ελληνική μουσική
576 online   ·  210.186 μέλη
αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

Κενός Χώρος: ένα πολιτιστικό σημείο συνάντησης!

Ας γνωρίσουμε καλύτερα το κέντρο πολιτισμού ΚΕΝΟΣ◘ΧΩΡΟΣ που λειτουργεί από το 2010 στην περιοχή του Κεραμεικού, δίπλα στην Ιερά Οδό και την Τεχνόπολη. Ιδρύθηκε το 2002 και σε αυτό παρουσιάζονται θεατρικές παραστάσεις, φιλοξενούνται διαλέξεις, πρόβες και εργαστήρια, διοργανώνονται φεστιβάλ και σεμινάρια.

Κενός Χώρος: ένα πολιτιστικό σημείο συνάντησης!

Γράφει το μέλος MusicHeaven.gr / 939 άρθρα στο MusicHeaven
Δευτέρα 01 Ιούλ 2013

"Ο χώρος είναι οι άνθρωποι που τον κατοικούν.

Η κενότητα του χώρου δημιουργεί την προϋπόθεση συνάντησης τους."

Ευαγγελία Θαλασσινή

Από το 2010 λειτουργεί με ανανεωμένη ταυτότητα, στην περιοχή του Κεραμεικού, δίπλα στην Ιερά Οδό και την Τεχνόπολη, με ανανεωμένη ταυτότητα ο πολιτιστικός χώρος ΚΕΝΟΣ◘ΧΩΡΟΣ, ο οποίος ιδρύθηκε το 2002, παρουσιάζοντας θεατρικές παραστάσεις, φιλοξενώντας διαλέξεις, πρόβες και εργαστήρια, διοργανώνοντας και συνδιοργανώνοντας φεστιβάλ και σεμινάρια.

Κενός Χώρος: ένα πολιτιστικό σημείο συνάντησης!

Βασική φιλοσοφία του χώρου και απαραίτητη προϋπόθεση για την πολυμορφική δραστηριότητά του είναι ο κενός χώρος, ιδιότητα που του επιτρέπει να διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες κάθε δημιουργού για τη φιλοξενία της δράσης του.

Τεχνικές προδιαγραφές:

Αίθουσα 120 τ.μ. (wc, κουζίνα)

Ο χώρος παρέχει: πιάνο, ξύλινο πάτωμα, κλιματισμό, ηχητικό και φωτιστικό εξοπλισμό για παραστάσεις και παρουσιάσεις.

Ο πολιτιστικός χώρος ΚΕΝΟΣ◘ΧΩΡΟΣ (Αγησιλάου 77Α Κεραμεικός, Αθήνα) δέχεται προτάσεις συνεργασίας για την σεζόν 2013-2014 με στόχο την οργάνωση πειραματικών παραστάσεων (θέατρο, χοροθέατρο), σεμιναρίων, διαλέξεων, μουσικών δρώμενων, κοινωνικών συνεστιάσεων, και παρουσίαση βιβλίων.

Κενός Χώρος: ένα πολιτιστικό σημείο συνάντησης!
 

Οι δύο βασικοί άξονες στους οποίους κινείται η θεματολογία του χώρου, αφορούν ‘το Ιερό στην τέχνη και τη ζωή’, αλλά και τη ‘σχέση μουσικότητας και λόγου στα ελληνικά κείμενα, όπως αναπτύσσονται και στα αντίστοιχα Φεστιβάλ που έχουν διοργανωθεί –και διοργανώνονται.

Στη μουσική σκηνή, στόχος του χώρου είναι η φιλοξενία σχημάτων Jazz, κλασσικής και παραδοσιακής μουσικής καθώς και μουσικών-θεατρικών παραστάσεων.

Στα link που ακολουθούν μπορείτε να ‘παρακολουθήσετε’ ορισμένες από τις παραγωγές και συμπαραγωγές του ΚΕΝΟΥ◘ΧΩΡΟΥ, αλλά και εκδηλώσεις που έχουν κατά καιρούς φιλοξενηθεί:

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

  • ΣυμΠαραγωγη ΚΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ & BRIDGE PROJECT

ΟEDIPUShttp://www.kenosxoros.com/#!-e--/c7ai

  • Παραγωγη ΚΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ

H MΠΕΜΠΑ’: http://www.kenosxoros.com/#!h-/cjwf

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

  • ΙΕΡΟ77

Βιντεο +κείμενα: http://www.kenosxoros.com/#!untitled/ckcc

http://iero77.tumblr.com/

  • Φεστιβάλ ΑΕΙΔΕ (θα πραγματοποιηθεί αρχές οκτωβρίου 2013)

ΜΟΥΣΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

  • Μουσικοθεατρική παράσταση "O έΡωτας είναι Γρίπη... " ReboOted

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ & ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ

  • ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

http://ouranokatevatoi.blogspot.gr/2013/05/blog-post_4543.html

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΧΟΡΟΥ

  • Salsa 4all project

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ

Έχουν πραγματοποιηθεί σεμινάρια αρχαίου Δράματος (Α.Ρέτσος), Θεατρικής γραφής (Α.Φλουράκης), Μαθήματα αρχ. Ελληνικών (Κ.Κιουπκιολής), Μαθήματα υποκριτικής-τεχνική Michael Chekhov (Ε.Θαλασσινή), Χοροθεάτρου(Κ.Μπουζάνη), Κινηματογράφου (Β.Μαζόμενος) κ.α

Βιογραφικό:

Ευαγγελία Θαλασσινή

Ερευνήτρια σκηνικών τεχνών

Καλλιτεχνική Διεύθυνση ΚΕΝΟΣ ◘ ΧΩΡΟΣ

H Ευαγγελία Θαλασσινή γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Η καταγωγή της είναι από την Χίο. Τελειόφοιτη του Νομικού τμήματος του Α.Π.Θ, σπούδασε Υποκριτική στο Εργαστήριο Θεατρικής Τέχνης της Πειραματικής Σκηνής της Τέχνης στην Θεσ/νίκη και στην Σχολή Δραματικής Τέχνης ΒΕΑΚΗ (1998-2001), Αθήνα. Το 2005 εγκαθίσταται στην Μαδρίτη όπου σπουδάζει Σκηνοθεσία Θεάτρου στην Βασιλική Ανωτάτη Ακαδημία Δραματικής Τέχνης της Μαδρίτης, RESAD (2005-2009) και ανεβάζει θεατρικά έργα ως σκηνοθέτης. Πραγματοποίησε το μεταπτυχιακό της «Σκηνικές Τέχνες» στο πανεπιστήμιο Rey Juan Carloς στην Μαδρίτη (2010-2011). Επίσης παρακολούθησε μονοετή κύκλο σπουδών σκηνοθεσίας κινηματογράφου στην σχολή ΑΚΜΗ (2009-2010).

Κενός Χώρος: ένα πολιτιστικό σημείο συνάντησης!

Έχει σκηνοθετήσει έργα στην Ελλάδα και την Ισπανία ("Ηλέκτρα, Η φωνή των απόντων" βασισμένο στην "Ηλέκτρα" του Σοφοκλή, "Αντιγόνη" Jean Anouilh, "Quartet" Heiner Muller κ.ά.) και έχει πραγματοποιήσει σεμινάρια σκηνοθεσίας και υποκριτικής ως διδάσκων και μεταφράστρια στην Μαδρίτη και στην Αθήνα.

Οργάνωσε ως υπεύθυνη της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του πολιτιστικού χώρου ΚΕΝΟΣ◘ΧΩΡΟΣ το φεστιβάλ «ΙΕΡΟ 77» (25 Ιουνίου-1 Ιουλίου 2012) με θέμα το «Το Ιερό στην τέχνη και τη ζωή» στα πλαίσια του οποίου παρουσίασε ως performer την δράση «Κασσάνδρας Τοπία» μια ερευνητική προσέγγιση της σχέσης μουσικότητας και λόγου στην αρχαία τραγωδία εγκαινιάζοντας τον κύκλο έρευνας της «Τα ενορατικά πρόσωπα στην αρχαία τραγωδία» .

Από Μάρτιο έως τέλη Μαΐου 2013 παρουσιάζει στον ΚΕΝΟ ◘ ΧΩΡΟ το έργο του Δημήτρη Τεσεκούρα "Η ΜΠΕΜΠΑ" όπου σκηνοθετεί και ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο.

Κενός Χώρος: ένα πολιτιστικό σημείο συνάντησης!

Στοιχεία επικοινωνίας:

Ευαγγελία Θαλασσινή, Καλλιτεχνική Διεύθυνση

Τηλέφωνα: 6989.455.965 (cosmote) / 693.843.7677 (wind)

E-mail: kenosxoros77@gmail.com

Web: www.kenosxoros.com

Διεύθυνση: Aγησιλάου 77Α-Κεραμεικός, 10435-Αθήνα

Μετρό / Ηλεκτρικός: Κεραμεικός, Θησείο


Tags
Μουσικά Είδη:JazzΓίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!

σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε