ελληνική μουσική
    829 online   ·  210.833 μέλη
    Μια υπέροχη παραγωγή, μοναδικές ερμηνείες και επιτυχείς ενορχητρωτικοί πειραματισμοί συνθέτουν μια δουλειά που στιγμάτισε το μουσικό 2004. Για όσους βεβαίως είχαν την τύχη να την πάρουν είδηση, καθώς καμία δισκογραφική εταιρία δεν έβαλε το χεράκι της, ώστε να αξιοποιήσει το πλούσιο υλικό που ήρθε απροσδόκητα από τόπους ξένους ...

    Ακούστε το ηχητικό!
    Γράφει ο Jorge (jorge)
    300 άρθρα στο MusicHeaven
    Δευτέρα 26 Ιούλ 2004
    Οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές, o Πάνος Ράπτης και ο Γιάννης Ζαρκαδούλας γράφουν:
    Είμαστε ξαδέλφια και φίλοι. Ο ένας, ο Πάνος, είναι ηχολήπτης και όταν δεν ασχολείται με τις κονσόλες φτιάχνει μελωδίες. Ο Γιάννης, το έτερον ήμισυ, γράφει στιχάκια στα διαλείμματα από τα μαθήματα γαλλικών.

    Τα τραγούδια μας δεν είναι οικογενειακή υπόθεση. Είμαστε υποστηρικτές της ιδέας ότι για τη δημιουργία ενός συνόλου τραγουδιών είναι απαραίτητη η προσωπική σχέση και συνεργασία.

    Με κάποιους από εσάς η γνωριμία μας ίσως να έγινε από "αέρος" με το τραγούδι μας Όλο ταξιδεύω που έφτασε σε λίγα ραδιόφωνα το περασμένο καλοκαίρι. Με την ολοκλήρωση της παραγωγής, οι Ξένοι Τόποι είναι έτοιμοι να γίνουν πιο οικείοι.

    Τα τραγούδια της κυκλοφορίας αυτής ενορχηστρώθηκαν και ηχογραφήθηκαν από τον Κώστα Παρίση στο studio Praxis με τη συνεργασία νέων μουσικών. Η μίξη τους έγινε στο studio Odeon από τον Ηλία Λάκκα.

    Μας τίμησαν συμμετέχοντας ο Νίκος Κουρουπάκης, η Μαρία Παπανικολάου και η Φωτεινή Λαμπρίδη.

    Πρόκειται για μια αυτοχρηματοδοτούμενη (μετά δανείων και κόπων) παραγωγή.

    Κυκλοφορεί από τη δική μας ανεξάρτητη ετικέτα γιατί θελήσαμε να έχουμε ελευθερία έκφρασης και να παρουσιάσουμε τα τραγούδια μας όπως ακριβώς τα φανταστήκαμε. "


    Βαθμολογία που έδωσε το MusicHeaven:: 5/5
    Σχετικό site: www.xenoitopoi.gr (θα βρείτε στίχους, βιογραφικό και το email για προσωπική επικοινωνία με τους συντελεστές)




    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #696   /   26.07.2004, 17:47   /   Αναφορά
    Jorge, μόλις μπήκα στο site που αναφέρεις πιο πάνω για τους ξένους τόπους. Αν και δεν έχω ακούσει κάποιο από τα τραγούδια μελωποιημένο, οι στίχοι που διάβασα μου άρεσαν πολύ!!!
    #699   /   30.07.2004, 00:28   /   Αναφορά
    δεν άκουσα κανένα απο τα τραγούδια, μου κίνησες το ενδιαφέρον πάντως, ειδικά με το "αυτοχρηματοδοτούμενη παραγωγή". το cd υπάρχει στο greekbooks.gr αλλα χωρίς καμία φωτο ή πληροφορίες. δεν γίνεται να μπούνε κάποια δείγματα σε mp3 στο MH; όπως είναι κάποια τραγούδια του Αλιάγα δηλαδή.