ελληνική μουσική
    464 online   ·  210.826 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Μυθικά ντουέτα: Michael Jackson & Freddie Mercury!

    Πριν από 30 χρόνια το μυθικό αυτό ντουέτο ηχογράφησε τρία κομμάτια τα οποία αναμένονται να κυκλοφορήσουν σύντομα.

    Μυθικά ντουέτα: Michael Jackson & Freddie Mercury!

    Γράφει το μέλος MusicHeaven.gr
    939 άρθρα στο MusicHeaven
    Δευτέρα 29 Ιούλ 2013

    Τρία μοναδικά στο είδος τους ντουέτα που ο Michael Jackson ηχογράφησε μαζί με τον τραγουδιστή των Queen, Freddie Mercury τριάντα χρόνια πριν, τελικά θα κυκλοφορήσουν και επίσημα μέχρι το τέλος του χρόνου.

    Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, τα demos ηχογραφήθηκαν το 1983 στο ιδιωτικό studio που διατηρούσε στο σπίτι του ο Jackson, όμως το μεγαλεπήβολο project ποτέ δεν υλοποιήθηκε λόγω του φόρτου εργασίας που είχαν και οι δύο αυτοί σπουδαίοι καλλιτέχνες.

    Μυθικά ντουέτα: Michael Jackson & Freddie Mercury!

    Ο Mercury, επιβεβαίωνε τότε σε συνέντευξή του που έχει καταχωρηθεί στο βιβλίο Mercury: An Intimate Biography of Freddie Mercury, ότι ήταν σπουδαία κομμάτια όμως υπήρχε πρόβλημα στο να βρεθεί κοινός ελεύθερος χρόνος αφού και οι δύο ήταν πολυάσχολοι εκείνη την περίοδο.



    O Jackson, σε δήλωσή του στο Rolling Stone, είχε πει ότι ήταν ήταν θαυμαστής του Mercury και ότι τον είχε προσεγγίσει για να συζητήσουν πιθανή συνεργασία στο νέο άλμπουμ που θα κυκλοφορούσε το 1983.

    Μυθικά ντουέτα: Michael Jackson & Freddie Mercury!


    Οργανώθηκε λοιπόν μια συνάντηση στο studio του και οι δυο τους ηχογράφησαν συνολικά τρία κομμάτια, όμως ο Jim "Miami" Beach που ήταν ο μάνατζερ των Queen, θυμάται ότι η συνάντησή τους ήταν κάπως... έντονη. Ο Mercury όπως είπε ο Beach, του τηλεφώνησε παρακαλώντας να τον πάρει από εκεί γιατί ηχογραφούσε μαζί με ένα... λάμα!





    Τα κομμάτια που ηχογράφησαν ο Jackson με τον Mercury είναι το There Must Be More to Life Than This, το State of Shock και το Victory, το οποίο έδωσε τον τίτλο τελικά του άλμπουμ που κυκλοφόρησε ο Jackson το 1984). Τα τρία αυτά τραγούδια ποτέ δεν μπήκαν σε επεξεργασία ώστε να μπορέσουν να κυκλοφορήσουν μέχρι και το 2011.

    Ο κιθαρίστας των Queen, Brian May επιβεβαίωσε ότι τα κομμάτια θα κυκλοφορήσουν τελικά αυτό το φθινόπωρο.

    Πηγές: rollingstone.com


    Tags
    Καλλιτέχνες:Michael JacksonQueenΜουσική Γενικά:συνέντευξη



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε