ελληνική μουσική
    743 online   ·  210.832 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    3 σπουδαίοι κιθαρίστες που άξιζαν περισσότερη δημοσιότητα!

    Οι παρακάτω κιθαρίστες άφησαν το δικό τους ιδιαίτερο στίγμα στο χώρο της μουσικής. Σίγουρα λόγω του τεράστιου ταλέντου τους, άξιζαν πολύ περισσότερη δημοσιότητα από όση τελικά είχαν.

    3 σπουδαίοι κιθαρίστες που άξιζαν περισσότερη δημοσιότητα!

    Κυριακή 10 Φεβ 2013

    Terry Kath (Chicago)

    Ο Terry Kath ήταν η ραχοκοκκαλιά των Chicago. Εισήγαγε το καινοτόμο jazz-rock στυλ κατά την διάρκεια των χρυσών χρόνων του συγκροτήματος στη δεκαετία του '70. Ο Kath έδωσε ιδιαίτερο παλμό στα κλασσικά κομμάτια 25 or 6 to 4, Make Me Smile και I'm a Man. Εξαιτίας των ιδιαίτερων κιθαριστικών του δεξιοτήτων αρκετά χρόνια νωρίτερα τον είχε ξεχωρίσει ο Jimi Hendrix. Πέθανε με τραγικό τρόπο το 1978 όταν κατά λάθος αυτοτραυματίστηκε με όπλο.

    Ollie Halsall

    Πρώτα με το cult συγκρότημα Patto της δεκαετίας του '70 και στη συνέχεια συνεργαζόμενος με πάρα πολλούς κορυφαίους καλλιτέχνες ο Ollie Halsall άφησε το δικό του στίγμα με το αξέχαστο progressive στυλ του που επηρέασε σημαντικά μουσικούς όπως οι Alvin Lee και Allan Holdsworth. Ακόμα και οι Rolling Stones είχαν σκεφτεί να τον πάρουν μαζί τους στη θέση του Mick Taylor.





    Jimmy Nolen

    Αν οι Funk κιθαρίστες μπορούσαμε να πούμε ότι είχαν “πατέρα” αυτός θα ήταν σίγουρα ο Jimmy Nolen. Ήταν βασικός συνεργάτης του πολύ απαιτητικού James Brown. Ο Nolen ανέπτυξε το γνωστό του“chicken scratch” στυλ δίνοντας βαρύτητα στις ψιλές νότες, το ελαφρύ και γρήγορο άρπισμα και το παίξιμο κοντά στο μπράτσο. Η ιδιαίτερη τεχνική του είναι χαρακτηριστική σε κομμάτια όπως το Papa’s Got a Brand New Bag και I Got You (I Feel Good).





    Πηγή: gibson.com, wikipedia.org




    Tags
    Μουσικά Είδη:FunkΚαλλιτέχνες:ChicagoJames BrownJimi Hendrix



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #26622   /   10.02.2013, 23:45   /   Αναφορά

    Πολύ καλό άρθρο.Τους δύο πρώτους ούτε κι εγώ τους είχα προσέξει.Άνοιξα και σχετική συζήτηση στο forum προχθές όπου μπορούμε να μάθουμε και για άλλους υποτιμημένους κιθαρίστες ή να τους προσέξουμε λίγο περισσότερο!

    #26624   /   11.02.2013, 01:27

    Είναι ευχάριστο που το βρίσκετε τόσο ενδιαφέρον όσο και εμείς. Υπάρχουν και άλλοι πολύ σημαντικοί μουσικοί που είτε λόγω συνθηκών είτε λόγω χαρακτήρα δεν "τράβηξαν" τα φώτα της δημοσιότητας επάνω τους... θα τους ανακαλύπτουμε μαζί σιγά σιγά :)