ελληνική μουσική
266 online   ·  210.213 μέλη
αρχική > e-Περιοδικό > Μαθήματα Μουσικής

Μάθημα Solo Κιθάρας: Για αρχάριους κιθαρίστες


Ενότητες
Άσκηση 1
Άσκηση 2
Άσκηση 3
Γράφει ο Γιώργος - Άγγελος (jorge) / 299 άρθρα στο MusicHeaven
Τρίτη 01 Ιούν 2004

Άσκηση 1

Τρεις απλές ασκήσεις περιλαμβάνονται σε αυτό το νέο μάθημα. Το μάθημα απευθύνεται σε εσάς τους αρχάριους κιθαρίστες που θέλετε να μάθετε - πέρα από τις συγχορδίες - και σόλο κιθάρα (εισαγωγές, σόλο σε τραγούδια ή αυτοσχεδιασμούς).

Θα πρέπει απαραίτητα να έχετε κατανοήσει τα μαθήματα Πεντάγραμμο, Nότες, Kλειδιά, Τόνοι, ημιτόνια & σημεία αλλοιώσεως και Γνωριμία με την ταμπλατούρα που υπάρχουν στην ενότητα Διδασκαλία του MusicHeaven.

Tα θεωρητικά μαθήματα μουσικής είναι προσφορά της Σχολής Μουσικής 'Τομπάζη' που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη (περισσότερα για τη Σχολή).

Χορδή 1: Νότα Μι
Παίζοντας την πρώτη (από κάτω) χορδή ανοικτή, θα πάρουμε τη νότα Μι!
Παίζοντας την πρώτη (από κάτω) χορδή και πατώντας με το πρώτο δάκτυλο του αριστερού μας χεριού στο πρώτο τάστο, θα πάρουμε τη νότα Φα!
Παίζοντας την πρώτη (από κάτω) χορδή και πατώντας με το τρίτο δάκτυλο του αριστερού μας χεριού στο τρίτο τάστο, θα πάρουμε τη νότα Σολ!

Επόμενο: Άσκηση 2Tags
Μουσικά Όργανα:κιθάραΜουσική Εκπαίδευση:μάθημα κιθάραςσυγχορδίεςταμπλατούραΓίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!

σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

#845   /   05.10.2004, 19:20   /   Αναφορά
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΙΘΑΡΑ...
#5012   /   03.07.2006, 23:04   /   Αναφορά
Μια χαρά για πρώτο μάθημα! Απλά διευκρινήστε ότι πρόκειται για ακουστική και/ή ηλεκτρική κιθάρα, όχι κλασική τελοσπάντων. Επίσης, χρήσιμο θα ήταν να υπάρχουν φωτό με θέσεις χεριού, μην πάθει και τίποτα κανείς...
#23992   /   10.01.2012, 13:26
Μπορείς να τις χρησιμοποιείσεις & για την κλασσική!!!!

Αν αντί για πένα χρησιμοποιείς δάκτυλα του δεξιού σε συνδιασμό: i - m (δείκτης - μέσος), m - a (μέσος - παράμεσος), i - a (δείκτης - παράμεσος), έχεις τέλεια εξάσκηση για το δεξί!!!!!!!!!!!!!!!