ελληνική μουσική
    465 online   ·  210.820 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Το Kill 'Em All των Metallica έκλεισε τα 30!

    Στις 25 Ιουλίου του 1983, ένα συγκρότημα με νεαρούς thrashers που είχε το όνομα Metallica κυκλοφόρησε στην αγορά το πρώτο του άλμπουμ με τον τίτλοKill 'Em All.Τριάντα χρόνια μετά, αυτή η εκπληκτική μπάντα εξακολουθεί να ξεσηκώνει το κοινό της περισσότερο από κάθε άλλο γνωστό εν ενεργεία Metal συγκρότημα.

    Το Kill

    Γράφει το μέλος MusicHeaven.gr
    939 άρθρα στο MusicHeaven
    Κυριακή 28 Ιούλ 2013

    Αρχικά το άλμπουμ Kill 'Em All των Metallica, δεν σημείωσε υψηλές πωλήσεις αλλά ο συνολικός του απολογισμός μέχρι σήμερα ξεπερνάει τα 3 εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στην Αμερική. Τα συγκλονιστικά κιθαριστικά ρολαρίσματα και τα ασύγκριτα φωνητικά του James Hetfield, κάνουν το "Kill 'Em All" να θεωρείται σήμερα ένα από κλασσικά Metal ακούσματα.

    Το Kill

    Το Kill

    Ο τίτλος του άλμπουμ δώθηκε από τον τότε μπασίστα τους Cliff Burton ως απάντηση στις εταιρείες που αρνήθηκαν να αναλάβουν την διανομή του δίσκου στην παγκόσμια αγορά με την αρχική του επωνυμία που ήταν Metal Up Your A--.

    Ο κιθαρίστας Kirk Hammett, πρόσφατα δημοσιοποίησε στιγμές από εκείνες τις εποχές και την ιστορία του Kill 'Em All κατά την διάρκεια μιας αποκλειστικής συνομιλίας που είχε με το Loudwire. Όπως δήλωσε ο Hammett, εκείνη την εποχή θα έπρεπε το συγκρότημα είτε να τα καταφέρει είτε να διαλυθεί. Αυτό το συναίσθημα αποδόθηκε με τον καλύτερο τρόπο στην συγκεκριμένη δισκογραφική δουλειά. Δεν υπήρχε χρόνος για δεύτερες σκέψεις. Έμπαιναν στο στούντιο ολοκλήρωναν ένα κομμάτι και περνούσαν αμέσως στο επόμενο. Ο ταλαντούχος κιθαρίστας είπε στη συνέχεια ότι αυτή η πίεση του χρόνου ήταν και το κλειδί της απόλυτης επιτυχίας μια που αν είχαν στην διάθεσή τους περισσότερο δεν θα είχαν το ίδιο ηχητικό αποτέλεσμα.

    Οι Metallica, έχουν ήδη γιορτάσει αυτή την ιδιαίτερη επέτειο των 30 χρόνων του Kill 'Em All, με τον δικό τους μοναδικό τρόπο πριν από ένα μήνα περίπου παίζοντάς το στις 8 Ιουνίου, στο Φεστιβάλ Orion Music. Η μπάντα εκεί ανέβηκε στη σκηνή με το ψεύτικο όνομα Dehaan, προσφέροντας στους fan που τους αποθέωσαν μια ανεπανάληπτη μουσική έκπληξη.

    Πηγή: ultimate-guitar.com, loudwire.com


    Tags
    Μουσικά Είδη:MetalΚαλλιτέχνες:Metallica



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε