ελληνική μουσική
    678 online   ·  210.830 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Site του Μήνα: Dalaras.com

    Λίγα μένουν να πει κάποιος για τον καλλιτέχνη Γιώργο Νταλάρα. Χρόνια ιστορίας στην ελληνική σκηνή (πρώτος δίσκος το 1968), πάντα ανήσυχoς, 60 προσωπικοί δίσκοι σε διάφορα είδη μουσικής, με χιλιάδες φίλους και θαυμαστές εντός και εκτός Ελλάδας. Πολλοί είναι αυτοί που θα ήθελαν να έχουν μια πιο προσωπική επαφή μαζί του, ένας, όμως, από αυτούς τους φίλους του έχει δημιουργήσει για αυτόν ένα μοναδικό site, το οποίο σε φέρνει πολύ κοντά του. Πολύ πλούσιο σε υλικό, με μοναδικές συλλογές από φωτογραφίες, παρτιτούρες, παλιές και νέες συνεντεύξεις του Γ.Νταλάρα, σπάνια ντοκουμέντα και πολλά άλλα. Η αγάπη του δημιουργού, του Νικόλα Γαλάνη, για τον καλλιτέχνη δημιούργησε ένα μοναδικό site που μας το προσφέρει απλόχερα. "Όλα Καλά και Όλα Ωραία"...
    Γράφει ο Στέλιος Κολομβούνης (steliosg)
    8 άρθρα στο MusicHeaven
    Τρίτη 13 Ιούλ 2004
    Είναι πολύ διαδεδομένο, τα τελευταία χρόνια, πολλοί καλλιτέχνες να δημιουργούν τη δικιά τους ιστοσελίδα, ώστε να μπορούν να επικοινωνούν και να προβάλλουν τη δουλειά τους και στο κόσμο του διαδικτύου. Πολλά αντίστοιχα και πολύ αξιόλογα sites έχουν παρουσιαστεί και παλαιότερα μέσα από το MusicHeaven, όπως αυτό της Δ.Γαλάνη, του Π.Θαλασσινού και του Ν.Πορτοκάλογλου. Είναι, ίσως, μοναδικό το γεγονός ότι αυτή τη φορά παρουσιάζεται και προτείνεται ένα site αφιερωμένο σε ένα από τους μεγαλύτερους καλλιντέχνες της ελληνικής σκηνής, το οποίο δεν είναι προσωπικό του. Ο λόγος για το καλύτερο ανεπίσημο site αφιερωμένο στο Γ.Νταλάρα, από τον Νικόλα Γαλάνη. Ένα site με πολύ μεράκι, αγάπη και με συλλεκτικά στοιχεία και συλλογές. Μπορείτε να βρείτε από τραγούδια και στίχους, παρτιτούρες, κουίζ, desktop themes μέχρι συνεντεύξεις του Γ.Νταλάρα σε περιοδικά, εφημερίδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ένα πολύ ευχάριστο ταξίδι στη πορεία και τη προσωπικότητα του καλλιτέχνη με μοναδικά ντοκουμέντα και ανέκδοτες ηχογραφήσεις. Μοναδικό και ανεκτίμητης αξίας, κατά την άποψή μου, το "Στο 'πα και στο ξαναλέω" σε ηχογράφηση-έκπληξη. Μπορείτε να περιηγηθείτε για ώρες στο site αναζητώντας αυτό που θέλετε, να γραφτείτε στο Dalaras Club (το Forum του site) και να βρείτε πολλές άλλες εκπλήξεις. Ένα "ευχαριστώ" στο Νίκο Γαλάνη για αυτή του την απλόχερη προσφορά θα ήταν λίγο.

    Απλά επισκεφτείτε το: Dalaras.com !

    Tags
    Μουσική Εκπαίδευση:παρτιτούρες



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #678   /   13.07.2004, 15:35   /   Αναφορά
    Πραγματικά είναι από τα πιο αξιόλογα sites του Ελληνικού Internet. Είμαι τακτικός επισκέπτης (και μέλος) του site από το 1997 και είναι από τις καλύτερες δουλειές που έχω δει.

    Εντυπωσιακό είναι να δει κανείς πώς αγαπούν και οι ξένοι τον Γιώργο Νταλάρα διαβάζοντας τα αντίστοιχα posts στο Dalaras club.



    Πάντως τα sites dalaras.com και musicheaven.gr συνδέονται πολύ στενά διότι έχουν πολλά κοινά μέλη που αγαπούν την καλή μουσική, αλλά φυσικά γνωρίζονται και οι webmasters από αρχαιοτάτων χρόνων!



    Για μένα πάντως το dalaras.com εκτός των άλλων, ήταν και η γέφυρα που με έφερα στο greek musician's heaven (πλέον musicheaven).

    #679   /   13.07.2004, 21:21
    Μιας και υπαρχει τετοια σχεση με τους δημιουργους των site αυτων, ωραια θα ηταν να βρεθουμε και ολοι μαζι καποια στιγμη, και γιατι οχι με το Γ.Νταλαρα! Απλα μια ιδεα βαζω στο τραπεζι!!!

    Administrator
    #683   /   15.07.2004, 19:31
    Το Dalaras.com πρέπει να μείνει στην ιστορία ως το πρώτο ολοκληρωμένο και πλήρες site έλληνα καλλιτέχνη. Μιλάμε για το 1997, χρονιά που στο Ιnternet μπαίναμε κυρίως μόνο όσοι είμασταν στο πολυτεχνείο. Ελάχιστοι Έλληνες (μεταξύ αυτών και ο Astron) είχαν τότε τη δυνατότητα να μπουν από το σπίτι τους ή τη δουλειά τους. Κι όμως υπήρχε τότε αυτό το site-διαμάντι με γνήσιο και αποκλειστικό υλικό (φωτογραφίες από θαυμαστές του Γ.Νταλάρα απ' όλο τον κόσμο), στίχους από εκατοντάδες τραγούδια, ντοκουμέντα και ένα Forum στο οποίο δραστηριοποιούνται μέχρι σήμερα εξαιρετικοί άνθρωποι.



    Δε θα ξεχάσω μια χρονιά, όταν σπούδαζα στην Πάτρα, που ήθελα να πάω στο Ζυγό να δω το Νταλάρα. Όμως μόνο το Σάββατο μπορούσα να έρθω στην Αθήνα, λόγω των μαθημάτων. Μέρα μάλιστα που ήταν και πολύ δύσκολο να βρεις τραπέζι...



    Τότε μέσα στην απελπισία μου έγραψα ένα post στο σχετικό topic που είχαν ανοίξει τα παιδιά στο Dalaras.com για επικείμενη συνάντηση τους στο Ζυγό. Δεν περίμενα και τίποτα σπουδαίο είν' η αλήθεια, μια και ήδη είχα αργήσει να δηλώσω συμμετοχή. Όμως τα παιδιά (κυρίως η Νίκη), λες και με ήξεραν από χρόνια, με εξέπληξαν και μου βρήκαν θέσεις και μπόρεσα να δω από κοντά έναν από τους πιο αγαπημένους μου καλλιτέχνες.



    Θυμάμαι εκείνο το βράδυ, πως πέρα από τους 10 περίπου έλληνες, μέλη του Dalaras.com, υπήρχαν άλλοι τόσοι ξένοι, από Αγγλία, Ολλανδία, Γερμανία, Γαλλία που είχαν έρθει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για εκείνο το Σαββατόβραδο. Πολλοί ξένοι μάλιστα είχαν παρακολουθήσει το ίδιο πρόγραμμα μια μέρα πριν ή και 2 μέρες πριν!



    Το Νικόλα, τον δημιουργό του, τον γνώρισα στο πολυτεχνείο, σπουδάζαμε στην ίδια σχολή και είχαμε και οι δυο προσωπικά sites. Συχνά καθόμασταν σε διπλανούς υπολογιστές για να φτιάξουμε τα sites μας (τότε δεν είχα Internet στο σπίτι), χωρίς όμως να γνωριζόμαστε. Επικοινωνούσαμε ηλεκτρονικά, αλλά δεν μας ενδιέφερε να γνωριστούμε, για κάποιο άγνωστο λόγο... Γνωριστήκαμε αρκετά αργότερα, οπότε και διαπίστωσα οτι αυτός που καθόταν δίπλα μου στο Υπολογιστικό Κέντρο ήταν ο Νικόλας του Dalaras.com :)



    Τα νούμερα που είχε τότε η σελίδα του Νικόλα δεν είχαν σχέση με τα ελάχιστα του Greek Musician's Heaven. Πάντα μας έτρωγε στα στατιστικά, αλλά χαλάλι του :)



    Νικόλα πότε θα ξαναπάμε για κρασάκι στο Κάστρο ωρε; :)





    ΥΓ. Για να μην υπάρξει παρεξήγηση, ο συγγραφέας του άρθρου για το Dalaras.com, o SteliosG (τον οποίο ευχαριστούμε) επέλεξε μόνος του να γράψει για το συγκεκριμένο site. Το MusicHeaven απλά συμφώνησε με την πρότασή του, με την οποία χάρηκε ιδιαίτερα για τους λόγους που εξηγώ στο μήνυμά μου :)

    #681   /   15.07.2004, 14:13   /   Αναφορά
    μπήκα κι εγώ 5 λεπτάκια στο site, μια χαρά :)