ελληνική μουσική
197 online   ·  207.853 μέλη

αρχική > e-Περιοδικό > Aρθρα

Οι συναυλίες δεν είναι συνεδριάσεις της Βουλής

Σε μία χώρα όπου γίνονται κάθε τρεις και λίγο εκλογές, στις οποίες ψηφίζονται οι ίδιοι και οι ίδιοι 300 βουλευτές, όπου κάναμε Υπουργό των άρχοντα του τηλεμάρκετινγκ, λέμε ξεφτίλα τον Μάλαμα. 

Οι συναυλίες δεν είναι συνεδριάσεις της Βουλής

Γράφει το μέλος adanezi6 άρθρα στο MusicHeaven
Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Η συναυλία θα έπρεπε να είναι η Βουλή, να ανέβει ο κάθε αδικημένος Έλληνας πολίτης να ανακοινώσει τα αιτήματά του.

Διότι δεν έχουμε καταλάβει τι συμβαίνει, αλλά πρέπει να το ακούσουμε σε μία συναυλία.

Και είναι πολύ λογικό να απαιτούμε σε μία συναυλία να παρέμβουν οι Δήμαρχοι και οι Αντιδήμαρχοι για να υποχρεώσουν τον οποιονδήποτε Μάλαμα να τους αφήσει (τους αγωνιζόμενους) να μιλήσουν. Έτσι κερδίζονται οι αγώνες, με τις παρεμβάσεις των Δημάρχων και των Δημοτικών Συμβουλίων στις συναυλίες.

Και άμα και πάλι, δεν τους επιτραπεί να μιλήσουν, ε τότε ναι, να ξυλοκοπιούνται με το προσωπικό ασφαλείας και να μπαίνουν στο συναυλιακό χώρο με οποιονδήποτε τρόπο. Δεν είναι δυνατόν να έχει άποψη ο καλλιτέχνης για τη συναυλία του, αφού όπως προείπαμε η συναυλία του είναι το Κοινοβούλιο και χώρος παρρησίας.

Δεν είχαμε ποτέ την αξιοπρέπεια σαν έθνος να σκεφτούμε και να κάνουμε τα αυτονόητα και έτσι είναι επίσης λογικό αφού επιλέξαμε όσα (όσους) επιλέξαμε, όταν έχουμε προβλήματα να μην είμαστε έξω απ΄τη Βουλή, αλλά έξω από τη συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα. Το χειμώνα παρόμοια σκηνικά μπορεί να γίνουν και στα μπουζούκια. Γιατί αν θεωρούμε τον Μάλαμα υποχρεωμένο να υποδεχτεί μια τέτοια κίνηση, είτε θέλει είτε όχι, τότε γιατί να μην θεωρήσουμε υποχρεωμένη και την κυρία Στανίση; Και αυτή μια απλή κυρία, λαική τραγουδίστρια είναι. Ίσως αυτή να είναι πιο θετική στο να κάνει τα Αστέρια Κοινοβούλιο.


Αυτοί που η κυρία Τζωρτζιώτη - Αλατζάκη απαξιωτικά χαρακτήρισε "μπράβους" του Μάλαμα είναι πολύ πιθανόν να κερδίζουν πολύ λιγότερα χρήματα με πολύ περισσότερο κόπο από εκείνη. Αλλά όπως συνηθίζεται, σημασία δεν έχουν οι άλλοι, αλλά ο δικός μας αγώνας.

..που ξεκινάει και τελειώνει στο δικό μας πρόβλημα και που- κυρίως -  δεν είμαστε καθόλου ικανοί να απευθύνουμε εκεί που πρέπει...


Tags
Καλλιτέχνες:ΒούληΓίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!


σχόλια (9)

σχολιάστε το παραπάνω άρθρο:


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

Hastaroth Chat
Βετεράνος
#27858   /   17.09.2013, 15:44   /   Αναφορά

Νά προσθέσω επίσης ότι είμαστε τόσο σίγουροι γιά την απήχηση που έχει ο αγώνας μας,ώστε αντί να διοργανώσουμε μιά συγκέντρωση και να καλέσουμε σ'αυτήν το κοινό γιά ν'ακούση την διαμαρτυρία μας,πάμε και βρίσκουμε έτοιμο κοινό-αυτό τής εκάστοτε συναυλίας τού εκάστοτε καλλιτέχνη,το οποίο κοινό όμως έχει πληρώσει γιά ν'ακούση αυτόν και όχι εμάς...

Jazz-Guitar Chat
Σολίστ
#27859   /   17.09.2013, 16:20   /   Αναφορά


Άσχετα για το ποιος έχει δίκιο,  ποιος είναι κερδισμένος και ποιος χαμένος από αυτή την ιστορία;  Διότι εν τέλη αυτό έχει σημασία και έμμεινε στον κόσμο (όχι μόνο της συναυλίας γενικότερα). Τι και αν οι "αγανακτισμένοι" δεν πήραν το λόγο, δεν ακούστηκαν στο τέλος; Δεν έμαθαν τελικά όλοι γι αυτούς και για το τι ήθελαν να πουν; Και ο Μάλαμας τι κέρδισε; Αφού άσχετα αν είχε δίκιο ή όχι η γνώμες διχάζονται έτσι κι αλλιώς, άρα σίγουρα κακολογήθηκε και κακολογείται ακόμα από πολλούς. Σίγουρα έχασε μερίδα θαυμαστών του και σίγουρα το συμβάν τον ταρακούνησε, αλλιώς δεν θα  απαντούσε με την "λιτή ανακοίνωσή" του.


 


Συμπέρασμα...


Οι "αγανακτισμένοι" τελικά πέρασαν το μήνυμα τους και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ότι θα μπορούσαν να ελπίζουν.


Ο Μάλαμας "κέρδισε" λιθοβολισμό από τα σόσιαλ μίντια και  από ιντερνετικά  πρωτοσέλιδα που τον μειώνουν και τον κακοχαρακτηρίζουν (πχ  Το ξεφτιλίκι του Μάλαμα)


Έχει πλέον σημασία ποιος έχει δίκιο; 

Hastaroth Chat
Βετεράνος
#27860   /   17.09.2013, 19:06

Οπότε,τί θα έπρεπε να είχε κάνει ο Μάλαμας,κατά την γνώμη σου;Να δεχτή να διακόψουν την συναυλία του οι εν λόγω εκπρόσωποι τών εκπαιδευτικών,δημιουργώντας προηγούμενο και γι'άλλες επαγγελματικές/κοινωνικές ομάδες,οι οποίες πλέον θα θεωρούσαν ότι έχουν το δικαίωμα να "μπουκάρουν" ετσιθελικώς και να διακόπτουν την οποιαδήποτε συναυλία τού οποιουδήποτε καλλιτέχνη γιά να πούν τον πόνο τους;


Ο Μάλαμας καλώς απάντησε με αυτήν την λιτή αλλά περιεκτική ανακοίνωσή του,υπενθυμίζοντας σε όλους μας ότι οι πολιτικές διαμάχες διεξάγονται στο κοινοβούλιο και όχι στίς συναυλίες.


Εχει σημασία,λοιπόν,ποιός είχε δίκιο και ποιός άδικο.


Επίσης,δέν νομίζω ότι οι "αγανακτισμένοι" πέρασαν τελικώς το μήνυμά τους.Αντιθέτως,"πέρασαν" την εικόνα ενός μπουλουκιού που με τραμπουκισμούς προσπάθησε να επιβάλη την άποψή του στο κοινό που είχε πάει (και είχε πληρώσει,έχει σημασία αυτό) γιά ν'ακούση μουσική και όχι πολιτικά μηνύματα.


Τέλος,αυτή η περίφημη "μερίδα θαυμαστών" τού Μάλαμα που ενοχλήθηκαν από το γεγονός ότι ο καλλιτέχνης δέν επέτρεψε σε κάποιους να εκμεταλλευτούν την συναυλία του γιά τους δικούς τους λόγους,δέν πρέπει να είναι ιδιαιτέρως μεγάλη-και πάντως,δέν πρέπει να ήταν παρόντες στην συναυλία..... 


Jazz-Guitar Chat
Σολίστ
#27864   /   19.09.2013, 14:11

Δυστυχώς αμέλησα (για άλλη μια φορά), να διευκρινίσω πως δεν παίρνω το μέρος κανενός και είμαι απλά παρατηρητής όπου σχολίασε τα δρώμενα.  


Συμφωνώ πως έχει σημασία ποιος έχει δίκιο στο ηθικό μέρος του ζητήματος μεν, άλλα μέχρι εκεί. Όπως είπε και ο Νεύτωνας για κάθε δράση υπάρχει και μια αντίδραση. Πέρα από τους νόμους της φυσικής, αυτά τα λόγια έχουν βάθος και ιδιαίτερη βαρύτητα στις ανθρώπινες σχέσεις  και κατ επέκταση και στις κοινωνικοπολιτικές αντιπαραθέσεις. Επομένως, πέρα του ηθικού ζητήματος (δράση), υπάρχει και το θέμα των συνεπειών, ανάλογα με τις επιλογές που έγιναν (αντίδραση).  Στην παρούσα περίπτωση που οι συνέπειες παίρνουν μεγάλες διαστάσεις δημοσιότητας και διχάζουν την κοινή γνώμη, κατά την ταπεινή μου πάντα γνώμη, το ηθικό ζήτημα περνά σε 2η μοίρα και επισκιάζεται από τις συνέπειες  (βλέπε τα συμπεράσματα που συνεπάγονται και έγραψα στο πρώτο σχόλιο για να μην επαναλαμβάνομαι). Γι αυτό και διερωτώμαι: "Έχει πλέον σημασία ποιος έχει δίκιο;"


Σχετικά με το θέμα της διακοπής της συναυλίας, μπορείς να διακόψεις κάτι που δεν έχει αρχίσει; Διότι αν κατάλαβα καλά οι " αγανακτισμένοι" ήθελαν να πάρουν το λόγο στο μικρόφωνο πριν αρχίσει η συναυλία (αν κατάλαβα λάθος ζητάω ταπεινά συγνώμη). Και σχετικά με το προηγούμενο, νομίζω πως αυτό έχει συμβεί ήδη άλλα μου διαφεύγει τώρα από ποιον καλλιτέχνη.  Και δεν πιστεύω πως κάτι τέτοιο θα έτρωγε τον χρόνο της συναυλίας διότι θα μπορούσε κάλλιστα να τελειώσει έστω 15 λεπτά αργότερα. Το θέμα ευαισθητοποίησε πολλούς διότι οι καιροί είναι δύσκολοι και το τονίζω, γιατί τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο φαίνονται, είναι  χειρότερα. Επιπρόσθετα η στάση του Μάλαμα μεταφράστηκε από πολλούς τουλάχιστον αλαζονική. Τείνω να πιστεύω πως ο Μάλαμας έχει δίκιο ηθικά στο θέμα, άλλα από την μία, δεν πιστεύω να χαλούσε ο κόσμος αν έκανε μια μικρή υποχώρηση και από την άλλη, ότι δίκιο είχε το έχασε γιατί το θέμα δεν το χειρίστηκε με διπλωματία, άλλα  με σιγή ιχθύος ή με "ταπεινωτικό σχόλιο" (ανεπιβεβαίωτο από μένα) κατά την έναρξη της συναυλίας.


 


Σχετικά με το πόσους θαυμαστές έχασε δεν μπορώ να αποδείξω ότι είναι πολλοί, απλά το υποθέτω λόγω των καιρών. Παρομοίως, δεν μπορείς και εσύ να αποδείξεις  φίλτατε  Hastaroth πως είναι λίγοι, διότι είναι οι προσωπικές μας εκτιμήσεις.  


 


Από την πλευρά των "αγανακτισμένων", ότι δίκιο μπορεί να είχαν το έχασαν αυτόματα με τους "τραμπουκισμούς", διότι χίλια δίκια να έχεις, χάνονται αν χρησιμοποιήσεις βία ή/και σταματήσεις να εκφράζεσαι κόσμια κατά την αντιπαράθεση.


 


Ευχαριστώ για το χρόνο σου...


Jazz-Guitar Chat
Σολίστ
#27865   /   19.09.2013, 14:21

Να συμπληρώσω πως ο Μάλαμας έχει δίκιο ηθικά στο θέμα, ως αναφαίρετο δικαίωμα του να αρνηθεί. 


PHILIPPOSSM Chat
MusicHeaven Guru
#27862   /   19.09.2013, 00:28   /   Αναφορά

Πολύ σωστή τοποθέτηση 

pastoras Chat
Περαστική Νότα
#27887   /   01.10.2013, 09:45   /   Αναφορά

Έτσι...και λίγα είπες! {#emotions_dlg.thumbup}

xray Chat
Συγχορδία Ματζόρε
#27980   /   19.10.2013, 20:32   /   Αναφορά

http://www.tokoulouri.com/culture/revenge/

Hastaroth Chat
Βετεράνος
#27981   /   19.10.2013, 21:32

Προφανώς πρόκειται γιά σατιρικό "ρεπορτάζ",στο πνεύμα τού γνωστού ιστότοπου.


Αλλά και αλήθεια να ήταν,δίκιο θα είχε να αντιδράση έτσι ο Μάλαμας.
Σχόλια από άλλες δημοσιεύσεις

Αυτά τα διάβασες;