ελληνική μουσική
    756 online   ·  210.833 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Οι Pixies κυκλοφορούν νέο κομμάτι μετά από 9 χρόνια!

    Το νέο κομμάτι των Pixties με τίτλο Bag boy έρχεται αμέσως μετά από την αποχώρηση του μπασίστα τους Kim Deal.

    Οι Pixies κυκλοφορούν νέο κομμάτι μετά από 9 χρόνια!

    Γράφει το μέλος MusicHeaven.gr
    939 άρθρα στο MusicHeaven
    Κυριακή 30 Ιούν 2013

    Φήμες που καλά κρατούσαν εδώ και καιρό για την κυκλοφορία ενός νέου άλμπουμ των Pixies επιβεβαιώθηκαν με την κυκλοφορία ενός νέου κομματιού με τίτλο Bag boy που κυκλοφόρησε το συγκρότημα αμέσως μετά την αποχώρηση του μπασίστα τους Kim Deal. Η μπάντα είχε να παρουσιάσει νέα δουλειά από το 2004.

    Το κομμάτι το ερμηνεύει ο Black Francis, ένα δυναμικό beat μας χαρίζει ο David Lovering και έναν γεμάτο κιθαριστικό ήχο έχουμε από τον Joey Santiago. Ποιός είναι όμως στο μπάσο? Ο Jeremy Dubs, ένας μουσικός από την Μασαχουσέτη που κατά περιόδους έπαιζε με τον Black Francis. Οι Santiago, Lovering και Dubs κάνουν και τα φωνητικά του κομματιού.

    "Οι στίχοι συμπτωματικά γράφτηκαν σε ένα Starbucks Coffee στο Harvard Square του Cambridge, πριν από 25 years. Έγραψα και κάποιους στίχους ενός παλιού κομματιού των Pixies με τίτλο Break My Body" είπε ο Black Francis σε δήλωσή του. "Η μουσική του κομματιού ήταν μέσα στο μυαλό μου εδώ και μερικά χρόνια. Υπάρχουν ορισμένα demos που έφτιαξα μαζί με τους Joey και David πριν από κάποια χρόνια στο Los Angeles, με αφορμή μια ιδέα για ταινία που ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί, η μουσική της όμως είναι ένα θέμα που μας απασχολεί δημιουργικά."

    Το τελευταίο κομμάτι που είχαν κυκλοφορήσει οι Pixies ήταν το Bam Thwok, το οποίο και διατίθονταν αποκλειστικά μέσω διαδικτύου με download. To Bam Thok επισφράγισε την επανένωση της μπάντας το 2004 μετά από την διάλυσή τους το 1993. Το συγκρότημα τα τελευταία 9 χρόνια έκανε περιοδείες σε διάφορα μέρη. Το 1989 είχαν κυκλοφορήσει το άλμπουμ Doolittle το οποίο το Rolling Stones έχει κατατάξει στα 500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών.

    Οι Pixies κυκλοφορούν νέο κομμάτι μετά από 9 χρόνια!

    Πηγή: rollingstone.com, pixiesmusic.com





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε