ελληνική μουσική
191 online   ·  208.703 μέλη

αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

Λίγα λόγια για το Dehumanizer των Black Sabbath

Οι Sabbath αποφασισμένοι να δημιουργήσουν τον πιο “heavy” δίσκο της καριέρας τους και ο Dio αποφασισμένος να δώσει Υπέρτατη βαρύτητα σε κάθε στίχο.

Λίγα λόγια για το Dehumanizer των Black Sabbath

Γράφει ο investor2 άρθρα στο MusicHeaven
Παρασκευή 20 Δεκ 2013

Το εξώφυλλο εκπληκτικό, βάζει το μαχαίρι στο κόκκαλο. Οι στίχοι καυστικότεροι απο ποτέ, σύγχρονοι όσο ποτέ, σε ένα αντιτεχνοκρατικό concept γεμάτο δυναμη και οργή. Οι Sabbath φαντάζουν απόλυτα συγκροτημένοι, απόλυτα έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τον εχθρικό τύπο και τα όψιμα μουσικά ρεύματα του ’92.

Δίσκος άλλες φορές γρήγορος και άλλες μεσαίων ταχυτήτων. “Computer God”, “After All”, “TV Crimes", “Master of Insanity”, “Time Machine”, “I” και oι Sabbath πρόσθεσαν μερικά ακόμα κλασικά κομμάτια στο πλούσιο ρεπερτόριο τους και έναν πολύ καλό δίσκο στην δύση της καριέρας τους. Τίποτα απο αυτά δεν προκαλεί εντύπωση φυσικά, σε όσους τουλάχιστον γνωρίζουμε την δύναμη αυτού του συγκροτήματος.

Μην περιμένετε ένα δεύτερο ‘Heaven and Hell”. Ο δίσκος είναι εντελώς διαφορετικός και με πολύ περισσότερη βαρύτητα-σε όλα τα επίπεδα-xωρίς αυτό να σημαίνει βαβούρα ή αλλοίωση της μουσικής ταυτότητας του συγκροτήματος. Ο drummer Vinnie Appice συμβάλλει θετικά, όπως και η παραγωγή και η χρήση πλήκτρων σε ορισμένα σημεία.

Ο μουσικός τύπος το “έθαψε” στα αζήτητα... “Another tv crime?”, απάντησαν οι ίδιοι μέσα απο τους αιχμηρούς στίχους τους. Ξανακούστε, λοιπόν, αυτόν τον υπέροχο δίσκο, γνωρίστε το “βαρύ και ασήκωτο” πρόσωπο των σημαντικότερων εκ των ιδρυτών της Ηeavy Μetal μουσικής και αντιληφθείτε την διαχρονικότητα του, τόσο μουσικά όσο και - δυστυχώς - στιχουργικά.


Tags
Καλλιτέχνες:Black SabbathΓίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!


σχόλια (3)

σχολιάστε το παραπάνω άρθρο:


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

PetrosTser Chat
Σολίστ
#28251   /   20.12.2013, 20:25   /   Αναφορά

Συμφωνώ και επαυξάνω: για μένα το "Dehumanizer" είναι δίσκος αισθητά καλύτερος από "Heaven And Hell" και "Mob Rules", όσο κι αν αυτό φαντάζει ακατόρθωτο. Όλα τα κομμάτια είναι απίστευτα, τα ριφ του master Iommi πιο ασήκωτα από ποτέ, ο Dio σε τρομερή φόρμα και ως προς τα (αειθαλή) φωνητικά και ως προς τους στίχους-κοινωνικοπολιτικό σχολιασμό (καταπιάνεται με την τεχνολογία και την θρησκεία ανάμεσα στα άλλα), η παραγωγή γεροδεμένη, ο πειραματισμός στα ύψη και ολόκληρο το συγκρότημα σφιχτό σαν μπουνιά. Πράγματι έχει φάει κάμποσο θάψιμο αυτό το δισκάκι και συνεχίζει και σήμερα να θεωρείται πολύ κατώτερο των άλλων δύο. Η γενικότερη ανωμαλία της εποχής κατά την οποία βγήκε νομίζω ήταν το στοιχείο εκείνο που το καταδίκασε να παραμείνει στην σκιά των προκατόχων του. Σήμερα ακόμα, η ταμπέλα που του είχαν βάλει τότε παραμένει. Ωστόσο αξίζει να το ξανακούσει κανείς σήμερα: παραμένει ένας πολύ σύγχρονος δίσκος, και μουσικά και στιχουργικά (όπως τονίζει το άρθρο), με την συνθετική και ερμηνευτική ποιότητα στα ύψη. Ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή στο μέλλον κοινό και κριτικοί θα το τοποθετήσουν εκεί όπου του αξίζει.

GiannisPaok4 Chat
Βασική Νότα
#28284   /   27.12.2013, 13:15   /   Αναφορά

Ωραίο άρθρο! η αλήθεια είναι ότι είχα καιρό να ακούσω τον δίσκο και τον ξέθαψα πάλι!

xrikou85 Chat
Περαστική Νότα
#28313   /   04.01.2014, 18:50   /   Αναφορά

Εξαιρετικά υποτιμημένο album. Χαίρομαι που βλέπω κόσμο να το εκτιμά.Πρόσφατα σχόλια