ελληνική μουσική
248 online   ·  209.164 μέλη

αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

Τα βιβλία των νικητών του 3ου Διαγωνισμού Τραγουδιού του MusicHeaven

Σημείωμα από τις Εκδόσεις Cambia.

Τα βιβλία των νικητών του 3ου Διαγωνισμού Τραγουδιού του MusicHeaven

Γράφει η Χρύσα Οικονομάκη (XrysaOikonomaki)56 άρθρα στο MusicHeaven
Σπούδασα κλασσική μουσική και πήρα 4 πτυχία και ένα δίπλωμα: Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας και Πιάνου και το Δίπλωμα Σύνθεσης. Το 1991 παράλληλα με την κλασσική το γύρισα στη ροκ μουσική. Για 4 χρόνια έπαιζα πλήκτρα και τραγουδούσα σε ροκ...
Σάββατο 04 Ιαν 2014

Ήμασταν εκεί, στο live του MusicHeaven, για να παρακολουθήσουμε 12 από τα μουσικά σχήματα που λάβανε μέρος στον 3ο Διαγωνισμό Τραγουδιού.

Ήταν ένα live, με εξαιρετικούς μουσικούς και ερμηνευτές.

Αν και διακρίθηκαν οι τρεις πρώτοι που το κοινό τους ψήφισε περισσότερο, σίγουρα η μάχη για τις 3 πρώτες θέσεις πρέπει να ήταν πολύ δύσκολη καθώς πολλά από τα σχήματα που ακούσαμε είχαν όλα τα φόντα για να πάρουν την πρωτιά. Με δικό τους προσωπικό ύφος, με όμορφες ενορχηστρώσεις και δυνατό στίχο, με εξαιρετικές ερμηνείες, ενώ φαινόταν καθαρά ότι πίσω από αυτό που ακούγαμε κάποιος είχε δουλέψει σκληρά και είχε πραγματικά κάτι να πει με τη μουσική του.

Είναι η πρώτη φορά που οι Εκδόσεις Cambia μπήκαν ως χορηγοί σε αυτό το διαγωνισμό που το MusicHeaven διοργανώνει τα τελευταία χρόνια και ελπίζουμε να συνεχίσουμε σε κάθε αντίστοιχο διαγωνισμό να υποστηρίζουμε με τον τρόπο μας τους νέους τραγουδοποιούς.

Στο διαγωνισμό αυτό, εκδώσαμε e-books με τα τραγούδια των διακριθέντων σε μεταγραφή για πιάνο, φωνή και κιθάρα.

12 τραγούδια του Μιχάλη Κλεάνθη σε ένα e-book με τίτλο «Λέω Λόγια», 4 τραγούδια του Γιάννη Χούλη με τίτλο e-book “Μαστίχα Μύρισα» και 10 τραγούδια του Γιώργου Γελαράκη με τίτλο e-book «Ονειροποιός». Οι τίτλοι και τα εξώφυλλα των e-book αντιστοιχούν στα ομώνυμα cd  που κυκλοφορούν πλέον και για τα τρία συγκροτήματα από την FM RECORDS.

Τα βιβλία των νικητών του 3ου Διαγωνισμού Τραγουδιού του MusicHeaven
Τα βιβλία των νικητών του 3ου Διαγωνισμού Τραγουδιού του MusicHeaven
Τα βιβλία των νικητών του 3ου Διαγωνισμού Τραγουδιού του MusicHeaven

Τα e-book περιέχουν τις παρτιτούρες των τραγουδιών σε μεταγραφή για πιάνο, φωνή και κιθάρα και είναι προσεγγίσιμα για όσους έχουν μια μέση μουσική εκπαίδευση. Με αυτό τον τρόπο προσπαθούμε να προσελκύσουμε τους μουσικούς να ασχοληθούν με νέα ακούσματα και να γνωρίσουν τους νέους έλληνες μουσουργούς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το MusicHeaven δίνει την ευκαιρία σε νέους μουσουργούς να ακουστεί η δουλειά τους και να δοκιμαστεί από το κοινό του, ένα κοινό που φαίνεται να είναι ανοιχτό σε νέα ακούσματα και πρωτότυπες προτάσεις. Ευχόμαστε να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια και εμείς να είμαστε εκεί και να στηρίζουμε την προσπάθεια αυτή με κάθε τρόπο. Συγχαρητήρια σε όλους.

Ο Εκδότης: Αναστάσιος Κλήνης

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια: Χρυσάνθη Οικονομάκη

Website Εκδόσεων Cambia


Tags
Καλλιτέχνες:ΑναστάσιοςΜουσικά Όργανα:κιθάραΜουσική Εκπαίδευση:παρτιτούρες