ελληνική μουσική
    775 online   ·  210.833 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Μαθήματα τραγουδιού και κιθάρας flamenco

    Mαθήματα τραγουδιού και κιθάρας Flamenco. 1ος κύκλος 17/1-28/3/2014 (το μάθημα στις 17/1/14, δωρεάν) Στο μάθημα αυτό μαθαίνουμε να αναγνωρίζουμε τους ρυθμούς και τα διαφορετικά είδη τραγουδιού στο Flamenco. Δεν είναι απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία στο Flamenco.

    Μαθήματα τραγουδιού και κιθάρας flamenco

    Γράφει το μέλος yotabaron
    4 άρθρα στο MusicHeaven
    Παρασκευή 10 Ιαν 2014

    Ανοιχτό, δωρεάν μάθημα τραγουδιού και κιθάρας Flamenco με την Yota Baron και τον Πάνο Καρτίμπελη στο Πangea world music center, Παλλάδος 20 Ψυρρή 5ος όροφος. Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014 στις 18:30.

    ---------------------------------------

    1ος κύκλος μαθήματων τραγουδιού και κιθάρας Flamenco
    (17/1-28/3/2014. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΔΩΡΕΑΝ)

    To μάθημα χωρίζεται σε 2 μέρη:

    Στο πρώτο μέρος (18.30-19.30) διδάσκει η Yota Baron
    To μάθημα περιλαμβάνει θεωρία της μουσικής Flamenco, βασική ρυθμολογία, επικοινωνία του χορευτή με το τραγούδι και την κιθάρα, συνοδεία jaleo στον χορευτή/τραγουδιστή/κιθαρίστα.
    Το μάθημα συνοδεύεται από κιθάρα.

    Μεσολαβεί διάλειμα 15 λεπτών

    Στο δεύτερο μέρος (19.45-20.30) διδάσκει ο Παναγιώτης Καρτίμπελης.
    Στόχος του συγκεκριμένου μαθήματος είναι η επεξήγηση των βασικών κανόνων της μουσικής και η κατανόηση της κιθάρας σαν συνοδευτικό όργανο στο Flamenco τραγούδι και χορό. Η εισαγωγή στη μουσική θεωρία θα βοηθήσει σταδιακά τον χορευτή, κρουστό κτλ. να αντιλαμβάνεται το είδος, τον τραγουδιστή ή την περιοχή που χαρακτηρίζει το εκάστοτε τραγούδι (letra), μέσω των αρμονικών αλλαγών του.
    Στον πρώτο κύκλο (17/1-28/3) μελετάμε Tangos.

    Tα μαθήματα γίνονται κάθε Παρασκευή 18.30-20.30 και δεν είναι δυνατή η παρακολούθηση της μιας μόνο ώρας.

    Έναρξη μαθημάτων Παρασκευή 17/01/2014
    Κρατήσεις θέσεων: sdadoush@gmail.com
    τηλέφωνα επικοινωνίας: 6973608706

    -----------------------------------------

    Yota "Baron”

    Η Yota "Baron" (Γιώτα Ηρωίδου) γεννήθηκε στις Σέρρες και παρακολούθησε μαθήματα βυζαντινής μουσικής σε μικρή ηλικία.
    Το 2000 ξεκίνησε να διδάσκεται χορό Flamenco στην Αθήνα και το 2004 μετά από παρότρυνση των δασκάλων της, άρχισε να μελετάει τραγούδι Flamenco με σκοπό να κατανοήσει καλύτερα και σε βάθος την επικοινωνία μεταξύ τραγουδιού-μουσικής και χορού.
    Έχει μαθητεύσει σε τραγουδιστές του είδους όπως οι Eva Rubicci, Mercedes Ruiz, Mati Gomez και Jose Anillo, Jeromo Segura, ενώ τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί τακτικά μαθήματα με την τραγουδίστρια Rosa Angeles Clavijo.
    Από το 2006 τραγουδάει σε μαθήματα χορού Flamenco και παραστάσεις ανά την Ελλάδα και έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες Έλληνες και Ισπανούς του είδους και όχι μόνο, όπως οι Manuel Cazas , Ronda al alba, Carmen Molina, Marco Jimenez, Chloe Brule, ομάδα «fuera de», KROTALA, Σάμι Αμίρις κα
    Η εμπειρία που απέκτησε μέσα από τον χορό, τη βοήθησε να καταλάβει τους κώδικες επικοινωνίας που υπάρχουν ανάμεσα σε αυτόν και το τραγούδι και της έδωσε τη δυνατότητα να αναπτύξει έναν διαφορετικό τρόπο διδασκαλίας που απευθύνεται τόσο σε χορευτές του είδους, όσο και σε ανθρώπους που αγαπούν γενικά αυτή τη μορφή μουσικής.

    www.yotabaron.gr
    --------------------------------------------

    Παναγιώτης Καρτίμπελης

    Ο Παναγιώτης Καρτίμπελης γεννήθηκε και κατοικεί στον Πειραιά. Η ενασχόλησή του με τη μουσική άρχισε από τα 10 του χρόνια. Είναι κάτοχος πτυχίου κλασικής κιθάρας και κλασικής αρμονίας από τη Μουσική σχολή Νίκαιας σαν μαθητής του Νίκου Σερβίτη. Όντας επίσης μαθητής στο μουσικό σχολείο Ηλίου έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε ευρωπαϊκές και βυζαντινές χορωδίες καθώς και σε διάφορα μουσικά σύνολα. Η ενασχόληση του με το Flamenco άρχισε το 2007 με δάσκαλο τον Χρίστο Τζιφάκη. Στην πορεία συνεχίζει με δάσκαλο τον Γιώργο Καραλή και εξειδικεύεται στη συνοδεία τραγουδιού και χορού Flamenco , παράλληλα παρακολουθεί εντατικά μαθήματα Jazz κιθάρας και μοντέρνας αρμονίας με τον Γρηγόρη Ντάνη. Τέλος έχει παρακολουθήσει τρίμηνο master class με εξειδίκευση την συνοδεία χορού και τραγουδιού Flamenco στην ακαδημία Fundacion Christina Heeren όπου εδρεύει στη Σεβίλλη με καθηγητές τους Pedro Sierra, Eduardo Rebollar, Paco Cortes και Nino de Pura.


    Tags
    Μουσικά Είδη:FlamencoJazzΜουσικά Όργανα:κιθάρα



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε