ελληνική μουσική
144 online   ·  208.862 μέλη

αρχική > e-Περιοδικό > Σε πρώτη εμφάνιση

Γιώργος Αξαμπανόπουλος

Ο Γιώργος "Orpheus" Αξαμπανόπουλος είναι ένας νέος συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής από την όμορφη Θεσσαλονίκη. Συντηρητής ιστορικών κτιρίων, αλλά και με σπουδές στη γραφιστική και την ψυχολογία, ο Γιώργος Αξαμπανόπουλος παρουσιάζει στο MusicHeaven προσωπική δουλειά 10 ετών, όσος δηλαδή και ο χρόνος που πέρασε από τότε που έγραψε το πρώτο του τραγούδι...

MP3, φωτογραφίες και βιογραφικό του Γιώργου Αξαμπανόπουλου (στο MusicHeaven τον έχετε συναντήσει ως Orpheus), καθώς και τρόπους να επικοινωνήσετε μαζί του, θα βρείτε στην προσωπική του Music Page, στη διεύθυνση: georgeaxa.musicheaven.gr.
Γράφει ο Γιώργος (jorge)298 άρθρα στο MusicHeaven
O Jorge είναι ο ιδρυτής του MusicHeaven. Είναι Μηχανικός Η/Υ & Πληροφορικής με μεταπτυχιακό στα Δίκτυα, έχει σπουδάσει κιθάρα, έχει παίξει κιθαρίστας σε μικρά σχήματα στην Πάτρα και την Αθήνα, ενώ του αρέσουν το τένις, η τεντούρα, το πο...
Πέμπτη 03 Ιούν 2004
Ο Γιώργος "Orpheus" Αξαμπανόπουλος είναι ένας νέος συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής από την όμορφη Θεσσαλονίκη. Συντηρητής ιστορικών κτιρίων, αλλά και με σπουδές στη γραφιστική και την ψυχολογία, ο Γιώργος Αξαμπανόπουλος παρουσιάζει στο MusicHeaven προσωπική δουλειά 10 ετών, όσος δηλαδή και ο χρόνος που πέρασε από τότε που έγραψε το πρώτο του τραγούδι...

MP3, φωτογραφίες και βιογραφικό του Γιώργου Αξαμπανόπουλου (στο MusicHeaven τον έχετε συναντήσει ως Orpheus), καθώς και τρόπους να επικοινωνήσετε μαζί του, θα βρείτε στην προσωπική του Music Page, στη διεύθυνση: georgeaxa.musicheaven.gr.

Tagsσχόλια (4)

σχολιάστε το παραπάνω άρθρο:


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

gate Chat
MusicHeaven Guru
#590   /   03.06.2004, 23:42   /   Αναφορά
O Γιώργος δεν είναι απλώς ένας νέος συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής αλλά ένας εξαιρετικά ταλαντούχος μουσικός που συνδυάζει άψογα και τα τρία. Πρόσφατα είχα την τύχη να ακούσω δουλειά του, μέσα από ένα demo 14 δικών του τραγουδιών και λίγο παλαιότερα, σε μια συνάντηση του Μ/Η, είχα την ευκαιρία να τον ακούσω σε ένα τραγούδι του και ζωντανά. Τα τραγούδια του τόσο από πλευράς μουσικής όσο, ιδιαίτερα, πιστεύω, από πλευράς στίχου είναι ξεχωριστά και καθένα τους έχει το στίγμα του δημιουργού τους, μακριά από απομιμήσεις και επαναλήψεις. Φαίνεται ότι τα δουλεύει πάρα πολύ ο Γιώργος πριν τα αποτυπώσει στο χαρτί σε νότες και πριν τους δώσει λόγο.

Είμαι πολύ αισιόδοξη για το καλλιτεχνικό μέλλον του Γιώργου. Δεν ξέρω ποιοι άλλοι θα βρεθούν στο δρόμο του για να τον βοηθήσουν, αυτό που ξέρω όμως σίγουρα είναι πως ο κ. Χρόνης Αηδονίδης ήδη ενδιαφέρεται για ένα τραγούδι του ειδικά, που άκουσε στο demo αυτό, το οποίο και έχει σκοπό να εντάξει σε έναν από τους επόμενους δίσκους του (καθώς ο Γιώργος σε αυτό ειδικά το τραγούδι έδωσε ένα ιδιαίτερο παραδοσιακό χρώμα, τόσο με τη μουσική του όσο και με τους στίχους του, πράγμα αξιοπρόσεκτο, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι το είδος, το οποίο, κατά κύριο λόγο, τον εκφράζει, όπως φαίνεται από τη δουλειά του, απέχει των παραδοσιακών δρόμων. Κι όμως σε αυτό το τραγούδι ειδικά τα έχει καταφέρει περίφημα...!).Γιώργο σου εύχομαι απ' την καρδιά μου πολλές επιτυχίες. Η δουλειά σου να αναγνωριστεί σύντομα και να αγαπηθεί και από άλλον κόσμο, όπως την αναγνωρίζουμε και την αγαπάμε εμείς που είμαστε κοντά σου.
istoxastis Chat
Φθασμένος
#591   /   04.06.2004, 00:48   /   Αναφορά
Λοιπόν που λες Γιώργο, στα δύσκολα μου απόψε, με βρήκαν τα demakia σου κι απ' το "χειρουργικό" της κορούλας μου, παρέσυραν για λίγο το νου μου, μελωδικά, ως τη φωτιά της Σμύρνης. Δεν λέω και τα άλλα δυο κομμάτια σου ήταν άψογα, ευαίσθητος στίχος και εξαίσια μουσική, όμως, πως να στο πώ, έκει κοντα στην ΑΓΙΑ ΠΟΛΥΧΝΗ ΠΛΑΙ ΣΤ ΑΙΒΑΛΙ, σαν να συνάντησα την καλλιτεχνική σου ωριμότητα, ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΝΑ ΓΥΡΕΥΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΣΤΕΡΙ και την καταξίωση σου, το αξίζεις
yiannisyiannis Chat
Φθασμένος
#592   /   04.06.2004, 13:39   /   Αναφορά
Με απλά λόγια, το ποιοτικό τραγούδι πρέπει να είναι καμωμένο από δύο αγνά συστατικά. Στίχο και μελωδία. Ο Γιώργος (orpheus) δίνει ιδιαίτερη βάση και στα δύο, γράφοντας τραγούδια που έχουν να μας πουν πολλά.Ακούγοντας το demo με τα 14 κομμάτια του Γιώργου, το πρώτο πράγμα που νοιώθει κανείς, είναι η ευαισθησία και η ποιότητα των στίχων του, συνοδευόμενοι από μια καλοσμιλεμένη μουσική επένδυση. Ο Γιώργος έχει αναπτύξει ένα προσωπικό εκφραστικό στυλ, που σε γοητεύει από την πρώτη στιγμή, με το ξεχωριστό ύφος, τη χροιά και την αμεσότητά του. Οι στίχοι του σε αγγίζουν μιλώντας απευθείας στην ψυχή σου. Λόγια που κρούουν τις πιο ευαίσθητες χορδές μας, άλλοτε γλυκά και χαρούμενα, άλλοτε νοσταλγικά και κάποιες φορές πικραμένα και πονεμένα, αποδίδοντας με θαυμαστή ακρίβεια τα συναισθήματα του δημιουργού τους. Συναισθήματα που περιγράφουν την πορεία μιας γενιάς, από την καθημερινή της πραγματικότητα, μέχρι τις ιστορικές μνήμες που την σημάδεψαν. Ο Γιώργος είναι εραστής της μελωδίας. Η μουσική του δένει απόλυτα με τους στίχους του, αφουγκράζεται τα μηνύματά του και βοηθά να ξεδιπλωθούν εικόνες και συναισθήματα. Παρόλο που το ύφος του χαρακτηρίζεται γενικά σαν έντεχνο, χρωματίζει τα τραγούδια του ενίοτε με rock, λαϊκές ή ακόμη και παραδοσιακές πινελιές, δημιουργώντας έτσι ξεχωριστά ηχοχρώματα που εντυπωσιάζουν.Όταν ο Δ. Σαββόπουλος χτύπησε για πρώτη φορά την πόρτα κάποιας δισκογραφικής εταιρείας για να παρουσιάσει τη δουλειά του, είπε στον τότε διευθυντή με το γνωστό σκωπτικό του ύφος: "Ψάχνω να βρω έναν εργοδότη για να με εκμεταλλευτεί". Αφού τα συμφωνήσανε, λίγο αργότερα έγραψε και το σαρκαστικό τραγούδι "Ευχαριστώ σε, ω! εταιρεία".Εύχομαι κι εγώ λοιπόν, εκ βάθους καρδιάς, αυτή η δουλειά να βρει το δρόμο προς την εκμετάλλευση -δηλαδή τη δισκογραφία- και κατ’ επέκταση προς την επιτυχία, γιατί πραγματικά το αξίζει. Τέτοιες μουσικές δεν πρέπει να μένουν κρυμμένες.
rapsodos Chat
Φθασμένος
#593   /   04.06.2004, 18:14
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια. Μου δίνουν δύναμη σε στιγμές που τη χρειάζομαι μιας και μετά απο πολύ καιρό αποφάσισα να ασχοληθώ σοβαρά και να δημοσιεύσω τραγούδια που συνέθεσα πρόσφατα αλλα και πριν απο 10 χρόνια. Ακόμα δεν έχω πειστεί για το αποτέλεσμα, όχι μόνο της εκτέλεσης - αυτό εννοείται - αλλά και της σύνθεσης. Σχόλια όπως τα δικά σας όμως μου δίνουν την ώθηση που έχω ανάγκη.

Μεγαλύτερη ανάγκη όμως απο τα πολλά ευχαριστώ έχω στο να δώσω στην κορούλα του istoxastis τις απέραντες ευχές μου για γρήγορη ανάρρωση.

Περαστικά της.Πρόσφατα σχόλια

Αυτά τα διάβασες;