ελληνική μουσική
    449 online   ·  210.826 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Aρθρα

    Τί μπορεί να προσφέρει ένας δάσκαλος κιθάρας

    Γιατί να κάνω μαθήματα κιθάρας, ενώ μπορώ να βρώ όλες τις πληροφορίες στο internet;

    Τί μπορεί να προσφέρει ένας δάσκαλος κιθάρας

    Γράφει ο guitarnikos
    1 άρθρα στο MusicHeaven
    Δευτέρα 25 Νοέ 2013

    Η προσωπική μου άποψη και εμπειρία με οδηγεί στο να προτείνω στους αρχάριους μουσικούς φίλους - αλλά και στους πιο προχωρημένους - να έχουν την καθοδήγηση ενός δασκάλου κιθάρας, ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν στο μέγιστο το δυναμικό τους και να γλιτώσουν κόπο και χρόνο.

    Πιο αναλυτικά:

    • Ο δάσκαλος κιθάρας έχει βαδίσει τον δρόμο που πρόκειται να ακολουθήσει ο μαθητής και έτσι ξέρει να τον οδηγήσει με την σωστή σειρά και σύστημα στον στόχο. Επιπλέον, έχει απλοποιήσει τη γνώση που έχει κατακτήσει η οποία για τον αρχάριο μαθητή σε πρώτη προσέγγιση του φαίνεται πολύπλοκη και χαώδης. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί δεν διασπάται η ενέργεια του μαθητή, αλλά αντιθέτως εστιάζεται σε κάτι συγκεκριμένο που θα του φέρει ουσιαστικό αποτέλεσμα.
    • Ο αρχάριος δεν γνωρίζει σημαντικά πράγματα όταν ξεκινά να παίζει κιθάρα, όπως την σωστή στάση του σώματος, την τοποθέτηση των χεριών ή ακόμα μπορεί να μην καταλάβει ότι την ώρα που παίζει "σφίγγεται" και αυτό μπορεί να οδηγήσει στην πρόκληση προβλημάτων όπως π.χ. τενοντίτιδα. Με την σωστή καθοδήγηση του δασκάλου, ο μαθητής μαθαίνει να παίζει με ασφάλεια χωρίς να επιβαρύνει το σώμα του.
    • Ο δάσκαλος επίσης μαθαίνει τον μαθητή τον τρόπο με τον οποίο θα μελετήσει κάποια συγκεκριμένη ύλη ή κάποιο κομμάτι κάτι εξίσου σημαντικό, γιατί με σωστή μέθοδο και εξάσκηση ο μαθητής μπορεί να έχει αποτελέσματα αφιερώνοντας πολύ λιγότερο από τον διαθέσιμο χρόνο του.
    • Το εύρος της γνώσης του δασκάλου επιτρέπει στο μαθητή να μάθει και να εξερευνήσει τη μουσική και να ανακαλύψει την έφεσή του σε κάποιο συγκεκριμένο τομέα.
    • Πρόγραμμα. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει σταθερότητα στα μαθήματα, να γίνεται ενα μάθημα την εβδομάδα, έτσι υπάρχει ένας μικρός στόχος  για τον μαθητή που τον ωθεί να μελετήσει και να τον κατακτήσει σε κάθε μάθημα. Κακά τα ψέμματα, λίγοι έχουν την αυτοπειθαρχία να μελετούν σταθερά μόνοι τους σε τέτοιο βαθμό.
    • Ο δάσκαλος βοηθάει και ενθαρρύνει τον μαθητή να ξεπεράσει τις δυσκολίες του, τονίζει τα θετικά του γνωρίσματα δίνοντάς του την υποστήριξη που χρειάζεται για να μπορέσει να συνεχίσει, όταν για κάποιο λόγο ίσως να απογοητευτεί από τον εαυτό του σε σχέση με τις ικανότητές του.
    • Πιστοποίηση. Πηγαίνοντας σε κάποιο ωδείο ή κάνοντας μάθημα με κάποιο δάσκαλο που συνεργάζεται με αναγνωρισμένους φορείς πιστοποίησης, ο μαθητής κατοχυρώνει τις γνώσεις του και μπορεί να χρησιμοποιήσει τον τίτλο που κατέκτησε προς όφελός του.

    Tags
    Μουσικά Όργανα:κιθάρα



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #28170   /   25.11.2013, 15:41   /   Αναφορά

    Πολύ σωστές συμβουλές, μπράβο! Πάντα η καθοδήγηση είναι πολύ σημαντική!

    #28171   /   26.11.2013, 10:57   /   Αναφορά

    Ξέχασες όμως το πιό σημαντικό:ο δάσκαλος προσαρμόζει την διδασκαλία του στον ρυθμό μάθησης τού εκάστοτε μαθητή του και μπορεί να τού λύνη τίς απορίες του "εδώ και τώρα",πράγμα που δέν μπορούν να κάνουν τα διάφορα videos (που ναί μέν δημιουργούνται επίσης από δασκάλους,αλλά απευθύνονται γενικώς και αορίστως σε όλους,ενώ ο "live" δάσκαλος απευθύνεται κάθε φορά σε διαφορετικό μαθητή με διαφορετικές ικανότητες μαθήσεως).

    #28173   /   26.11.2013, 19:32

    Πολύ σωστή επισήμανση , αυτό εννοώ στο σημείο ῾γλυτώνοντας κόπο και χρόνο ῾  . Πολύ εύστοχο το σχόλιο σας.


    #28172   /   26.11.2013, 11:08   /   Αναφορά

    Σωστές συμβουλές, που ισχύουν όχι μόνο για την εκμάθηση κιθάρας, αλλά και οποιουδήποτε οργάνου. Ο δάσκαλος είναι απαραίτητος και αναντικατάστατος, ιδιαίτερα στην αρχή. Το ίντερνετ δεν μπορεί να τον υποκαταστήσει.

    #28175   /   26.11.2013, 19:45   /   Αναφορά

    Ωραίο άρθρο!  Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε την μετάδοση τεχνοτροπίας, ακουσμάτων και ιδεών.  Κάθε δάσκαλος έχει κάτι δικό του να μας δώσει και γι' αυτό τα μαθήματα δεν είναι μόνο για τους αρχάριους.  Ο δάσκαλος εμπνέει!

    #28176   /   26.11.2013, 19:51

    Ευχαριστώ ! Αυτο που λες ειναι πολυ σημαντικο, οτι ο δασκαλος εμπνεει τον μαθητη και μπορει να τον οδηγησει  σε δρομους που να μην ειχε φανταστει οτι θα μπορουσε να ακολουθησει !


    #28179   /   27.11.2013, 11:12   /   Αναφορά

    Συμφονώ με το άρθρο σου...αν ειναι να κάνεις κάτι, καντω σωστά!