ελληνική μουσική
    731 online   ·  210.832 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Ραφαηλίδης, Κλαμπάνης, Λάντσιας στο Half Note Jazz Club!

    Τρεις εξαιρετικοί μουσικοί στο χώρο τους, τρεις πράξη μουσικοί του... «κόσμου», συναντώνται για δυο μοναδικές βραδιές στο Half Note το Σάββατο 30 & Κυριακή 31 Μαρτίου 2013.

    Ραφαηλίδης, Κλαμπάνης, Λάντσιας στο  Half Note Jazz Club!

    Τετάρτη 27 Μαρ 2013

    «Δύο συν ένα σημεία υπέροχης Jazz, στο γνωστό σημείο της Αθήνας»

     

    Οι προερχόμενοι από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού αλλά… δικοί μας κορυφαίοι μουσικοί  Χρήστος Ραφαηλίδης και Πέτρος Κλαμπάνης, προσκαλούν και συναντούν τον μοναδικό πιανίστα, συνθέτη και κρουστό Σταύρο Λάντσια. Μέσα από το πρίσμα των πολλών εμπειριών τους, θα ερμηνεύσουν δικές τους συνθέσεις καθώς και διασκευές από το «Great American Songbook». 

     

    Ο Χρήστος Ραφαηλίδης είναι ένας σπουδαίος βιμπραφωνίστας συνθέτης με λαμπρή καριέρα στην Νέα Υόρκη και ιδρυτής του περίφημου συγκροτήματος «Manhattan Vibes»! Εδώ και αρκετά χρόνια λαμπρύνει με την παρουσία του την διεθνή Jazz σκηνή, όχι μόνο δισκογραφικά με την επιτυχία του κουαρτέτου των “Manhattan Vibes”, αλλά παίζοντας και με τους επιφανέστερους μουσικούς όπως με την Charles MingusEpitaphband ή στο Lincoln Center με την ορχήστρα του υπό την διεύθυνση του Wynton Marsalis. Ιδιαίτερες είναι και οι συνεργασίες του με τον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη μας Μίμη Πλέσσα, με τον οποίο ηχογράφησε δύο επιτυχημένους δίσκους και εμφανίστηκε σε πολλά live.

     

    Ο Πέτρος Κλαμπάνης είναι βιρτουόζος του μπάσου και ραγδαία ανερχόμενος διεθνώς μουσικός, ανήκει δε στην σχετικά νέα γενιά μουσικών. Ο πολυτάλαντος καλλιτέχνης αφού τελείωσε τις σπουδές του στην Αθήνα και έπαιξε με τους κορυφαίους της τοπικής Jazz σκηνής, έκανε το βήμα των περαιτέρω σπουδών στην Ολλανδία, κατά την διάρκεια των οποίων είχε την δυνατότητα να περιοδεύσει σχεδόν σε όλη την Ευρώπη και τα σημαντικότερα Φεστιβάλ της. Το 2008 μετακόμισε στην Νέα Υόρκη και πήρε Masters στην Jazz performance αλλά πρωτίστως μπόρεσε να απορροφηθεί πλήρως από την απαιτητική Jazz σκηνή της πόλης! Συνεργάστηκε με την Gretchen Parlato, τον Paul Bollenback, τον Antonio Hart και πολλούς άλλους ενώ πολύ επιτυχημένα εμφανίζεται στους πιο γνωστούς χώρους της Ν. Υόρκης και τα διεθνή Φεστιβάλ, ενώ ήδη καταγράφει και δύο δισκογραφικές δουλειές. Εκεί συνδέθηκε φυσικά και με τον Χρήστο Ραφαηλίδη και άλλους μουσικούς και έκαναν ένα project με τίτλο «Jazz Mediterraneo». Από την συνύπαρξη στο project αυτό δημιουργήθηκε το concept για το άλλο καινούργιο project για μπάσο και βιμπράφωνο με τον τίτλο «Point Two», που είναι και αντικείμενο των συναυλιών αυτών.

     

    Ραφαηλίδης, Κλαμπάνης, Λάντσιας στο  Half Note Jazz Club!

    Στην σπουδαία αυτή δουλειά και παρουσίαση συνεπικουρούνται από τον εξαιρετικό αυτοσχεδιαστή και «πολυμουσικό» Σταύρο Λάντσια που αποτελεί ένα από τα πιο βαριά χαρτιά της τοπικής και όχι μόνο δημιουργικής και ορχηστικής μουσικής. Ο γεννημένος στην Κύπρο ξεχωριστός καλλιτέχνης, σπούδασε μουσική και ενορχήστρωση στην Αμερική (Berklee) και τιμήθηκε με βραβεία εκεί ως νέος καλλιτέχνης. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 ήρθε στην Αθήνα όπου και ασχολήθηκε με την ενορχήστρωση ως πιανίστας στην Ελληνική δισκογραφία, την τηλεόραση και το θέατρο.  Σύντομα συνδέθηκε μουσικά με τον μπασίστα Γιώτη Κιουρτσόγλου και τον σαξοφωνίστα David Lynch για να φτιάξουν τους «Human Touch», σχήμα στο οποίο ο Λάντσιας παίζει εκτός από πιάνο, κλασική κιθάρα και τύμπανα! Άπειρες οι συνεργασίες του με κορυφαίους τραγουδοποιούς μας, όπως Δ. Σαββόπουλος, Χ. Αλεξίου, Ο. Περίδης, Α. Ιωαννίδης αλλά και συνθέτες όπως η Ε. Καραΐνδρου, ο Ν. Ξυδάκης κ.ά.  Εκτός των ηχογραφήσεων με τους «Human Touch» και των δεκάδων άλλων καλλιτεχνών, ο Λάντσιας έχει και τρεις προσωπικές δισκογραφικές επιτυχημένες δουλειές. Στην τελευταία, με τίτλο  « Ημερολόγια Ονείρων», η οποία ξεκίνησε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με συμμετοχή της Καμεράτα και ολοκληρώθηκε στην Αμερική, συμμετέχουν οι διάσημοι  Peter Erskine στα ντραμς και Lars Danielsson στο μπάσο.

     

    Η συνεργασία και ο ελεύθερος αυτοσχεδιασμός των τριών σπουδαίων μουσικών στο Half Note στις 30 και 31 Μαρτίου, είναι βέβαιο ότι θα είναι ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός. Τα Δύο συν Ένα Σημεία απόλυτης και καθαρής μουσικής δημιουργίας στο γνωστό στέκι της καλής μουσικής! Αναμένουμε….     

     

    ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 22:30 (Σαβ.), 21:30 (Κυρ.)

    ΕΙΣΟΔΟΣ: 10€ στο μπαρ/ τραπέζι: 10, 15€

     

    Half Note Jazz Club Τριβωνιανού 17, Μετς 

    Κρατήσεις: 210 9213310  

     


    Tags
    Μουσικά Είδη:AmericanJazzΜουσικά Όργανα:κιθάρα



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε