ελληνική μουσική
    418 online   ·  210.819 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Βασίλης Λέκκας: Για 1η φορά στο Σταυρό του Νότου

    Σε μια μουσική παράσταση με ένα εξαιρετικό ρεπερτόριο με ιδιαίτερη σημασία, ο Βασίλης Λέκκας εμφανίζεται για 1η φορά στη σκηνή του Σταυρού του Νότου την Τετάρτη 13/3/2013. 

    Βασίλης Λέκκας: Για 1η φορά στο Σταυρό του Νότου

    Γράφει το μέλος MusicHeaven.gr
    939 άρθρα στο MusicHeaven
    Κυριακή 10 Μαρ 2013

    Ο Βασίλης Λέκκας ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή του Σταυρού του Νότου, σε μια μουσική παράσταση που στηρίζεται σε επιλογές από ένα ρεπερτόριο με αναφορές στους σημαντικότερους συνθέτες του τόπου μας, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης, και ο Γιάννης Μαρκόπουλος που μαζί τους συνεργάστηκε δισκογραφικά σε πρώτες εκτελέσεις.

    Επίσης θα ακουστούν τραγούδια από εξίσου σημαντικές δισκογραφικές του συνεργασίες, με τους Γιάννη Σπάθα και Γιώργο Τρανταλίδη, εκφραστές της ελληνικής και όχι μόνο μουσικής.

    Πέρα από την αναφορά στους σημαντικότερους έλληνες συνθέτες, η παράσταση  συγκεντρώνει και το έργο σπουδαίων ποιητών και στιχουργών όπως ο Ν. Γκάτσος, ο Οδ. Ελύτης, ο Γ. Σεφέρης, ο Γ. Ρίτσος, ο Ν. Καββαδίας, ο Μ. Γκανάς, η Λ. Νικολακοπούλου, ο Α. Δαβαράκης, ο Ε. Αρανίτσης.

    Από την παράσταση δε θα λείψουν και ακυκλοφόρητα τραγούδια, καθώς και αναφορές στην παράδοση, μια που ο Βασίλης Λέκκας την υποστηρίζει έμπρακτα έχοντας ηχογραφήσει παραδοσιακά κομμάτια.

    Ο Βασίλης Λέκκας με το δυναμικό λυρισμό στην ερμηνεία του αλλά και την ειλικρίνεια και την επαναστατικότητα της έκφρασης που τον διακρίνει, γίνεται ο ιδανικός εκφραστής των έργων αυτών.

    Με την ιδιαίτερη σκηνική του παρουσία αλλά και τη θεατρική εμπειρία που φέρει, μας προσφέρει μια παράσταση που μεταφέρει την ένταση και τη συγκίνηση τραγουδιών που εντάσσονται στην νεότερη μυθολογία του τόπου μας.

    Στη συνέχεια στη σκηνή με τους:

    Σπήλιο Ζευκίλη Κιθάρα

    Τάσο Ζαφηρείου Κιθάρα - Μπουζούκι

    Νίκο Σπάθα - Κιθάρα 

    Βασίλης Λέκκας: Για 1η φορά στο Σταυρό του Νότου





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε