ελληνική μουσική
448 online   ·  209.853 μέλη
αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

O Κώστας Παρίσσης ντύνει με τη μουσική του Τα 7 πρόσωπα της κώφωσης!

Ο Κώστας Παρίσσης των Υπόγειων Ρευμάτων συνοδεύει με τις μελωδίες του τα 7 πρόσωπα της κώφωσης! 

O Κώστας Παρίσσης ντύνει με τη μουσική του Τα 7 πρόσωπα της κώφωσης!

Παρασκευή 18 Οκτ 2013

Η προσφορά του Κώστα Παρίσση στο ελληνικό πεντάγραμμο είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη. Από τα μέσα της δεκαετίας 90 τα τραγούδια των Υπογείων Ρευμάτων έχουν συνδεθεί με πολλές όμορφες στιγμές μιας γενιάς που κατάφερε να αγαπήσει το ροκ από την αρχή.

Ο Κώστας Παρίσσης πάντα αειθαλής και πάντοτε καλλιτεχνικά ανήσυχος πρόσφατα χάρισε τη μουσική του σε ένα πρωτότυπο project που σπάνια συναντάμε στην ελληνική πραγματικότητα. Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου της Σοφίας Κολοτούρου με τίτλο "Τα επτά πρόσωπα της κώφωσης", πάρθηκε η πρωτοβουλία να δημιουργηθεί ένα  book trailer σε παραγωγή Άτυπης Κινηματογραφικής Συμμορίας tiiinewzfilms.

Το video συνοδεύει το βιβλίο αντλώντας χαρακτήρες από το περιεχόμενό του, διατηρώντας ωστόσο μια ιδιότυπη αυτοτέλεια. Μόλις η βουή του δρόμου σταματά, η μουσική του Κώστα μας εισάγει στον κόσμο της κώφωσης, όπου καλύπτοντας τους φυσικούς ήχους όλοι είμαστε ίσοι. Για την ακρίβεια στον κόσμο της μεταγλωσσικής κώφωσης δεν είναι εύκολη η διάκριση ανάμεσα σε κωφούς και ακούοντες γι’αυτό κ ο θεατής δεν μπορεί να γνωρίζει ποιος από τους πρωταγωνιστές της ιστορίας ακούει κ ποιος διαβάζει χείλη. Εξάλλου τη γλώσσα του έρωτα και του φλέρτ τη μιλάνε όλοι οι άνθρωποι ισότιμα. Αρτιμελείς, υγιείς, Έλληνες, ξένοι.

O Κώστας Παρίσσης ντύνει με τη μουσική του Τα 7 πρόσωπα της κώφωσης!

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι η συγγραφέας Σοφία Κολοτούρου είναι μεταγλωσσική κωφή. Έχασε δηλαδή την ακοή της σε μικρή ηλικία, αφού πρώτα όμως είχε μάθει να συντάσσει τον προφορικό λόγο. Επικοινωνεί μαζί μας χάρη στη χειλανάγνωση κ φυσικά την ομιλία, ενώ δεν γνωρίζει τη νοηματική. Το βιβλίο κάνει μια πρώτη απόπειρα να αναδείξει τις ανάγκες και τα προβλήματα των μεταγλωσσικών κωφών στην Ελλάδα μέσα από τις αφηγήσεις 7 διαφορετικών προσώπων.

  Σοφία Κολοτούρου
«Τα επτά πρόσωπα της κώφωσης»
Συνέδριο για την κώφωση στον 21ο αιώνα
Εκδόσεις Gutenberg – Ιούνιος 2013
www.sofiakolotourou.gr
www.dardanos.gr
Ομάδα στο facebook “Κουφοχωριό”

 ** Credits **
Εμφανίζονται:
Αλεξάνδρα Πανουτσοπούλου
Ηλίας Αλεξανδράκης
Αργύρης Ανέστης
Σοφία Κολοτούρου

Μουσική: Κώστας Παρίσσης (Υπόγεια Ρεύματα)
Μοντάζ: Θάνος Καρβούνης
After effects: Δήμος Καπόγιαννης
Σκηνοθεσία, σενάριο: Θάνος Καρβούνης
Παραγωγή: Άτυπη Κινηματογραφική Συμμορία tiiinewzfilms
www.tnfilms.gr


Tags
Καλλιτέχνες:Σοφία ΚολοτούρουΓίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!

σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε