ελληνική μουσική
250 online   ·  209.863 μέλη
αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

Δύο Μουσεία σε μια Ημέρα

Το Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη - Κέντρο Εθνομουσικολογίας σας προσκαλεί την Κυριακή 16 Ιουνίου στις 11.30 π.μ. στην δράση Δύο Μουσεία σε μια Ημέρα, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ξεναγηθεί στα δύο Μουσεία.

Δύο Μουσεία σε μια Ημέρα

Γράφει το μέλος MusicHeaven.gr / 939 άρθρα στο MusicHeaven
Πέμπτη 13 Ιούν 2013

Το Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη - Κέντρο Εθνομουσικολογίας σας προσκαλεί την Κυριακή 16 Ιουνίου στις 11.30 π.μ. στην δράση Δύο Μουσεία σε μια Ημέρα, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ξεναγηθεί στα δύο Μουσεία. H ξενάγηση θα ξεκινήσει στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη - Κέντρο Εθνομουσικολογίας και θα ολοκληρωθεί στο Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δύο Μουσεία σε μια Ημέρα

Το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη-Κέντρο Εθνομουσικολογίας ιδρύθηκε και λειτουργεί από τον Ιούνιο του 1991. Βασίζεται στη συλλογή 1200 ελληνικών λαϊκών μουσικών οργάνων από τον 18ο αιώνα ως τις μέρες μας, καρπό πενηντάχρονης έρευνας και μελέτης του μουσικολόγου Φοίβου Ανωγειανάκη www.instruments-museum.gr

Δύο Μουσεία σε μια Ημέρα

Το Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών εγκαινιάστηκε το 1987 στο πλαίσιο του εορτασμού των 150 χρόνων του Πανεπιστημίου Αθηνών και στεγάζεται στην οικία του αρχιτέκτονα –πολεοδόμου Σταματίου Κλεάνθη που φιλοξένησε το πρώτο Πανεπιστήμιο της Ελλάδας από το 1837 έως το 1841. 

www.history-museum.uoa.gr 

Δύο Μουσεία σε μια Ημέρα

Σημείο συγκέντρωσης: Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη - Κέντρο Εθνομουσικολογίας,

Διογένους 1-3, Πλάκα

Ώρα: 11.30 π.μ.

Διάρκεια: 1 ½ ώρα

Πληροφορίες: 210 3254119 & 210 3254129 (Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη-Κέντρο Εθνομουσικολογίας) & 210 368 9502-05 (Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών)

Δύο Μουσεία σε μια Ημέρα

Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!

σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε