ελληνική μουσική
568 online   ·  210.186 μέλη
αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

Ήχοι Μπαρόκ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών!

Ένα από τα κορυφαία σύνολα της πρώιμης και μπαρόκ μουσικής θα βρεθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας. Η περίφημη L’ Arpeggiata υπό την διεύθυνση της Christina Pluhar, θα εμφανιστεί για μία μόνο συναυλία, την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, στις 8.30 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ήχοι Μπαρόκ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών!

Γράφει το μέλος MusicHeaven.gr / 939 άρθρα στο MusicHeaven
Σάββατο 23 Νοέ 2013

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

L’ ARPEGGIATACHRISTINA PLUHAR

MEDITERRANEO - ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ

Για πρώτη φορά έρχεται στην χώρα μας ένα από τα κορυφαία σύνολα πρώιμης και μπαρόκ μουσικής! Η περίφημη LArpeggiata υπό την διεύθυνση της Christina Pluhar, θα εμφανιστεί για μία μόνο συναυλία, την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, στις 8.30 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η συναυλία διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών σε συνεργασία με τον Σύλλογο οι Φίλοι της Μουσικής στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 150 χρόνια από την γέννηση του Κ. Π. Καβάφη.

Ήχοι Μπαρόκ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών!

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει τα τραγούδια και τα οργανικά κομμάτια που κυκλοφόρησαν τον Απρίλιο του 2013 στον δίσκο Mediterraneo-Μεσόγειος. Έκτοτε το συγκρότημα έχει περιοδεύσει σε όλες τις μεγάλες αίθουσες της Ευρώπης αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές.

Ήχοι Μπαρόκ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών!

Η εκφραστική φωνή της Misia στα πορτογαλέζικα φάδος, η εξαίσια φωνή της σοπράνο Nuria Rial στα αναγεννησιακά ισπανικά τραγούδια και οι συναρπαστικές φωνές του Vincenzo Capezzuto και της Κατερίνας Παπαδοπούλου στις ταραντέλες και τα νανουρίσματα της Κάτω Ιταλίας και της Ελλάδας καθώς και η μοναδική χορευτική ερμηνεία της Anna Dego, εγγυώνται μία εξαιρετική συναυλία για το κοινό που θα την παρακολουθήσει.

Ήχοι Μπαρόκ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών!

Μία πλειάδα από εξαιρετικούς μουσικούς όπως οι Πορτογάλοι Sandro Daniel Costa και Daniel Pinto, οι Έλληνες σολίστ της λύρας και της λάφτας Σωκράτης Σινόπουλος και Νίκος Μέρμηγκας καθώς και οι Τούρκοι δεξιοτέχνες στο κανονάκι και στο σάζι Aytaç Doğan και Ismail Tunçbileck συμμετέχουν και ανταλλάσσουν τους αυτοσχεδιασμούς τους με τους μουσικούς τηςL’ Arpeggiata που κυριολεκτικά «συνομιλούν» με ένα μοναδικό τρόπο, με τον ήχο του τσέμπαλου, της άρπας, του ψαλτηριού και της θεόρβης. Τα μπαρόκ όργανα συνομιλούν με τα όργανα της Ανατολής!!!

Ήχοι Μπαρόκ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών!

Η L'Arpeggiata ιδρύθηκε το 2000, με διευθύντρια την Christina Pluhar. Όλα τα μέλη της είναι εξαιρετικοί σολίστ. Το σύνολο επικεντρώνεται στην αναβίωση ενός σχεδόν αγνώστου ρεπερτορίου, κυρίως των αρχών του 17ου αιώνα αλλά συνεργάζεται συχνά με μουσικούς από όλο τον κόσμο ερευνώντας διαφορετικές μουσικές τάσεις και επεκτείνοντας τα όρια του αυτοσχεδιασμού σε συνδυασμό με τη θεατρική κίνηση και το χορό.

Η προπώληση ξεκίνησε.

Τιμές εισιτηρίων

Διακεκριμένη ζώνη:€45

Α’ ζώνη:€32

Β’ ζώνη:€22

Γ’ ζώνη:€12,φοιτητικά: €7

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ – 210 7282333

Εκδοτήρια: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα & Ομήρου 8, Αθήνα 


Tags
Μουσικά Είδη:ΜπαρόκΚαλλιτέχνες:Σωκράτης ΣινόπουλοςΓίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!

σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε