ελληνική μουσική
    403 online   ·  210.818 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Δωρεάν μαθήματα από το Berklee College of Music!

    Το Berklee College of Music με έδρα την Βοστώνη, προσφέρει εντελώς δωρεάν μια σειρά από on line μαθήματα μουσικής, στα οποία διδάσκουν διεθνώς καταξιωμένοι καθηγητές. Το course "Εισαγωγή στον αυτοσχεδιασμό” που ξεκινάει τον Απρίλιο είναι ένα από αυτά.

    Δωρεάν μαθήματα από το Berklee College of Music!

    Γράφει το μέλος MusicHeaven.gr
    939 άρθρα στο MusicHeaven
    Παρασκευή 05 Απρ 2013

    Στον εκπαιδευτικό κύκλο: “Εισαγωγή στον αυτοσχεδιασμό” οι συμμετέχοντες θα μάθουν τη βασική φιλοσοφία που βρίσκεται πίσω από την διαδικασία του αυτοσχεδιασμού υπό την καθοδήγηση του Gary Burton ενός από τους πλέον καταξιωμένους και πιο γνωστούς μουσικούς στο είδος, ειδικά στον κόσμο της Jazz.Τα μαθήματα είναι στην αγγλική γλώσσα και για την καλύτερη κατανόηση χρησιμοποιούνται σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα.

    Έναρξη: 22/4/2013 (διάρκεια 5 εβδομάδες)

    Χρόνος που απαιτείται: 6-8 ώρες/εβδομάδα

    Ενώ είναι πολλοί οι fan της Jazz μουσικής που καταλαβαίνουν ότι οι μουσικοί συχνά “βγάζουν από το μυαλό τους” τις νότες που παίζουν κατά την διάρκεια ενός live, οι περισσότεροι -συμπεριλαμβανομένων πολλές φορές και των ίδιων των μουσικών που ξεκινάνε να μαθαίνουν αυτοσχεδιασμούς- δεν έχουν ξεκαθαρίσει στο μυαλό τους την ακριβή διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν προκειμένου να οδηγηθούν επιτυχημένα στον αυτοσχεδιασμό.

    Ο σκοπός αυτού του course, είναι να παρουσιάσει τη βασική φιλοσοφία του αυτοσχεδιασμού και πως μπορεί κάποιος να συνδυάσει αποτελεσματικά τις διαφορετικές πνευματικές και μουσικές δεξιότητες που εμπλέκονται στην επίτευξή του.

    Όσοι παρακολουθήσουν τον συγκεκριμένο κύκλο μαθημάτων θα μάθουν τα σημεία εκείνα που θα πρέπει να εξασκήσουν περισσότερο και πως μπορούν να εφαρμόσουν τους διαφορετικούς τύπους και τις τεχνικές του αυτοσχεδιασμού ώστε ο μουσικός που αυτοσχεδιάζει να κατανοήσει τον μηχανισμό που τον οδηγεί αυθόρμητα στη μετάδοση της μουσικής που δημιουργεί, στους ακροατές του.

    Περισσότερες λεπτομέρειες: www.coursera.org/course/improvisation




    Tags
    Μουσικά Είδη:Jazz



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #27059   /   05.04.2013, 15:34   /   Αναφορά

    Το coursera γενικοτερα εχει αξιολογα σεμιναρια για entry level ενδιαφερομενους. Παρολο που ουσιαστικα προκειται ευκολης προς μεσης κατηγοριας μαθηματα, αξιζει τον κοπο η παρακολουθηση τους!

    #27070   /   07.04.2013, 21:25   /   Αναφορά

    Έκανα ήδη εγγραφή!

    #27073   /   08.04.2013, 09:13

    Θα έχει ενδιαφέρον να μοιραστείς μαζί μας την εμπειρία σου μαζί μας όταν το ολοκληρώσεις {#emotions_dlg.thumbup}


    #27074   /   08.04.2013, 10:14

    Επειδη ειμαι στο τελος ενος 2ο σεμιναριου που παρακολουθουσα, θα ελεγα πως για καποιον που ξεκιναει τωρα να ασχολειται με τα θεματα που αναφερονται στο coursera, ειναι ο,τι πρεπει! Ειναι οργανωμενα ανα εβδομαδα τα μαθηματα, με quiz κι εργασιες προοδου και συνεργασιες με τους υπολοιπους συμμετεχοντες μεσω του forum που εχει για καθε σεμιναριο!



    Γενικα θα μπορουσαν να αποτελεσουν παραδειγμα για την Ανωτατη Εκπαιδευση μας...


    #27075   /   08.04.2013, 13:03

    Καλημέρα σε όλους!


    Να είστε σίγουροι για αυτό! Χρόνια λέω να είχα τα χρήματα για να πάω στο Berkley για να κάνω, αυτοσχεδιασμό & jazz αρμονία! Τώρα που έχω την ευκαιρία, ακόμα & με αυτό τον τρόπο δεν τη χάνω με τίποτα!!!!!!