ελληνική μουσική
193 online   ·  209.541 μέλη

αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

Ο Paul Allen της Microsoft με δικό του άλμπουμ τον Αύγουστο!

Ο συνιδρυτής της Microsoft Paul Allen και το συγκρότημά του οι Underthinkers θα κυκλοφορήσουν ένα άλμπουμ με τίτλο, Everywhere at Once, τον Αύγουστο. Ο Allen μπορεί να μην είναι και τόσο γνωστός ως συνιδρυτής της εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Microsoft, αλλά είναι ένας χαρισματικός κιθαρίστας και λάτρης της μουσικής.

Ο Paul Allen της Microsoft με δικό του άλμπουμ τον Αύγουστο!

Γράφει το μέλος MusicHeaven.gr 939 άρθρα στο MusicHeaven
Επίσημο account του MusicHeaven...
Δευτέρα 27 Μαΐ 2013

Στο άλμπουμ Everywhere at Once συμμετέχουν και μερικά από τα πολύ σημαντικά ονόματα της μουσικής βιομηχανίας όπως οι Joe Walsh, Derek Trucks, Heart’s Ann και Nancy Wilson, Chrissie Hynde, Doyle Bramhall II, Los Lobos’ David Hidalgo και Ivan Neville. Στην πλειοψηφία των κομματιών ο Allen έχει γράψει ή έχει συμμετάσχει στην σύνθεση τους τα οποία και παίζει ο ίδιος στην κιθάρα του. Στη δουλειά αυτή συμπεριλαμβάνονται συνολικά 13 τραγούδια σε αυθεντικούς ήχους Rock Blues και πολύ κιθάρα.


Ο Allen είναι γεννημένος στο Seattle και λατρεύει τον Jimi Hendrix τον οποίο και άκουσε για πρώτη φορά όταν ήταν 16 χρονών. Απέκτησε μια τεράστια και πολύ εντυπωσιακή συλλογή από αναμνηστικά του Hendrix που αποτελείται από εκατοντάδες αντικείμενα όπως αυθεντικές παρτιτούρες, κοστούμια και έναν σημαντικό αριθμό από τις κιθάρες του αγαπημένου του καλλιτέχνη. Η συλλογή του περιλαμβάνει ακόμα και τμήματα από την κιθάρα του Hendrix την οποία διέλυσε κατά την διάρκεια συναυλίας το 1967 στα πλαίσια του Montery Pop Festival.

Ο Paul Allen της Microsoft με δικό του άλμπουμ τον Αύγουστο!

Άλλο ένα σημαντικό κομμάτι αυτής της συλλογής αποτελεί και μια λευκή κιθάρα Stratocaster με την οποία ο Hendrix έπαιξε τo The Star Spangled Banner στο Woodstock το 1969. Μετά τον θάνατο του το 1970, η κιθάρα είχε μπει σε μια αποθήκη μέχρι που πουλήθηκε σε μια δημοπρασία στον Allen για 1.300.000 δολλάρια. “Σπάνια περνούσε εβδομάδα χωρίς να αγοράσω μια κιθάρα”, έχει γράψει. “Είναι κάτι πέρα από ένα απλό χόμπι, μου δίνει ισορροπία και με κρατάει ζωντανό. Όπου και αν πάω παίρνω την μουσική μαζί μου.” Η πολύτιμη αυτή συλλογή βρίσκεται στο Experience Music Project (EMP) Museam το οποίο και δημιούργησε.

Ο Paul Allen της Microsoft με δικό του άλμπουμ τον Αύγουστο!


Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του άλμπουμ Everywhere at Once’s θα πάνε σε εκπαιδευτικά προγράμματα του EMP Museum. Αυτό είναι πολύ καλό, μια που τον Μάρτιο του 2013 ο Allen μπήκε στην λίστα του Forbes ως ο 53ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι το άλμπουμ δεν το δημιούργησε για να κερδίσει χρήματα αλλά γιατί πραγματικά αγαπάει την μουσική.

Ο Paul Allen της Microsoft με δικό του άλμπουμ τον Αύγουστο!

Πηγή: www2.gibson.com, en.wikicollecting.org 


Tags
Μουσικά Είδη:BluesPopRockΜουσικά Όργανα:κιθάραΚαλλιτέχνες:Jimi HendrixJoe WalshΜουσική Εκπαίδευση:παρτιτούρεςΕταιρίες:Stratocaster


σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε