμε την πρώτη του ολοκληρωμένη ραδιοφωνική παρουσίαση εδώ στο σταθμό του musicheaven παρέα με τον τραγουδοποιό στο στούντιο της εκπομπής Κυριακάτικοι Επισκέπτες.

    Θα ακούσουμε όλα τα τραγούδια του δίσκου, θα κουβεντιάσουμε με την ψυχή μας, θα απαντήσουμε σε όσα σχόλια ή ερωτήσεις κάνουν οι ακροατές την ώρα της εκπομπής (μέσω της λειτουργίας «Στείλε μήνυμα στο στούντιο» ή από το δωμάτιο επικοινωνίας) και δεν θα μας αρνηθεί ο Κώστας (που είναι άλλωστε παλιό μέλος του Musicheaven με nickname lemonc) να μας τραγουδήσει και ζωντανά, με τη συνοδεία της κιθάρας του!

    Γενικά θα υποδεχτούμε ραδιοφωνικά το 2013 με τον καλύτερο τρόπο και σίγουρα θα περάσουμε καλά, γι' αυτό να είστε εκεί!

    O Κώστας Λεμονίδης με τη νέα του δουλειά ζωντανά στο Radio MusicHeaven

    Διαβάστε το δελτίο τύπου από την κυκλοφορία του δίσκου από την Zefxis Music:

    Κώστας Λεμονίδης - «Εμμανουηλίδου 13» – Ιανουάριος 2013

    Πιστός στο ραντεβού του ο Κώστας Λεμονίδης μετά την ψηφιακή κυκλοφορία του κομματιού «Το τραγούδι της βροχής», το οποίο αποτέλεσε τον προάγγελο της καινούριας του δισκογραφικής δουλειάς, κυκλοφορεί αυτές τις μέρες το τρίτο του προσωπικό cd, με τίτλο «Εμμανουηλίδου 13».

    Ο δίσκος χαρακτηρίζεται από ένα μείγμα δυναμικής και μελωδικής ροκ μουσικής, με ατμοσφαιρικές πινελιές που δίνουν οι ευαίσθητες μπαλάντες του cd. Οι κιθάρες του Κώστα Λεμονίδη κρατούν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις συνθέσεις του και το άμεσο και ήρεμο στυλ του τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ερμηνεία του.

    Το cd αποτελείται από 10 κομμάτια, όπου εκτός από τον Κώστα Λεμονίδη που υπογράφει τη μουσική και τους στίχους στα περισσότερα από αυτά, συμμετέχουν δημιουργικά ο Τάσος Μεταξάς, η Χριστίνα Καλογεροπούλου, η Αγνή Παλάτζα και η Δήμητρα Μαστορίδου, η οποία έχει γράψει τους στίχους στο κομμάτι «Βάζω Μπρος».

    Επίσης, συμμετέχουν οι εξαιρετικοί μουσικοί Περικλής Χατζής στο μπάσο, η Τατιάνα Θεολόγου στο τσέλο, ο Γιώργος Γκόγκας στα πλήκτρα και στον προγραμματισμό, η Μαρία Παπαρδάκη στο πιάνο, στα πλήκτρα αλλά και στα φωνητικά μαζί με την Τίνα Κάρλε και τη Δέσποινα Κατσούλη.

    Το ομότιτλο κομμάτι του cd «Εμμανουηλίδου 13» είναι ορχηστρικό και ...προσωπική υπόθεση του Κώστα Λεμονίδη!

    H νέα δισκογραφική δουλειά του Κώστα Λεμονίδη κυκλοφορεί από την Zefxis Music στα συνεργαζόμενα δισκοπωλεία και σημεία πώλησης και είναι παράλληλα διαθέσιμη ως download στα μεγάλα διαδικτυακά δισκοπωλεία (iTunes κλπ.), τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας καθώς και στο online shop της Zefxis Music (www.zefxismusic.gr).





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #26416   /   14.01.2013, 11:32   /   Αναφορά

    Ευχαριστώ παιδιά γιά την όμορφη παρέα! Ευχαριστώ Χάρη γιά τη φιλοξενία (και πάλι) .Καλή συνέχεια σε όλους.Θα τα λέμε!Smile

    #26688   /   18.02.2013, 02:37   /   Αναφορά

    Εμείς ευχαριστούμε Κώστα για την παρουσίαση του υπέροχου "Εμμανουηλίδου 13" αλλά και για τα όμορφα τραγούδια που μας έπαιξες live με την κιθάρα σου!


    Όσοι χάσατε την εκπομπή μπορείτε να την ακούσετε εδώ:


    http://archive.org/details/Episkeptes20130113CostasLemonidis