ελληνική μουσική
75 online   ·  209.513 μέλη

αρχική > e-Περιοδικό > Μαθήματα Μουσικής

Μάθημα Solo Κιθάρας: Για αρχάριους κιθαρίστες


Ενότητες
Άσκηση 1
Άσκηση 2
Άσκηση 3
Γράφει ο Γιώργος - Άγγελος (jorge)298 άρθρα στο MusicHeaven
O Jorge ίδρυσε το MusicHeaven το 2002, ως μετονομασία του GreekMusiciansHeaven που είχε δημιουργηθεί το 1997 στο εργαστήριο των Μηχ. Η/Υ στην Πάτρα. Είναι Μηχανικός Η/Υ & Πληροφορικής με μεταπτυχιακό στα Δίκτυα, έχει σπουδάσει κιθάρα, έχει ...
Τρίτη 01 Ιούν 2004

Άσκηση 1

Τρεις απλές ασκήσεις περιλαμβάνονται σε αυτό το νέο μάθημα. Το μάθημα απευθύνεται σε εσάς τους αρχάριους κιθαρίστες που θέλετε να μάθετε - πέρα από τις συγχορδίες - και σόλο κιθάρα (εισαγωγές, σόλο σε τραγούδια ή αυτοσχεδιασμούς).

Θα πρέπει απαραίτητα να έχετε κατανοήσει τα μαθήματα Πεντάγραμμο, Nότες, Kλειδιά, Τόνοι, ημιτόνια & σημεία αλλοιώσεως και Γνωριμία με την ταμπλατούρα που υπάρχουν στην ενότητα Διδασκαλία του MusicHeaven.

Tα θεωρητικά μαθήματα μουσικής είναι προσφορά της Σχολής Μουσικής 'Τομπάζη' που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη (περισσότερα για τη Σχολή).

Χορδή 1: Νότα Μι
Παίζοντας την πρώτη (από κάτω) χορδή ανοικτή, θα πάρουμε τη νότα Μι!
Παίζοντας την πρώτη (από κάτω) χορδή και πατώντας με το πρώτο δάκτυλο του αριστερού μας χεριού στο πρώτο τάστο, θα πάρουμε τη νότα Φα!
Παίζοντας την πρώτη (από κάτω) χορδή και πατώντας με το τρίτο δάκτυλο του αριστερού μας χεριού στο τρίτο τάστο, θα πάρουμε τη νότα Σολ!

Επόμενο: Άσκηση 2Tags
Μουσικά Όργανα:κιθάραΜουσική Εκπαίδευση:μάθημα κιθάραςσυγχορδίεςταμπλατούρα


σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

axilleas23 Chat
Σολίστ
#845   /   05.10.2004, 19:20   /   Αναφορά
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΙΘΑΡΑ...
acckith Chat
Περαστική Νότα
#5012   /   03.07.2006, 23:04   /   Αναφορά
Μια χαρά για πρώτο μάθημα! Απλά διευκρινήστε ότι πρόκειται για ακουστική και/ή ηλεκτρική κιθάρα, όχι κλασική τελοσπάντων. Επίσης, χρήσιμο θα ήταν να υπάρχουν φωτό με θέσεις χεριού, μην πάθει και τίποτα κανείς...
AIDONOGLOUNEKTARIA Chat
Βετεράνος
#23992   /   10.01.2012, 13:26
Μπορείς να τις χρησιμοποιείσεις & για την κλασσική!!!!

Αν αντί για πένα χρησιμοποιείς δάκτυλα του δεξιού σε συνδιασμό: i - m (δείκτης - μέσος), m - a (μέσος - παράμεσος), i - a (δείκτης - παράμεσος), έχεις τέλεια εξάσκηση για το δεξί!!!!!!!!!!!!!!!